gallaki Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Γειά σας, πρόσφατα πήρα το καινούργιο το 13άρι το μακμπουκ και θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έστω οτι θέλω να το έχω όλη μέρα ανοιχτό το λαπτοπ. Τί ειναι καλύτερα για την μπαταρία. Να την φορτίζω να βγάζω τον φορστιστή και μόλις τελειώσει να το ξανασυνδεώ στο ρεύμα ή να το έχω όλη την ώρα στην μπρίζα.????
kebinB Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 οχι συνέχεια στη πριζα καταπονείς πολή τη μπαταρία, τελείωνει και την ξαναγεμίζεις. αλλα οκ μην ζεις και με αυτό το ανγχος. δεν θα στη λιωσει και μεσα σε 2 μηνες αλλά καλό ειναι να τις βαράς και κανενα καλιμπρειτον.
gallaki Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 καλά ναι οτι θα κάνω καλιμπρέησιον συχνά θα κάνω απλά δεν ήξερα ποιό είνια καλύτερο για την μπαταρία. Ευχαριστώ
leonidas_fs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 πολυ απλα και γρήγορα μπορεί να εξηγήσει κάπως πως γίνεται το calibration ?? Την αφήνεις να αδειάσει εντελώς και μετα την φορτίζεις τελείως με το μακμπουκ κλειστό ?
gallaki Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Το αφήνεις να τελειώσει τελείως, μόλις μπεί σε sleep mode το αφήνεις ανοιχτό κανα 5 ωρο. Μετά το φορτίζεις πλήρως, μόλις φορτίσει τέρμα το αφήνεις κανα 2 ωρο στην μπρίζα και οκ.
ermis1975 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Αν κλείσει και μπεί σε sleep mode πώς το αφήνεις ανοικτό? Αφού θα έχει σβήσει!...
Κomos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 εννοει δεν το φορτιζεις μολις πει οτι τελειωνει η μπαταρια αλλα το αφηνεις να σβησει εντελως και μετα φορτισμα
erevos_csd Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Καλύτερα να βγάζεις την μπαταρία όταν τον έχεις στο ρεύμα. Όσα calibration και να κάνεις, κάποια στιγμή θα τα φτύσει η μπαταρία, ό,τι μάρκα και να είναι. Σε έναν acer που έχω, η μπαταρία κρατάει 5 λεπτά Όμως έκανε ο κακόμοιρος 2,5 χρόνια ανοικτός και συνέχεια στην πρίζα.
ermis1975 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Διστυχώς στα apple η μπαταρία δε βγαίνει και μπαίνει εύκολα (και μάλλον χωρίς μπαταρία δε δουλεύει). Είναι ενας λόγος που λέω να πάρω 1 imac ή mac mini για μόνιμα αναμένο!
georgeadams Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Στα macbook air, στα unibody macbook & macbook pro η μπαταρία δεν βγαίνει (δηλαδή βγάνει αλλά χρειάζεται πολύ ξεβίδωμα). Όμως, ακόμα και στα παλιότερα μοντέλα που έβγαινε, χωρίς μπαταρία ο επεξεργαστής αυτόματα δούλευε σε μικρότερη ταχύτητα.
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 (δηλαδή βγάνει αλλά χρειάζεται πολύ ξεβίδωμα). χανεις και την εγγυηση
lagoudakis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 μια και ειπες για εγγυηση,αν αλλαξεις σκληρο-μνημες μονος σου σε mbp pro 2010 την χανεις;
kiriakr Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερα να το φορτίζεις-ξεφορτίζεις συνέχεια. Αν το έχεις όλη μέρα τότε θα έχεις πάνω κάτω μία φόρτιση και μία αποφόρτιση ΚΑΘΕ μέρα, οπότε σε ένα χρόνο συμπληρώνεις 350 κύκλους φόρτισης χοντρικά. Αν το φορτίσεις, στη συνέχεια η μπαταρία δεν φορτίζει αν ο φορτιστής είναι στο ρεύμα. Οπότε με το να είσαι έτσι στο ρεύμα θα βγάλεις 5-7 μέρες μέχρι να πέσει η μπαταρία στο 95% οπότε θα αρχίσει να φορτίζει πάλι. Τότε , δηλαδή πριν συμβεί αυτό γύρω στο 96%, άστο να ξεφορτίσει. Πιθανώς αυτή η τακτική είναι καλύτερη.
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 μια και ειπες για εγγυηση,αν αλλαξεις σκληρο-μνημες μονος σου σε mbp pro 2010 την χανεις; οχι, αμα το κανεις σωστα (οπου ειναι δυσκολο να το κανεις λαθος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.