vasilisx Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 και εγω ειμαι σε πρακτικη, μου δινει 340 (μου δινει 170 το 15μερο) και μου ειπε οπως ενημερωθηκε ότι τα αλλά θα τα παιρνω από το ΕΣΠΑ... αλλα ρε παιδια ποσα θα ειναι τελικα και πότε θα τα πάρουμε;;; θα τα πάρουμε σίγουρα;;; απο την γραμματεια μου ειχαν πει οτί θα παιρνω 340€ το μηνα...
Xaralambos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 και εγω ειμαι σε πρακτικη, μου δινει 340 (μου δινει 170 το 15μερο) και μου ειπε οπως ενημερωθηκε ότι τα αλλά θα τα παιρνω από το ΕΣΠΑ... αλλα ρε παιδια ποσα θα ειναι τελικα και πότε θα τα πάρουμε;;; θα τα πάρουμε σίγουρα;;; απο την γραμματεια μου ειχαν πει οτί θα παιρνω 340€ το μηνα... Αφού παίρνεις τόσα χρήματα μην το πείς ούτε του παπά! Να λες και ευχαριστώ, γιατί το να είσαι ασκούμενος είναι πραγματικά τραγικό. '0' επαγγελματικά δικαιώματα '0' ασφάλιση και άμα έχει όρεξη ο επιχειρηματίας σε μαθαίνει τη δουλειά...
vasilisx Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 μωρε καλως ειναι ο εργοδοτης μου, και εχω μαθει πολλα σε ενα μηνα τωρα, αλλα φοβαμαι απο το ΕΣΠΑ ποσα θα ειναι τελικα....
G@rg@oun Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Καλημερα, Εγω ξεκινησα πρακτικη ασκηση 1/6/2011 στην Cosmote στα κεντρικα<ιδιοτικη επιχ.δλδ> και με ενημερωσαν οτι θα παιρνω 660.83ε το μηνα!! Ακομα δεν εχω πληρωθει οποτε περιμενω να τελειωσει ο μηνας ωστε να πληρωθω και να σιγουρευτω για το ποσα θα περνω! Τωρα ενας αλλος φιλος μου,απο τει αθηνας κανει πρακτικη στον ΔΗΜΟ και εκανε παραλληλα και αιτηση<κ ολα τα χαρτια που του ειπαν>στο ΕΣΠΑ,οπου τον ενημερωσαν οτι θα του βαζουν λεφτα αυτοι σε εναν λογαριασμο του στην Αγροτικη Τραπεζα!! Δεν ξερω ποσα περνει απο το ΔΗΜΟ και ποσα απο το ΕΣΠΑ ακριβως και ποσα θα βγαινουν στο συνολο,παντως διαβασα στο σιτε του ΕΣΠΑ οτι ΟΛΟΙ οσοι κανουν ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ 660ε/μηνα για την ΠΡΑΚΤΙΚΗ μας ΑΣΚΗΣΗ!!και το ΕΣΠΑ αν εισαι σε δημοσια και ιδιοτικη επιχειρηση σου δινουν 330ε και 500ε αντιστοιχα και τα υπολοιπα ειναι υποχρεωμενοι να τα συμπληρωσουν η Επιχειρηση κ ο Εργοδοτης σου<δημοσια ή ιδιοτικη>!!! δλδ στην σουμα ΟΛΟΙ οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ οπουν και να εργαστουν πρεπει να παρουν 3960ε!!! ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙ και το αφησει στην μοιρα του να τον εκμεταλευτουν,ειναι αξιος της μοιρας του!! Εγω εψαχνα 3μηνες και βρηκα αρκετες επιχειρησεις που ηθελαν να με προσλαβουν!!!
Ioannis1908 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Iσχυει αυτο που μου ειπαν οτι για το προγραμμα ΕΣΠΑ πρεπει να αρχισεις την 1η του μηνα?
vassolka Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα με δέχθηκαν στην ΕΥΔΑΠ στα κεντρικά μέσω ΕΣΠΑ πόσα θα μου δίνουν; δεν έχω ακόμα ρωτήσει γιατί με πήραν την Παρασκευή τηλέφωνο λέτε να έκανα βλακεία και να βιάστικα και να μου δίνουν ψίχουλα;έχω να πληρώσω και βενζίνες και δεν λέει...
xri_ni Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Σορρυ κιολας ο εργοδοτης δε φτανει που εχει τζαμπα υπαλληλο θα τον πληρωσουν και απο πανω?Πραγματικα που αλλου γινονται αυτες οι λαμογιες?
black_widow Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Σορρυ κιολας ο εργοδοτης δε φτανει που εχει τζαμπα υπαλληλο θα τον πληρωσουν και απο πανω?Πραγματικα που αλλου γινονται αυτες οι λαμογιες? Καλά τσάμπα δεν τον έχει απλά έχει ένα φτηνό εργαζόμενο χωρίς ΙΚΑ ( μόνο 11 -12 ευρώ το μήνα για ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου δίνει ο εργοδότης ) χωρίς δικαιώματα ( άδειες , δώρα κ.λ.π. ) και ψαρωμένο ( εύκολες οι απειλές για διακοπή πρακτικής - έχω προσωπική πείρα γιατί είχα τολμήσει να αρρωστήσω αλλά δεν τους πέρασε... ). Ουσιαστικά δίνει για αυτόν μόνο 330 -340 το μήνα ( τονίζω ότι αρχικά σου δίνει όλο το μισθό και μετά πάει και παίρνει τα μισά λεφτά από ΟΑΕΔ ) + 11- 12 για την ασφάλιση . Στην επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ αναφέρομαι , δεν έχω ιδέα τι παίζει με ΕΣΠΑ. Το θέμα είναι ότι έχει γίνει εκμετάλλευση του θεσμού από εταιρείες , θα έπρεπε να υπάρχει ένα πλαφόν για το πόσους πρακτικάριους θα παίρνουν , όχι να έχουν να πάρουν κανονικό υπάλληλο ποιός ξέρει από πότε επειδή καλύπτουν τις ανάγκες τους με πρακτικάριους. vassolka εννοείται ότι θα ρωτήσεις πόσα θα παίρνεις πριν πας. Μην άγχεσαι , στο κάτω κάτω δεν έχεις υπογράψει και κάτι ( άσε που ξέρω περιπτώσεις πρακτικάριων που φεύγανε τις 1-2 μέρες και πηγαίνανε αλλού για πρακτική ) .
katerinaki888 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα!Ξέρω ότι ανοίγω ένα αρκετά παλιό θέμα,αλλά θέλω τα φώτα σας σχετικά με το Ε.Σ.Π.Α. και την πρακτική!Απ'ότι μας έχουν πει στη σχολή(ο καθένας βέβαια λέει το μακρύ και το κοντό του,αφήστε που δεν απαντούν σε μέιλ και τηλέφωνα και μου χουν σπάσει τα νεύρα!)Αύριο,έχω συνέντευξη με μια εταιρεία για πρακτική και με ρώτησαν αν η πρακτική θα χρηματοδοτείται μέσω Ε.Σ.Π.Α.Έλα μου ντε που δεν γνωρίζω!Στη σχολή μας είπαν ότι αυτό θα το ξέρει ο εκάστοτε εργοδότης...Αλλά και ότι δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για να χρηματοδοτεί το Ε.Σ.Π.Α. την κάθε πρακτική...Είναι λογικό αυτό?Αν ήταν έτσι όλοι δεν θα ήθελαν να πληρώνονται μέσω ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος?(μας έχουν πάρει τα μυαλά ότι είναι ΠΟΛΥ καλύτερος τρόπος πληρωμής παρά από τον Ο.Α.Ε.Δ.) Και σας ρωτώ εγώ τι θα πω στον εργοδότη μου,που μια καθαρή απάντηση δεν έχω να του δώσω και για το τι ισχύει.Αν ξέρει κάποιος το ο,τιδήποτε,σας παρακαλώ ενημερώστε με,μιας και είμαι αρκετά αγχωμένη με το όλο θέμα!Ευχαριστώ πολυυυ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.