Haldol Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Αν ειναι οντως hostαρισμενο στην Ελλάδα, τοτε γλυτωνουμε καμποσα ms responce time κι επισης δεν επιφορτιζονται τα κυκλωματα με το εξωτερικο, γιαυτο παει γρηγορα! (οταν δεν σκαλωνει) Εμείς γλυτώνουμε κάμποσα ms response time, ο Hal9000 όμως αυτά τα ms τα πληρώνει πολύ ακριβά. Φαντάζομαι ξέρεις σε τι τιμές παίζουν οι dedicated servers εδώ και έξω, για αντίστοιχα μηχανήματα;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Εμείς γλυτώνουμε κάμποσα ms response time, ο Hal9000 όμως αυτά τα ms τα πληρώνει πολύ ακριβά. Φαντάζομαι ξέρεις σε τι τιμές παίζουν οι dedicated servers εδώ και έξω, για αντίστοιχα μηχανήματα; Γιαυτο υπαρχουν και οι μονιμες διαφημισουλες ομως ε? @thanosylar: Thanks man!
thanosylar Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω...ποσα μπορει δηλαδη να βγαζει απο τις god damned διαφημισεις? :S Και γιατι δεν ανοιγει την δυνατοτητα του donate? x)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Προφανως αρκετα για να συντηρειται το site. Αλλωστε δε νομιζω να εχει κερδοσκοπικο χαρακτηρα, αλλα ουτε και ξαφνικα μετα απο 10+ χρονια λειτουγιας να γινει "συνδρομητικο". Το donate δε θα ταν ασχημο, ειδικα αν υποστηριζοταν Paypal. Ωστοσο ετσι θα εμπαινε και μια μικρη κερδοσκοπικη υποψια, καθως απ ο,τι φαινεται το site "βγαινει" και χωρις κατι τετοιο. Να διευκρινισω οτι εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με το τελευταιο.
thanosylar Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Εγω σιγουρα δεν ειχα στο μυαλον μου την κερδοσκοπικη εννοια. Εχεις μεν δικιο οτι τα βγαζει περα και ετσι, αλλα περα απο το κοστος του σερβερ ειναι και αλλα ακριβουτσικα πραγματα που πρεπει να πληρωνονται οπως το lisence του forum κλπ...Παρ' ολα αυτα, το donate θα μπορουσε, αν οχι να συμπληρωσει καποια απο τα εξοδα του site, ισως να μπορεσει να το αναβαθμισει με την εννοια του νεου και καλυτερου σερβερ, ή με την προσθηκη περισσοτερων features στο φορυμ/σάιτ γενικοτερα (μιας και ακομα και τα add-ons του ip.board κοστιζουν -.-) x)
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Εμείς γλυτώνουμε κάμποσα ms response time, ο Hal9000 όμως αυτά τα ms τα πληρώνει πολύ ακριβά. Φαντάζομαι ξέρεις σε τι τιμές παίζουν οι dedicated servers εδώ και έξω, για αντίστοιχα μηχανήματα; Ενας καλος dedicated server εχει το πολυ 200 ευρω το μηνα. Ειναι ελαχιστα για ενα φορουμ σαν αυτο, με μια μονο διαφημιση το μηνα τα εχει βγαλει.
thanosylar Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ενας καλος dedicated server εχει το πολυ 200 ευρω το μηνα. Μορε, δεν ειναι μονο αυτο το θεμα, το θεμα δηλαδη της ποιοτητας του σερβερ. Αν θες σου βρισκω με 60€ τετραπυρινο με 16GB μνημη...ενα αλλο σημαντικο θεμα ομως ειναι το bandwidth, που, απ' οτι το κοβω, και ξεροντας και το ip.board, χρειαζεται αρκετο εδω περα.
fouros Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ενας καλος dedicated server εχει το πολυ 200 ευρω το μηνα. Ειναι ελαχιστα για ενα φορουμ σαν αυτο, με μια μονο διαφημιση το μηνα τα εχει βγαλει. Κάποια παλιά μέλη θυμόμαστε την πορεία του insomnia και τις αλλαγές dedicated server και datacenter. Θυμάμαι παλιά που που φιλοξενούνταν στην Αμερική στο theplanet, μετα νομίζω μετακόμισε στην Ευρώπη και πλέον αρκετά χρόνια τώρα (μετά την συνεργασία με skroutz-atcom) φιλοξενείται στην forthnet. Oι απαιτήσεις ενός site με την επισκεψιμότητα του insomnia απαιτούν πολλά παραπάνω από έναν καλό dedicated. Ένα ισχυρό μηχάνημα δεν λέει από μόνο του πολλά, το optimization - hardening που απαιτείται, καθιστά απαραίτητο έναν server admin με εμπειρία και γνώσεις, βλέπε π.χ nginx που τρέχει για cache του apache στο ipb. To κόστος ενός τέτοιου server είναι πολλαπλάσιος των 200€ που αναφέρθηκαν, που στο κάτω-κάτω δεν μας πέφτει και λόγος αφού ποτέ ο hal δεν ζήτησε οικονομική ενίσχυση. Θυμάμαι εποχές μάλιστα που το insomnia δεν είχε ούτε μια διαφήμιση και το κόστος το επομιζόταν ο ιδιοκτήτης. Οι εποχές άλλαξαν πλέον υπάρχουν αρκετές διαφημίσεις που προφανώς κάνουν το project βιώσιμο Γενικότερα όμως οι τιμές που βλέπετε αναρτημένες σε εταιρίες dedicated hosting είναι απλά το minimum, δεν περιλαμβάνουν π.χ redundancy, management, monitoring, backup, hardware raid, SLA, control panel και άλλα τόσα που εκτινάσουν τα κόστη, πόσο μάλλον δε για server σε Ελληνικό datacenter όπου η βάση είναι π.χ τα 400€ ανά μήνα. Νομίζω πως κάπου πήρε το μάτι μου τον hal να αναφέρει πως προκειται να γίνει μια μετάβαση σε άλλον διακομιστή (ίσως και σε 2 λέω εγώ με τη βάση μόνη της στον έναν) , αν θα ήθελε να μας αναφέρει ο ίδιος ποιο το configuration καλό θα ήταν.
SOWHAT Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Βρε παιδιά παρακλάδι του Σκρουτζ είναι το ινσόμνια.... Και καμία διαφήμιση να μην είχε... Μόνο και μόνο η κίνηση, άρα και τα 0.05 ευρώ που στοιχίζει στην κάθε εταιρία το κλικ μας στον "Τσιγκούνη"... είναι αρκετά για να διατηρησουν το ινσόμνια και να επιφέρουν κέρδος και στον Σκρουτζ.... Τόση αναφορά πέφτει εδω μέσα... Αμ τι νομίζατε, γιατί μας αγαπάει ο Σκρουτζ υπάρχει το ινσόμνια; Αθώα παιδιά!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 ε ναι, διότι το skroutz προϋπήρχε του insomnia
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Βρε παιδιά παρακλάδι του Σκρουτζ είναι το ινσόμνια.... Και καμία διαφήμιση να μην είχε... Μόνο και μόνο η κίνηση, άρα και τα 0.05 ευρώ που στοιχίζει στην κάθε εταιρία το κλικ μας στον "Τσιγκούνη"... είναι αρκετά για να διατηρησουν το ινσόμνια και να επιφέρουν κέρδος και στον Σκρουτζ.... Τόση αναφορά πέφτει εδω μέσα... Αμ τι νομίζατε, γιατί μας αγαπάει ο Σκρουτζ υπάρχει το ινσόμνια; Αθώα παιδιά! Δεν είναι απόλυτα ακριβές αυτό. Στην πραγματικότητα, το insomnia.gr είναι παρακλάδι της Λέσχης Μπιντελμποντιμπίλντερ, η οποία είναι μυστικό παράρτημα των Ιλουμινάτι, αρχηγός των οποίων είναι ο Ομπάμας, ο οποίος παίρνει εντολές από την skroutz.gr.
The_Edge Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 ... την ναυαρχίδα του Ομίλου "Μπαμπούλας ΑΕ"
SOWHAT Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 ε ναι, διότι το skroutz προϋπήρχε του insomnia Προφανώς και το αγόρασε μετά... Και το γιουτιούμπι φερ' ειπείν, δεν το είχε πάντα ο γούγλης... Δεν είναι απόλυτα ακριβές αυτό. Στην πραγματικότητα, το insomnia.gr είναι παρακλάδι της Λέσχης Μπιντελμποντιμπίλντερ, η οποία είναι μυστικό παράρτημα των Ιλουμινάτι, αρχηγός των οποίων είναι ο Ομπάμας, ο οποίος παίρνει εντολές από την skroutz.gr. Ναι αλλα όλοι ξέρουμε ότι από πίσω κρύβεται η Λευκή Αδελφότητα... Χαχααα :-D
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Προφανώς και το αγόρασε μετά... Και το γιουτιούμπι φερ' ειπείν, δεν το είχε πάντα ο γούγλης... Αλήθεια, αφού ξέρεις τόσα πολλά, πόσα έδωσε η Skroutz για μας αγοράσει; Έτσι, για να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.