GeorgeVls Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Γεια σας. Πριν λίγες εβδομάδες χάλασε το λαπτοπ μου, και σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός iMac. Σαν πρωτάρης λοιπόν, μπορεί να φανούν γελοία σε κάποιους αλλά έχω τα εξής ερωτήματα : μένω επαρχία, θα έχω πρόβλημα όσον αφορά το service; Σε περίπτωση που πάθει κάτι και είναι εντός εγγύησης θα μείνω καιρό χωρίς τον iMac; Σε περίπτωση που είναι εκτός εγγύησης που μπορώ να τον φτιάξω;
erevos_csd Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Λογικά πρόβλημα με το service δεν θα έχεις. Για πόσο καιρό θα μείνεις χωρίς τον iMac σε περίπτωση βλάβης υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως η φύση της βλάβης (άλλο να χαλάσει κάτι που αλλάζει εύκολα όπως ο δίσκος ή η Ram και άλλο να σου χαλάσει κάτι όπως το panel της οθόνης) και φυσικά ο φόρτος εργασίας των τεχνικών. Σε περίπτωση που χαλάσει εκτός εγγύησης, μπορείς και πάλι να το στείλεις στο service της Apple, με το ανάλογο κόστος. Αν είναι όμως κάτι που αλλάζει εύκολα είναι καλύτερα να μην το στείλεις, αρκεί να βρεις τεχνικό που να ξέρει τι κάνει.
nikosanastasiou Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 δεν θα έδινα τον iMac μου σε οποιονδήποτε τεχνικό για να τον ανοίξει. τώρα όσον αφορά το service στην επαρχία θα σου το θέσω απλά... μακάρι η όποια καθυστέρηση που θα έχεις στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά (χτύπα ξύλο) να είναι μόνο από τη μεταφορά του μηχανήματος από και προς την Αθήνα. δυστυχώς η εμπειρία έχει δείξει ότι καθυστερούν σε άλλα πιο σημαντικά πράγματα συνήθως.
ermis1975 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν αγοράζεις κάτι...και κυρίως laptop βλέποντας πρώτα τη χειρότερη περίπτωση που χαλάσει. Αν χαλάσει...και είσαι άτυχος, θα το στείλεις στα κεντρικά apple και θα περιμένεις όσο χρειαστεί.
GeorgeVls Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν αγοράζεις κάτι...και κυρίως laptop βλέποντας πρώτα τη χειρότερη περίπτωση που χαλάσει. Αν χαλάσει...και είσαι άτυχος, θα το στείλεις στα κεντρικά apple και θα περιμένεις όσο χρειαστεί. Όταν σκάω τόσα λεφτά ο,τι και αν αγοράσω κοιτάω πρώτα την περίπτωση του service και μετά τα υπόλοιπα. Όπως και να χει ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πήρα μια πρώτη γεύση. Θα περιμένω τα καινούρια imac, που απ ότι άκουσα βγαίνουν σε λίγο καιρό και θα προχωρήσω στην αγορά.
disqualified Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν αγοράζεις κάτι...και κυρίως laptop βλέποντας πρώτα τη χειρότερη περίπτωση που χαλάσει. Αν χαλάσει...και είσαι άτυχος, θα το στείλεις στα κεντρικά apple και θα περιμένεις όσο χρειαστεί. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπες θα έπρεπε να συμβαίνει. Αν σκεφτόμαστε έτσι τότε η Apple θα συνεχίσει να δίνει 1 χρόνο standard εγγύηση για το προιόν της όπως και χειρότερο επίπεδο εξυπηρέτησης όχι μόνο από την Apple αλλα οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Είδικα για την Apple και για τα laptop λογω της φύσης των προιόντων το service παιζει πρωταρχικο ρόλο
ermis1975 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Η apple δίνει ήδη επέκταση εγγύησης. Οταν θές κάτι δε πας ανάποδα. Αν είναι έτσι πάρε ενα laptop με 3 χρόνια εγγύηση. Στο 1ο χρόνο θα έχεις χάσει ήδη αξία μεταπώλησης και στο 2ο θα είναι τεχνολογικά πολύ πίσω και φυσικά θα το χαρίζεις και δε θα το παίρνουν. Όμως ενα laptop αν έχει κάποιο ελάττωμα χαλάει το 1ο μήνα και όχι το 1ο χρόνο που κρατάει η εγγύηση. Εχω αλλάξει πολλά laptop και το μόνο που είχε θέμα απο τη 1η μέρα και δεν είχε dfu ήταν ενα acer που επισκευάστηκε. Οταν λοιπόν δίνεις τόσα χρήματα, αγοράζεις και ποιότητα κατασκευής, αλλοιώς θα έδινες το 1/3. Και αν είχε βγεί βρώμα για τα laptop της apple τότε δε θα είχε τόσες πωλήσεις παρόλη την υψηλή τιμή.
disqualified Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Η apple δίνει ήδη επέκταση εγγύησης. Οταν θές κάτι δε πας ανάποδα. Αν είναι έτσι πάρε ενα laptop με 3 χρόνια εγγύηση. Στο 1ο χρόνο θα έχεις χάσει ήδη αξία μεταπώλησης και στο 2ο θα είναι τεχνολογικά πολύ πίσω και φυσικά θα το χαρίζεις και δε θα το παίρνουν. Δεν παιρνουν ολοι υπολογιστη με σκοπο να το πουλησουν. Αν εχεις 2 χρονια εγγυηση η αξια μεταπωλησης ετσι κι αλλιως ειναι μεγαλυτερη. Χωρίς εγγυηση χανεις αξια μεταπωλησης. Το οτι ενας Imac θα εχει καλυτερη αξια μεταπωλησης απο καποιο αλλο brand ναι εχει, αλλα οπως ειπα πιο πριν δεν αγοραζουν ολοι κατι με σκοπο να το πουλησουν στον πρωτο ή το δευτερο χρονο και δεν μιλαμε για αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι η προστασια της αγορας σου. Ο ενας χρονος για μενα ειναι πολυ μικρος. Ναι μπορεις να αγορασεις επεκταση εγγυησης και αυτο ειναι το σωστο να κανεις δε διαφωνω, αλλα οταν μια εταιρια μου δινει εγγυηση ενος χρονου ειναι σα να μου λεει οτι δεν εχει εμπιστοσυνη στο προιον της (εκει φαινεται και η ποιοτητα κατασκευης). Ειδικα οταν το τιμημα αγορας ειναι αρκετα υψηλο. Αρα το θεμα μας ειναι αν θελει να δωσει μεγαλυτερο τιμημα για επεκταση εγγυησης δεν εχουμε δα και καμια τρομερη διαφωνια Οσων αφορα για ελαττωματικο προιον σε προστατευει ο νομος απο μονος του και δεν εχεις αναγκη την εγγυηση, ασε που ξερω και κατι acer που εχουν αποδειχτει σκυλια!
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 αλλα οταν μια εταιρια μου δινει εγγυηση ενος χρονου ειναι σα να μου λεει οτι δεν εχει εμπιστοσυνη στο προιον της (εκει φαινεται και η ποιοτητα κατασκευης). Ακυρο. Το κανει για να βγαλει εξτρα χρηματα απο τις επεκτασεις και χωρις αμφιβολια εχει κορυφαια ποιοτητα κατασκευης. Και σε περιπτωσεις οπου υπαρχει γενικευμενο προβλημα (πχ nVidia 8600) η Apple προσφερει δωρεαν επισκευη ακομα και αν εισαι εκτος εγγυησης!
disqualified Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ακυρο. Το κανει για να βγαλει εξτρα χρηματα απο τις επεκτασεις και χωρις αμφιβολια εχει κορυφαια ποιοτητα κατασκευης. Και σε περιπτωσεις οπου υπαρχει γενικευμενο προβλημα (πχ nVidia 8600) η Apple προσφερει δωρεαν επισκευη ακομα και αν εισαι εκτος εγγυησης! Ποιο ειναι ακυρο, η εντυπωση που αποκομιζω εγω; Προσωπικα εμενα για την ωρα (ποτε δεν ξερεις) με διωχνει ως πελατη το να ακουω 1 χρονο εγγυηση οποτε δεν παιρνει τιποτα. Θα προτιμουσα να το πουλησει λιγο ακριβοτερα και να μου πει 2 δινοντας μου επεκταση για 3. Το οτι δεν προσφερει μεγαλυτερη εγγυηση απο την αρχη ισως το κανει για να ριξει την αρχικη τιμη. Αυτοι βεβαια ξερουν καλυτερα τι τους συμφερει και ποσο ποσοστο της αγορας θελουν. (γιατι μαλλον δε θελουν να βρωμισει ο τοπος απο mac). Βεβαια μια μητρικη (ή μια προβληματικη 8600) μπορει να καει ακομα και αν ειναι φτιαγμενο το υπολοιπο απο χρυσο. Οσων αφορα τις καρτες γραφικων το ιδιο κανει και η Dell (και ισως και αλλοι)αλλα και να μην το κανε μιας και ειναι γνωστο οτι προκειται για ελαττωματικο κομματι ειναι υποχρεωμενος ο πωλητης απο το νομο να το αντικαταστησει. Δηλαδη δεν εχει και αλλη επιλογη Βεβαια θα μου πεις αν θες mac δε θα κοιταξεις εγγυηση, ειναι απο μονη της μια κατηγορια και δεν υπαρχει ανταγωνισμος και αυτο το ξερουν. Αυτο που θελουν να πουλησουν ειναι το διαφορετικο και το κανουν πολυ καλα. Μπορει κι εγω να αγορασω καποια στιγμη mac αλλα ταυτοχρονα θα νιωσω οτι με πιανουν και λιγο κοροιδο εν γνωση μου
nikosanastasiou Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μπορει κι εγω να αγορασω καποια στιγμη mac αλλα ταυτοχρονα θα νιωσω οτι με πιανουν και λιγο κοροιδο εν γνωση μου Ναι, το έχω νιώσει και εγώ αυτό. Βασικά το ίδιο νομίζω ότι πιστεύουν και όλοι όσοι αγοράζουν Apple, ακόμα και αν δε θέλουν να το παραδεχθούν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.