Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή εικόνας φακέλου

tao

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας θέλω να κάνω το εξής έχω ένα στικακι usb και μέσα σε αυτό έχω διάφορα προγράμματα μέσα σε φακέλους και αυτό που θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τις εικόνες των φακέλων με αλλά εικονίδια και αυτή η αλλαγή να παραμένει σε όποιον υπολογιστή και αν το συνδέω με όποιο λειτουργικό και αν έχω (ει εικόνες που θέλω να βάλω είναι κάποιες άσχετες από αυτές που έχουν τα win μέσα) από δεξή κλικ, ιδιότητες, προσαρμογή, αλλαγή εικονιδίου που το κάνω έχω το εξής πρόβλημα όταν το φτιάξω όπως θέλω στο ά pc είναι όλα οκ με το που το συνδέσω σε ένα Άλο pc μου διώχνει τους φακέλους με την κλασική τους μορφή και όχι με αυτό που τους έφτιαξα εγώ. Πως γίνετε να το φτιάξαμε σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αντέγραψε τα εικονίδια που θέλεις μέσα στο στικάκι και όρισε στους φακέλους να παίρνουν το εικονίδιο από εκεί. Ίσως έτσι δουλέψει.

Μια άλλη λύση είναι να αντιγράψεις το εικονίδιο στον φάκελο που θέλεις να αλλάξεις.

Μετά άνοιξε το σημειωματάριο, κάνε copy-paste το παρακάτω κείμενο και σώστο στον φάκελο που θέλεις να αλλάξεις το εικονίδιο με το όνομα deskop.ini

[.ShellClassInfo]

ConfirmFileOp=1

NoSharing=0

IconResource=folder.ico,0

Άλλαξε το iconresource στο όνομα του εικονιδίου που έχεις. Το 0 που ακολουθεί είναι η θέση του εικονιδίου στο αρχείο. Αν έχει μόνο ένα το αφήνεις έτσι. Αν έχει περισσότερα από ένα εικονίδια αλλάζεις το νούμερο ανάλογα.

Αν δεν θέλεις να φαίνονται αυτά τα αρχεία (desktop.ini και εικονίδιο) κάντα κρυφά.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου. Με τον πρώτο τρόπο που μου είπες δεν γίνετε όταν αλλάξω pc δεν λειτουργεί. Με τον δεύτερο τρόπο δεν κατάφερα να το κάνω ίσως έχει κάποιο λάθος ο κώδικας?

Νομίζω ότι αυτό που ζήτω δεν είναι και τόσο δύσκολο, μα καλά κανένας Άλος δεν ξέρει να μου πει? Τόσος κόσμος εδώ μέσα?

:whistle:

Δημοσ.

Αντέγραψε τα εικονίδια που θέλεις μέσα στο στικάκι και όρισε στους φακέλους να παίρνουν το εικονίδιο από εκεί. Ίσως έτσι δουλέψει.

Μια άλλη λύση είναι να αντιγράψεις το εικονίδιο στον φάκελο που θέλεις να αλλάξεις.

Μετά άνοιξε το σημειωματάριο, κάνε copy-paste το παρακάτω κείμενο και σώστο στον φάκελο που θέλεις να αλλάξεις το εικονίδιο με το όνομα deskop.ini

Άλλαξε το iconresource στο όνομα του εικονιδίου που έχεις. Το 0 που ακολουθεί είναι η θέση του εικονιδίου στο αρχείο. Αν έχει μόνο ένα το αφήνεις έτσι. Αν έχει περισσότερα από ένα εικονίδια αλλάζεις το νούμερο ανάλογα.

Αν δεν θέλεις να φαίνονται αυτά τα αρχεία (desktop.ini και εικονίδιο) κάντα κρυφά.

Μια μικρή αλλαγή στο desktop.ini , η οποία σε μένα λειτούργησε σε Win XP x86 και Win 7 x64

[.ShellClassInfo]

ConfirmFileOp=1

NoSharing=0

IconFile=folder.ico

IconIndex=0

Ico.zip

Δημοσ.

Σε vista που έχω στο laptop δουλεύει σε μένα.

Με τον κώδικά σου niko το είχα δοκιμάσει στην αρχή αλλά δεν μου δούλεψε.

@tao. Και να σου πει κάποιος, θα σου πει τα ίδια πράγματα. Τι λειτουργικό έχεις; ο κώδικας του nikosmas δουλεύει σε xp ενώ στα vista νομίζω ότι δουλεύει ο δικός μου. Συνδύασε τα και τα δύο αν θέλεις, δλδ τις δύο γραμμές iconfile και iconidex μαζί με την γραμμή iconresource για να είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύει παντού.

Κάνε και το εξής:

Αφού αντιγράψεις το εικονίδιο στον φάκελο που θέλεις να προσαρμόσεις κάνε δεξί κλικ στον φάκελο->προσαρμογή->αλλαγή εικονιδίου και φόρτωσε το εικονίδιο που έχεις μέσα στον φάκελο.

Μετά κάνε διπλό κλικ στο desktop.ini και αφαίρεσε το path (π.χ. G:\fakelos\) μπροστά από το όνομα του αρχείου με το εικονίδιο.

Το desktop.ini είναι κρυφό, οπότε πρέπει να εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία για να το δεις.

Υ.Γ. η κατάληξη .ico που σου δίνουμε είναι η κατάληξη του αρχείου που έχουμε. Αν εσύ παίρνεις το εικονίδιο από κάποιο άλλο αρχείο (exe, dll) πρέπει να αλλάξεις την κατάληξη σε αυτή που έχει το αρχείο σου.

Δημοσ.

Υπάρχει και ένα προγραμματάκι που χρωματίζει φακέλους, αν δε μπορέσεις να κάνεις δουλειά, το eRiverSoft FolderHighlight v2.4.0208. Σε μένα δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι μάλλον ότι το στικάκι παίρνει διαφορετικό drive letter σε διαφορετικούς υπολογιστές, πχ E: στον έναν και F: στον άλλον.

Δημοσ.

Επι τη ευκαιρια να πω και γω ενα προβλημα..Α)Ενας φιλος μουδωσε στικακι 8γ με πεχνιδια και προγραμματα τα οποια ομως δεν παιζουν στον ηυ μου(Δηλ. δεν ανοιγουν και ζητρανε να ανοιξουν με τα ουιντοους) Ξερει κανεις υι μπορει να φταιει ΅Εχω τα 7 και β0 ενα αλλο στικακι εχει γεματο ιους..Πως γινεται να το αδειασω απο το περιεχομενο ακινδυνα για τον ηυ μου???

Δημοσ.

Για σας θέλω να κάνω το εξής έχω ένα στικακι usb και μέσα σε αυτό έχω διάφορα προγράμματα μέσα σε φακέλους και αυτό που θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τις εικόνες των φακέλων με αλλά εικονίδια και αυτή η αλλαγή να παραμένει σε όποιον υπολογιστή και αν το συνδέω με όποιο λειτουργικό και αν έχω (ει εικόνες που θέλω να βάλω είναι κάποιες άσχετες από αυτές που έχουν τα win μέσα) από δεξή κλικ, ιδιότητες, προσαρμογή, αλλαγή εικονιδίου που το κάνω έχω το εξής πρόβλημα όταν το φτιάξω όπως θέλω στο ά pc είναι όλα οκ με το που το συνδέσω σε ένα Άλο pc μου διώχνει τους φακέλους με την κλασική τους μορφή και όχι με αυτό που τους έφτιαξα εγώ. Πως γίνετε να το φτιάξαμε σας ευχαριστώ.

Σε κάθε φάκελο βάλε μέσα το εικονίδιο που θέλεις, και στο ini που θα φτιάξεις ο κώδικας είναι αυτός:

[.ShellClassInfo]

IconResource=.\onomaicon.ico,0

[ViewState]

Mode=

Vid=

FolderType=Pictures

Σου έφδτιαξα έναν δοκιμαστικό φάκελο, ενεργοποίησε στον υπολογιστή σου να βλέπεις τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος.

dokimi.zip

Δημοσ.

Επι τη ευκαιρια να πω και γω ενα προβλημα..Α)Ενας φιλος μουδωσε στικακι 8γ με πεχνιδια και προγραμματα τα οποια ομως δεν παιζουν στον ηυ μου(Δηλ. δεν ανοιγουν και ζητρανε να ανοιξουν με τα ουιντοους) Ξερει κανεις υι μπορει να φταιει ΅Εχω τα 7 και β0 ενα αλλο στικακι εχει γεματο ιους..Πως γινεται να το αδειασω απο το περιεχομενο ακινδυνα για τον ηυ μου???

Μήπως είναι συμπιεσμένα τα αρχεία; Τι κατάληξη έχουν; Μήπως είναι .rar; Αν ναι χρειάζεσαι το winrar για να τα αποσυμπιέσεις.

Εκτός αν είναι τίποτα παιχνίδια για τον mame emulator. Αυτά θα είναι μάλλον σε μορφή zip αλλά το περιεχόμενο τους θα είναι κάτι αρχεία bin και το μέγεθος τους μικρό, λίγα ΜΒ ή ακόμα και ΚΒ

.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς το MAME32 emulator.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για σας παιδιά και ευχαριστώ για την βοήθεια. λοιπόν με τον τρόπο που μου είπε ο φίλος nikomas50 κατάφερα να αλλάξω την εικόνα σε 5 φακέλους από κι και πέρα δεν γίνετε να το κάνω ξανά τι να πω δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχει καμία λογική αυτό το πράγμα.!!!!!

Με τον τρόπο που είπε ο φίλος ο dazeman δεν μου δούλεψε!!!

Κανέναν άλλον τρόπο? γαμοτο φαίνετε τόσο απλό και δεν μπορώ να βγάλω κανένα συμπέρασμα καμία ηδέα???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...