grigoriou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Ενταξει δε ρωτησα για το ΑΙDA, για το Everest ρωτησα. Εγω που σημερα το τρεχω στα συστηματα μου, τρεχω ενα προγραμμα που δεν υφισταται πλεον ως τετοιο και εχει αλλαξει ονομα? Σχετικα με το winrar benchmark ειναι σιγουρα αξιοπιστο? Γιατι δε βγαζει καθε φορα το ιδιο αποτελεσμα. Το ετρεξα μια φορα με αλλα προγραμματα ταυτοχρονα να λειτουργουν και μου εβγαλε 1600τοσο. Κλεινω τα προγραμματα, το ξανατρεχω και μου βγαζει 1800τοσο. Κανω επανεκιννηση, το ξανατρεχω και μου βγαζει 1900τοσο. Και τις επομενες 2 φορες που το ετρεξα παλι 1900τοσο μου εβγαλε(PhenomII 720 3.1GHz, Corsair DDR3 8GB, Win7 Ult64) Σημειωνω οτι η διαφορα μνημης 4GB με 8GΒ(επειδη καποιος ειπε οτι το winrar benchmark μετραει κυριως μνημη) ειναι ελαχιστη, καπου 1905 με 4GB και 1920 με 8GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
010011101011001100110101 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Λυθηκε το θεμα! Αφαιρεσα 2 ντιμακια και εμεινα με 4GB, οποτε μου εδωσε κι εμενα 1Τ. Οπoτε το ερωτημα τωρα ειναι, εχει κανεις 8GB με 1Τ? Αυτο που μπορω να παρατηρησω τωρα σε σχεση με το δικο σου image, xρησιμοποιουμε την ιδια εκδοση cpu-z, γιατι τα 3 πανω δεξια πεδια σου ειναι κενα? Επισης κενη σου ειναι η ενδειξη tRC (εμενα 34). Το FSB:DRAM τι ειναι? το εχουμε διαφορετικο, εσυ 1:5 εγω 3:10..... Επεισης δεν μου δειχνει και το Bank Cycle time Για το FSB:DRAM νομιζω εχει να κανει με τις συχνοτητες cpu/ram και το καλυτερο ειναι 1:1?Αρα εχεις bottleneck απο cpu?Ας το επιβεβαιωσει καποιος αυτο γιατι δεν ειμαι σιγουρος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Λυθηκε το θεμα! Αφαιρεσα 2 ντιμακια και εμεινα με 4GB, οποτε μου εδωσε κι εμενα 1Τ. Οπoτε το ερωτημα τωρα ειναι, εχει κανεις 8GB με 1Τ? Αυτο που μπορω να παρατηρησω τωρα σε σχεση με το δικο σου image, xρησιμοποιουμε την ιδια εκδοση cpu-z, γιατι τα 3 πανω δεξια πεδια σου ειναι κενα? Επισης κενη σου ειναι η ενδειξη tRC (εμενα 34). Το FSB:DRAM τι ειναι? το εχουμε διαφορετικο, εσυ 1:5 εγω 3:10..... Εχω εγω 8 gigabyte με 1Τ.Απο την μητρικη δεν μπορεις να το βαλεις χειροκινητα σε 1Τ? Επισης για το everest ειναι οπως τα λενε τα παιδια,εχεις το everest Που ειναι ας πουμε περσινο και απλα φετος αλλαξε ονομα και εγινε AIDA64 (Πρωην everest).Σιγα τα αυγα. Το fsb:dram ειναι ο διαιρετης που εχουν οι μνημες σου σε συγκριση με το fsb του επεξεργαστη.ετσι βγαινει στο ποσα Mhz θα δουλευει η μνημη.ποσο fsb εχεις?κανε την διαιρεση και θα δεις. Δεν παιζει ρολο πλεον εαν ειναι ο διαιρετης 1 προς 1 και τετοια.βαζεις οποιον διαιρετη σε συμφερει. Ασε το wei να δειχνει οτι θελει.ειναι πολυ αθλιο μετρο συγκρισης.και εμενα που ειναι 1600 μνημες 7.5 μου δινει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PP1969 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Ασε το wei να δειχνει οτι θελει.ειναι πολυ αθλιο μετρο συγκρισης.και εμενα που ειναι 1600 μνημες 7.5 μου δινει. Και ποσο ηθελες να δωσει, 8? Εμενα σε Αdata 2x2GB 800+ DDR2 Extreme Edition 4-4-4-11 δινει 7.6 (Tις εχω καιρο σε αγγελια αλλα θελουν να τις παρουν τσαμπα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
010011101011001100110101 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μετα απο ενα auto tuning στη cpu απο το utility της asus(mb p8p67 pro),μου βγαζει fsb 1:6 και 2Τ...Επειδη ειμαι noob σχετικα με το OC γενικα,υπαρχει κανενας οδηγος για τα βασικα?(Εννοιες κτλπ)Επισης πως μπορω να αλλαξω το FSB και το 2Τ να το βαλω παλι σε 1Τ?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Μετα απο ενα auto tuning στη cpu απο το utility της asus(mb p8p67 pro),μου βγαζει fsb 1:6 και 2Τ...Επειδη ειμαι noob σχετικα με το OC γενικα,υπαρχει κανενας οδηγος για τα βασικα?(Εννοιες κτλπ)Επισης πως μπορω να αλλαξω το FSB και το 2Τ να το βαλω παλι σε 1Τ?! Φυσικά και υπάρχει άρχισε το διάβασμα εδώ Επίσης ο χρύσός κανόνας ειναι κάνουμε overclock μονο απο το BIOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Και ποσο ηθελες να δωσει, 8? Εμενα σε Αdata 2x2GB 800+ DDR2 Extreme Edition 4-4-4-11 δινει 7.6 (Tις εχω καιρο σε αγγελια αλλα θελουν να τις παρουν τσαμπα...) οχι δεν ηθελα να δωσει 8... 15 ηθελα. δεκαπεντε. ειπα πουθενα οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση του υπολογιστη?απλα υπαρχουν πολυ καλυτερα προγραμματα για να μετρανε την αποδοση του υπολογιστη απο το wei..... μου θυμιζει εκεινο της microsoft με το εαν μπορει ο υπολογιστης να τρεξει τα vista. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Το wei εχει αριστα το 7.9... ουτε 8 ουτε 15. Εαν εγω και ο 01001110 εχουμε 4 ή 8GB DDR3 στα 1333MHz και παιρνουμε 7.5 αυτο δε σημαινει οτι εσυ στα 16000ΜΗz πρεπει απαραιτητα να παιρνεις περισσοτερο απο 7.5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
010011101011001100110101 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Εγω παιρνω 7.6 ομως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Καλα μη χαιρεσαι τοσο πολυ, και ο αλλος φιλος με DDR2 800MHz παιρνει 7.6 Εχω εγω 8 gigabyte με 1Τ.Απο την μητρικη δεν μπορεις να το βαλεις χειροκινητα σε 1Τ? Mπορεις αλλα τοτε εχεις απο bsod εως μη εκκινηση, και ποιος καθεται να το ανοιγει για να μετακινει τη μπασταρια. Ποιες μνημες εχεις ακριβως και εχεις 1Τ στα 8GB? θα πρεπει να ειναι θηρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Καλα μη χαιρεσαι τοσο πολυ, και ο αλλος φιλος με DDR2 800MHz παιρνει 7.6 Mπορεις αλλα τοτε εχεις απο bsod εως μη εκκινηση, και ποιος καθεται να το ανοιγει για να μετακινει τη μπασταρια. Ποιες μνημες εχεις ακριβως και εχεις 1Τ στα 8GB? θα πρεπει να ειναι θηρια. Ουουου πολυ θηρια οι μνημες λεμε.που το καταλαβες? Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) το ενα κιτ και το αλλο ειναι 2 modules αυτης της μνημης αλλα αγορασμενα ξεχωριστα και οχι σαν κιτ. Το wei εχει αριστα το 7.9... ουτε 8 ουτε 15. Εαν εγω και ο 01001110 εχουμε 4 ή 8GB DDR3 στα 1333MHz και παιρνουμε 7.5 αυτο δε σημαινει οτι εσυ στα 16000ΜΗz πρεπει απαραιτητα να παιρνεις περισσοτερο απο 7.5 Και γιαυτο που λες...δεν με ενδιαφερει ποσο δειχνει το wei στο σκορ,στο εχω ξαναπει.ειναι ενα αθλιο προγραμμα για μετρο συγκρισης ταχυτητας μνημων και γενικοτερα. ας εδειχνε και 123 μεγιστο σκορ και ας επαιρνα 5.6,δεν με νοιαζει.εγω αλλο πηγα να σου απαντησω για να το βαλεις σε command rate 1Τ και εσυ αλλα λες για να υπαρχει κινηση στο νημα. Ενα μικρο review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PP1969 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δεν σου λεει αλλα, σου απαντησε οτι οτι αν βαλει 1Τ εχει bsod. To ιδιο κι εγω. Για να εχεις 1Τ με αυτες τις μετριες μνημες συμπεραινω το Τ ειναι θεμα μητρικης... Ποια μητρικη εχεις? Ουουου πολυ θηρια οι μνημες λεμε.που το καταλαβες? Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) το ενα κιτ και το αλλο ειναι 2 modules αυτης της μνημης αλλα αγορασμενα ξεχωριστα και οχι σαν κιτ. Μπερδεψουρα τα λες... εχεις 4 dimms ολοιδια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisp7406 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Παιδια το 1Τ που βοηθαει ακριβως?τι ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Δεν ειπα οτι με μπερδεψε.αλλα εχουμε διευκρινησει και οι 2 τι λεμε ετσι δεν ειναι?Δεν ειναι μονο θεμα μητρικης.Και στην τελικη δεν τις λες και μετριες μνημες.μπορει να ειναι μετριες στην τιμη.αλλα κατα τα αλλα....μικρες στο ματι αλλα μεγαλες καπου αλλου ετσι οπως αποδειχτηκε. Η μητρικη μου ειναι αυτη Asus Socket AM3 M4A87TD EVO (αλλα αφου τα γραφω στην υπογραφη μου ρε παιδια,τεσπα) και οι μνημες ειναι οπως ειπα το κιτακι που εγραψα πιο πανω Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz και 2 dimms τετοια Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz που στην ουσια ειναι ιδιες αλλα δεν αγοραστηκαν σαν σετακι. Και οταν benchαρα τον επεξεργαστη στα 4.2,το μονο που δεν με εκοβε ηταν οι μνημες.επαιζαν και με 1.60 ρευμα αλλα δεν δοκιμασα παρακατω. Τι να σου πω τωρα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2011 Παιδια το 1Τ που βοηθαει ακριβως?τι ειναι? σημαινει οτι ο memory controller για να διαβασει μια memory bank,δηλαδη τις στηλες τις(CAS) και τις σειρες τις(RAS) και να επιστρεψει τα δεδομενα της στην cpu, το κανει σε ενα κυκλο-χρονο με 1T!το 1Τ απο το 2Τ που το κανει σε δυο χρονους,εχει μικρη διαφορα επιδοσεων γυρο στο 2-3%, το winrar ειναι 80% θεμα μνημων αν θες λιγο καλυτερο σκορ στο συγκεκριμενο bench βαλε 1T αν το σηκωνει και ειναι σταθερο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα