pournaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα διακρίνω δύο διαφορετικά ζητήματα : 1. Πιθανούς απλήρωτους λογαριασμούς -------------------------------- Ο Γιάννης Platano μπορεί να διευκρινήσει αλλά νομίζω ότι αν ο λογαριασμός είναι στο όνομά του τότε μάλλον δεν έχεις πρόβλημα. 2. Το ζήτημα παραβίσης του ρολογίού -------------------------------- Θα έψαχνα τι ισχύει για την ευθύνη παραβίασης του ρολογιού. Όταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα μεταβιζάζεται και η ευθύνη ή όχι. Υποθέτω πως όχι. Ας πούμε ότι απλά σταματάς την παροχή σου το ρολόι όμως παραμένει στη θέση του. Δεν παραμένεις υπευθυνος σε περίπτωση που πάρεις παράνομα ρεύμα από αυτό? Η ΔΕΗ δεν μπορεί να σε κυνηγήσει παρότι δεν έχεις λογαριασμό αφού εσύ θα είχες το κίνητρο να παραβιάσεις το ρολόι? Έτσι και στη δική σου περίπτωση αν δεν μπορεί να πιάσει τον κινέζο φαντάζομαι θα κυνηγήσει εσένα καθώς και εσύ θα μπορούσες να οφεληθείς από αυτό ακόμα και αν ο κινέζος δε το γνώριζε. Δε ξέρω τι ισχύει, αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να φτιάξω το ρολόι στη κανονική του κατάσταση (εάν είναι δυνατό χωρίς να είναι δυνατή η διαπίστωση της παραβίασης στο μέλλον) και θα έκανα ... τον κινέζο. Νομιζω μεταβιβαζεται και η ευθυνη, διοτι εχεις εσυ ας πουμε ενα σπιτι στην ακρη της χωρας και το νοικιαζεις, και μενεις αθηνα. Δεν μπορεις να εχεις εσυ την ευθυνη για το τι θα κανει ο ενοικιαστης στο ρολοι (εφοσον το πηρε στο ονομα του). Δε γινεται να τρεχεις καθε λιγο και λιγακι να ελεγχεις. Επισης οταν κανεις κανονικη διακοπη ρευματος (οχι να στο κοψουν γιατι δεν πληρωσες, αλλα επειδη ζητησες εσυ), και παρεις πισω την εγγυηση, το πολοι μπορει να μην το ξηλωνουν αλλα κοβουν τη γραμμη απο την κολωνα και οχι κλεινοντας απλα την ασφαλεια του ρολογιου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα διακρίνω δύο διαφορετικά ζητήματα : 1. Πιθανούς απλήρωτους λογαριασμούς -------------------------------- Ο Γιάννης Platano μπορεί να διευκρινήσει αλλά νομίζω ότι αν ο λογαριασμός είναι στο όνομά του τότε μάλλον δεν έχεις πρόβλημα. Καμμια απολυτως ευθυνη σε αυτη την περιπτωση.Απολυτα σιγουρος.
KilliK Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 εφοσων οι λογαριασμοι μεινουν απληρωτοι δεν θα κοψει η ΔΕΗ το ρευμα ουτως η αλλος μεχρι ο ιδιοκτητης να παει ο ιδιος να τους πληρωσει αν θελησει να παρει το ρευμα πισω; επομενως παλι ζημιωνεται ο ιδιοκτητης.
ikaruga24 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μιας και ειναι το αντικειμενο μου (ειμαι στη ΔΕΗ)η ΔΕΗ θα ζητησει τα λεφτα απο αυτον που ειναι το ρολοι στο ονομα του. Αν δεν πληρωνε ολα αυτα τα χρονια και δεν το εκοβαν μπορεις να ζητησεις εξηγησεις αν τελικα ειναι δικο σου το ρολοι. Με ενα παλιο λογαριασμο που γραφει αριθμο παροχης αν ειναι στο ονομα σου πηγαινε σε οποιοδηποτε πρακτορειο να κοιταξουν την καταναλωση. Ωπα μισο γιατι τωρα μου το λες αλλιως εσυ. Εγω το 2006 ειχα μεινει σε ενα διαμερισμα για περιπου 3 μηνες και μετα εφυγα και μενω εδω που μενω τωρα. Το τοτε σπιτι εχει τον λογαριασμο της ΔΕΗ στο ονομα μου. Εγω εχω χασει πληρης επαφη με τον παλιο ενοικιαστη και δεν ξερω καν που βρισκεται. Πηγα λοιπον στην ΔΕΗ να διακοψω το ονομα μου απο το σπιτι αλλα μου ειπαν οτι δεν παιζει να γινει κατι τετοιο αν δεν παρουσιαστει ο original ιδιοκτητης του διαμερισματος μαζι μου (οπως και οταν ειχαμε παει μαζι και υπογραψαμε μαζι σαν ενοικιαστης και ιδιοκτητης σε ενα εντυπο της ΔΕΗ). Ψεματα μου ειπαν?
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ωπα μισο γιατι τωρα μου το λες αλλιως εσυ. Εγω το 2006 ειχα μεινει σε ενα διαμερισμα για περιπου 3 μηνες και μετα εφυγα και μενω εδω που μενω τωρα. Το τοτε σπιτι εχει τον λογαριασμο της ΔΕΗ στο ονομα μου. Εγω εχω χασει πληρης επαφη με τον παλιο ενοικιαστη και δεν ξερω καν που βρισκεται. Πηγα λοιπον στην ΔΕΗ να διακοψω το ονομα μου απο το σπιτι αλλα μου ειπαν οτι δεν παιζει να γινει κατι τετοιο αν δεν παρουσιαστει ο original ιδιοκτητης του διαμερισματος μαζι μου (οπως και οταν ειχαμε παει μαζι και υπογραψαμε μαζι σαν ενοικιαστης και ιδιοκτητης σε ενα εντυπο της ΔΕΗ). Ψεματα μου ειπαν? Να πεις σε αυτον/η που στο ειπε οτι ειναι ασχετος...Ο γιος μου 3 μηνες εμεινε Κοζανη στα ΤΕΙ και οταν εφυγε μονος μου πηγα σε πρακτορειο της Αθνας μαλιστα και εκοψα το ρευμα και πηρα και επιστροφη 35 ευρω στον εκκαθαριστικο που βγηκε λιγο μετα.
digimyth Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Εγώ πρόσφατα πήγα να κόψω το λογαριασμό στο σπίτι που νοίκιαζα που ήταν στο όνομά μου και απλά πήγα ένα παλιό λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητα. Τίποτα άλλο... Μου είπαν σε 20 μέρες παίρνω την εγγύηση που είχα δώσει αρχικά μείον αυτά που έκαψα...
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Εγώ πρόσφατα πήγα να κόψω το λογαριασμό στο σπίτι που νοίκιαζα που ήταν στο όνομά μου και απλά πήγα ένα παλιό λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητα. Τίποτα άλλο... Μου είπαν σε 20 μέρες παίρνω την εγγύηση που είχα δώσει αρχικά μείον αυτά που έκαψα... Αυτη και μονο αυτη ειναι η διαδικασια. Το να παιρνει το ρολοι ο ενοικιαστης και υποχρεωτικο ειναι και εμας μας διαφυλασει απο τυχον παρανομιες του ή οφειλες του αν σηκωθει και φυγει.
ikaruga24 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Να πεις σε αυτον/η που στο ειπε οτι ειναι ασχετος...Ο γιος μου 3 μηνες εμεινε Κοζανη στα ΤΕΙ και οταν εφυγε μονος μου πηγα σε πρακτορειο της Αθνας μαλιστα και εκοψα το ρευμα και πηρα και επιστροφη 35 ευρω στον εκκαθαριστικο που βγηκε λιγο μετα. :mad: Εκνευριζομαι τωρα. Δηλαδη αν εγω παω αυριο τωρα να διακοψω ξανα θα πρεπει να πληρωσω ρευμα για το οποιο εγω δεν ειμαι υπευθυνος? Αυτος ο καραγκιοζης που μου το ειπε αυτο τοτε τι πρεπει εγω να του κανω (δεν τον θυμαμαι κιολας)?
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 :mad: Εκνευριζομαι τωρα. Δηλαδη αν εγω παω αυριο τωρα να διακοψω ξανα θα πρεπει να πληρωσω ρευμα για το οποιο εγω δεν ειμαι υπευθυνος? Αυτος ο καραγκιοζης που μου το ειπε αυτο τοτε τι πρεπει εγω να του κανω (δεν τον θυμαμαι κιολας)? Κανονικα μπροστα του επερπε να εχει ταμπελακι με το ονομα του αλλοιως επρεπε να το ζητησεις εσυ. Οχι οτι εγω το κανω παντα αλλα ετσι ειναι το σωστο.
marantonis Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μιας και ειναι το αντικειμενο μου (ειμαι στη ΔΕΗ) Τωρα ξερουμε σε ποιον να στειλουμε p.m οταν θα 'χει διακοπη
KilliK Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Εγώ πρόσφατα πήγα να κόψω το λογαριασμό στο σπίτι που νοίκιαζα που ήταν στο όνομά μου και απλά πήγα ένα παλιό λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητα. Τίποτα άλλο... Μου είπαν σε 20 μέρες παίρνω την εγγύηση που είχα δώσει αρχικά μείον αυτά που έκαψα... γιεπ ετσι παει η διαδικασια.
The_Judas Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Καλά τα λέτε... αλλά 2.5 χρόνια να μην πλήρωνε ΔΕΗ αποκλείεται. Εκτός και αν του το έκοψαν και αυτός έκανε σύνδεση παράνομα. Αλλά και πάλι το ελέγχουν αυτό από την ΔΕΗ. Είναι και ποινικό αδίκημα, σε πάνε αυτόφωρο αν σε πιάσουν να κάνεις κάτι τέτοιο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Τωρα ξερουμε σε ποιον να στειλουμε p.m οταν θα 'χει διακοπη Και θα εχουμε πολλες στο μελλον...Ασυντηριτο δικτυο τι θα κανει ?? να αλλαξω μηπως nuck name ??? Καλά τα λέτε... αλλά 2.5 χρόνια να μην πλήρωνε ΔΕΗ αποκλείεται. Εκτός και αν του το έκοψαν και αυτός έκανε σύνδεση παράνομα. Αλλά και πάλι το ελέγχουν αυτό από την ΔΕΗ. Είναι και ποινικό αδίκημα, σε πάνε αυτόφωρο αν σε πιάσουν να κάνεις κάτι τέτοιο. Πολλα μπορει να εχουνγινει.Για αν κοψει ενα ρολοι η ΔΕΗ πρεπει να εχει προσβαση.Αν το ρολοι ειναι μεσα σε σπιτι ή μαγαζι και την ημερα που γραφει οτι θα γινει η επομενη μετριση αυτος δεν ειναι εκει δεν μπορει να μετρησει ο ...Πακιστανος καταμετριτης. Φυσικα μπορει και να κανει και με αλλο τροπο παρανομη ρευματοδοτηση.
marantonis Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Και θα εχουμε πολλες στο μελλον...Ασυντηριτο δικτυο τι θα κανει ?? Αυτο ειναι το μονο σιγουρο (για το μελλον). Ανυπομονω για τη μερα που θα μπορεσουμε να ξεφυγουμε τελειως απο την μονοπωλιακη εκμεταλλευση της ΔΕΗ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Αυτο ειναι το μονο σιγουρο (για το μελλον). Ανυπομονω για τη μερα που θα μπορεσουμε να ξεφυγουμε τελειως απο την μονοπωλιακη εκμεταλλευση της ΔΕΗ. Ειλικρινα μην το ευχεσαι φιλε μου...θα πληρωνεις την κιλοβατωρα πιο ακριβα απο τωρα και ας υπαρχει ανταγωνισμος.Δεν ειναι το ιδιο με τον ΟΤΕ που μας βγηκε σε καλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.