Προς το περιεχόμενο

ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Mandriva Linux


george88boom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια.θα ηθελα μια βοηθεια.ειχα σταθερα τα windows7 ultimate 32-bit και αποφασισα να βαλω τα mandriva linux.λοιπον τα κανω install και δεν ξερω τι βλακεια και τα εκανα σαν πρωτο λειτουργικο συστημα(που φυσικα δεν το ηθελα εκανα λαθος).

οταν ανοιγω το λαπτοπ μου γραφει mandriva linux και η 1η επιλογη ειναι να μπω στα linux η 2η να μπω στα linux με ασφαλη λειτουργεια και η 3η ειναι τα windows 7.

εγω αυτο που θελω ειναι να απεγκαταστησω τα linux και να αφησω τα windows και τι πρεπει να επιλεξω στην εγκατασταση των linux για να τα κανω σαν 2ο λειτουργικο συστημα πισω απο τα windows και να εχω επιλογη στην εκκινηση του λαπτοπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απάντηση στα γρήγορα.

 

Για το "βάλε τα Windows ώς πρώτο λειτουργικό, διάβασε εδώ.

 

 

Για το "απεγκατέστησε το linux" περίμενε να απαντήσει κανένας full metal linux-ας

 

Με κάθε επιφύλαξη (επιφύλαξη = δεν φταίω άν πάνε όλα στραβά) μπορείς να δοκιμάσεις και την παρακάτω διαδικασία.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του παραπάνω συνδέσμου, βάζεις τα windows ώς default λειτουργικό.

Ρυθμίζεις και τον boot loader να φορτώνει το default λειτουργικό σε 1-2 seconds (άν έχει τέτοιες ρυθμίσεις)

Μπαίνεις στα windows.

Από το My Computer->Manage->Disk Managment βρίσκεις ποιό είναι το root partition του mandriva (υποθέτω ότι το mandriva χρησιμοποιεί ένα μόνο partition) και το σβήνεις. Το τι κάνεις με τον ελεύθερο χώρο, δικό σου θέμα.

Βέβαια έτσι θα σου έχει μείνει αμανάτι ο madriva boot loader αλλά αυτό είναι λεπτομέρια καθώς θα έχεις ξεφορτωθεί το 99,99% του Mandriva Linux (χαχα εδώ περιμένω flames).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πας στο κέντρο έλεγχου Mandriva -εκκίνηση-ρύθμισε εκκίνηση υπολογιστή-επόμενο-διαλέγεις windows τροποποίηση και τα βάζεις προεπιλεγμέναpost-153295-0-15953200-1301424023_thumb.png

 

Μπαίνεις στα windows.

Από το My Computer->Manage->Disk Managment βρίσκεις ποιό είναι το root partition του mandriva (υποθέτω ότι το mandriva χρησιμοποιεί ένα μόνο partition) και το σβήνεις.

το Disk Managment των windows δεν βλέπει το ext4 partition της Mandriva

με το live cd Mandriva one μπορείς να το φορμάρεις αλλά μετά θα πρέπει να επιδιορθώσεις τον bootloader των windows

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Disk Managment των windows δεν βλέπει το ext4 partition της Mandriva

 

Δεν παίρνω και όρκο για το τι γίνεται τώρα πιά, αλλά παλιώτερα το έβλεπε ώς "Unknown Partition", οπότε και το έκανες ότι ήθελες (π.χ delete).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε αν σου πω ειλικρινα δεν ξερω τι εκανα; τα εκανα θαλασσα. λοιπον,ειχα τα windows και τα mandriva σε ενα σκληρο δισκο του λαπτοπ, των C:\ .. εμπαινα παντα με τα windows εγω επειδη δεν ηθελα να μπαινω με τα linux. αποφασισα μια μερα να μπω στα linux και να αλλαξω την σειρα εκκινησης και να βαλω τα windows να ξεκινανε δηλαδη οταν ξεκιναει το λαπτοπ να μπαινει στα windows automatically χωρις να παταω καποιο πληκτρο.

 

 

λοιπον οταν το εκανα αυτο, εκανα μια μεγαλη βλακεια. αλλαξα τον δισκο που κανει boot το laptop και επελεξα dev/sda5 η dev/sda6 η dev/sda7 για boot device. λοιπον ξεκινουσε το λαπτοπ και μου μου εγραφε ενα μηνυμα "grub is loading" "grub κατι αλλο δεν θυμαμαι" και απο κατω ενα σφαλμα "(hd1,4)/boot/gfxmenu: file not found".

και επρεπε υποτιθετε να πατησω "e" για να κανω edit καποιες επιλογες εκει 4 διαφορετικες επιλογες. η μια ηταν linux, η αλλη linuxsafe, μια αλλη δεν θυμαμαι και τελευταια τα windows.εβγαζε αυτοματη επιλογη τα windows και πως θα ξεκινησουν σε 9 δευτερολεπτα δεν ξεκινουσε το λαπτοπ και εκανε συνεχως επανεκκινηση.

 

 

προσπαθησα να βρω κατι σε καποιο φορουμ αλλα ματαια. και τι εκανα εβαλα μεσα το cd ton windows και τα εκανα εγκατασταση στον αλλο δισκο του λαπτοπ των D:\ ο οποιος ηταν κενος και δεν ειχε τιποτα επανω επειδη εκει στην επιλογη δεν με αφηνε να επιλεξω να τα βαλω στον αλλο δισκο τον C:\ στον οποιο ειχα ηδη τα mandriva και τα windows διαλυμενα να μην ξεκινανε.

 

 

λοιπον τα κανω install και καρτερω το λαπτοπ να ξεκινησει και δεν ξεκιναει κολλαει στο windows is loading ξερεις εκεινη την εικονα των windows. αναγκαστηκα βαζω το cd των mandriva στο λαπτοπ και κανω ξανα εγκατασταση τα mandriva. μoυ τα εκανε install και ξεκινησε τωρα κανονικα και τωρα σου γραφω απο τα mandriva. anyway τωρα δοκιμαζω να μπω στα windows τα οποια ειναι στο αλλο partition που ουτε εγω ξερω ποια απο τα 2 installations των windows ειναι και λεει "start windows repair" και "start windows normally" δηλαδη με λιγα λογια δεν κανουν εκκινηση. ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι να κανω.

 

 

τωρα καθως ειμαι στα mandriva πηγαινω στο home και βλεπω στα places ενα σκληρο δισκο DATA που εχει μεσα διαφορους φακελους windows,windows.old,boot,program files,programdata,recovery,&recycle bin,users και αυτος ειναι υποτιθετε στην περιοχη folders, media win_d. Υπαρχει ενας αλλος δισκος στην περιοχη places που ονομαζετε 144,3 GiB hard drive και αυτος ειναι υποτιθετε στην περιοχη folders, media win_c και ειναι ο δισκος ο οποιος ειχα παλια πριν κανω αυτες τις βλακειες και τα χαλασω ολα,π.χ στο program files εχει το KONAMI που εγκαταστηθηκε οταν επαιζα προ 2011. και υπαρχει και κατι αλλο που ονομαζεται PQSERVICE το οποιο ειναι απο πανω απο τον 144,3 GiB hard drive και δεν με αφηνει να μπω μεσα δεν πατιεται με λιγα λογια.

 

 

ειλικρινα τρελλαθηκα δεν ξερω τι να κανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψυχραιμία η mandriva δεν σου έχει πειράξει τα windows αν η επανεγκατάσταση η επιδιόρθωση που έχεις κάνει με τα cd των windows έχει γίνει σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα

 

πήγαινε στο κέντρο έλεγχου Mandriva -τοπικοί δίσκοι-διαχειρίσου τις κατατμήσεις των σκληρών δίσκων-αλλαγή σε προχωρημένο τρόπο λειτουργίας και προσάρτησε τα partition να ενημερωθεί και το fstab

διάβασε οτι αναφερεται σε προσάρτηση

http://www.mandrivalinux.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=92

http://www.mandrivalinux.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=287&p=1416&hilit=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7#p1416

μετά στο κέντρο έλεγχου Mandriva -εκκίνηση-ρύθμισε εκκίνηση υπολογιστή-επόμενο δες αν έχει προσθέσει τα windows η προσθήκη

post-153295-0-72042100-1301564888_thumb.png

λογικό ήταν να σου βγάζει πρόβλημα ο grub αφού τον εστειλες σε partition που δεν είχε τις ρυθμίσεις που χρειάζεται για να φορτώσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε και ευχαριστω για την βοηθεια.

 

Απλα δεν ξερω ακριβως τι πρεπει να κανω τωρα για να μην τα χαλασω παλι.

 

Μπορεις να μου εξηγησεις ακριβως? Επειδη τα windows εντομεταξυ νομιζω τα εχω 2 φορες αλλα δεν ξερω που ειναι install κ.τ.λ

 

αν ειναι να κανω print screen,ειναι 6 διαφορετικες εικονες που εκανα απο τους σκληρους δισκους

 

>http://img695.imageshack.us/img695/2458/83401586.png

 

>http://img62.imageshack.us/img62/8483/19571430.png

 

>http://img714.imageshack.us/img714/7099/99618655.png

 

>http://img864.imageshack.us/img864/7014/91760298.png

 

>http://img708.imageshack.us/img708/4079/91662302.png

 

>http://img703.imageshack.us/img703/3632/43639889.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σύμφωνα με αυτά που ανέβασες τα partition των windows είναι προσαρτημένα mounted

μόνο που έχεις δυο εγκαταστάσεις windows 7

δοκίμασε να ρυθμίσεις τον grub

βάλε εγγραφές και για τις δυο εγκαταστάσεις windows 7 που έχεις μήπως κάποια δουλεύει

post-153295-0-26927000-1301575835_thumb.png

ετικέτα windows στο root βαλε /dev/sda2 για την μια εγκαταστηση

και για την άλλη ετικέτα windows-ο στο root /dev/sda3

 

google PQSERVICE βρήκα ότι είναι το partition για επαναφορά του acer στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετικέτα windows-0 στο root εβαλα /dev/sda2 για την μια εγκαταστηση

και για την άλλη ετικέτα windows-1 στο root /dev/sda3 τα εβαλα

εκανα restart και δοκιμασα να μπω πρωτα με το ενα μετα με το αλλο

και δεν με βαζει λεει παλι startup repair και start windows normally.

δεν ξεκινανε με λιγα λογια

 

τα εβαλα ολα και δοκιμασα αλλα δεν με βαζει στα windows. λεει για unknown partition 0x17 0x83 κατι τετοιο

και για /dev/sda2 και dev/sda3 λεει startup repair και start windows normally.

 

>http://img24.imageshack.us/img24/1658/67933756.png

 

λοιπον ανανεωση με το λαπτοπ μου :P

 

εκτελεσα αυτη την εντολη ( Bootrec /RebuildBcd ) απο το command prompt καθως πρωτα πατησα system repair οταν επελεγα windows στην αρχη στην startup screen καθως πρωτα δεν ξεκινουσε τα windows normally (αυτη ηταν η δευτερη επιλογη). Μολις το εκανα αυτο εκανε restart το laptop και ξεκινησε με 2 επιλογες στην εκκινηση. Τα mandriva χαθηκανε δεν μου βγαζει πλεον για mandriva. Η πρωτη επιλογη ηταν windows και η 2η ηταν windows 7 ultimate (αυτα τα εκανα install στον αλλο σκληρο δισκο πιο πριν το γραφω στο προηγουμενο post μου).Και ξεκινησε το laptop αλλα τωρα στο my computer βλεπω σαν σκληρο δισκο των DATA (C:) και παω δεξι κλικ my computer / manage / disk management και εκει εχει πολλα παρτιτιονς.

> http://img199.imageshack.us/img199/19/gfwfwewe.png 

 

Τωρα τι να κανω για να φτιαξω το laptop καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...