Προς το περιεχόμενο

HDD 2.5 Seagate Momentus

derorist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοινοτητα καλησπερα..

Αγορασα αυτους τους δισκους με αποδειξη κι εγγυηση 3 χρονων, (δυο τεμαχια):http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Seagate-Momentus-5400-6-ST9160314AS-160GB-HDD-2-5inches-8MB-Cache-5400-rpm-Sata-3Gbs.htm

Τους παρελαβε ο αδερφος μου,αφου τον ενημερωσαν οτι οι δισκοι ειναι χρησιμοποιημενοι, σε κατασταση ''χυμα'',ουτε καν σε καποιο αντιστατικο σακουλακι!.

Την ιδια μερα τοποθετησα και τους δυο σ'εξωτερικη θηκη,τον καθενα ξεχωριστα. Ο ενας εκανε ενα διακεκομμενο χαρακτηριστικο βουητο, ο αλλος δεν λειτουργησε ποτε!.

Την ιδια μερα τους παρεδωσα και τους παρελαβαν στο σερβις υποκαταστηματος τους.

Σημερα με ειδοποιησαν οτι οντως οι δισκοι εχουν προβλημα,δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στα 160GB και πρεπει η να περιμενω,η να παρω πιστωτικο.

Χρειαζομαι τη συμβουλη σας για το τι με συμφερει να κανω, με δεδομενο οτι αυτη τη στιγμη εχω κανει τη δουλεια για την οποια χρειαζονταν οι συγκεκριμενοι δισκοι.

Σας ευχαριστω,εκ των προτερων !.

• Super Moderators
Δημοσ.

μην πάρεις πιστωτικό και ζήτα τα λεφτά σου πίσω...

μέχρι πόσα χρήματα δίνεις?

Δημοσ.

ThReSh,ευχαριστω για την απαντηση.

Δεν γνωριζα αν μπορω να το κανω αυτο,γι'αυτο ηθελα την εμπειρια σας.

Εχω πληρωσει (19,90)χ2 = 39.80Ε.

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που δεν υπάρχει το ίδιο μοντέλο τότε μπορείς να πάρεις είτε πιστωτικό (αν θες) είτε να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω...

αν τους θες για εξωτερική θήκη (USB2.0) τότε είσαι καλυμμένος με 5400rpm αλλιώς πας για 7200rpm, πχ WD Scorpio Blue και Scorpio Black αντίστοιχα...

δυστυχώς οι δίσκοι που πήρες από το πλάισιο ήταν "εκθεσιακά" κομμάτια, τα οποία είναι συνήθως refurbished ή μεταχειρισμένα, για αυτό ήταν τόσο φτηνά...

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=scorpio+blue

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=scorpio+black

Δημοσ.

..ναι αυτο εγινε εν γνωσιν μου!.

Απλα μου επιβεβαιωνεις την κινηση που ειχα κατα νου (επιστροφη χρηματων).

Δεν χρειαζομουν κατι πιο γρηγορο,απλα κατι που να δουλευει.

Πηρα το ρισκο,ελπιζω να μη ..χασω. Αυριο θα παω στο καταστημα,και θα ενημερωσω για την εξελιξη..

Ευχαριστω που ασχοληθηκες!.

Δημοσ.

..ναι αυτο εγινε εν γνωσιν μου!.

Απλα μου επιβεβαιωνεις την κινηση που ειχα κατα νου (επιστροφη χρηματων).

Δεν χρειαζομουν κατι πιο γρηγορο,απλα κατι που να δουλευει.

Πηρα το ρισκο,ελπιζω να μη ..χασω. Αυριο θα παω στο καταστημα,και θα ενημερωσω για την εξελιξη..

Ευχαριστω που ασχοληθηκες!.

Κάποιοι δίσκοι απο την συγκεκριμένη σειρά είχαν κάποια θεματάκια που διορθωνώντουσαν με firmware update.

Άλλοι πάρκαραν πολύ συχνά και μέχρι να ξαναξεκινήσουν κόλλαγε το σύμπαν. Άλλοι κάναν θόρυβο και έτρεμαν. κτλ κτλ.

Θεωρητικά είναι φιλόδοξη ιδέα που στην αρχή μου άρεσε και τον τίμησα, χωρίς να εχω τέτοια προβλήματα.

Πάντως απο επιδόσεις ειναι χλιαρός. Να πω την αλήθεια σε μηχάνημα που είχε το OS σε WD 320 AAKS πέρασα τον 500άρι xt clonara το os και το boot ακόμα και μετά απο πολλές επανεκιννήσεις πιο γρήγορο δεν έγινε ή αν έγινε μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά. :P

Μόνο για λάπτοπ αξίζει imho.

Δημοσ.

Εγινε επιστροφη χρηματων χωρις καποιο προβλημα, (οι υπαλληλοι στο σερβις και στο ταμειο ηταν διστακτικοι,καταλυτικη ηταν η αμεση αντιδραση απο τον υπευθυνο του καταστηματος.

Ολα καλα..

ThReSh,yiannis_1,tarantules σας ευχαριστω που ασχοληθηκατε και με διαφωτισατε με την εμπειρια σας.

Μ'εκτιμηση..

Δημοσ.

Ευτυχώς τουλάχιστον που σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει εκεί ο υπέυθυνος γιατί οι υπάλληλοι (είτε καλώς είτε κακώς) δεν έχουν όρεξη ν' ασχοληθούν ιδιαίτερα ή το κάνουν γι' άλλους λόγους.

Δημοσ.

απλα 40 ευρω πιστωτικο δεν ηταν αναγκη καν να πας να το παρεις πισω.αργα η γρηγορα θα αγοραζες κατι οποτε θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις και τοτε.εχω αφησεικαι 300 ευρω πιστωτικο γιατι λεω παλι μετα απο λιγο καιρο κατι θα θελω ειτε για μενα ειτε για κανα φιλο κτλ.αλλο τοσο τα 40 ευρω.εκτοα αν δεν αγοραζεις ποτε τιποτα απο το πλαισιο οποτε οκ.

Δημοσ.

απλα 40 ευρω πιστωτικο δεν ηταν αναγκη καν να πας να το παρεις πισω.αργα η γρηγορα θα αγοραζες κατι οποτε θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις και τοτε.εχω αφησεικαι 300 ευρω πιστωτικο γιατι λεω παλι μετα απο λιγο καιρο κατι θα θελω ειτε για μενα ειτε για κανα φιλο κτλ.αλλο τοσο τα 40 ευρω.εκτοα αν δεν αγοραζεις ποτε τιποτα απο το πλαισιο οποτε οκ.

..ισα ισα!.Σαν καταναλωτης και του λογου μου,εχω αφησει παρα πολλα ευρω κι εγω,σε, οχι παντα, επιτυχημενες αγορες!.

Απλα,στη φαση αυτη ηταν το ..γ@μω το!.

Παμε γι'αλλα!!.

Δημοσ.

ενταξει απλα εγω το ανεφερα γενικως.πολλες φορες μπορει και καποιος φιλος σου να θελει κατι απο το πλαισιο και να χρησιμοποιησει το δικο σου πιστωτικο και να σου δωσει τα λεφτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...