Προς το περιεχόμενο

Virus που απενεργοποιεί το Antivirus

kracken_74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Ειμαι σε απογωνση.

Λειτουργικό WIN 7 Ultimate 32bit

Από χθες είδα οτι το Skype κρασαρε ξαφνικα και μπηκα σε υποψίες

πάω να ανοιξω το antivirus (AVIRA) και δεν ανοιγει.

Κάνω επανεκκίνηση και ενω το avira ειναι κανονικα εγκατεστημένο, οταν παταω εκτέλεση δεν κάνει τίποτα.

Σήμερα το πρωί κάνω format. Ολα καλα. Αγοράζω Kaspersky Antivirus 2011 κάνει install κανονικά.

Μετά όμως από επανεκκίνηση αντιδρά το ίδιο όπως με το AVIRA. Δεν εκτελείται.

Τι ιός είναι αυτός;

ουτε σε safe mode μπορώ να μπω.

Εχει κανείς καμια ιδέα;

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Να είναι ιός και να έμεινε μετά από φορμάτ δύσκολο εκτός και αν τον έχεις σε κανένα usb ή εξωτερικό δίσκο και κρατώντας τα αρχεία σου, κράτησες back up και τον ιό. Σε safe mode δεν μπαίνει ή δεν εκτελεί προγράμματα;

Κάνε ένα τσεκ με ένα bootable antivirus και δες πχ αυτό

http://www.freedrweb.com/livecd/

Δημοσ.

Λοιπον,

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Μπήκα σε safe mode αλλα ούτε εκεί βλέπει το antivirus

κατέβασα το rescue disk της Kaspersky βρήκε κάτι στο root το διέγραψε, αλλά τώρα που μπήκα κανονικά, πάλι τίποτα.

@rafail1994 - Έκανα complete Foramt στον δίσκο και μετά εκανα εγκατάσταση

@probe - Το έτρεξα και μου "WINDOWS 7 MRB Code Detected". Να φανταστώ οτι έχω τσιμπίσει κάτι :)??

Δημοσ.

Λοιπον,

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Μπήκα σε safe mode αλλα ούτε εκεί βλέπει το antivirus

κατέβασα το rescue disk της Kaspersky βρήκε κάτι στο root το διέγραψε, αλλά τώρα που μπήκα κανονικά, πάλι τίποτα.

@rafail1994 - Έκανα complete Foramt στον δίσκο και μετά εκανα εγκατάσταση

@probe - Το έτρεξα και μου "WINDOWS 7 MRB Code Detected". Να φανταστώ οτι έχω τσιμπίσει κάτι :)??

Όχι είναι εντάξει το mbr είναι φυσιολογικό αυτό που σου ανέφερε. Αυτό όσον αφορά το mbr μόνο όχι γενικά.

Δημοσ.

Σού κανε μια πρόταση η karmen παραπάνω, δοκίμασε κι αυτό

http://www.malwarebytes.org/

Το cd των windows είναι original ή εν πάσει περιπτώσει δοκιμασμένο; Δεν απάντησες και στην ερώτηση

που σου κάναν αν έχεις κάποιο δίσκο εξωτερικό ή φλασάκι συνδεμένο και είναι αυτό η αιτία της επιμόλυνσης.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το Dr.Web liveCD να το κάψεις σε ένα δισκάκι και να το βάλεις να σου κάνει scan.Υπόψην οτι για ένα scan παίρνει πάρα πολύ χρόνο (εμένα μου έκανε περίπου ένα 2ωρο) , αλλά είναι οτι πιο αποτελεσματικό έχω βρει

Δημοσ.

σχετικά με το ερώτημα για τον εξωτερικό δίσκο.

Δεν έχω εξωτερικό, έχω όμως ένα εσωτερικό που εκεί φυλάω ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

αυτό που δεν ανέφερα (και είναι σημαντικό) ειναι πως πιθανον ναι έχει ιο και ο 2ος δίσκος.

διακαιολογείται όμως το γεγονός να περνάει ιος στο λειτουργικό, αφού δεν ετρεξα κάποιο πρόγραμμα από τον 2ο δίσκο?

Δεν έχω τίποτε άλλο συνδεδεμένο.

και τα Windows που έχω ειναι δοκιμασμένα (τα είχα εγκαταστήσει πριν 1 χρόνο και ήταν όλα ΟΚ)

Λοιπον... κατέβασα το Dr.Web liveCD (θα το δοκιμάσω και αυτό - λέτε να είναι πιο καλό από το Kasperksy?)

αν δεν απαντήσω για κάποια ώρα σχετικά με εξελίξεις σημαινει πως το έχω βάλει και ψάχνει για ιους.

Και πάλι ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ για την αμεσώτητα!

Δημοσ.

Ο ιός δεν έχει πρόβλημα να πάει και σε άλλους δίσκους χωρίς αν τρέξεις κάτι. Κατέβασε Superantispyware και το malwarebytes που προτεινς ο φίλος πιο πάνω. Φυσικά μπαίνεις σε safe mode και κάνεις το scan.

Δημοσ.

Είχα πρόσφατα ένα κρούσμα με τον ιο virut που θεωρείται από τους πιο δύσκολους και μόνο με το Dr.Web κατάφερα και το ανίχνευσα.

Μην ξεχάσεις να του βάλεις να κάνει update και καλή υπομονή (θα πάρει αρκετές ώρες το scan,και ελπίζω να μην απογοητευτείς)

Δημοσ.

Να προτείνω κάτι;

δεν έχω πρόβλημα να ξανακάνω φορματ στον δίσκο με το λειτουργικό, έτσι κι αλλιώς ακόμη δεν τον έχω στήσει όπως θέλω.

να τσεκάρω μόνο τον 2ο (είναι 1Τ) που έχω ολα μου τα αρχεία μέσα, και μετά να περάσω λειτουργικό (από καθαρό format) και να τσεκάρω και τον 1ο?

Είναι σίγουρο πως με καθαρό format Θα εξαφανιστεί ο ίος?

Δημοσ.

Να προτείνω κάτι;

δεν έχω πρόβλημα να ξανακάνω φορματ στον δίσκο με το λειτουργικό, έτσι κι αλλιώς ακόμη δεν τον έχω στήσει όπως θέλω.

να τσεκάρω μόνο τον 2ο (είναι 1Τ) που έχω ολα μου τα αρχεία μέσα, και μετά να περάσω λειτουργικό (από καθαρό format) και να τσεκάρω και τον 1ο?

Στην αρχή σου πρότεινα το Dr Web για τον ίδιο λόγο που αναφέρει ο tarantules πιο πάνω. Μπούταρε με αυτό και κάνε του σάρωση. Αν δεν βρει κάτι πάμε σε άλλες σκέψεις

Δημοσ.

Να προτείνω κάτι;

Αν το κάνεις έτσι τότε θα αποσυνδέσεις αρχικά τον δίσκο με τα αρχεία. Στη συνέχεια καλού κακού ακυρώνεις το partition των windows, δημιουργείς νέο

φορμάρεις, εγκαθιστάς, βάζεις τα αντιικά, κλείνεις υπολογιστή ξανασυνδέεις το δίσκο με τα αρχεία ανοίγεις windows και σκανάρεις. Εν πάσει περιπτώσει ξεκίνα

με το live cd που σου λένε για να αρχίσεις από κάπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...