Che Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Eιμαι κι εγω ενας απο αυτους που μεγαλωσαν με την νοοτροπια click n' run των Windows οσπου ηρθε η ωρα λογω ειδικων συνθηκων να εγκαταστησω Linux (προτιμησα τα Μandrake). H αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα και τοσα πολλα αλλα ειπα μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει,το πολυ πολυ να κανω format και ολα οπως πριν... Αυτο που με λυπη διαπιστωσα αργοτερα ειναι η μη αρμονικη συνυπαρξη των δυο λειτουργικων (Linux και ΧP).Οταν εβαλα το linux τα XP ως δια μαγειας χαθηκανε απο προσωπου γης καθως οταν παταγα στον lilo την επιλογη windows μου ελεγε an error occured.press alt+Ctrl+del to restart. Πηγα στην σχολη ο κακομοιρης απογοητευμενος και με συμβουλεψαν,να βαλω πρωτα το Linux kai meta ta XP (γιατι πριν ειχα κανει το αντιθετο) και με διαβεβαιωσαν οτι το προβλημα θα λυνοταν. Ετσι κι εκανα λοιπον αλλα παλι ως δια μαγειας τα ΧΡ ξεκινανε ως μοναδικο λειτουργικο και το linux εχει παει περιπατο,χαμενο καπου μεσα στο δισκο. Πως θα λυθει το προβλημα γιατι εχω αρχισει και τα περνω ασχημα με την ολη υποθεση.Σας παρακαλω οτι απαντηση μου δωσετε να ειναι σε απλα και κατανοητα βηματα γιατι δεν ειμαι και κανα computer animal να τα ξερω ολα.... Ευχαριστω προκαταβολικα οσους μου απαντησουν. Θα τους χρωσταω αιωνια ευγνωμοσυνη...
CodeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Xrisimopoihse to programma Partion magic gia na xwriseis ton skliro se 2 tmimata.sto ena 8a exeis ta xp kai sto allo ta linux.Nomizw wmos oti o installer twn linux exei paromoio programma.Gnwmi mou einai na egkatastiseis prwta ta xp kai meta ta linux.
Teoulas Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Εννοείται οτι κάνεις 2 διαφορετικά partitions με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. Partition magic). Μετά μπορείς να ακολουθήσεις και τα βήματα που έχει το παρακάτω FAQ ώστε να βάλεις την επιλογή για linux στον boot loader των winXP. http://www.anandtech.com/guides/viewfaq.html?i=58
md_agis Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Δημοσ. 13 Απριλίου 2003 Katarxhn ftiakse ton disko sou ws ekshs: Anoikse to pc me start up disk kai me to fdisk ftiakse ena primary dos partition to opoio na mhn pianei olo ton xwro tou diskou. O eleu8eros xwros 8a paei gia linux giafto ase toulaxiston 3gb eleu8era. Vale kanonika ta xp ston disko pou eftiakses. Meta arxise to setup twn linux kai sth fash pou se rwtaei ti alages na kaneis sto disko ftiakse tria kainouria partitions apo to merisma pou exeis ahsei eleu8ero, ena /boot (128~256mb), ena /swap (128~256), kai ena / (tou ypoloipo tou xwrou). Synexise to setup kai ta alla 8a er8oun mona tous.
Che Δημοσ. 17 Απριλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2003 ευχαριστω πολυ παιδια με βοηθησατε πολυ. Ολα πανε ρολοι special thanx στον md_agis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.