Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Είχα κάνει μια μετακόμιση και μερικά πράγματα τα έστειλα με μεταφορική. Ήταν 8 τεμάχια τα οποία η μεταφορική τα έκανε ένα. Όταν μου τα έφεραν και τα άνοιξα το ένα έπιπλο ήταν τελείως σπασμένο... Πήρα τηλ και μου έλεγαν διάφορες δικαιολογίες. Έβαλα φίλο δικηγόρο και τους πήρε τηλ να μου δώσουν τουλάχιστον τα 180 ευρώ που κάνει το έπιπλο, γιατί δεν αξίζει δικαστήριο για 180 ευρώ. Με πήραν τηλ από μεταφορική και μου είπαν ότι 8α μου τα δώσουν,αλλά θα πρέπει να τους δώσω το κατεστραμένο έπιπλο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να το πάρουν; Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτές τις παριπτώσεις;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Συνηθως οταν αγοραζεις ενα "ελλατωματικο" προιον, το επιστρεφεις για να παρεις πισω ειτε νεο, ειτε τα χρηματα. Δεν ξανακουσα περιπτωση να κρατας και το προιον και να σου πληρωνουν την αξια. Τωρα, επειδη ειναι μεταφορικη και οχι η εταιρεια που στο πουλησε, δεν ξερω τι παιζει, αλλα για ποιο λογο σε ενδιαφερει τοσο πολυ απτη στιγμη που το επιπλο ειναι σπασμενο? Δωστο πισω, παρε τα λεφτα και ξεμπερδεψες. Το επιπλο το θελουν πισω προφανως για να δικαιολογησουν τη ζημια των 180 ευρω και να δουνε ποιος θα την επωμιστει. Γιατι αλλιως θα παει το αφεντικο και θα πει: -Γιατι επιστραφηκαν 180 ευρω στον ταδε πελατη? -Γιατι το παρελαβε σπασμενο -Πουντο το σπασμενο επιπλο? -.... ΥΓ. Γιατι δε ρωτας το φιλο σου τον δικηγορο βασικα?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ναι αλλά μου είπε συγκεκριμένα ότι άμα κρίνουν θα το πάρουν αλλιώς όχι και μου φάνηκε περίεργο. Τώρα όντως άμα πάρω τα λεφτά δεν έχει νόημα ποιός θα πάρει το έπιπλο. Αν βέβαια ήταν καμια αντίκα που δεν υπάρχει θα έπρεπε να τους το δώσω; Ρώτησα τον δικηγόρο και μου είπε δεν γνωρίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και είπα μήπως έχει κανείς εμπειρία από εδώ.
panos2171 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Λογικο δεν ειναι να το ζητησουν???Αυτοι καλλιστα μπορουν να υποθεσουν πως εσυ απλα ισχυριζεσε κατι τετοιο για να παρεις λεφτα η η ζημια να επιδιορθωνεται με πολυ μικρο κοστος και να τους πιασεις κοτσο.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Λογικο δεν ειναι να το ζητησουν???Αυτοι καλλιστα μπορουν να υποθεσουν πως εσυ απλα ισχυριζεσε κατι τετοιο για να παρεις λεφτα η η ζημια να επιδιορθωνεται με πολυ μικρο κοστος και να τους πιασεις κοτσο. Μην νομίζεις το έχουν προβλέψει και αυτό... Θα τους υπογράψω υπεύθυνη δήλωση ότι αποζημειώθηκα για το έπιπλο για να μην τους ζητήσω αργότερα περισσότερα... Και όσο σκέφτομαι ότι με διαβεβαίωσαν ότι θα έρθουν με απόλυτη προσοχή νευριάζω...
kage Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 ποσο κοστισε η μεταφορα ,απο που για που?εμενα και που σου λενε για αποζημιωση καλοι μου φαινονται
Ntinaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 φυσικα και πρεπει να δωσεις πισω το επιπλο. φανταζομαι ειπες τη πραγματικη του αξια και οχι μεγαλυτερη η μικροτερη.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Χανιά-Κόρινθος 180 ευρώ. Δε μου τα δώσανε από την καλή τους την καρδιά, απλώς δεν μου είχαν δώσει απόδειξη(σε αυτό συμφωνήσαμε και οι δύο) και τους λέει ο δικηγόρος μου ότι θα πάω στην εφορία να τους καταγγείλω. Και αυτό σήμαινε πρόστιμο στην μεταφορική σίγουρα μεγαλύτερο των 180 ευρώ. Σήμερα ήρθε ο οδηγός και όντως το πήρε και εγώ πήρα τα 180 και μου λέει το εξής καλό: "Αν είχες παρει απόδειξη και φορτωτική δεν θα στα δίναμε,ας μας έκανες μήνυση.Φοβηθήκαμε γαι την εφορία..." Τι να πεις... Υ.Γ.Και όχι δεν τους ζήτησα παραπάνω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.