Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με S/PDIF

_Drakos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες. Επειδή πρόσφατα πήρα home cinema στο σπίτι ήθελα να συνδέσω το pc μου πάνω ώστε να βλέπω ταινίες από το pc. Το motherboard που έχω είναι το http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=BxdaHYTJECBvPJ3k&content=specifications

Όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να πάρω ήχο από το S/PDIF που έχει η μυτρική πάνω.... Καμία ιδέα?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με HDMI καλώδιο έχεις συνδέση PC-Home cinema?

Με hdmi έχω συνδέσει το pc με την τηλεόραση. Και θέλω να στείλω τον ήχο με S/PDIF στο home cinema.

Δημοσ.

Και γιατί δε στέλνεις ήχο και εικόνα από το hdmi?

Γιατί οτιδήποτε ήχο και να στείλω στην τηλεόραση αυτός καταλήγει σε μορφή stereo και όχι σε πολυκάναλο. Γι αυτό θέλω να στείλω ξεχωριστά τον ήχο κατευθίαν πάνω στον home cinema.

Δημοσ.

Με hdmi μπορείς να στέλνεις ήχο και εικόνα στο Home cinema.

Ναι σε περίπτωση που έχει hdmi in το home cinema. Εμένα δεν έχει. Έχει είσοδο μόνο για ήχο. Γι αυτό κάνω ότι κάνω.

Δημοσ.

Προσπάθησες να επιλέξεις την spdif σαν default audio output device στα windows?

Έχεις καταφέρεις να παίξεις έστω μουσική από foobar μέσω της ψηφιακής εξόδου στον ενισχυτή?

Ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείς, πιθανά να βρεις options->audio out device και να επιλέξεις spdif

Δημοσ.

Έχω επιλέξει σαν default το Digital Output(RCA) αλλά δεν έχω ήχο καθόλου. Δοκίμασα να δω μήπως υπάρχουν τιποτα τελευταίοι drivers αλλά δεν.

Δημοσ.

Έχω επιλέξει σαν default το Digital Output(RCA) αλλά δεν έχω ήχο καθόλου. Δοκίμασα να δω μήπως υπάρχουν τιποτα τελευταίοι drivers αλλά δεν.

Δες και τις επιλογές για υποστήριξη δειγματοληψίας για την spdif

Δήλωσε υποστήριξη για 44,1KHz για αρχή μόνο… (αν και λογικά θα σου άναβε κάνα κοκκινο λαμπάκι το HC)

Έχεις επιλογή και για οπτική ίνα?

Το καλώδιο που χρησιμοποιείς είναι για spdif χρήση ή κοινό rca audio (αν και πάλι πιθανότατα θα έπαιζε)

Έχεις δοκιμάσει cd player ή dvd player μέσω της ψιφιακής του HC ? (απλά για επιβεβαίωση ότι παίζει).

Δημοσ.

Το καλώδιο που χρησιμοποιώ το δοκίμασα και αλλού και είναι οκ. Είναι s/pdif καλώδιο. Από την είσοδο πέρνω ήχο και από την τηλεόραση αλλά και από το PS3. Γι αυτό και έχω καταλύξει ότι το πρόβλημα είναι στο pc. Επιλογή για οπτική ίνα δεν έχω γιατί δεν έχει έξοδο το pc για οπτική ίνα.

Δημοσ.

τα windows βλέπουν σαν spdif κ την ενσωματωμένη κάρτα ήχου των ΑΤΙ,σιγουρέψου ότι δεν εμφανίζει 2 spdif στις συσκευές...που πρέπει λογικά να εμφανίζει 2...ενεργοποίησε το onboard audio από το bios,πέρνα drivers αν χρειαστεί!

το πρόγραμμα του on board audio το έχεις περάσει?realtek HD audio manager

από τα αναλογικά βύσματα παίρνεις ήχο?

όταν έχεις επιλεγμένο το spdif η τηλεόραση παίζει ήχο ή δεν ακούς τίποτα από πουθενά?

ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς για ταινίες?

πολλά ρωτάω μου φαίνεται,πήρα φόρα!

Δημοσ.

Τους drivers τους περασα από την αρχή χθές γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να έπαιζε πρόβλημα από εκεί. Το windows εμφανιζουν 2 digital output. Δοκίμασα και τα 2 σαν default αλλα δεν πήρα ήχο. To λογισμικό της realtek είναι περασμένο. Από τα αναλογικά βύσματα παίρνω ήχο όπως και από το hdmi πέρνω ήχο. Για ταινίες χρησιμοποιώ το media player classic αλλά δεν έχει να κάνει, καθώς δεν παίζει όυτε τα test από το audio manager.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...