kalamas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 φιλε αν εννοεις αυτο το προγραμμα που εβαλα μου το εμφανιζει μπορω να κανω τιποτα?
washcloud Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Βαλ' το να σκανάρει εκείνο το "Dynamic Simple" (ο εν λόγω δίσκος είναι). Αν δει αρχεία, θα χρειαστεί στη συνέχεια είτε να το αγοράσεις, είτε να κατεβάσεις από τορεντάδικα μια σπασμένη βερσιόν του, διότι η demo που έχεις, δεν θα τα ανακτήσει (θα στα δείξει, αν τα βρει, απλώς). Δε θυμάμαι αν δύνεται το AFR να δει δίσκο που έχει μετατραπεί σε dynamic, αλλά νομίζω πως όχι (τουτέστιν, τέλος τ' αρχεία, όπως ήδη είπα). Δοκίμασέ όμως πρώτα αν τυχόν τα βλέπει. Θα τρέξεις το full scan, και πιθανώς θα πάρει ώρες. Ασ' το να ολοκληρωθεί, ακόμα κι αν τρέχει μέχρι αύριο (εξαρτάται απ' το μέγεθος του δίσκου, τις δυνατότητες του πισιού, κτλ)
kalamas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Βαλ' το να σκανάρει εκείνο το "Dynamic Simple" (ο εν λόγω δίσκος είναι). Αν δει αρχεία, θα χρειαστεί στη συνέχεια είτε να το αγοράσεις, είτε να κατεβάσεις από τορεντάδικα μια σπασμένη βερσιόν του, διότι η demo που έχεις, δεν θα τα ανακτήσει (θα στα δείξει, αν τα βρει, απλώς). Δε θυμάμαι αν δύνεται το AFR να δει δίσκο που έχει μετατραπεί σε dynamic, αλλά νομίζω πως όχι (τουτέστιν, τέλος τ' αρχεία, όπως ήδη είπα). Δοκίμασέ όμως πρώτα αν τυχόν τα βλέπει. Θα τρέξεις το full scan, και πιθανώς θα πάρει ώρες. Ασ' το να ολοκληρωθεί, ακόμα κι αν τρέχει μέχρι αύριο (εξαρτάται απ' το μέγεθος του δίσκου, τις δυνατότητες του πισιού, κτλ) μου τα εμφανισε τα αρχεια πηγα να τα κανω recover αλλα με αφηνε να τα βαλω τα αρχεια στον c:/ και εγω δεν θελω εκει θελω να ειναι σε αυτο το σκληρο που ηταν και πρωτα...αλλα τωρα δεν εχω καταλαβει καλα τι γινεται εχει χαλασει ο σκληρος ή μπορει να ξανα φτιαχτει οπως ηταν πρωτα?
antonl Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Πάλι καλά που δεν σ άφησε να το κάνεις, θα τα έχανες για πάντα. Πρέπει να τ αποθηκεύσεις σε κάποιον άλλον δίσκο. Όταν τελειώσεις με όσα αρχεία θες να κάνεις recover, τα μετακινείς όπου θες. Λογικά δεν έχει πρόβλημα hardware. Του κάνεις ένα scandisk αργότερα για να βεβαιωθείς.
ice25 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 δοκίμασε με ένα live cd linux μπας και τον δει και πάρεις τα αρχεία σου σε back-up
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Γιατί, τί διαφορετικό θα κάνει με το live CD, που δεν το έχει ήδη κάνει με το πρόγραμμα ανάκτησης; Καλαμα, αυτό που είπε ο antonl : ΠΡΕΠΕΙ (για την ακρίβεια δεν γίνεται να τα σώσει στον ίδιο δίσκο) να ορίσεις κάποιον άλλο δίσκο (ή partition, όπως το C: που σου πρότεινε το πρόγραμμα), όπου θα μεταφερθούν τ' αρχεία. Αν έχεις χώρο στον C: , φτιάξε έναν νέο φάκελο εκεί, και όρισε τα προς ανάκτηση αρχεία να σωθούν εκεί (αν δεν έχεις αρκετό χώρο στον C: , τόσο δηλαδή όσο καταλαμβάνουν τ' αρχεία που θες ν' ανακτήσεις, ελπίζω να μπορείς να δανειστείς κανέναν εξωτερικό δίσκο, και να ορίσεις να σωθούν εκεί). Μετά, θα πας πάλι στη Διαχείριση Δίσκων που σου λέγανε τα παιδιά στην προηγούμενη σελίδα, και εκεί που βλέπεις τον "προβληματικό" δίσκο, θα κάνεις δεξί κλικ εκεί που τον αναφέρει ως "Δυναμικό" που λέγαμε, και θα επιλέξεις "Μετατροπή σε βασικό". Aφού μετατραπεί σε "Βασικό", κάνε κι έναν "έλεγχο δίσκου" (scandisk) που είπε κι ο antonl (αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται). Τέλος, μετάφερε τα αρχεία που ανέκτησες, και πάλι σε αυτόν. Φρόντισε να κάνεις αντίγραφά τους, μετά απ' ό,τι πέρασες : είτε σε δισκάκια DVD, αν έχεις αντιγραφικό, ή να πάρεις και άλλο δίσκο για αντίγραφα (ένας δίσκος δεν ζει αιωνίως, και είτε το του θα βγάλει πρόβλημα -"καλή" ώρα- ή θα χαλάσει και θα τα χάσεις μια και καλή.
ice25 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 γιατί μπορεί να είναι απλά σκάλωμα τον win και τον βλέπουν όπως τον βλέπουν...τo linux δεν διαχειρίζεται τους δίσκους όπως τα win στην τελική ισς δει τα αρχεία να τα πάρει σε bac up μια προσπάθεια δεν βλάπτει αντιθέτως αν κατεβάσει σπασμένο πρόγραμμα αμφίβολης ποιότητας μπορεί να έχει κάνα "ζωύφιο" να τον βλάψει βασικά αυτό που μου ήρθε τώρα μπας και έχεις ενεργοποιήσει στο bios καμιά λειτουργία raid?? έστω και κατά λάθος
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 ice25, ευγενική η προσφορά σου να τον βοηθήσεις, αλλά δεν με προσέχεις... Αυτό που κάνει το live CD (=παράκαμψη των Win), το κάνει -και το 'χει ήδη κάνει εν προκειμένω- κι ένα πρόγραμμα ανάκτησης. Και οι dynamic disks δεν είναι σκάλωμα. Ούτε έχουν να κάνουν με BIOS settings και RAID διατάξεις. Wiki them. Όσο περί e-ζωυφίων, ε μην το κάνουμε και "μην πας για βόλτα διότι θα σε βιάσουν"... Εν κατακλείδι, δενκακό να έχει κανείς καβάτζα ένα linux-based live CD (τουναντίον), αλλά για τον συγκεκριμένο, σε τζάμπα μανούρα τον βάζει κάτι τέτοιο.
kalamas Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 δηλαδη washcloud απ'οτι καταλαβα αμα τα βαλω τα αρχεια σε εναν σκληρο και μετα γυρισω τον προβληματικο σκληρο απο δυναμικο σε βασικο μετα μπορω να ξαναβαλω τα αρχεια στον προβληματικο και θα ειναι ολα οκ?
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Κατά 95% ναι. Μετά τη μετατροπή και πριν τη μεταφορά, καν' του κι ένα scandisk (έτσι για το γαμώτο) που είπε κι ο antonl.
kalamas Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 εκανα την μετατροπη και τον εμφανιζει κανονικα το σκληρο...ενα λινκ για live cd linux εχουμε?
TheELF Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Εδώ ubuntu πάνε στο 2 επέλεξε τη θες(cd/usb) και πάτα στο show me how για να δεις αναλυτικές οδηγίες.
kalamas Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 ναι ok αλλα από τη στιγμή που έκανα το σκληρό από δυναμικό σε βασικό θα μπορέσει το ουμπούντου να βρει τα αρχεία να τα κάνω backup?γιατί το έβαλα το ουμπούντου και μου εμφανίζει το σκληρό να είναι άδειος..
TheELF Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 ναι ok αλλα από τη στιγμή που έκανα το σκληρό από δυναμικό σε βασικό θα μπορέσει το ουμπούντου να βρει τα αρχεία να τα κάνω backup?γιατί το έβαλα το ουμπούντου και μου εμφανίζει το σκληρό να είναι άδειος.. Γιατί, τί διαφορετικό θα κάνει με το live CD, που δεν το έχει ήδη κάνει με το πρόγραμμα ανάκτησης; Καλαμα, αυτό που είπε ο antonl : ΠΡΕΠΕΙ (για την ακρίβεια δεν γίνεται να τα σώσει στον ίδιο δίσκο) να ορίσεις κάποιον άλλο δίσκο (ή partition, όπως το C: που σου πρότεινε το πρόγραμμα), όπου θα μεταφερθούν τ' αρχεία. Αν έχεις χώρο στον C: , φτιάξε έναν νέο φάκελο εκεί, και όρισε τα προς ανάκτηση αρχεία να σωθούν εκεί (αν δεν έχεις αρκετό χώρο στον C: , τόσο δηλαδή όσο καταλαμβάνουν τ' αρχεία που θες ν' ανακτήσεις, ελπίζω να μπορείς να δανειστείς κανέναν εξωτερικό δίσκο, και να ορίσεις να σωθούν εκεί). Μετά, θα πας πάλι στη Διαχείριση Δίσκων που σου λέγανε τα παιδιά στην προηγούμενη σελίδα, και εκεί που βλέπεις τον "προβληματικό" δίσκο, θα κάνεις δεξί κλικ εκεί που τον αναφέρει ως "Δυναμικό" που λέγαμε, και θα επιλέξεις "Μετατροπή σε βασικό". Aφού μετατραπεί σε "Βασικό", κάνε κι έναν "έλεγχο δίσκου" (scandisk) που είπε κι ο antonl (αν και δεν νομίζω πως χρειάζεται). Τέλος, μετάφερε τα αρχεία που ανέκτησες, και πάλι σε αυτόν. Φρόντισε να κάνεις αντίγραφά τους, μετά απ' ό,τι πέρασες : είτε σε δισκάκια DVD, αν έχεις αντιγραφικό, ή να πάρεις και άλλο δίσκο για αντίγραφα (ένας δίσκος δεν ζει αιωνίως, και είτε το του θα βγάλει πρόβλημα -"καλή" ώρα- ή θα χαλάσει και θα τα χάσεις μια και καλή. Ε,όποιος δεν διαβάζει κλαίει. Αν έκανες μετατροπή στον δίσκο χωρίς να έχεις πάρει τα αρχεία σου, κλάφτα.
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 δηλαδη washcloud απ'οτι καταλαβα αμα τα βαλω τα αρχεια σε εναν σκληρο και μετα γυρισω τον προβληματικο σκληρο απο δυναμικο σε βασικο μετα μπορω να ξαναβαλω τα αρχεια στον προβληματικο και θα ειναι ολα οκ? Αν δεν ακολούθησες τη διαδικασία που και ο ΙΔΙΟΣ είχες περιγράψει εδώ, αριβερντέρτσι Ρόμα τ' αρχεία. Τεσπα, δοκίμασε έστω και έτσι (με τον δίσκο μετατρεπέντα σε "βασικό" πλέον), να τρέξεις γι' άλλη μια το AFR. Άμα και πάλι σταθείς τυχερός μετά απ' ολ' αυτά, ρίξε και κα'να λοττάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.