Commendatore Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Κοιτα,οταν συνδεσεις εναν δισκο (συνδεση Sata) στον υπολογιστη ενω αυτος λειτουργει,τοτε πρεπει να κανεις restart για να τον δει,αλλιως δεν τον βλεπει.Αυτα οταν τρεχεις σε IDE mode,σε ACHI ειναι διαφορετικα τα πραγματα.Σαν να βαζεις usb,τον βλεπει αμεσως. Εσυ αφου εχεις ssd,δεν το εχεις γυρισει σε ACHI? Ναί, το γύρισα σε AHCI ακολουθώντας τις συμβουλές των άλλων μελών του forum στο αντίστοιχο νήμα. Οπότε αυτό είναι κάτι σαν "hot swap" που λέμε ή έχω καταλάβει λάθος ? Δλδ, μπορώ να συνδέω/αποσυνδέω σκληρούς ακόμη και με το pc σε λειτουργία? Τεσπα,συμφωνω πως η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι αυτο που λες,ενας σκληρος μεσα στο pc και ενας ο οποιος θα παιρνεις καθε τοσο backup των αρχειων σου.Εγω εχω εναν μικρο δισκο (250GB) μονιμα στον υπολογιστη για να μην ξεχνιεμαι,μεχρι να χαλασει θα γεμισει οποτε κανω τακτικα backup (τακτικα λεγοντας οχι και καθε 3 μερες,μια φορα τον μηνα).Τωρα 1TB ειναι τεραστιος χωρος (για τον black που ανεφερες) και εφοσον λες οτι οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο δεν είναι τεράστιες,εγω στην θεση σου θα επερνα κατι μικροτερο (500GB το πολυ),εφοσον θα παρεις και τον Samsung που ειναι 2TB.Τεσπα εσυ αποφασιζεις. Ο Black υπάρχει ήδη (αυτός είναι που παίζει αυτή τη στιγμή το ρόλο του "master backup"), οπότε η επιβάρυνσή μου θα αφορά μόνο την αγορά του Samy 2ΤΒ. Ομολογώ πως σκέφτομαι τον 2ΤΒ κυρίως εξαιτίας της αναλογίας €/ΚΒ, που είναι πολύ καλή, και με την ευκαιρία αυτή του άπλετου χώρου να ενοποιούσα και το backup όλων των υπολογιστών που διαθέτω (2desktop+2laptop) σε ένα... Βέβαια αν πάθει κάτι ο "master backup" τότε .....
LouCi4er Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 AHCI θες να πεις Αλλο το AHCI και αλλο το ACHI που εγραφα εγω? Ε αμα βιαζεσαι σκονταφτεις,δυο φορες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Αλλο το AHCI και αλλο το ACHI που εγραφα εγω? Ε αμα βιαζεσαι σκονταφτεις,δυο φορες. http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface φαντάζομαι ότι εννοείς αυτό...
martinoff Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Εφοσον ο δισκος ειναι σε λειτουργια,το μοτερακι γυρναει συνεχεια,εχει φθορα.Τωρα ποση και αν ειναι πολυ λιγοτερη απο οταν γραφεις ή διαβαζεις δεν ξερω και ουτε με ενδιαφερει.Το αλλο που λες να συγχρονισει 1TB δεν καταλαβα.Εγω εχω το Coolermaster CM 690II.Εχει θηκη στο πανω μερος που κουμπωνεις κατευθειαν δισκο,Sata συνδεση.Ο υπολογιστης ειναι σε ACHI οποτε απλα τον κουμπωνω και σε μερικα δευτερολεπτα εχω προσβαση στα δεδομενα.Τωρα το τι βολευει τον καθενα δεν ειμαι σε θεση να ξερω γι' αυτο και δεν του προτεινα να κανει το ιδιο.Απλα ειπα τι εχω κανει εγω γιατι με βολευει καλυτερα.Απλα. οκ πάσο καταλαβαίνεις όμως ότι δεν είναι και ο ποιο συνηθισμένος τρόπος έτσι ? προφανώς με τα αρχεία ενός μηνά παίζεις λόττο, εγω δεν μπορώ να το κάνω με τα δικά μου το ίδιο Ναί, το γύρισα σε AHCI ακολουθώντας τις συμβουλές των άλλων μελών του forum στο αντίστοιχο νήμα. Οπότε αυτό είναι κάτι σαν "hot swap" που λέμε ή έχω καταλάβει λάθος ? Δλδ, μπορώ να συνδέω/αποσυνδέω σκληρούς ακόμη και με το pc σε λειτουργία? Ο Black υπάρχει ήδη (αυτός είναι που παίζει αυτή τη στιγμή το ρόλο του "master backup"), οπότε η επιβάρυνσή μου θα αφορά μόνο την αγορά του Samy 2ΤΒ. Ομολογώ πως σκέφτομαι τον 2ΤΒ κυρίως εξαιτίας της αναλογίας €/ΚΒ, που είναι πολύ καλή, και με την ευκαιρία αυτή του άπλετου χώρου να ενοποιούσα και το backup όλων των υπολογιστών που διαθέτω (2desktop+2laptop) σε ένα... Βέβαια αν πάθει κάτι ο "master backup" τότε ..... άρα μάλλον δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικά τα αρχεία σου μάλλον θες να πάρεις τον συγκεκριμένο δίσκο (και καλά κάνεις εννοείτε ) και ήθελες ένα λόγο να σε ενθαρρύνουμε μάλλον
LouCi4er Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface φαντάζομαι ότι εννοείς αυτό... Ρε ThReSh.lol ομως.Αυτο εννοω,απλα μπερδεψα λιγο την θεση των H και C. οκ πάσο καταλαβαίνεις όμως ότι δεν είναι και ο ποιο συνηθισμένος τρόπος έτσι ? προφανώς με τα αρχεία ενός μηνά παίζεις λόττο, εγω δεν μπορώ να το κάνω με τα δικά μου το ίδιο Ποιανου μηνά ρε,τα δικα μου αρχεια εννοω. Λεγοντας αρχεια εννοω ταινιες,μουσικη και παιχνιδια.Δεν νομιζω να καταστραφει ο κοσμος αν χασω και 10 ταινιες ή 2-3 παιχνιδια.Θα τα ξαναβρω.Σημαντικα αρχεια δουλειας και τετοια,τα γραφω σε dvd. Συνηθισμενος τροπος γιατι δεν ειναι?
Commendatore Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 άρα μάλλον δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικά τα αρχεία σου μάλλον θες να πάρεις τον συγκεκριμένο δίσκο (και καλά κάνεις εννοείτε ) και ήθελες ένα λόγο να σε ενθαρρύνουμε μάλλον Απολύτως καμία σχέση...Δεν ξέρω από πού αντλείς αυτή τη βεβαιότητα πως αφ'ενός δε με ανδιαφέρουν τα αρχεία μου και αφ'ετέρου πως είμαι κάποιο "fanboy" της Samsung, αλλά όταν πίσω από ένα project, κρύβονται ακόμη και μήνες δουλειάς, τότε σαφώς και μιλάμε για πολύ σημαντικά αρχεία... Θα παρατήρησες φαντάζομαι πως έθεσα σαν βασικό παράγοντα (αλλά όχι μοναδικό) την ασφάλεια των αρχείων. Σαφώς και υπάρχουν ασφαλέστερες λύσεις από αυτή που είχα κατά νού να ακολουθήσω, αλλά φαντάζομαι πως είναι πολύ ακριβότερες όντας αρκετά εξειδικευμένες. Εσύ απ'ότι είδα προτείνεις ένα raid με 2 όμοιους σκληρούς, αλλά προσωπικά : α. επειδή δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένος με λύσεις raid (και φοβάμαι μήπως κάνω καμια μ@λ@κί@....) β. η ιδέα να είναι όλοι οι σκληροί μέσα σε ένα tower, με τον κίνδυνο να γίνει καμία στραβή και να χαθούν όλα, γι'αυτό το λόγο έχω κάποιες επιφυλάξεις. Δεν πάω να επιβάλλω τη γνώμη μου (πως θα μπορούσα άλλωστε ώς αρχάριος...), ούτε να απαξιώσω τη δική σου, αλλά προσπαθώ να βρώ την καλύτερη λύση στο θέμα που προέκυψε με ένα λογικό κόστος, πάντα μέσα από συζήτηση σε φιλικό ύφος ... μα ούτε εγω κανω αντίλογο σε αυτο που είπες η ουσία όπως πολύ σωστά είπες είναι δυο hdd αλλα αφου θα πάρει δυο ποιος ο λόγος να μην είναι σε raid ? κοιτά αν συνωμοτεί το σύμπαν εναντίον σου ε ναι θα χάσεις τα data σου όσων αφορά το 1tb μου φαίνονται πολλά για αρχεία αλλα της ανάγκες του τις ξέρει ο φίλος Εξ'αρχής μιλούσα για την αγορά ενός HDD και όχι δύο όπως ίσως λανθασμένα κατάλαβες. Το ιδανικό θα ήταν να έκανα και το raid όπως προτείνεις και να κρατώ ένα "master backup", αλλά το κόστος θα ξέφευγε από τα αρχικώς υπολογισμένα. Αν πάλι πιστεύετε πως η διαφορά στη διασφάλιση των δεδομένων μεταξύ της μίας ή της άλλης λύσης είναι τόσο μεγάλη που να αξίζει τον κόπο, τότε κομμάτια να γίνει....θα πάρω δύο HDD. Δε θα σωθεί η οικονομία της χώρας με 100 ή 200 €..... , .....άλλωστε .......λεφτά υπάρχουν !
martinoff Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 ότι έγραψα με φιλικό ύφος το έγραψα και συνεχίζω το ίδιο τι θα κάνεις εσύ το αποφασίζεις εσύ και μόνο εσύ αλλά όπως λες και είδες και ποιο πάνω λέω ότι το 1ΤΒ είναι τεράστιος χώρος για ανάγκες ενός γραφείου (εκτός απο 3D animation και γενικά video ίσως) οπότε η πρόταση μου ήταν 2 μικροί στα ίδια χρήματα με τον samsung το ξαναλέω όμως το raid έχει αξία μόνο αν τα data μας έχουν άξια (μισθολόγια,εμπορική διαχείριση, προσφορές, mail, backup site κτλ) για βίντεο,μουσική φώτο ε όχι βεβαία με τα διπλά χρήματα ανα GB το raid πραγματικά όμως σιγά τα δύσκολα απο το video που έβαλα αλλα και απο άλλα άφθονα στο youtube το φτιαχνεις,μ@λ@κ και να κάνεις δεν τρέχει τπτ το ξαναφτιάχνεις
probe Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Η διαφορά τιμής πάντως μιας κι αναφέρθηκε μεταξύ 2 δίσκων 1Τ και ενός 2Τ είναι 20-25 ευρώ υπάρχει μεν αλλά δεν είναι τεράστια. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει, κουβέντα γίνεται και δεν βλάπτουν σε τίποτε οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις.
Commendatore Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Η διαφορά τιμής πάντως μιας κι αναφέρθηκε μεταξύ 2 δίσκων 1Τ και ενός 2Τ είναι 20-25 ευρώ υπάρχει μεν αλλά δεν είναι τεράστια. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει, κουβέντα γίνεται και δεν βλάπτουν σε τίποτε οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Καλά, σαφώς και δεν τίθεται θέμα για μια διαφορά της τάξεως των 20 €. Απλά, το θέμα ξεκίνησε από την πλευρά μου αρχικά για αντικατάσταση του 1,5 TB Seagate με έναν green (κόστος ~80 €), και κατέληξε το θέμα να αφορά συνδυασμό raid και εξωτερικού green (black 90€ + green 80 € = 170 €) .. Είπαμε πως δεν είναι και το ΑΕΠ της Ελλάδος, αλλά σε βγάζει έστω και λίγο εκτός προϋπολογισμού .. Δεν τίθεται αμφιβολία περί του ποιά είναι η ασφαλέστερη λύση, αλλά περί του καλύτερου συνδυασμού όλων των προαναφερθέντων παραμέτρων.
probe Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Είναι φυσικό τέτοιες συζητήσεις να <<πλατιάζουν>>. Τουλάχιστον εδώ έστω και σχετικά είναι εντός θέματος. Θά χεις προσέξει φαντάζομαι κάποια άλλα ποστ από που ξεκινούν και που καταλήγουν.
Commendatore Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Είναι φυσικό τέτοιες συζητήσεις να <<πλατιάζουν>>. Τουλάχιστον εδώ έστω και σχετικά είναι εντός θέματος. Θά χεις προσέξει φαντάζομαι κάποια άλλα ποστ από που ξεκινούν και που καταλήγουν. Φυσικό επακόλουθο είναι να πλατιάζουν, άλλωστε όλοι εδώ μέσα μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνουμε παράλληλα... Για την ιστορία πάντως, έγινε η παραγγελία για τον ένα σκληρό (green) και με την πρώτη ευκαιρία, θα γίνει και το raid ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.