Προς το περιεχόμενο

Έξυπνο Σπίτι-Ερώτηση!!

nisden4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια...ειμαι φοιτητης ΤΕΙ αυτοματισμου και εχω παρει πτυχιακη εργασια με θεμα το "εξυπνο σπιτι"...για την εφαρμογη σκεφτομαι να χρησιμοποιησω ενα PLC S7-300 της siemens και ο λογος ειναι οτι εχω καποιες γνωσεις των plc και μου ειναι πιο ευκολος ο προγραματισμος...απ'οτι ξερω στην αγορα για το "εξυπνο σπιτι" δεν συνηθιζεται η χρηση τεχνολογιας PLC και δεν ξερω κατα ποσο τα προιοντα (οπως αισθητηρες,διακοπτες) που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι συμβατα με ενα plc...θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου πει αν ολο αυτο που σκεφτομαι ειναι εφικτο και μπορει να πραγματοποιηθει με την χρηση PLC...ευχαριστω!! :-)

Δημοσ.

δεν νομίζω ότι αξίσει να φτιάξεις αυτό που σκέφτεσαι με PLC μιας και το κόστος της κατασκευής θα είναι πολύ μεγαλύτερο(έτσι πιστεύω) από ότι να χρησιμοποιήσεις έναν μικροέλεκτη πχ ένας της ATMEL

Δημοσ.

Το PLC ακόμα και το φτηνότερο που μπορείς να βρεις (με λίγες εισόδους-εξόδους) στοιχίζει αρκετά χρήματα.

Θέμα συμβατότητας δεν τίθεται οπότε μην φοβάσαι.

Αν την έχεις πάρει μαζί την πτυχιακή με άλλο παιδί, πηγαίνεται να ρωτήσετε πόσο κάνει ένα PLC για τη δουλειά την οποία θέλετε (πρέπει να ξέρεις όμως εκ των προτέρων πόσες επαφές θα χρειαστείς για να πάρεις το ανάλογο),και μοιράστε το έξοδο μεταξύ σας.

Ρώτησε τον καθηγητή σου μήπως η σχολή μπορεί να συνδράμει στο έξοδο της όλης κατασκευής.

Εγώ στη σχολή μου είχα πάρει πτυχιακή μαζί με άλλο παιδί που είχε ο πατέρας του ηλεκτρολογικό μαγαζί και μας ήρθε σχεδόν τζάπα.

Επίσης μια σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό για να αποφύγεις όλα αυτά τα έξοδα,να ρωτήσεις τον καθηγητή σου εαν μπορείς να εξομοιώσεις ένα "έξυπνο" σπίτι στον υπολογιστή για να αποφύγεις το έξοδο της κατασκευής και αγοράς των υλικών.

Εαν σου απαντήσει θετικά , θα μπορούσες να φτοιάξεις σε μια γλώσσα προγραμματισμού (πχ Visual Basic) μια κάτοψη ενός σπιτιού με όλες τις επαφές και τους αισθητήρες και να δημιουργήσεις εικονικά σενάρια τα οποία θα τρέχεις κάθε φορά και θα ενεργοποιούνται οι αντίστοιχες επαφές.

Ακριβώς μια τέτοια πτυχιακή είχε κάνει ένας συμφοιτητής μου όπου είχε κατασκευάσει μια μακέτα ενός εξοχικού όπου άνοιγε η εξωτερική πόρτα της αυλής με τηλεχειρισμό.

Περιττό να σου πω οτι η μακέτα του στοίχησε ο κούκος αηδόνι.Δεντράκια,φράχτες,ανθρωπάκια,σπιτάκι στοιχίζουν πανάκριβα (και δεν τους φαίνεται) :shock:

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παιδια...να διευκρινισω οτι δεν σκεφτομαι να κανω καποια μακετα η καποιου ειδους κατασκευης...η προσομοιωση θα γινει μεσα απο το προγραμμα...απλα θα ηθελα να ξερω αν τα προιοντα που χρισημοπουνται ευρεος για τα εξυπνα σπιτια θα ειναι συμβατα με ενα plc που χρησιμοποιειτε κυριος σε βιομηχανικες εφαρμογες...και αν τα προιοντα αυτα εχουν την δυνατοτητα να επικοινωνησουν με ενα plc για να μπορεσω να τα συμπεριλαβω στην μελετη της πτυχιακης μου..σκεφτομαι επισης ολο αυτο να συμπεριλαμβανει και SCADA ωστε να μπορει να γινει μια καλυτερη προσομοιωση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...