Προς το περιεχόμενο

Προέλευση των ειδήσεων του insomnia.gr

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και μήνες τώρα έχω παρατηρήσει ότι μεγαλο μέρος της θεματολογίας των ειδήσεων του insomnia.gr ειναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του pathfinder.gr και αναρωτιόμουν αν τα μέλη του φόρουμ μας αντιγράφουν το pathfinder ή αν και οι δυο ιστοσελίδες αντιγραφούν από απο κάποια άλλη πηγή;

Οχι ότι οι ειδήσεις του pathfinder.gr δεν ειναι μια χαρά, αλλά ένα φόρουμ πληροφορικής πρέπει να διαθέτει ποικιλία πηγών η οποία θα φανεί στην ποικιλία και ποιότητα των ειδήσεων. Μια μετάφραση πού κι πού δε βλάπτει.

• Members
Δημοσ.

Εδω και μήνες τώρα έχω παρατηρήσει ότι μεγαλο μέρος της θεματολογίας των ειδήσεων του insomnia.gr ειναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του pathfinder.gr και αναρωτιόμουν αν τα μέλη του φόρουμ μας αντιγράφουν το pathfinder ή αν και οι δυο ιστοσελίδες αντιγραφούν από απο κάποια άλλη πηγή;

Οχι ότι οι ειδήσεις του pathfinder.gr δεν ειναι μια χαρά, αλλά ένα φόρουμ πληροφορικής πρέπει να διαθέτει ποικιλία πηγών η οποία θα φανεί στην ποικιλία και ποιότητα των ειδήσεων. Μια μετάφραση πού κι πού δε βλάπτει.

Αν αναφέρεσαι στις ειδήσεις του lobby, η δημοσίευσή τους γίνεται από τους ίδιους τους χρήστες του forum και μπορούν να χρησιμοποιούν όποια πηγή θέλουν, εφόσον αυτή είναι έγκυρη και δεν παραβιάζεται κάποιος από τους όρους χρήσης.

Εάν πάλι αναφέρεσαι στις ειδήσεις που δημοσιεύονται από την συντακτική ομάδα απευθείας στην αρχική σελίδα, εκεί αναφέρεται πάντοτε η πηγή της είδησης και μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις την προέλευσή της κάθε μίας (που κατά κανόνα είναι κάποιο ξένο website).

Δημοσ.

Ε, ενταξει, το λομπυ δεν αποτελει και τη βασικη πηγη ειδησεων του ινσομνια, εκει οπως ειπωθηκε βαζει ο καθενας μας οτι θεωρει τεχνολογικη ειδηση, και αν παρει τους απαραιτητους ψηφους σε ενα μικρο χρονικο διαστημα, θα γινει ειδηση.

Παντως το συστημα μια χαρα λειτουργει, γιατι ελαχιστες "μη καλες" ειδησεις θα περασουν στα Νεα.

Δημοσ.

Όντως καλά λειτουργεί το σύστημα απλά όποιος διαβάζει τις ειδήσεις του λόμπυ και τα τεχνλογικά νέα του pathfinder.gr βλέπει πολλές κοινές ειδήσεις, μερικές φορές μάλιστα ακριβώς τις ίδιες, οπότε μπορώ να πω ότι οι χρήστες του insomnia.gr που δημοσιεύουν στο λόμπυ έχουν ως κύρια πηγή το pathfinder.gr. Μια απλή παρατήρηση κάνω λοιπόν

• Super Moderators
Δημοσ.

οι χρήστες που δημοσιεύουν ειδήσεις στο lobby βάζουν πηγή, αν αυτή λέει pathfinder.gr τότε η είδηση είναι από εκεί, αν λέει όμως άλλη και τυχαίνει το pathfinder να έχει την ίδια τότε σημαίνει ότι και τα 2 την πήραν από αλλού...

αν δεν σου κάνει κόπο βρες αυτές τις κοινές ειδήσεις και linkαρέ τις, να δούμε αν έχουν πηγή το pathfinder.gr

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στις ειδήσεις του pathfinder.gr στην ενότητα «Η/Υ και Internet» για να κάνω μία στοιχειώδη αντιπαραβολή. Κατά κανόνα, ένα μικρό ποσοστό των θεμάτων που καλύπτονται εκεί, καλύπτονται και εδώ και αντίστροφα. Υπάρχει δηλαδή ελάχιστη επικάλυψη. Επιπλέον:

1. Κάποιες από αυτές που θα βρεις στο Insomnia είναι πρωτότυπα κείμενα ή μεταφράσεις ξένης ειδησεογραφίας (συνήθως από στελέχη του Insomnia αυτές)

2. Οι ειδήσεις που αναρτώνται στο pathfinder.gr δεν είναι πρωτότυπα κείμενα συντακτών του. Και αυτοί τα παίρνουν από άλλες πηγές, τις οποίες παραθέτουν στο τέλος του κάθε άρθρου (πολύ PC Magazine παίζει, απ' ο,τι είδα) όπως κάνουμε κι εμείς

3. Αν χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση του forum, ψάχνοντας στις ενότητες «Νέα» και «Ειδήσεις - Lobby» για το αλφαριθμητικό "pathfinder", τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά πυκνά (χρονικά) είναι

Πώς λοιπόν σου καρφώθηκε η ιδέα ότι υπάρχει σημαντικός συσχετισμός μεταξύ των ειδήσεων που αναρτώνται εδώ και στο pathfinder.gr; Λανθασμένη η παρατήρησή σου, απ' όλες τις απόψεις...

Δημοσ.

αν δεν σου κάνει κόπο βρες αυτές τις κοινές ειδήσεις και linkαρέ τις, να δούμε αν έχουν πηγή το pathfinder.gr

έλλειψη χρόνου

Πώς λοιπόν σου καρφώθηκε η ιδέα ότι υπάρχει σημαντικός συσχετισμός μεταξύ των ειδήσεων που αναρτώνται εδώ και στο pathfinder.gr; Λανθασμένη η παρατήρησή σου, απ' όλες τις απόψεις...

εδώ και πολύ καιρό διαβάζω και τις δύο ιστοσελίδες οπότε είμαι απολύτως βέβαιος, μία, δύο, τρείς, χίλιες δεκατρεις ε είπα να το ανεβάσω ως θέμα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ίδιους τίτλους και δημοσιεύσεις, μερικές φορές ειδικά είτε το ένα διαβάζω είτε το άλλο είναι ένα και το αυτό και μην ξεγελιέστε αν αυτή τη στιγμή φαίνονται τόσο διαφορετικά. Σωστά εγράφη ότι ως πηγή συνήθως δε βάζουν το pathfinder αλλά είναι πολύ εύκολο να βρει κάποιος αυθεντική πηγή και να την παραθέσει γιατί εδώ που τα λέμε το pathfinder όντως δεν είναι πηγή αλλά αναμεταδότης οπότε το να βάζεις ως πηγή ένα αναμεταδότη δεν είναι ιδιαίτερα έγκυρο.

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν, αφού το trend που παρατήρησες στο παρελθόν έχει παύσει να υφίσταται, λογικά θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος τώρα που δεν υπάρχει πλέον επικάλυψη με τις ειδήσεις του pathfinder.gr. Σωστά; Και αν όχι, γιατί; Και τί μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό;

Δημοσ.

Η διαφορά με το pathfinder ή όποια άλλη "πηγή" ειδήσεων είναι με το insomnia είναι η συζήτηση από κάτω. Ακόμα και αντιγραφή/επικόλληση να γίνει μία είδηση από αλλού διαφέρει από την πηγή αφού από κάτω θα αναπτύξουμε με τις δικές μας προσθήκες το θέμα. Με όλο αυτό θέλω να πω ότι και έτσι να είναι εμένα προσωπικά δεν με πειράζει (αν μετράει κάπου η γνώμη μου)

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν, αφού το trend που παρατήρησες στο παρελθόν έχει παύσει να υφίσταται, λογικά θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος τώρα που δεν υπάρχει πλέον επικάλυψη με τις ειδήσεις του pathfinder.gr. Σωστά; Και αν όχι, γιατί; Και τί μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό;

Μου φαίνεται καλύτερο και δε θα πρότεινα κάποια αλλαγή, άλλωστε γι αυτό ξεκίνησα το νήμα, για να το δουν μερικοί και να προκληθεί μια μικρή ή μεγάλη αλλαγή.

Η διαφορά με το pathfinder ή όποια άλλη "πηγή" ειδήσεων είναι με το insomnia είναι η συζήτηση από κάτω. Ακόμα και αντιγραφή/επικόλληση να γίνει μία είδηση από αλλού διαφέρει από την πηγή αφού από κάτω θα αναπτύξουμε με τις δικές μας προσθήκες το θέμα. Με όλο αυτό θέλω να πω ότι και έτσι να είναι εμένα προσωπικά δεν με πειράζει (αν μετράει κάπου η γνώμη μου)

σκεφτόμουν να διαβάζω μόνο το insomnia για αυτό το λόγο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως δεν είναι παράλογο.. Τεχνολογικά νέα είναι.. στο ιντερνέ βρισκόμασται.. λογικό είναι να τα δείς και αλλού. Δεν είναι και τίποτα κρυφό.. Το σημαντικό είναι αυτό που λέει ο αλεξ.. η συζήτηση που ακολουθεί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...