Stockholm4ever Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μιά πάμφτηνη ιατρική ασφάλεια ισα ισα για να κάνω τη δουλειά μου σαν φοιτητής στα ξένα? Μιλάμε τώρα για τίποτε 40 ή 50 ευρώ το μήνα.. Κανας φοιτητής στο εξωτερικό που να ήταν και είχε?..
dreamercon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αν είσαι σε ευρωπαική χώρα, το πιο εύκολο είναι να κοιτάξεις τους κανόνες που διέπουν το συστημα υγίας εκεί. Για παράδειγμα, στην Βρετανία παρέχεται δωρεάν ασφάλιση σε όλους όσους μένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα.
Stockholm4ever Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αν είσαι σε ευρωπαική χώρα, το πιο εύκολο είναι να κοιτάξεις τους κανόνες που διέπουν το συστημα υγίας εκεί. Για παράδειγμα, στην Βρετανία παρέχεται δωρεάν ασφάλιση σε όλους όσους μένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα. ναι αλλα δέν πάω στην Αγγλια.. Στη Σουηδία πάω και εύχομαι να μην πάθω τίποτε γιατί με συμφέρει πιο πολύ να τα τεζάρω μετά με τα έξοδα νοσηλείας που έχουν εκει.. Θα βάλω κανα ορό μόνος μου και θα έρθω με το αεροπλάνο Ελλάδα μετά.. Καμια ασφαλιστική που να ειναι πολύ φτηνη ισα ισα για να βγάλω το perσonnummer μου και να εγγραφώ στο πανεπιστήμιο.. θα πιάσω δουλειά αναγκαστικά και θα πληρώνω απο κει ιατρική ασφάλιση.. Διαγράφτηκα απο τον ασφαλιστικό μου φορέα στην Ελλάδα γιατί δέν θα ξαναπατήσω το πόδι μου..
dreamercon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ναι αλλα δέν πάω στην Αγγλια.. Στη Σουηδία πάω και εύχομαι να μην πάθω τίποτε γιατί με συμφέρει πιο πολύ να τα τεζάρω μετά με τα έξοδα νοσηλείας που έχουν εκει.. Θα βάλω κανα ορό μόνος μου και θα έρθω με το αεροπλάνο Ελλάδα μετά.. Καμια ασφαλιστική που να ειναι πολύ φτηνη ισα ισα για να βγάλω το perσonnummer μου και να εγγραφώ στο πανεπιστήμιο.. θα πιάσω δουλειά αναγκαστικά και θα πληρώνω απο κει ιατρική ασφάλιση.. Διαγράφτηκα απο τον ασφαλιστικό μου φορέα στην Ελλάδα γιατί δέν θα ξαναπατήσω το πόδι μου.. Το πιο απλό θα ήταν να έπαιρνες μια κάρτα EHIC από ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο - το κόστος είναι ελάχιστο ή μηδέν. Η Σουηδία παρέχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε όλους όσους διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα - αλλά θα πρέπει να είσαι στο population registration. Δες http://www.forsakringskassan.se/sprak/eng/in_brief_about_social_insurance_(for_those_who_have_recently_arrived_in_sweden) http://www.skatteverket.se/download/18.b7f2d0103e5e9ecb08000127/717b03.pdf http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/Dokument/Publikationer/Faktablad/Andra_sprak/Engelska/sjukvard_i_sverige_utlandska_studenter_eng.pdf If you live or work in Sweden, you are covered by Swedish social insurance. This means that you only have to pay a set fee when you visit the doctor or are in hospital. It also means that you may be entitled to various benefits from the state. This is especially the case when you are old, when you have children and if you cannot work as usual because you are ill or have a disability.
kage Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 αν και λογικα με το παραπανω κανεις την δουλεια σου.. οι ελληνικες δεν νομιζω να σε καλυψουν 100%...anyway η πιο φτηνη εταιρια ειναι η interasco
Stockholm4ever Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Το πιο απλό θα ήταν να έπαιρνες μια κάρτα EHIC από ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο - το κόστος είναι ελάχιστο ή μηδέν. Η Σουηδία παρέχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε όλους όσους διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα - αλλά θα πρέπει να είσαι στο population registration. Δες http://www.forsakringskassan.se/sprak/eng/in_brief_about_social_insurance_(for_those_who_have_recently_arrived_in_sweden) http://www.skatteverket.se/download/18.b7f2d0103e5e9ecb08000127/717b03.pdf http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/Dokument/Publikationer/Faktablad/Andra_sprak/Engelska/sjukvard_i_sverige_utlandska_studenter_eng.pdf If you live or work in Sweden, you are covered by Swedish social insurance. This means that you only have to pay a set fee when you visit the doctor or are in hospital. It also means that you may be entitled to various benefits from the state. This is especially the case when you are old, when you have children and if you cannot work as usual because you are ill or have a disability. Επειδή πλήρωνα ασφαλιστικές εισφορές σε άλλο φορέα δέν έχω αρκετά ένσημα στο ΙΚΑ για να δικαιολογήσω την έκδοση της Κάρτας.. Ρωτησα.. Πρέπει λέει να έχω ένσημα 6 μηνών? περισσότερα? κάτι τετοιο.. Απο τη σύγχυση δέν θυμάμαι ούτε τί μου είπαν.. Ιδιωτική μόνο για φοιτητές.. Μέχρι 28 χρονών άν είσαι δικαιουσαι την Κάρτα σαν φοιτητής.. Εγώ είμαι μεγαλύτερος.. Μέχρι να πιάσω δουλειά ρε γαμοτο μου για να βγάλω το personnummer γιατί χωρίς αυτό δέν μπορείς ούτε να σε προσλάβουν, ούτε να ανοιξεις τραπεζικό λογαριασμό.. Κολοσυστημα έχουν τελικά.. Βρήκα αυτες τις δύο που μου φαίνονται ΟΚ με ενα 50αρικο και κατι ψιλά το μήνα.. http://www.swisscare-intl.com/ http://www.studentforsakring.se/incoming.asp Αμα ψαξω ακομα λίγο θα βρω ακόμα πιο φτηνή.. Ειναι και κάτι άλλες που προσφέρουν μονο σε περίπτωση ατυχήματος και βγάζουν την κάλυψη οδοντοτιάτρου και κάτι άλλα και πάει στο 30αρι και είναι unlimited.. Δεν είναι πακέτο.. Θα βρώ.. Πού θα πάει.. Λογικά όταν κάνεις εγγραφή στο πανεπιστήμιο σου φέρνουν κάποιες επιλεγμένες εταιρίες που σε συμφέρει σαν φοιτητης για να μην ψάχνεις όπως κάνω εγώ τώρα και τους εστειλα εμαιλ αλλα δέν μου απαντάνε.. Τέλη Αυγούστου γίνονται αυτά αλλα εγώ θέλω να πάω απο τώρα επάνω γιανα βρώ και σπίτι και δουλειά.. Δεν αντέχω άλλο την Ελλάδα..!!!
dreamercon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Είπαμε, γραψου στο population registration και τελείωσε το θέμα - θα έχεις δωρεάν ή πολύ φτηνη ιατρική κάλυψη.
Stockholm4ever Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Είπαμε, γραψου στο population registration και τελείωσε το θέμα - θα έχεις δωρεάν ή πολύ φτηνη ιατρική κάλυψη. Συγνώμη που επιμένω κιολας αλλα στην Σουηδική πρεσβεία της Αθηνας που πήρα και ρώτησα μου λένε ότι δέν μπορούν να με εγγράψουν γιατί πρέπει να πληρώ κάποιες προυποθέσεις.. Να είμαι κάτοικος Σουηδίας κάποιο καιρί και τέτοια.. Αν έχεις άλλες πληροφορίες θα με βοηθούσες πολύ με κάποιο λίνκ.. Το τζάμπα απλά δέν υπάρχει σε αυτά τα κράτη!..
dreamercon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Συγνώμη που επιμένω κιολας αλλα στην Σουηδική πρεσβεία της Αθηνας που πήρα και ρώτησα μου λένε ότι δέν μπορούν να με εγγράψουν γιατί πρέπει να πληρώ κάποιες προυποθέσεις.. Να είμαι κάτοικος Σουηδίας κάποιο καιρί και τέτοια.. Αν έχεις άλλες πληροφορίες θα με βοηθούσες πολύ με κάποιο λίνκ.. Το τζάμπα απλά δέν υπάρχει σε αυτά τα κράτη!.. Αν διάβασες το link που σου έδωσα, αρκεί να έχεις εγκατασταθεί μόνιμα στην Σουηδία, να έχεις πρόθεση να μείνεις εκεί περισσότερο από ένα χρόνο και να έχεις κάνει αίτηση για άδεια παραμονής πολίτη ΕΕ. Πολύ απλές προυποθέσεις. Η πρεσβείες δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν σωστές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα. Η ελευθερία μετακίνησης εντός του ΕΟΧ σημαίνει ότι μπορείς να μεταναστεύεσεις σε άλλη χώρα του ΕΟΧ και να έχεις τα ίδια δικαιώματα στο σύστημα υγείας με τους πολίτες της χώρας.
Stockholm4ever Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αν διάβασες το link που σου έδωσα, αρκεί να έχεις εγκατασταθεί μόνιμα στην Σουηδία, να έχεις πρόθεση να μείνεις εκεί περισσότερο από ένα χρόνο και να έχεις κάνει αίτηση για άδεια παραμονής πολίτη ΕΕ. Πολύ απλές προυποθέσεις. Η πρεσβείες δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν σωστές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα. Η ελευθερία μετακίνησης εντός του ΕΟΧ σημαίνει ότι μπορείς να μεταναστεύεσεις σε άλλη χώρα του ΕΟΧ και να έχεις τα ίδια δικαιώματα στο σύστημα υγείας με τους πολίτες της χώρας. Για άλλα πράγματα μιλάς.. Οχι για αυτό που ρωτησα.. Αν δέν έχεις απο πρίν ιατρική ασφάλιση στη Σουηδία δέν σου δίνουν κάν το personnummer.. Πρέπει να πάς εκεί ασφαλισμένος, να έχεις βρεί και σπίτι, να τους έχεις πάει βεβαίωση ότι έχεις τουλάχιστον SEK 8,000 το μήνα και δέν έχεις οικονομικό πρόβλημα, να τους κάνεις εγγραφή στο Γραφείο Αλλοδαπών κτλ και μετά απο 2 μηνες διαδικασία σου δίνουν το μαγικό αριθμο και μπορείς να ψάξεις για δουλειά... Ούτε τραπεζικο λογαριασμό δέν μπορείς να ανοίξεις χωρίς το personnummer, οχι να σε εγγράψουν και δωρεάν στην υπηρεσία που λές.. Τα γράφω για να ξέρει και κανένας που τυχει να εχει το ίδιο πρόβλημα.. Τα έχουν αλλάξει όλα γιατί έχουν πλακώσει όλα τα μουσουλμάνα στη Σουηδία και περνουν τα επιδόματα απο το κράτος και εγινε και τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. .Ακουσον άκουσον! Στη Στοκχόλμη, την πιο ασφαλή πόλη του κόσμου τρομοκρατικό χτύπημα! Περιττό να πώ ότι οι Σουηδοί έχουν γίνει ρατσιστές και βάλανε και την ακροδεξιά στη Βουλή τους! Στο θέμα μας.. Λογικά το ΙΚΑ εχει σύμβαση με την Σουηδία και μπορείς να πάς με την Ευρωπαική καρτα ασθενείας και να μην πληρώνεις μια λόγω ΕΕ αλλα εχουν βάλει και εκεί πιο αυστηρούς όρους.. Ξαναπήρα τηλέφωνο την πρεσβεία και μου λένε ότι πρέπει να πληρώσω για 3 μηνες μια ασφαλιστική μέχρι να παρω τον προσωπικό αριθμό και μετά βλέπουμε..
Stockholm4ever Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Λοιπον μου απάντησαν απο το πανεπιστήμιο στη Σουηδία και μου λενε ότι μόλις εγγραφώ σαν φοιτητης δέν πληρώνων μια.. και πρέπει να εγγραφώ εδώ http://www.kammarkollegiet.se/ Για να κάνω όμως την εγγραφή στο πανεπιστήμιο χρειάζομαι απο πρίν ιατρική ασφάλιση οποτε πρέπει να πληρώσω για κανα μήνα.. Μισή αλήθεια ειπε ο dreamercon και μκισή εγώ.. Πάει και αυτό το εμπόδιο!!.. 1
mentoras99 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 .... μπορείς να πάς με την Ευρωπαική καρτα ασθενείας και να μην πληρώνεις μια λόγω ΕΕ αλλα εχουν βάλει και εκεί πιο αυστηρούς όρους.. Ξαναπήρα τηλέφωνο την πρεσβεία και μου λένε ότι πρέπει να πληρώσω για 3 μηνες μια ασφαλιστική μέχρι να παρω τον προσωπικό αριθμό και μετά βλέπουμε.. Βεβαια εχουν αλλαξει πολλα στα θεματα των ταμειων, αλλα θα με ενδιεφερε να ξερω πως (ελπιζω ηλεκτρονικα-οχι αλλες ταλαιπωριες) μπορω να βγαλω ως ασφαλισμενος στην Ελλαδα, την ευρωπαϊκη καρτα ασφαλισης/υγειας, ωστε αν μου τυχει τιποτε εκτακτο σε ταξιδι/διαμονη στην Ευρωπη, να μπορω ευκολα και χωρις διατυπωσεις να εξυπηρετηθω. Ξερει κανεις, πως μπορει καποιος να εκδοσει αυτη την καρτα;
V for Vagelis Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Οι κάρτες εκδίδονται από τον εθνικό σας πάροχο ασφάλισης ασθένειας. http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=509&langId=el
mentoras99 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ενταξει, αυτο το λινκ το ειχα εντοπισει, αλλα επι του πρακτεου; Σε ποια υπηρεσια να παω , ποιος ειναι ο 'εθνικος παροχος ασφαλισης ασθενειας', για να βγαλω αυτη την καρτα; Ο εοππυ, ή 'πεδυ' κλπ? Μυριζομαι γραφειοκρατια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα