Προς το περιεχόμενο

Συνάλλαγμα

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψω τα Ευρω μου σε αλλο νόμισμα χωρίς να εχω μεγάλες απώλειες? Οι Τράπεζες? Τα γραφεία συναλλάγματος στα αεροδρόμια? Να πάω στην άλλη χώρα και να τα αλλαξω εκεί?

Δημοσ.

για τι ποσο μιλας; για καταθεσεις ασφαλειας ή επειδη ταξιδευεις; αν ναι, εχεις διαβατηριο;

με σειρα προτεραιότητας:

-τραπεζα της ελλαδος (αλλα εχει παντα ουρα)

-ιδιωτικες πχ αλφα , κυπρου κλπ (α, παιζει και οριο - οχι ο,τι ποσο θες)

-ανταλλακτηρια. εξω παιζουνε μεγαλες αποκλισεις πχ σ αυτα του λονδινου θελει παζαρι αν σε παιρνει, αλλιως δοκιμαζεις διπλα και θα σε φωναξει απο μονος του πισω με καλυτερη τιμη.

-το αεροδρομιο δαγκωνει σε προμηθεια/ισοτιμια *

χρυσος κανονας: δεν συνεννοησαι με ποσοστα πχ να σου πουνε ισοτιμια τοση ή ποσοστο προμηθειας. Λες στα ανταλλακτηρια με 500 ευρω ποσα pounds μου δινεις; ενας θα πει 380 αλλος 420 αλλος 430 .

Δημοσ.

Ρε παιδιά εχω μπερδευτεί πολύ με αυτη την ιστορία! :P

Σε 20 μέρες παω στο Λονδίνο. Εχω μαζέψει γυρω στα 1200 €.

Να τα κάνω λίρες απο δω 2-3 μέρες πριν φύγω ή να τα πάρω μαζί μου στο Λονδίνο ?

Δημοσ.

τα βάζεις όλα στην τράπεζα σου και τα παίρνεις απευθείας σε λίρες με την κάρτα σου.

αλλιώς, τα παίρνεις επάνω και με παζάρια θα πάρεις καλή τιμή

Δημοσ.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψω τα Ευρω μου σε αλλο νόμισμα χωρίς να εχω μεγάλες απώλειες? Οι Τράπεζες? Τα γραφεία συναλλάγματος στα αεροδρόμια? Να πάω στην άλλη χώρα και να τα αλλαξω εκεί?

Στη Σουηδια να πας στη Forex Bank, εχει καλες ισοτιμιες και εχει καταστημα και μεσα στο Arlanda. Ειδαλλως ανάληψη με τη χρεωστικη σου απο οποιοδηποτε ΑΤΜ.

Δημοσ.

Με την καρτα προσοχη.

πχ αν ειναι Πειραιως τσουζει. Καπελο + προμηθεια σε καθε συναλλαγη/αναληψη σε οποιοδηποτε αλλο νομισμα εκτος του ευρω.

Ψαχτε τι ισχυει στην δικια σας περιπωση

Δημοσ.

Στη Σουηδια να πας στη Forex Bank, εχει καλες ισοτιμιες και εχει καταστημα και μεσα στο Arlanda. Ειδαλλως ανάληψη με τη χρεωστικη σου απο οποιοδηποτε ΑΤΜ.

Μ'αρεσεις! :D

Θα κάνω λίγες κορωνες για το ταξίδι και ολα τα υπόλοιπα εκεί...

Γενικώς πάντως για κάθε νόμισμα θέλει αρκετό ψάξιμο γιατί έχουν μεγάλες διαφορές τί ζητάει ο ένας και ο άλλος..

Δημοσ.

Γενικά πάντως στη Σουηδία δεν χρειάζεσαι μετρητά πλην σπανίων εξαιρέσεων οπότε μην σας πιάνει πανικός. Πάντως κορώνες στην Αθήνα θα βρεις στα διάφορα ανταλλακτήρια στο κέντρο (άμεσα) ή με παραγγελία από την τράπεζα της αρεσκείας σου μιας και δεν έχουν άμεσα διαθέσιμες.Γενικά πάντως ακόμα και τους καφέδες με κάρτα τους πληρώνεις οπότε μην κάνεις μεγάλο συνάλλαγμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...