Προς το περιεχόμενο

Συνδεση Ηχειων 5.1 σε on-board καρτα ηχου

datanet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

Εχω μια απορια που μπορει να σας φανει απλη, αλλα εχω κολλησει.

Εχω τα creative 5.1 ηχεια, και τα εχω συνδεμενα στην καρτα ηχου που ειναι PCI, η οποια εχει απο πισω 5 υποδοχες για βισματα. Εχω συνδεμενα τα βισματα με τα αντιστοιχα χρωματα, μαυρο , πρασινο και κιτρινο.

Επειδη η μητρικη μου εχει on-board καρτα ηχου 5.1 , πως γινεται να συνδεσω τα ηχεια μου σε αυτην (κ να καταργησω την pci καρτα ηχου), αφου απο πισω η μητρικη εχει 3 υποδοχες για βισματα (μπλε - line in, πρασινο - speakers, ροζ - mic) ?

Δημοσ.

ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΧΕΙΣ?

Η ΜΟΝΗ "ΛΥΣΗ" ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΣΤΗ ON BOARD .... να παρεις κανα δυο ανταπτορες που το ενα καρφακι το κανει δυο και να τα βαλεισ στισ θεσεις που αντιστοιχουν ωστε να εχεις 2,1 στη καλυτερη περιπτωση..... (εμενα πχ εχει λαχανι - μαυρο-πορτοκαλι (οπως ολες οι μητρικες οι πιο παλιοτερες καπως)

συνδεες δηλαδη 3 χρωματα ωστε να σου δωσουν 5,1

(αφου εβαλες καρτα ηχου σωστη τι την θες να τη καταργησεις? δε μπορεις να τα εχεις μονα -ζυγα δικα σου)

εσενα αυτη η μπλε line -in ειναι για mono ηχο

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ η εξτρα καρτα ηχου σου- και γ ιαυτο και καλα την εβαλες- τι την θες να τη καταργησεις λοιπον? δε γινετε! 99% με τις υποδοχες που εχει η on-board δε γινετε να δωσει 5,1 ουτε με σφαιρες!

Δημοσ.

ή την ξηλωνεις ή πας στο bios και κανεις disable την καρτα ήχου και αντιστοιχα enable την on-board.

(μπορει λογω settings μητρικης να μην μπορεις να το κανεις αυτο οποτε η μονη λυση ειναι να βγαλεις την καρτα ηχου)

Δημοσ.

και τι να του δωσει η οn board φιλε αν εχει μονο μια μπλε υποδοχη? 2,1? σιγα...

5,1 με τιποτα παντως! εμ... 5,1 θα παρει μονο αν ειχε 3 χρωματιστα λαχανι πορτοκαλι μαυρο στην on board μητρικη

Δημοσ.

αφου θελει να απενεργοποιησει την καρτα ηχου και θελει μονο την οn board.

Εγω απλα του ειπα τι πρεπει να κανει αν θελει κατι τετοιο δεν ειπα οτι καλυτερα να παει στην οn board.

Δημοσ.

μήπως η μητρική σου έχει δυνατότητα να αποκωδικοποιεί 5.1 ήχο...αλλά τον βγάζει μόνο από ψηφιακή έξοδο?

γιατί με αυτά τα τρία βύσματα 5.1 No way!!αν θες 5.1 για μουσική για να παίζουν όλα μαζί οκ γίνεται όπως λέει ο giannis...αν το θες για ταινίες που έχουν ήχο σε 5.1,δεν γίνεται με αντάπτορες γιατί θα παίζουν όλα τα ηχεία το ίδιο...surround effect γιοκ!

Δημοσ.

την μητρικη θα την βαλω σε ενα "συρταρι" και εχω προβλημα με το υψος, για αυτο κ θελω να καταργησω την pci καρτα ηχου.

Η λυση ειναι: στον πινακα ελεγχου, πας στις ρυθμισεις της καρτας ηχου της μητρικης κ επιλεγεις 5.1 και σου λεει ποιο χρωμα να βαλεις που...

δηλ το line in και το mic "χανονται" στον βωμο του 5.1 και βαζεις τα αναλογα βυσματα. Το βρηκα σημερα το απογευμα.

Θα το δοκιμασω κ θα σας πω.

Δημοσ.

Ενδεχομένως η μητρική σου να υποστηρίζει να βγάλεις απο Pins mic και line in χρησιμοποιώντας συνήθως τις μπροστινές εισόδους των cases.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα μία motherboard(LinkASUS P5G41T-M LX) και 4GB DDR3 για να κάνω μία μικρή αναβάθμιση στο PC μου (είχα 2GB DDR2@667MHz-μαξιμουμ τόσο παίρνει η παλιά μου mobo). Η καινούρια motherboard έχει πάνω της μία onboard 7.1 κάρτα ήχου της Realtek, αλλά η mobo έχει 3 υποδοχές για ήχο επάνω της (γαλάζια, λαχανί, ροζ). Υπάρχει τρόπος να βγάλω κανονικά 7.1 ήχο ή να αλλάξω την παραγγελία?

Κάπου διάβασα για ένα HD Audio module και κάτι τέτοια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...