Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για μπαταρία σε macbook pro

gallaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, πρόσφατα πήρα το καινούργιο το 13άρι το μακμπουκ και θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έστω οτι θέλω να το έχω όλη μέρα ανοιχτό το λαπτοπ. Τί ειναι καλύτερα για την μπαταρία. Να την φορτίζω να βγάζω τον φορστιστή και μόλις τελειώσει να το ξανασυνδεώ στο ρεύμα ή να το έχω όλη την ώρα στην μπρίζα.????

Δημοσ.

οχι συνέχεια στη πριζα καταπονείς πολή τη μπαταρία, τελείωνει και την ξαναγεμίζεις. αλλα οκ μην ζεις και με αυτό το ανγχος. δεν θα στη λιωσει και μεσα σε 2 μηνες αλλά καλό ειναι να τις βαράς και κανενα καλιμπρειτον. ^_^

Δημοσ.

καλά ναι οτι θα κάνω καλιμπρέησιον συχνά θα κάνω απλά δεν ήξερα ποιό είνια καλύτερο για την μπαταρία. Ευχαριστώ

Δημοσ.

πολυ απλα και γρήγορα μπορεί να εξηγήσει κάπως πως γίνεται το calibration ??

Την αφήνεις να αδειάσει εντελώς και μετα την φορτίζεις τελείως με το μακμπουκ κλειστό ?

Δημοσ.

Το αφήνεις να τελειώσει τελείως, μόλις μπεί σε sleep mode το αφήνεις ανοιχτό κανα 5 ωρο.

Μετά το φορτίζεις πλήρως, μόλις φορτίσει τέρμα το αφήνεις κανα 2 ωρο στην μπρίζα και οκ.

Δημοσ.

εννοει δεν το φορτιζεις μολις πει οτι τελειωνει η μπαταρια αλλα το αφηνεις να σβησει εντελως

και μετα φορτισμα

Δημοσ.

Καλύτερα να βγάζεις την μπαταρία όταν τον έχεις στο ρεύμα. Όσα calibration και να κάνεις, κάποια στιγμή θα τα φτύσει η μπαταρία, ό,τι μάρκα και να είναι.

Σε έναν acer που έχω, η μπαταρία κρατάει 5 λεπτά :confused: Όμως έκανε ο κακόμοιρος 2,5 χρόνια ανοικτός και συνέχεια στην πρίζα.

Δημοσ.

Διστυχώς στα apple η μπαταρία δε βγαίνει και μπαίνει εύκολα (και μάλλον χωρίς μπαταρία δε δουλεύει). Είναι ενας λόγος που λέω να πάρω 1 imac ή mac mini για μόνιμα αναμένο!

Δημοσ.

Στα macbook air, στα unibody macbook & macbook pro η μπαταρία δεν βγαίνει (δηλαδή βγάνει αλλά χρειάζεται πολύ ξεβίδωμα).

Όμως, ακόμα και στα παλιότερα μοντέλα που έβγαινε, χωρίς μπαταρία ο επεξεργαστής αυτόματα δούλευε σε μικρότερη ταχύτητα.

Δημοσ.

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερα να το φορτίζεις-ξεφορτίζεις συνέχεια.

Αν το έχεις όλη μέρα τότε θα έχεις πάνω κάτω μία φόρτιση και μία αποφόρτιση ΚΑΘΕ μέρα, οπότε σε ένα χρόνο συμπληρώνεις 350 κύκλους φόρτισης χοντρικά.

Αν το φορτίσεις, στη συνέχεια η μπαταρία δεν φορτίζει αν ο φορτιστής είναι στο ρεύμα. Οπότε με το να είσαι έτσι στο ρεύμα θα βγάλεις 5-7 μέρες μέχρι να πέσει η μπαταρία στο 95% οπότε θα αρχίσει να φορτίζει πάλι. Τότε , δηλαδή πριν συμβεί αυτό γύρω στο 96%, άστο να ξεφορτίσει.

Πιθανώς αυτή η τακτική είναι καλύτερη.

Δημοσ.

μια και ειπες για εγγυηση,αν αλλαξεις σκληρο-μνημες μονος σου σε mbp pro 2010 την χανεις;

οχι, αμα το κανεις σωστα (οπου ειναι δυσκολο να το κανεις λαθος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...