Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα μου θύμισε Half-life 1 που ο χώρος φαινόταν "τετραγωνικός" και μετά όταν γυρνούσες παραμορφωνόταν λίγο στα πλαγια σαν να μεταμορφωνόταν σε "τραπεζιος" πάνω στην κίνηση... όπως δηλαδή και εδώ όταν γυρνάει την κάμερα γύρο γύρο..

αλήθεια γιατί να συμβαίνει αυτό? ας μου πει κάποιος γιατί έχω βαρύ κεφάλι τώρα και νυστάζω οποτε βαριέμαι να σκεφτώ-ψάξω. ευχαριστώ :)

Τωρα αυτό που δεν κατάλαβα εγώ είναι ένα... προφανώς ρίξανε κάποια χρήματα για να μπορούν να επεξεργαστούν μια τόσο τεραστια εικόνα (μονο τις ram να βάλεις θέλεις μια περιουσια :P )γιατί τσιγκουνεύτηκαν στην κάμερα??? ας παίρνανε την 5d η έστω την 7d :)

φαντάζεστε να δούμε στο κοντινό μέλλον ένα FPS (με zombie κτλ φαντάζομαι θα ήταν ευκολότερο γιατί δεν θα χρειαζόταν πολλους ανοιχτούς χώρους ) φτιαγμένο με τέτοια σκηνικά (πχ μέσα από μια αληθινή μεσαιωνική εκκλησια/πύργο κτλ θα είχε πολύ ενδιαφέρον (και πολλά TB ) :D

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τέτοιες φωτογραφίες χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, όπως αυτό. Ο χρήστης του δίνει τις παραμέτρους και το σύστημα βγάζει τις φωτογραφίες, τις επεξεργάζεται και παράγει το τελικό αποτέλεσμα.

Άλλη παρόμοια φωτογραφία είναι και αυτή από την πρώτη ομιλία του Obama. Χρειάστηκαν 6 ώρες για να επεξεργαστούν οι φωτογραφίες και να γίνει η σύνθεσή τους σε 1.5GB (220 φωτογραφίες σύνολο)...

Δημοσ.

ας παίρνανε την 5d η έστω την 7d :)

δεν εχει καμια διαφορα. ιδια megapixels εχουν 550d με 7d και τραβανε σε iso 100. καμια διαφορα στην τελικη αναλυση

Δημοσ.

δεν εχει καμια διαφορα. ιδια megapixels εχουν 550d με 7d και τραβανε σε iso 100. καμια διαφορα στην τελικη αναλυση

ο φακος κανει τη διαφορα

Δημοσ.

έχουν τεραστια διαφορα στην ποιότητα σε όλη την κλίμακα iso + η 7d έχει περισσότερες επιλογές ISO, υποστηρίζει CF κάρτες που (οι top) έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρητικότητα (αυτό θα βοηθούσε πολύ μιας και τραβήξανε τόσες πολλές φωτογραφίες) επίσης καλύτερο pc sync 100%view finder και πολλά ακόμη..

Εγώ πάντως αν είχα περιορισμένο budget θα χρησιμοποιούσα μια 5d για αυτή την δουλειά και αν είχα ακόμη πιο περιοσμένο μια 7d..

Δημοσ.

Εντυπωσιακό !

Βέβαια λίγο περίεργη η προοπτική αλλά η λεπτομέρεια συναρπάζει. Ειδικά στις τοιχογραφίες στην οροφή , στα ξυλόγλυπτα και στις ... ράχες των βιβλίων.

Δημοσ.

Πωπω πολύ με ανάβει η τεχνολογία όταν κάνει τέτοια βήματα.... :wub:

κρίμα που είναι γένους θηλυκού όμως... εκτος και αν δεν έχεις πρόβλημα τότε πάω πάσο :P

Δεν με εντυπωσίασε όσο αυτή

http://70gigapixel.cloudapp.net/index_en.html

δεν μου άρεσε πολύ επειδή έχει αρκετό θόρυβο και δεν μπορείς να κοιτάξεις πάνω κάτω... βεβαια δεν υπάρχει και λόγος γιατί πάνω θα είναι σκέτο μπλε και κάτω θα είναι σκέτο γκρίζο πάτωμα :P

Αυτό που με εντυπωσίασε όμως ήταν το zoom... είδα το μπαλκόνι ενός σπιτιού που στο full zoom out δεν ήταν καν ορατή ολόκληρη η γειτονιά του!!!!

Τι μαμάτα θα ήταν να είχαν τα ματια μας τέτοιες δυνατότητες ε?? (όπως πχ έχει και ο αετός πέρα από τις dslr :P )

Δημοσ.

Αυτο(ενωση πολλων φωτογραφιων σε 1) δεν το ειχαν κανει και παλαιοτερα με μια ομιλια του obama? Καλη φαση.

Δημοσ.

έχουν τεραστια διαφορα στην ποιότητα σε όλη την κλίμακα iso + η 7d έχει περισσότερες επιλογές ISO

http://www.neutralday.com/canon-eos-rebel-t2i-550d-vs-eos-rebel-t1i-500d-vs-eos-7d-iso-and-image-quality-comparison/

τα δικα μου ματια δεν παρατηρουν διαφορες σε iso 100 αλλα anyway.

Εγώ πάντως αν είχα περιορισμένο budget θα χρησιμοποιούσα μια 5d για αυτή την δουλειά και αν είχα ακόμη πιο περιοσμένο μια 7d..

5d mark 2 θες να πεις. η 5d εχει μονο 12.8mp δεν βγαινει η αναλυση που θελει ο τυπος. και οσο μεγαλυτερη αναλυση τοσο λεπτομερεια σε iso 100 που δεν υπαρχει θορυβος να χαλασει τη λεπτομερεια

Δημοσ.

Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα ρίξτε μία ματιά στο Hugin. :-)

Είναι ελεύθερο και δωρεάν και με μία απλή κάμερα μπορείτε να βγάλετε πολύ καλά αποτελέσματα.

Τώρα για το συγκεκριμένο project, να πω την αμαρτία μου, δεν λέω ωραίο είναι το αποτέλεσμα αλλά θα προτιμούσα αυτά τα GB να ήταν τα βιβλία ψηφιοποιημένα και η πρόσβαση σε αυτά ελεύθερη. :-)

Δεν αποκλείεται βέβαια και να έχει ήδη γίνει, εγώ πάντως δεν βρήκα κάτι σχετικό στο δίκτυο, αν βρείτε εσείς πείτε να τους ρίξουμε μια ματιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.neutralday.com/canon-eos-rebel-t2i-550d-vs-eos-rebel-t1i-500d-vs-eos-7d-iso-and-image-quality-comparison/

τα δικα μου ματια δεν παρατηρουν διαφορες σε iso 100 αλλα anyway.

5d mark 2 θες να πεις. η 5d εχει μονο 12.8mp δεν βγαινει η αναλυση που θελει ο τυπος. και οσο μεγαλυτερη αναλυση τοσο λεπτομερεια σε iso 100 που δεν υπαρχει θορυβος να χαλασει τη λεπτομερεια

1) ακόμη και σε αυτές τις μικρές jpeg φωτογραφίες φαίνεται η διαφορα ξεκάθαρα στα χρώματα και στο μέγεθος της λήψης (δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος φακός για όλες ) η 7d είχε πιο πιστα χρώματα και κάλυψε μεγαλύτερη επιφάνεια !!

2) πολλές από τις τεχνολογίες που κάνουν την 7d καλύτερη στην μείωση θορύβου κτλ έχουν τεθεί OFF στο test..

3) Για να δεις την διαφορα θα πρέπει να εξετάσεις κανονικά αλλα και από κοντά (zoom) τις φωτό στο πραγματικό τους μέγεθος

4) δεν κατάλαβα γιατί κόλλησες στο iso 100? (όχι πως δεν φαίνεται και εκεί η διαφορα -για τους παραπάνω λόγος και όχι μονο- )

5) ο λόγος που η 7d είναι καλύτερη -και δει για αυτή την δουλειά- από την 550d όπως προανέφερα δεν είναι μονο η ποιότητα της φωτογραφίας.

τέλος πιστεύω οτι με εμπαίζεις! φυσικά και εννοούσα την Mark II... οι προγενέστερες εκδόσεις δεν είναι καν διαθέσιμες εμπορικά... ίσως από χέρι..

μου άρεσε πολύ η μελαχρινή στο link που έδωσες.. :wub: :devil: :X

Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα ρίξτε μία ματιά στο Hugin. :-)

Είναι ελεύθερο και δωρεάν και με μία απλή κάμερα μπορείτε να βγάλετε πολύ καλά αποτελέσματα.

Τώρα για το συγκεκριμένο project, να πω την αμαρτία μου, δεν λέω ωραίο είναι το αποτέλεσμα αλλά θα προτιμούσα αυτά τα GB να ήταν τα βιβλία ψηφιοποιημένα και η πρόσβαση σε αυτά ελεύθερη. :-)

Δεν αποκλείεται βέβαια και να έχει ήδη γίνει, εγώ πάντως δεν βρήκα κάτι σχετικό στο δίκτυο, αν βρείτε εσείς πείτε να τους ρίξουμε μια ματιά.

http://www.eric.ed.gov/

http://www.digitalbookindex.org/about.htm

και αρκετές ακόμη ...

Y.Γ δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλω και γενικά να σου επιτεθώ με οποιονδήποτε τρόπο αλλα νομίζω είναι λαϊκισμός να θεωρείς ότι καλύτερα να μην ξόδευαν χρόνο και κόπο για να δημιουργήσουνε αυτή την 360o φωτογραφία αλλα καλύτερα να επενδύανε σε μια βιβλιοθήκη... (εκτος και αν το είπες χαριτολογώντας) με την ίδια λογική όλοι οι ζωγράφοι οι φωτογράφοι και οι γλύπτες καλύτερα να πιάσουν μια δουλειά τώρα με την οικονομική κρίση να μας βοηθήσουν και να παρατήσουν την τέχνη ...

Επεξ/σία από papajo_r
Δημοσ.

μαλλον καποιο λαθος εχει γινει...μηπως εννοει 2947 κομματια των 40 megapixel?

Μήπως αυτο που λες θα μας έκανε mia φωτογραφια των 120 giga pixel ? ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...