Προς το περιεχόμενο

3,5" HDD - GREEN or BLACK ?

Commendatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για την ασφαλέστερη μέθοδο,

αλλά είχα σκοπό να πάρω έναν σκληρό αφ'ενός, & να μη "μπλέξω" με raid αφ'ετέρου ....

ξέρω, ξέρω είμαι απαράδεκτος, αλλά ανήκω σε αυτούς που δέν έχουν κάνει ποτέ μέχρι στιγμής raid, οποιουδήποτε είδους .....

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά κάποιο πρόγραμμα που να συγχρονίζει τα αρχεία στους 2 δίσκους.

Δεν χρειάζεται να κάνεις raid απαραίτητα. Προσωπικά χρησιμοποιώντας πολλούς δίσκους όχι μόνο

δεν κινδυνεύω να χάσω τίποτε αλλά και αν χαλάσει κάποιος εντός εγγύησης απλά θα μου αντικατασταθεί

με καινούργιο και θα ανανεωθεί η εγγύησή του, σε καλό θα μου βγει δηλαδή στην τελική.

Δημοσ.

το raid δεν είναι "μπλέξιμο" !!!!

ο δε συγχρονισμός είναι χρονοβόρος αρκετά και μεταφορά δεδομένων απο τον εναν στον αλλον κτλ

το raid οχι! Γραφει την ιδια στιγμη και στους δυο

το κανεις και share και εχεις και προσβαση απο αλλα pc ακομα και απο εξω με vpn,ssh κτλ

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά κάποιο πρόγραμμα που να συγχρονίζει τα αρχεία στους 2 δίσκους.

Δεν χρειάζεται να κάνεις raid απαραίτητα. Προσωπικά χρησιμοποιώντας πολλούς δίσκους όχι μόνο

δεν κινδυνεύω να χάσω τίποτε αλλά και αν χαλάσει κάποιος εντός εγγύησης απλά θα μου αντικατασταθεί

με καινούργιο και θα ανανεωθεί η εγγύησή του, σε καλό θα μου βγει δηλαδή στην τελική.

Ομολογώ πως είναι μαι ενδιαφέρουσα εναλλακτική (αρκεί να βρεθούν τα χρήματα για τον 2ο σκληρό...)

Στην περίπτωση αυτή, φαντάζομαι πως απαλλάσσεσαι από τη δέσμευση της ύπαρξης 2 όμοιων σκληρών, σωστά ?

Δημοσ.

...και επίσης καλό είναι να αντιγράψεις ότι δεδομένα έχεις, τα οποία είναι πολύτιμα σε κάποιον δίσκο, είτε εξωτερικό ή εσωτερικό και να τον βάλεις σ' ένα συρτάρι να υπάρχει.

Όποτε θες τον ενημερώνεις.

Προσωπικά, αυτό έχω κάνει.

Δημοσ.

.....το κανεις και share και εχεις και προσβαση απο αλλα pc ακομα και απο εξω με vpn,ssh κτλ

Γιατί μου ακούγονται ....κινέζικα όλα αυτά ?

Χρειάζομαι πολύ διάβασμα ακόμη ρε γ@μwto .... :X

Δημοσ.

Ομολογώ πως είναι μαι ενδιαφέρουσα εναλλακτική (αρκεί να βρεθούν τα χρήματα για τον 2ο σκληρό...)

Στην περίπτωση αυτή, φαντάζομαι πως απαλλάσσεσαι από τη δέσμευση της ύπαρξης 2 όμοιων σκληρών, σωστά ?

δεν χρειάζεται να είναι ίδιοι

απλα αν βαλεις εναν 1TB και εναν 2TB θα σου φτιαξει raid 1TB

απλα χανεις χώρο δλδ

Δημοσ.

...και επίσης καλό είναι να αντιγράψεις ότι δεδομένα έχεις, τα οποία είναι πολύτιμα σε κάποιον δίσκο, είτε εξωτερικό ή εσωτερικό και να τον βάλεις σ' ένα συρτάρι να υπάρχει.

Όποτε θες τον ενημερώνεις.

Προσωπικά, αυτό έχω κάνει.

Το ιδιο εχω κανει και εγω.Καλο το RAID αλλα ενας δισκος που δουλευει ολη την ωρα εχει σιγουρα πιο πολλες πιθανοτητες να χαλασει απο εναν που καθεται.

Δημοσ.

Το ιδιο εχω κανει και εγω.Καλο το RAID αλλα ενας δισκος που δουλευει ολη την ωρα εχει σιγουρα πιο πολλες πιθανοτητες να χαλασει απο εναν που καθεται.

οταν δεν διαβαζεις κατι απο αυτον η δεν γραφεις γιατί δουλευει ?

ο φιλος όπως ειπε δεν θα βαλει πάνω του λειτουργικο αλλα μονο data

στο θεμα ασφαλειας δεδομενων απο βλαβη hardware η λυση ειναι μονο raid5 αλλα εκει ξεφευγουν τα πραγματα oικονομικα

τωρα κατσε να βγαλω το εξωτερικο απο το συρταρι να το βαλω πανω να συγχρονίσει 1ΤΒ (στην καλυτερη περίπτωσή με e-sata γιατη με usb αστο καλύτερα ) ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω για το χρονο που απαιτει

φιλε παρε οποιο δισκο θες λίγη σημασία εχει για μενα. Eχω απο όλους και segate wd samsung και κανενας δεν ειναι καλυτερος (για backup data μιλαμε οχι για λειτουργικού )

μου εχουν καεί μετα απο σκληρή χρήση (format σε fat,ntfs,ext) wd samsung οχι segate! απλα ετυχε

παντα παίρνω οτι βρισκω πιο φτηνό στην αγορά

edit: προσωπικά δεν εχω backup για τα data μου εμπιστευομαι απολυτα το raid1 (250gb) και γράφω εκεί μόνο οτι αφορούν την δουλειά μου

έτυχε να αλλάξω και δίσκο μια φορά

Δημοσ.

στο θεμα ασφαλειας δεδομενων απο βλαβη hardware η λυση ειναι μονο raid5 αλλα εκει ξεφευγουν τα πραγματα oικονομικα

τωρα κατσε να βγαλω το εξωτερικο απο το συρταρι να το βαλω πανω να συγχρονίσει 1ΤΒ (στην καλυτερη περίπτωσή με e-sata γιατη με usb αστο καλύτερα ) ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω για το χρονο που απαιτει

φιλε παρε οποιο δισκο θες λίγη σημασία εχει για μενα. Eχω απο όλους και segate wd samsung και κανενας δεν ειναι καλυτερος (για backup data μιλαμε οχι για λειτουργικού )

μου εχουν καεί μετα απο σκληρή χρήση (format σε fat,ntfs,ext) wd samsung οχι segate! απλα ετυχε

παντα παίρνω οτι βρισκω πιο φτηνό στην αγορά

edit: προσωπικά δεν εχω backup για τα data μου εμπιστευομαι απολυτα το raid1 (250gb) και γράφω εκεί μόνο οτι αφορούν την δουλειά μου

έτυχε να αλλάξω και δίσκο μια φορά

Δεν κάνω αντίλογο σε αυτά που γράφεις γιατί δεν διαφωνώ. Απλά θα γράψω ότι στο συγχρονισμό προφανώς δεν αντιγράφονται όλα τα αρχεία κάθε φορά αλλά μόνο

τα νέα ή αυτά που έχουν τροποποιηθεί. Τα παιδιά προφανώς εννοούν την ασφάλεια με την έννοια ότι ο δίσκος είναι απομονωμένος από την τροφοδοσία του

τον περισσότερο χρόνο. Δεν είναι αβάσιμη αυτή η σκέψη, έχω χάσει δίσκο κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Εν πάσει περιπτώσει το κλειδί είναι να

χρησιμοποιείς περισσότερους από ένα δίσκο για τα δεδομένα σου προκειμένου να τα προστατέψεις.

Δημοσ.

μα ούτε εγω κανω αντίλογο σε αυτο που είπες

η ουσία όπως πολύ σωστά είπες είναι δυο hdd

αλλα αφου θα πάρει δυο ποιος ο λόγος να μην είναι σε raid ?

κοιτά αν συνωμοτεί το σύμπαν εναντίον σου ε ναι θα χάσεις τα data σου :)

όσων αφορά το 1tb μου φαίνονται πολλά για αρχεία αλλα της ανάγκες του τις ξέρει ο φίλος

Δημοσ.

Εφοσον ο δισκος ειναι σε λειτουργια,το μοτερακι γυρναει συνεχεια,εχει φθορα.Τωρα ποση και αν ειναι πολυ λιγοτερη απο οταν γραφεις ή διαβαζεις δεν ξερω και ουτε με ενδιαφερει.Το αλλο που λες να συγχρονισει 1TB δεν καταλαβα.Εγω εχω το Coolermaster CM 690II.Εχει θηκη στο πανω μερος που κουμπωνεις κατευθειαν δισκο,Sata συνδεση.Ο υπολογιστης ειναι σε ACHI οποτε απλα τον κουμπωνω και σε μερικα δευτερολεπτα εχω προσβαση στα δεδομενα.Τωρα το τι βολευει τον καθενα δεν ειμαι σε θεση να ξερω γι' αυτο και δεν του προτεινα να κανει το ιδιο.Απλα ειπα τι εχω κανει εγω γιατι με βολευει καλυτερα.Απλα.

Δημοσ.

.... Εχει θηκη στο πανω μερος που κουμπωνεις κατευθειαν δισκο,Sata συνδεση.Ο υπολογιστης ειναι σε ACHI οποτε απλα τον κουμπωνω και σε μερικα δευτερολεπτα εχω προσβαση στα δεδομενα.

Τί εννοείς λέγοντας πως ο υπολογιστής είναι σε ACHI και πώς διαφοροποιεί τα πράγματα ?

Πάντως διαβάζοντας τα γραφόμενά σας και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους που τέθηκαν (ασφάλεια, πρακτικότητα, κόστος, ...)

εκτιμώ πως η λύση της τοποθέτησης του black σαν μοναδικό δίσκο αποθήκευσης σε ένα σύστημα με τον vertex

και η λήψη backup σε έναν εξωτερικό με τον Samsung EcoGreen 2TB είναι μια σχετικά ασφαλής και πρακτική λύση...

Συμφωνείτε ή όχι ?

(δεδομένου πως οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο δεν είναι τεράστιες, άλλωστε για τεχνικό γραφείο πρόκειται...)

Δημοσ.

Κοιτα,οταν συνδεσεις εναν δισκο (συνδεση Sata) στον υπολογιστη ενω αυτος λειτουργει,τοτε πρεπει να κανεις restart για να τον δει,αλλιως δεν τον βλεπει.Αυτα οταν τρεχεις σε IDE mode,σε ACHI ειναι διαφορετικα τα πραγματα.Σαν να βαζεις usb,τον βλεπει αμεσως.

Εσυ αφου εχεις ssd,δεν το εχεις γυρισει σε ACHI?Τεσπα,συμφωνω πως η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι αυτο που λες,ενας σκληρος μεσα στο pc και ενας ο οποιος θα παιρνεις καθε τοσο backup των αρχειων σου.Εγω εχω εναν μικρο δισκο (250GB) μονιμα στον υπολογιστη για να μην ξεχνιεμαι,μεχρι να χαλασει θα γεμισει οποτε κανω τακτικα backup (τακτικα λεγοντας οχι και καθε 3 μερες,μια φορα τον μηνα).Τωρα 1TB ειναι τεραστιος χωρος (για τον black που ανεφερες) και εφοσον λες οτι οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο δεν είναι τεράστιες,εγω στην θεση σου θα επερνα κατι μικροτερο (500GB το πολυ),εφοσον θα παρεις και τον Samsung που ειναι 2TB.Τεσπα εσυ αποφασιζεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...