Firith Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Καλημερα, εχω θεμα με το σπιτι που νοικιαζω, και θα θελα λιγη βοηθεια αν καποιος ξερει απο αυτα. Πιο συγκεκριμενα, νοικιασα απο τον σεπτεμβρη 55τ.μ. σε τριωροφο του 05' με αυτονομια(υποτιθεται). Το προβλημα ειναι οτι ο ιδιοκτητης παει να μετρησει το πετρελαιο με τις ωρες μονο ενω τα διαμερισματα ειναι ενα των 120τ.μ. ενα 80τ.μ. και το δικο μου 55τ.μ. Κοινοχρηστα προφανως δεν βγαζει, και υποστηριζει οτι δεν εχει χιλιοστα απο μηχανικο γιατι η μελετη που του χε κανει ειναι για θερμοσυσωρευτες... Εκτος αυτου δεν εχει κανει και μονωση στην ταρατσα η οποια ειναι το ταβανι μου και εχω τρελη υγρασια μεσ το σπιτι. Μετα απο ολη αυτη την κατασταση καταλαβαινετε οτι δεν εχω καμια ορεξη να τρεχω και να παρακαλαω να γινει το νομιμο και το δικαιο και θελω να φυγω απ το σπιτι. Τι μπορω να κανω για να μη χασω την εγγυηση και να μην τυχον ζητησει νοικια μεχρι το τελος συμβολαιου κλπ.?
35apontos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μπακάλικα μόνο.Δηλαδή τόσα τετραγωνικά στον τάδε όροφο,σε σχέση με τις ώρες... Α ρε Γρίγα,άμα σε χρειάζεται κάποιος πού είσαι; Άμα σ' αρέσει το σπίτι και συννενοείσαι (αν συννενογιόσουνa(sic) βέβαια,δεν θάφτανες εδώ...) κάτσε και μίλα του με νούμερα,θέλω να πιστεύω ότι θα καταλάβει.Αν δεν,τα πράγματα βαραίνουν προς τη μεριά της ιδιοκτησίας,ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθεις σε στραβόξυλο σπιτονοικοκύρη είναι να βρεις μηχανικό,νάρθει να σου βγάλει επί τόπου και με μαθηματικούς τύπους/προγράμματα (έχει αυτή η κάστα μεθόδους) τα δικά σου ποσοστά.Ακόμα και φοιτητής σου κάνει,κυκλοφορούν €βραίως πολλά proggiez.Μετά ή του τα τρίβεις στη μούρη ή τα καταθέτεις στο παρακαταθηκώνε και δανίωνε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου,την οποία... ...Δυστυχώς θα πρέπει να εξαντλήσεις (το συμβόλαιο) ή να τον πας πίπα-κώλο αν αντέχουν τα νεύρα σου. My2€cents
Firith Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μια τετοια μελετη εχει κανεις ιδεα ποσο κοστιζει? Αν και φανταζομαι οτι αν γινει μονο στο δικο μου διαμερισμα δεν μπορει να βγει ποσοστο πχ. οποτε μου ακουγεται εξοδο, το οποιο δεν οφειλω εγω να κανω. Λεγοντας οτι το συμβολαιο μου γραφει αυτονομη θερμανση την οποια δεν παρεχει σωστα, και οτι δεν εχει μονωση κατι το οποιο ειναι παρανομο, δεν εχω δικαιωμα να φυγω και να μου επιστραφει η εγγυηση?
35apontos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Ποιό πολλά θα σου φύγουν σε δικαστικά έξοδα (με αμφίβολα αποτελέσματα,με χρονοβόρα+ψυχοφθόρα διαδικασία και με μια ομάδα που ακόμα κι αν παίξει καλή μπάλλα,ίσως χάσει(μασωνείες,btw). Σίγουρα ο επιμερισμός των ποσοστών είναι έξοδο,αλλά σου είπα ότι ακόμα και φοιτητής μπορεί να την κάνει,όλο και κάποιον γνωστό θάχεις. Άμα κοστολογείς την ψυχική σου ηρεμία σε ανείπωτα επίπεδα,σήκω και φεύγα απ' το αχούρι του χλιμίτζουρα,θα βρεις πολύ καλύτερο στην εποχή που διανύουμε...
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Καλημερα, εχω θεμα με το σπιτι που νοικιαζω, και θα θελα λιγη βοηθεια αν καποιος ξερει απο αυτα. Πιο συγκεκριμενα, νοικιασα απο τον σεπτεμβρη 55τ.μ. σε τριωροφο του 05' με αυτονομια(υποτιθεται). Το προβλημα ειναι οτι ο ιδιοκτητης παει να μετρησει το πετρελαιο με τις ωρες μονο ενω τα διαμερισματα ειναι ενα των 120τ.μ. ενα 80τ.μ. και το δικο μου 55τ.μ. Κοινοχρηστα προφανως δεν βγαζει, και υποστηριζει οτι δεν εχει χιλιοστα απο μηχανικο γιατι η μελετη που του χε κανει ειναι για θερμοσυσωρευτες... Εκτος αυτου δεν εχει κανει και μονωση στην ταρατσα η οποια ειναι το ταβανι μου και εχω τρελη υγρασια μεσ το σπιτι. Μετα απο ολη αυτη την κατασταση καταλαβαινετε οτι δεν εχω καμια ορεξη να τρεχω και να παρακαλαω να γινει το νομιμο και το δικαιο και θελω να φυγω απ το σπιτι. Τι μπορω να κανω για να μη χασω την εγγυηση και να μην τυχον ζητησει νοικια μεχρι το τελος συμβολαιου κλπ.? Άρχισε να ψάχνεις για άλλο σπίτι ΤΩΡΑ. Μόλις το βρείς άρχιζε να μετακομίζεις χωρίς να του πείς τίποτα. Θα επιλέγεις ώρες που δεν είναι αυτός εκεί για να μεταφέρεις πράγματα. Αργά το απόγευμα ή πολύ νωρίς το πρωί ενδείκνυται. Αφήνεις ένα ενοίκιο απλήρωτο για να κρατήσει την εγγύηση.Δηλ. το τελευταίο μήνα που θα έχεις βρει σπίτι και θα κάνεις την μετακόμιση. Μόλις αδειάσεις το σπίτι πας και τους πετάς τα κλειδιά στα μούτρα. Αν σε απειλήσει νομικά κτλ, απείλησε τον κι εσύ ότι είναι παράνομος στα θέματα της θέρμανσης κτλ. Συνήθως κάτι τέτοιοι τύποι έχουν ιστορικό με παρανομίες και στην πολεοδομία. Χρησιμοποίησε ότι δεν είναι εντάξει εναντίον του. Καλό θα ήταν να έχεις κι έναν υποστηρικτή από το οικογενειακό-φιλικό περιβάλλον μαζί σου. Στους μαλάκες συμπεριφέρεσαι μαλακισμένα. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Δοκιμασμένο. Δε θα τον συμφέρει να βάλει δικηγόρο κτλ. Αν το παίζει μάγκας μια φορά να το παίξεις 10 εσύ,και αν μπορείς χωρίς βρισιές. Τους έχω βαρεθεί κ είναι ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσεις. Πολιτικά ορθές λύσεις δε χωράνε σε αυτά.
Firith Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μ αρεσεις Death Lord... Απλα γενικα ειμαι ηρεμος και δε γουσταρω μπλεξιματα και φωνες, αλλα μ αρεσεις
Xaralambos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δεν τα βάζεις με ηλήθιους γιατί σε ρίχνουν στο επίπεδο τους και σε νικάνε λόγο εμπειρίας ! Άσχετα με το παραπάνω.. Ξεκινήσατε όλοι μαζί και λέτε διάφορα για το μπακάλη-ιδιοκτήτη, αλλά δεν μας είπε ο φίλος μας αν έχει συζητήσει μαζί του το θέμα.. Ποια είναι η γνώμη του ..? Προτίθεται να κάνει αλλαγές..? Αν έχεις υπογράψει συμβόλαιο (το οποίο έχει καταθέσει στην εφορία..!) θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά που προβλέπει το συμμβόλαιο Αν απο την άλλη το συμβόλαιο δεν προβλέπει τα θέματα στα οποία αναφέρεσαι, κάνε μια προσπάθεια όπως σου είπαν παραπάνω (να βρείς κάποιον να σου κάνει μερικούς υπολογισμούς όσο αναφορά το κόστος) ή κάντο μόνος σου ! Ε άμα δεις και δεν βγάζεις άκρη τι να πω.. Αν και πιστεύω πως με διάλογο ίσως και να βρείς άκρη.
35apontos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Πολλοί είμαστε δύο άτομα;Διαβάζεις τί του λέω;
Firith Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Εννοειται οτι συζητησα, και η αντιδραση ηταν του στυλ, και τι θες να κανουμε τωρα? τοσο ειναι γιατι το λεω εγω, και δεν θα ειναι μεγαλη η διαφορα με τα χιλιοστα. Εγω επεμενα οτι δεν γινεται να χρεωνει ενα σπιτι που ειναι τα μισα τ.μ. την ιδια καυση, ε και στο τελος εβαλε και κατι φωνες λεγοντας οτι δεν τον εμπιστευομαι και διαφορες ασυναρτησιες γιατι δεν ηξερε τι αλλο να κανει. Με αλλα λογια δε συνεννοητε... Το συμβολαιο πως να το ακολουθησω με την υγρασια να σταζουν τα ταβανια, και χωρις θερμανση?
leftermann Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 ε ρε συ, το σπίτι έχει τα χάλια του, αυτός θέλει να σου τον ακουμπήσει λίγο, κι εσύ γενικά είσαι ήρεμος και δεν γουστάρεις μπλεξίματα και φωνές. Εγώ λέω να εκτυπώσεις το ποστ #5 και να το βάλεις με μαγνητάκι στο ψυγείο σου να το διαβάζεις όποτε περνάς
kage Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 θερμιδομετρηση ειναι η λυση του προβληματος(αλλα θελει μελετη και πολεοδομια με σωστο τυπο για το καθαρα τυπικο της υποθεσης) και μονωση.αν κ απ οτι καταλαβα μαλλον δεινεις λιγα κ σ αρεσει το διαμερισμα?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Η μελέτη είναι ακριβούτσικη, κάνει κανα 800άρι...η μελέτη βέβαια πρέπει να είχε γίνει ήδη και να έχει κατατεθεί στην πολεοδομία...οπότε προφανώς και έχει κάνει παράβαση ο τύπος. Τέλος πάντως...άκρη δεν βγάζεις, βρες άλλο σπίτι. Δύσκολα θα σε πάει στο δικαστήριο. Εδώ εγώ που νοικιάζω σπίτια...μου την έχουν κάνει χωρίς ιδιαίτερο λόγο (απλά έβρισκαν το ενοίκιο στο οποίο είχαν συμφωνήσει ακριβό) δεν έδωσαν καμία εγγύηση και δεν τους πήγα δικαστήριο...
clevercitizen Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Φίλε το συμβόλαιό σου για πόσο καιρό είναι ακόμα? Αν είναι για <=1 χρόνο τότε κάνε ότι σου λέει ο De@th L0rd. Αν το νοίκι είναι 300€ δεν τον συμφέρει να σε τρέχει στα δικαστήρια για 3500€ (Δικηγόροι, δικαστικά έξοδα κτλ κτλ -δεν τα ξέρω ακριβώς- άσε που αν δεν εμφανίζεσαι από αναβολή σε αναβολή θα πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του *) οπότε τον γράφεις στα @@ σου κανονικά όπως το έκανε κ αυτός. Την προκαταβολή ξέχνα τη από τώρα, οπότε τον τελευταίο μήνα δε πληρώνεις νοίκι. Αν θες sony και καλά να μη φύγεις εσύ, κάντον να σε διώξει. Βδομάδα 1: Ξέρετε, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, ο πατέρας/μητέρα έγινε τετράωρος/η, ίσως καθυστερήσει λίγο το νοίκι αυτού του μήνα καταλαβαίνετε. Βδομάδα 2: Ε, γίνεται να μειώσουμε το νοίκι κάνα 50άρι, καταλαβαίνετε, οικονομική κρίση. Βδομάδα 3: (δεν του έχεις δώσει το νοίκι αυτού του μήνα ακόμα). Τελικά ο πατέρας/ μητέρα έχασε εντελώς τη δουλειά γίνεται να μειώσουμε το νοίκι? στα 200 ας πούμε? Βδομάδα 4: Αν σου έχει μειώσει το νοίκι κατά 100€(χλωμό), τότε κέρδισες τα έξοδα του πετρελαίου και κάτι παραπάνω. Αν σου πει δε σου κάνω μείωση, τότε του λες δεν έχω να σου δώσω το νοίκι κ περιμένεις από στιγμή σε στιγμή να σε διώξει. *Κανένας νομικός να μας πει τι γίνεται όταν ο σπιτονοικοκύρης ζητάει τα νοίκια κ απειλεί με δικηγόρους? (Λογικά πρώτα σου στέλνει εξώδικο κ αν δεν πληρώσεις μετά πας σε δίκη?)
kage Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 *Κανένας νομικός να μας πει τι γίνεται όταν ο σπιτονοικοκύρης ζητάει τα νοίκια κ απειλεί με δικηγόρους? (Λογικά πρώτα σου στέλνει εξώδικο κ αν δεν πληρώσεις μετά πας σε δίκη?) http://www.pomida.gr/misthoseis/dystropia.html
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 http://www.pomida.gr/misthoseis/dystropia.html Ντάξ, αυτά που λέει εκεί είναι όταν ο μισθωτής είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και ο ενοικιαστής είναι τσαμπατζής. Αν πάει να επικαλεστεί δυστροπία με τα ταβάνια του να τρέχουν και πατέντες στη θέρμανση θα τον πάρουν με τις πέτρες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.