Προς το περιεχόμενο

3,5" HDD - GREEN or BLACK ?

Commendatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι απλά ότι είναι από τους πιο αξίοπιστους ανάμεσα στα 2ΤΒ μοντέλα της αγοράς...

Υπέθεσα πως παίζει κάποιο θέμα σχετικά με αριθμό platters, και άλλα συμπαραμαρτυρούμενα ....

Αλήθεια πόσα platters έχει ο Samy ?

Φαντάζομαι πως όσο λιγότερα τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία, έτσι ?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

3 των 667GB...

όχι απαραίτητα

http://www.behardware.com/articles/797-9/report-nine-2-tb-hard-drives.html

When you’re going to put 2 TB of data on a single drive however, the most important feature has to be reliability. This is however impossible for us to test, but we do have access to the stats from a large French e-tailer. From these stats the least reliable drive is the Hitachi 7K2000, with a 3.9% returns rate on drives sold in the first half of this year, followed by the Caviar Green WD20EARS at 2.7%, the Caviar Black at 2.5% and the Barracuda LP at 2.3%. The best performer here is the EcoGreen F3 with a returns rate of 1.2%, while the F4, which has only been on sale since October and therefore has an advantage, is at 1.9%. The sales volumes for the Barracuda XT are too low to give us any statistics.

παρεπιπτόντως να νούμερα έχουν αλλαχθεί από τότε που είχε σηκωθεί το review στο συγκεκριμένο site, ο WD Caviar Black είχε αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό(το 2ο μεγαλύτερο). Για ποιο λόγο άλλαξαν δεν γνωρίζω μιας και δεν αναφέρεται τπτ στο review...

Δημοσ.

Εννοείς πως οι 2ΤΒ, υστερούν σε σχέση με τους μικρότερους σε θέματα αξιοπιστίας ?

μέχρι τώρα επικρατέστερος μου φαίνεται ο Samy, εκτός αν πέσει καμία ακόμη αξιόλογη πρόταση στο τραπέζι.....

Μην την ψαχνεις και πολυ με τους μηχανικους.Ολοι τα ιδια σκ@τα ειναι.Εχω εναν 7200.11 απο το 2008 και δουλευει ακομα τελεια.Ουτε firmware update ουτε τπτ.Πηρα εναν f3 spinpoint και σε 6 μηνες μου εβγαλε bad sectors (2 weak ηταν βεβαια,διορθωθηκαν με LLF αλλα τι να το κανω,ξενερωσα),για τους f4 ecoGreen καπου ειχε παρει το ματι μου οτι η Samsung εβγαλε καινουργιο firmware γιατι με αυτο που φορουσαν οι δισκοι εχαναν ξαφνικα δεδομενα (ξερω,εχω χαλαστει ασχημα με την Samsung :P ).Αλλοι εχουν πολυ ασχημες εμπειριες με Seagate,ακομη περισσοτεροι με WD.Αλλοι τους WD τους εχουν για θεο.Παντως το τι συμβαινει στον καθενα δεν αποτελει κανονα.Για μενα παρε οτι πιο φτηνο απο τους τρεις (Seagate,Samsung,WD) βρεις.Ολοι εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ιδιες πιθανοτητες να χαλασουν.

Και αυτα τα περι πιο γρηγορου μηχανικου και τετοια αφηστε τα παιδια,μπουρδες και νουμερακια.

Δημοσ.

Μην την ψαχνεις και πολυ με τους μηχανικους.Ολοι τα ιδια σκ@τα ειναι.Εχω εναν 7200.11 απο το 2008 και δουλευει ακομα τελεια.Ουτε firmware update ουτε τπτ.Πηρα εναν f3 spinpoint και σε 6 μηνες μου εβγαλε bad sectors (2 weak ηταν βεβαια,διορθωθηκαν με LLF αλλα τι να το κανω,ξενερωσα),για τους f4 ecoGreen καπου ειχε παρει το ματι μου οτι η Samsung εβγαλε καινουργιο firmware γιατι με αυτο που φορουσαν οι δισκοι εχαναν ξαφνικα δεδομενα (ξερω,εχω χαλαστει ασχημα με την Samsung :P ).Αλλοι εχουν πολυ ασχημες εμπειριες με Seagate,ακομη περισσοτεροι με WD.Αλλοι τους WD τους εχουν για θεο.Παντως το τι συμβαινει στον καθενα δεν αποτελει κανονα.Για μενα παρε οτι πιο φτηνο απο τους τρεις (Seagate,Samsung,WD) βρεις.Ολοι εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ιδιες πιθανοτητες να χαλασουν.

Και αυτα τα περι πιο γρηγορου μηχανικου και τετοια αφηστε τα παιδια,μπουρδες και νουμερακια.

Σαφώς και δεν περιμένω από έναν σκληρό να είναι αθάνατος, απλά επειδή πρόκειται για σημαντικά δεδομένα,

προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να την "ξαναπατήσω"....

Έχεις πρόχειρο κάποιο link για τους ecogreen F4 ?

Είχα σχεδόν αποφασίσει για έναν τέτοιο με τη βοήθεια του φίλτατου ThReSh, αλλά μήπως να το ψάξω λίγο παραπάνω ?

(τουλάχιστον να μην πάρω κάποιον από την προβληματική παρτίδα...)

Δημοσ.

Πιστευεις οτι ενας f3 spinpoint πχ θα σου δωσει πιο γρηγορη αισθηση απο καποιο αλλο μηχανικο δισκο?Επειδη εχει μερικα MB καλυτερα transfer rates?

Δημοσ.

Έχεις πρόχειρο κάποιο link για τους ecogreen F4 ?

Σου έχω δώσει λινκ

Έλα βρε LouCi4er με ξύπνησες

Δημοσ.

Χιλια συγγνωμη,δεν θα το ξανακανω.

Σε σχέση με κάποιον «πράσινο» ναι, όλο και κάπου θα εντοπίσω διαφορές.

Ναι,δεν εννοω αυτο ακριβως.Εννοειτε οτι υπαρχουν διαφορες απο 5400 σε 7200.Αυτο ελειπε.Μιλαω για δισκους με ιδια χαρακτηριστικα.

Δεν το εθεσα και εγω σωστα στο προηγουμενο ποστ.Οποτε δικο μου λαθος.

Δημοσ.

Σου έχω δώσει λινκ

Εννοώ κάποιο link στο οποίο να αναφέρονται οι "προβληματικές" παρτίδες των EcoGreen F4.

Αν έγραψες κάποιο και το προσπέρασα, sorry my bad

Δημοσ.

Αν οι ανάγκες σου είναι στο terabyte πάρε 2 δίσκους του 1TB και κάνε διπλό backup τουλάχιστον στα σημαντικά αρχεία.

Προσωπικά αποθήκη ξε αποθήκη παίρνω πάντα δίσκους γρήγορους 7200 στροφές, γιατί στο κάτω κάτω και στο backup βοηθάει

η ταχύτητα όταν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία. Για τις μάρκες το αυτονόητο θα πω που δεν διαφέρει κι από την

προσωπική μου εμπειρία, όλοι μπορεί να χαλάσουν και η αιτία μπορεί να είναι κι ανεξάρτητη του δίσκου και της

αξιοπιστίας του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...