Προς το περιεχόμενο

Geforce 460 GTX και τροφοδοτικό 420w...αρκεί?

Barret

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω αρκετά χρόνια τον σημερινό μου υπολογιστή σκέφτηκα την αγορά μιας καινούριας κάρτας γραφικών και κατέληξα στην geforce 460 GTX. Το θέμα είναι πως το τροφοδοτικό που έχω αυτή την στιγμή στο pc είναι 420w ενώ η κατασκευάστρια εταιρία προτείνει 450w για την συγκεκριμένη καρτα.

Τι μπορεί να συμβεί? Να σβήνει ο υπολογιστής όταν υπερφορτώνεται?

Δεν ξέρω να αλλάξω τροφοδοτικό μόνος μου κ θα κοστίσει πολύ μαζί με τα έξοδα εργασίας να το αναβαθμίσω κ αυτό. Θα είναι απαραίτητο?

Δημοσ.

Πες μας κάποια πραγματάκια έκτος από το τροφοδοτικό

1)Ποια οθόνη έχεις

2)Ποιο είναι το τροφοδοτικό

3)Ποιο είναι το υπόλοιπο σου σύστημα

Δημοσ.

Τροφοδοτικό: TRUST PW-5250 420W LOW NOISE BIG FAN PSU

CPU: Διπλοπύρηνος intel 6400 2.13 GHZ

MBOARD: Asus P5QPL-VM EPU

Τωρινή κάρτα γραφικών: Geforce 7600GT

@ δίσκους 160GB και καμία φορά συνδέω εξωτερικο USB

και οθόνη τώρα έχω την s1910 EIZO 19" ...αλλά μαζί με την νέα κάρτα λέω να πάρω και μια DELL 24" u2410 :D

Θα τα αντέξει???

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις :D

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό χρειάζεται δυστυχώς αλλαγή .Έκτος από αυτά αν πας στην DELL 24" u2410 θα τα βρεις πολύ σκούρα αν θα παίζεις σε full ανάλυση ,πρέπει να κανείς και ένα Overclock στον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό χρειάζεται δυστυχώς αλλαγή .Έκτος από αυτά αν πας στην DELL 24" u2410 θα τα βρεις πολύ σκούρα αν θα παίζεις σε full ανάλυση ,πρέπει να κανείς και ένα Overclock στον επεξεργαστή.

Kala gia tin analysi isws symvivastw se xamiloteri (oxi tin full HD). Γενικά δεν παίζω τρομερα πολλα παιχνίδια. Μια στο τοσο κανα FPS... Αλλα θέλω μια ικανοποιητική καρτα να σηκώνει την ανάλυση της οθόνης και να αντέχει μερικά 3d σχεδιαστικά προγράμματα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Ποσα watt τροφοδοτικό μου προτείνεις?

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο είναι ότι πρέπει για αυτό και το επόμενο pc σου ;)

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το βάλεις μόνος, βασικά αν ρίξεις μια ματιά στο πως είναι συνδεδεμένο το παλιό, είναι πρακτικά αδύνατο να συνδέσεις κάτι λάθος ;)

Δημοσ.

Συμφωνώ για το τροφοδοτικό που σου πρότεινε ο caution για κάρτα γραφικών πάνε στην amd 6850 που έχει και λίγο λιγότερη κατανάλωση και είναι και λίγο ποιο δυνατή .Για το πως θα συνδέσεις το τροφοδοτικό δες στον οδηγό εδω και στην υπογραφή μου ;)

Δημοσ.

Ερώτηση: Πήρα τελικά σήμερα την 460 GTX και είπα να την δοκιμάσω με το τροφοδοτικό που έχω τώρα (420watt) και αν δεν παίζει να πάω αύριο να πάρω κάποιο άλλο.

Εκτός απο την σύνδεση στο motherboard έχει και 2 6-pin slots στις οποίες συνδέονται 2 καλλώδια που το καθένα βγάζει σε 2 molex (4-pin) Πρέπει συνολικά να συνδέσω και τα 4 molex για να παρει ρέυμα ή αρκεί μόνο το 1.

Αν χρειάζεται 4 τότε το τροφοδοτικό μου δέν αρκεί, δέν έχει αρκετά ελεύθερα.

Αρκεί μήπως αυτό? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Premier-550W-20-4-Pin-12Cm-Fan-DR-550BTX.htm

Ή πρέπει να πάω σε κάτι πιο ακριβό σαν αυτό που προτεινε o caution πιο πανω?

Δημοσ.

Ερώτηση: Πήρα τελικά σήμερα την 460 GTX και είπα να την δοκιμάσω με το τροφοδοτικό που έχω τώρα (420watt) και αν δεν παίζει να πάω αύριο να πάρω κάποιο άλλο.

Εκτός απο την σύνδεση στο motherboard έχει και 2 6-pin slots στις οποίες συνδέονται 2 καλλώδια που το καθένα βγάζει σε 2 molex (4-pin) Πρέπει συνολικά να συνδέσω και τα 4 molex για να παρει ρέυμα ή αρκεί μόνο το 1.

Αν χρειάζεται 4 τότε το τροφοδοτικό μου δέν αρκεί, δέν έχει αρκετά ελεύθερα.

Αρκεί μήπως αυτό? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Premier-550W-20-4-Pin-12Cm-Fan-DR-550BTX.htm

Ή πρέπει να πάω σε κάτι πιο ακριβό σαν αυτό που προτεινε o caution πιο πανω?

Όπως είπαν και τα παιδιά καλό είναι να αλλάξεις το τροφοδοτικό. Δεν είναι θέμα watt καθώς ένα ποιοτικό 400άρι - 450άρι θα σε κάλυπτε άνετα με την GTX460. Το συγκεκριμένο όμως δεν είναι ποιοτικό.

Όσο αφορά τους αντάπτορες, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ένα 4pin molex μόνο και είναι πιο βολικοί:

http://www.e-finder.gr/p.CMP-CI-004-15cm-5-25-m-6pin-PCI-express.34587.html

Δημοσ.

Το Corsair 600w που προτείνουν είναι τέλειο στα λεφτά του. Και το 500αρι κάνει, αλλά καλύτερα 10€ παραπάνω τώρα και να μπορείς να το κρατήσεις και για το επόμενο σύστημά σου.

Δημοσ.

Τελικα όντως αγόρασα το 600αρι corsair! To συνέδεσα μόνος μου χωρίς πρόβλημα και ολα καλά!

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

Δημοσ.

Καλορίζικο το τροφοδοτικό τελικά για κάρτα γραφικών την 460 GTX πήρες ;

Ευχαριστώ! Ναι αυτή πήρα και για την δουλειά που την θέλω μια χαρά τα πάει!!!

Μαλιστα όσα παιχνίδια δοκίμασα φυσάνε, με εξαιρεση το crysis που με όλα στο φουλ βλέπω μικρά κολληματάκια. Απόλυτα ικανοποιημένος για την ώρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...