digekas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 ... http://www.eric.ed.gov/ http://www.digitalbookindex.org/about.htm και αρκετές ακόμη ... Y.Γ δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλω και γενικά να σου επιτεθώ με οποιονδήποτε τρόπο αλλα νομίζω είναι λαϊκισμός να θεωρείς ότι καλύτερα να μην ξόδευαν χρόνο και κόπο για να δημιουργήσουνε αυτή την 360o φωτογραφία αλλα καλύτερα να επενδύανε σε μια βιβλιοθήκη... (εκτος και αν το είπες χαριτολογώντας) με την ίδια λογική όλοι οι ζωγράφοι οι φωτογράφοι και οι γλύπτες καλύτερα να πιάσουν μια δουλειά τώρα με την οικονομική κρίση να μας βοηθήσουν και να παρατήσουν την τέχνη ... Αναφερόμουν στις συγκεκριμένες εκδόσεις των βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη και όχι σε ηλεκτρονική πρόσβαση σε κάποια δημόσια βιβλιοθήκη γενικά. Παρανόησες! Που τα είδες αυτά γραμμένα;;; Ξαναδιάβασε το ποστ μου! Είπα ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου project μου αρέσει αλλά -προσωπικά- (τί άλλο άλλωστε) θα προτιμούσα αυτά τα GB να ήταν τα βιβλία σε ψηφιακή μορφή και όπως τώρα βλέπουμε το συγκεκριμένο πανόραμα (δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν διαφορετική ορολογία) να βλέπαμε τα βιβλία. Το τι προτιμώ εγώ δεν ακυρώνει την δουλειά του φωτογράφου πόσο μάλλον όταν εξαρχής λέω ότι το αποτέλεσμα μου αρέσει! Παραδόξως, (ίσως και όχι τόσο) όταν τα πράγματα είναι δύσκολα (και όχι μόνο από άποψη οικονομίας) η τέχνη εμφανίζει μία άνθιση ίσως επειδή οι δημιουργοί δέχονται περισσότερα ερεθίσματα τα οποία τους οδηγούν σε σκέψεις και προβληματισμούς που εκφράζονται μέσω της τέχνης τους. Οπότε διαφωνώ ριζικά με αυτό που αναφέρεις ότι δλδ οι δημιουργοί και καλλιτέχνες στους δύσκολους καιρούς απομακρύνονται από την τέχνη και πιστεύω ακράδαντα ότι συμβαίνει ακριβός το αντίθετο, εκτός και αν αναφερόμαστε σε καλλιτεχνήτες και όχι σε καλλιτέχνες.
JohnXarxas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 γιατί να κάτσει κάποιος να κάνει μια τέτοια δουλειά??? τι νόημα έχει? μα είναι όντως πολύ ΓΟΥΑΟΥ
Independent Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 280GB??? παναγια μου! καλυτερα να εβγαζα βιντεο ολη την ζωη μου!
geo99rge Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 ενταξει ειναι ρομαντικο, ειδικα αμα βλεπεις πολεις ειναι σα να εχεις καλης ποιοτητας κυαλια! εδω ζοριζεται το πισι για να της δειξει
sphinxgr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βγάλει κάποιος τέτοια φωτό και δεν απαιτεί καθόλου χρόνο. Απλά χρησιμοποιείς μια καλή dslr (ακόμα κ compact απλή) και μια ρομποτική κεφαλή όπως αυτή http://www.gigapansystems.com/ Αν απο την άλλη δε θες να τα αγοράσεις τα νοικιάζεις με πολύ λίγα χρήματα
papajo_r Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αναφερόμουν στις συγκεκριμένες εκδόσεις των βιβλίων που έχει η βιβλιοθήκη και όχι σε ηλεκτρονική πρόσβαση σε κάποια δημόσια βιβλιοθήκη γενικά. Παρανόησες! Που τα είδες αυτά γραμμένα;;; Ξαναδιάβασε το ποστ μου! Είπα ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου project μου αρέσει αλλά -προσωπικά- (τί άλλο άλλωστε) θα προτιμούσα αυτά τα GB να ήταν τα βιβλία σε ψηφιακή μορφή και όπως τώρα βλέπουμε το συγκεκριμένο πανόραμα (δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν διαφορετική ορολογία) να βλέπαμε τα βιβλία. Το τι προτιμώ εγώ δεν ακυρώνει την δουλειά του φωτογράφου πόσο μάλλον όταν εξαρχής λέω ότι το αποτέλεσμα μου αρέσει! Παραδόξως, (ίσως και όχι τόσο) όταν τα πράγματα είναι δύσκολα (και όχι μόνο από άποψη οικονομίας) η τέχνη εμφανίζει μία άνθιση ίσως επειδή οι δημιουργοί δέχονται περισσότερα ερεθίσματα τα οποία τους οδηγούν σε σκέψεις και προβληματισμούς που εκφράζονται μέσω της τέχνης τους. Οπότε διαφωνώ ριζικά με αυτό που αναφέρεις ότι δλδ οι δημιουργοί και καλλιτέχνες στους δύσκολους καιρούς απομακρύνονται από την τέχνη και πιστεύω ακράδαντα ότι συμβαίνει ακριβός το αντίθετο, εκτός και αν αναφερόμαστε σε καλλιτεχνήτες και όχι σε καλλιτέχνες. Ναι έχεις δίκαιο λάθος διάβασα το post σου αλλα και εσύ δεν κατάλαβες καλά το δικό μου Εγώ απλά αντιπαρέθεσα μια οξύμωρη λογική (ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να παρατάνε την δουλειά τους για να δουλέψουν σε καιρούς κρίσης) για να σου δείξω ότι είναι ίδιας φύσης με την δικη σου λογική (η τέλος πάντων αυτή που νόμιζα ότι είχες διαβάζοντας λάθος.. ) Τώρα όσο για το θέμα με την ψηφιοποίηση των βιβλίων της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης δεν έχεις παρα να πας εδώ: http://ionaudio.com/booksaver να αγοράσεις το scanner και να κάτσεις εκεί πέρα να "σώσεις" όλα τα βιβλία κάνει 200 σελίδες το λεπτό άρα σε κανένα μηνα σε βλέπω να ξεμπερδεύεις!! XD
mojiro Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Ίσως η πιο τρισδιάσταση εικόνα που έχω δει... 3D ταινία δεν έχω δει, αλλά πιστεύω ότι αυτό που είδαμε το ξεπερνάει σε σχέση με όσα 3d demo's έχω δει ως τώρα.
digekas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Ναι έχεις δίκαιο λάθος διάβασα το post σου αλλα και εσύ δεν κατάλαβες καλά το δικό μου Εγώ απλά αντιπαρέθεσα μια οξύμωρη λογική (ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να παρατάνε την δουλειά τους για να δουλέψουν σε καιρούς κρίσης) για να σου δείξω ότι είναι ίδιας φύσης με την δικη σου λογική (η τέλος πάντων αυτή που νόμιζα ότι είχες διαβάζοντας λάθος.. ) Τώρα όσο για το θέμα με την ψηφιοποίηση των βιβλίων της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης δεν έχεις παρα να πας εδώ: http://ionaudio.com/booksaver να αγοράσεις το scanner και να κάτσεις εκεί πέρα να "σώσεις" όλα τα βιβλία κάνει 200 σελίδες το λεπτό άρα σε κανένα μηνα σε βλέπω να ξεμπερδεύεις!! XD Κοίτα, η φωτογραφία είναι τέχνη στον βαθμό που ο φωτογράφος την αντιμετωπίζει ως τέχνη πράγμα που σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και γνωρίζει το αντικείμενο που φωτογραφίζει ειδικά όταν έχει μία τόσο μεγάλη ιστορία. http://en.wikipedia.org/wiki/Strahov_Monastery Πριν την εποχή του Γουτεμβέργιου (αλλά και για ένα διάστημα μετά από την ίδρυση της τυπογραφίας) η διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου αντίτυπου ήταν εξαιρετικά επίπονη διαδικασίας όπως και χρονοβόρα και απαιτούσε ιδιαίτερο χειρισμό, σεβασμό και εκτίμηση στο έργο που ήδη είχαν και ήθελαν να αντιγράψουν οπότε και αυτό το βάρος έπεφτε στους ώμους των μοναχών που είχαν τον χρόνο και την υπομονή να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. Κάποια λοιπόν έργα για να φτάσουν χρονικά σε εμάς αποτέλεσαν έργα ζωής για κάποιους άλλους οπότε και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορούμε να λέμε ούτε για αστείο ότι θα κάτσει κάποιος ένα μήνα (ίσως και μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιους) να γυρίζει σελίδες, φτύνοντας κιόλας για να γυρίζουν ευκολότερα, για να παραμείνει το έργο της βιβλιοθήκης αθάνατο αλλά ταυτόχρονα και προσβάσιμο από όλους και κάπως έτσι εκτιμώντας την προσφορά των μοναχών εκείνης της εποχής δεν θα στεκόμαστε μόνο στο επιφανειακό του επιβλητικού ύφους του μπαρόκ που δυστυχώς φίλε μου ακόμα και σήμερα πολλοί έχουν μία βιβλιοθήκη στο σπίτι τους, της οποίας τα βιβλία έχουν επιλέξει να είναι στο ίδιο ή παρεμφερές χρώμα με το χρώμα του έπιπλου και πίστεψέ με και εκεί μπορούν να βγουν ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες.
FarCry Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 1) ακόμη και σε αυτές τις μικρές jpeg φωτογραφίες φαίνεται η διαφορα ξεκάθαρα στα χρώματα και στο μέγεθος της λήψης (δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος φακός για όλες ) η 7d είχε πιο πιστα χρώματα και κάλυψε μεγαλύτερη επιφάνεια !! 2) πολλές από τις τεχνολογίες που κάνουν την 7d καλύτερη στην μείωση θορύβου κτλ έχουν τεθεί OFF στο test.. 3) Για να δεις την διαφορα θα πρέπει να εξετάσεις κανονικά αλλα και από κοντά (zoom) τις φωτό στο πραγματικό τους μέγεθος 4) δεν κατάλαβα γιατί κόλλησες στο iso 100? (όχι πως δεν φαίνεται και εκεί η διαφορα -για τους παραπάνω λόγος και όχι μονο- ) 5) ο λόγος που η 7d είναι καλύτερη -και δει για αυτή την δουλειά- από την 550d όπως προανέφερα δεν είναι μονο η ποιότητα της φωτογραφίας. τέλος πιστεύω οτι με εμπαίζεις! φυσικά και εννοούσα την Mark II... οι προγενέστερες εκδόσεις δεν είναι καν διαθέσιμες εμπορικά... ίσως από χέρι.. μου άρεσε πολύ η μελαχρινή στο link που έδωσες.. ανεφερα το iso 100 για να μην υπαρχει θορυβος. αν ηταν καλυτερα θα ηταν να πανε σε 5D mark 2 που εχει μεγαλυτερη αναλυση και ειναι full frame παρα να πανε σε 7D. η διαφορα ειναι αμελητεα. σε τετοιες φωτογραφιες μετραει περισσοτερο η αναλυση γιατι αυτο δινει λεπτομερεια. τωρα για το CF που ειπες υπαρχουν εξισου γρηγορες SDXC. σε καθε περιπτωση δεν γνωριζω καποια καρτα που να εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο 280GB οποτε δε θα μπορουσαν να το κανουν με μια καρτα ουτως η αλλως. SDXC Speed Advantage Along with the growth in capacity, SDXC also provides an increase in file transfer speed. The SDXC specification calls for transfer speeds between 104MB/sec and 300MB/sec. The starting point of 104MB/sec is faster than any current CF cards, including the recently released 600x speed cards with transfer rates in the neighborhood of 90MB/sec. Granted, the SDXC transfer speed numbers are only theoretical speeds, but still promising for the future potential. At this point, however, there are no real world photography uses for the SDXC cards other than the capacity benefits – and those are limited to a few point and shoot and video cameras. http://www.photographybay.com/2010/01/12/sdxc-cards-what-the-new-format-means-to-photographers/
fabio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Κοίτα, η φωτογραφία είναι τέχνη στον βαθμό που ο φωτογράφος την αντιμετωπίζει ως τέχνη πράγμα που σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και γνωρίζει το αντικείμενο που φωτογραφίζει ειδικά όταν έχει μία τόσο μεγάλη ιστορία. http://en.wikipedia.org/wiki/Strahov_Monastery Πριν την εποχή του Γουτεμβέργιου (αλλά και για ένα διάστημα μετά από την ίδρυση της τυπογραφίας) η διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου αντίτυπου ήταν εξαιρετικά επίπονη διαδικασίας όπως και χρονοβόρα και απαιτούσε ιδιαίτερο χειρισμό, σεβασμό και εκτίμηση στο έργο που ήδη είχαν και ήθελαν να αντιγράψουν οπότε και αυτό το βάρος έπεφτε στους ώμους των μοναχών που είχαν τον χρόνο και την υπομονή να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. αφου τραβηχτηκαν ως εκει και κανανε και τοση δουλεια δεν διαλεγαν αντι για τη βιβλιοθηκη την μπυραρια καλυτερα ????
petros666 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 ανεφερα το iso 100 για να μην υπαρχει θορυβος. αν ηταν καλυτερα θα ηταν να πανε σε 5D mark 2 που εχει μεγαλυτερη αναλυση και ειναι full frame παρα να πανε σε 7D. η διαφορα ειναι αμελητεα. σε τετοιες φωτογραφιες μετραει περισσοτερο η αναλυση γιατι αυτο δινει λεπτομερεια. τωρα για το CF που ειπες υπαρχουν εξισου γρηγορες SDXC. σε καθε περιπτωση δεν γνωριζω καποια καρτα που να εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα απο 280GB οποτε δε θα μπορουσαν να το κανουν με μια καρτα ουτως η αλλως. Τι σχεση εχει η ταχυτητα της καρτας, αφου δεν υπηρχε βιασυνη, οπως δεν εχει καμια σχεση και η χωρητικοτητα Η 550 θεωρω οτι ειναι μια χαρα μηχανη για τη συγκεκριμενη δουλεια, ενταξει καλυτερες η 7 και η 5 αλλα εφοσον δεν χρειαστηκε να γινει καποια μεγεθυνση νομιζω οτι ειναι περιττες, δεν νομιζω οτι υπαρχουν ουσιαστηκες διαφορες στο χρωμα και στο κοντραστ αλλα και να υπαρχουν αν τραβηχτηκαν σε RAW το φερνεις οπως θες ΥΓ. "επεσε πολυ δουλεια στη συγκεκριμενη φωτογραφηση"
FarCry Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Τι σχεση εχει η ταχυτητα της καρτας, αφου δεν υπηρχε βιασυνη, οπως δεν εχει καμια σχεση και η χωρητικοτητα Η 550 θεωρω οτι ειναι μια χαρα μηχανη για τη συγκεκριμενη δουλεια, ενταξει καλυτερες η 7 και η 5 αλλα εφοσον δεν χρειαστηκε να γινει καποια μεγεθυνση νομιζω οτι ειναι περιττες, δεν νομιζω οτι υπαρχουν ουσιαστηκες διαφορες στο χρωμα και στο κοντραστ αλλα και να υπαρχουν αν τραβηχτηκαν σε RAW το φερνεις οπως θες ΥΓ. "επεσε πολυ δουλεια στη συγκεκριμενη φωτογραφηση" στον αρχιτεκτονα απαντουσα που το ανεφερε ως argument υπερ της 7D εγω μαζι σου ειμαι
derasto Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δεν με εντυπωσίασε όσο αυτή http://70gigapixel.cloudapp.net/index_en.html τι λες τωρα. ΕΠΙΚ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα