lakis.makis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 πιο αναλυτικά έχω ένα αρχαιούτσικο μηχανηματάκι που με κάποιες μόντες σηκώνει άνετα ατ 7 για λειτουργίες γραφείου. Πριν λίγο καιρό αρχίζει αν ακούγεται ένα τικ τικ , να κολλάει κατά την εκκίνση ειδικά όταν είχα chrome ανοιχτό κόλλαγε τελείως ακι πήγαινα σε επανεκκίνηση. σκάναρα με eset, χρησιμοποίσηα διαγνωστικά δίσκων, δεν μου έβγαζε κάποιο πρόβλημα. κάνω φόρματ για λίγο καιρό όλα ΟΚ αλλά μετα΄το ίδο. Το σκηνικό συνεχίστηκε 2-3 φορές και λέω εεε δεν πάει άλλο κι επειδή ο δόσκος ήταν άνω πενταετίας τον άλλαξα. Τώρα μου ξανακάνει τα ίδια κόλπα παρακαλώ καμιά συμβουλή? ΥΓ ο παλιός δίσκος δουλεύει για μπακαπ σε άλλο υπολογιστή κανονικά
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Για να σου κάνει τακ τακ και να μην είναι ο σκληρός μένει μόνο η μητρική(controller), τα καλώδια του δίσκου(τα άλλαξες έτσι; ) και ίσως το τροφοδοτικό.
lakis.makis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 elf, το τρόφο είναι πολύ νεότερο και σχετικά ακλό 400ρι για σύστημα του 2004 ... αυτό με μητρική καλώδια, μ΄ήπως μπορείς αν γίνεις πιο αναλυτικός ;;;
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αν το κύκλωμα πάνω στην μητρική που ελέγχει τους σκληρούς έχει το πρόβλημα τότε το ξεχνάς το μηχάνημα. Μερικές φορές αν δεν ακουμπάει 100% σωστά(και σταθερά) το καλώδιο δεδομένον ή και το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να εμφανιστούν τέτοια προβλήματα.
lakis.makis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 βασικά έχω μαι αρχαία Soltek (!!!!????) η οποία αν κι έχει και υποδοχές για s-ata μου κάνει νερά όταν συνδέω εκεί... άρα δεν είσαι και πολύ μακριά... πήρα λοιπόν μία πατέντα που μετατρέπει τις συνδέσεις από atpi se sata και αντίστροφα θα το δοκιμάσω και 8α ενημερώσω... πως δικαιολογείται όμως όταν κάνω φορματ και εδώ και κανα 3-4μηνο που έχω τον καινούριο πάνω να μην μου το ξανακάνει μέχρι σήμερα;;;
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Άγνωσται αι βουλαί Του πισιού. Για αυτό και πηγαίνει το μυαλό μου και σε καλώδια,αφού μπορεί να κάνουν επαφή επί μήνες και στα καλά των καθούμενων να κουνηθεί απειροελάχιστα και να βγάζει προβλήματα.
ptsiou Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 το τικ τικ ποτε το εκανε? ειναι ο ηχος που βγαζει απο το μικρο speaker της μητρικης?
lakis.makis Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 το τικ τικ ποτε το εκανε? ειναι ο ηχος που βγαζει απο το μικρο speaker της μητρικης? κέρδισε ο ELF έριξα μία επιιόρθωση δίσκου και μέχρι να το ξανακάνει είναι όλα καλά άρα ή δίσκος ή το IDE CONTROLLER είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.