Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Toν ραπτορ φυσικα τον θελω γιατι ειναι πιο γρηγορος απο τον 7200ρη. Θα είσαι πιο γρήγορος απλά. Δεν θα είσαι πιο γρήγορος θεαματικά. Οπότε κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για γρήγορο μηχανικό δίσκο. Καλύτερα υπομονή και SSD.
rafail1994 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Ακόμη και ο μηχανικός να βγάζει read speed: 326MB δεν συγκρίνεται με έναν ssd που βγάζει read speed: 226MB ο ssd θα είναι αρκετά ποιο γρήγορος γιατί έχει σχεδόν μηδαμινό access time και αυτό είναι που κάνει την μεγαλύτερη διάφορα σε σχέση με τον hhd
benign Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Ακόμη και ο μηχανικός να βγάζει read speed: 326MB δεν συγκρίνεται με έναν ssd που βγάζει read speed: 226MB ο ssd θα είναι αρκετά ποιο γρήγορος γιατί έχει σχεδόν μηδαμινό access time και αυτό είναι που κάνει την μεγαλύτερη διάφορα σε σχέση με τον hhd Ναι το ξερω,αλλα καταλαβαινω τον χρηστη που δισταζει να αγορασει ενα τοσο ακριβο προιον που του δινει μηδαμινη για τα λεφτα χωρητικοτητα ,παρολη την ταχυτητα. Ασχολουμενοι εμεις καθημερινα εδω στο τεχνολογικο αυτο site ,λατρεις οπως ειμαστε της τεχνολογιας,ξεχναμε αθελα μας οτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν πιο σεμνες αναγκες και με εναν γρηγορο μηχανικο δισκο η σε raid ,κανουν την δουλεια τους εξαιρετικα. Εγω προσωπικα στους φιλους μου δεν συνιστω τους SSD σαν αγορα,ουτε προσωπικα σκοπευω να αγορασω γιατι θεωρω τις τιμες τους προκλητικα ακριβες,εστω και αν πεφτουν.Και ο λογος που πεφτουν ειναι οτι δεν εχουν την απαιτουμενη μαζικη ζητηση για να κρατηθουν ψηλα.Οι εταιριες ως γνωστον χαρες δεν κανουν ,αλλα οταν ο μεσος καταναλωτης εχει προσωπικοτητα,και κρατηθει χωρις να γινεται καταναγκαστικος ψυχολογικα για να αγορασει το καινουργιο,τις αναγκαζει να ριχνουν τις τιμες.Εξαλλου απο εμας εξαρτωνται,εμεις μπορουμε να ρυθμισουμε τις τιμες αρνουμενοι να αγορασουμε στις υπαρχουσες. Ο μεσος χρηστης για τις καθημερινες του αναγκες δεν χρειαζεται τους SSD. Με ενα γρηγορο μηχανικο δισκο και γενικα με ενα ισχυρο συστημα κανει την δουλεια του περιφημα.Εγω σαν gamer που κυριως ειμαι ως προς την χρηση μου του PC,εχω εξαιρετικα load times σε ολα τα games,δεν με ενδιαφερει να φορτωνει το saved game σε 2 δευτερολεπτα γρηγοροτερα απο οτι τωρα.Μπορω να περιμενω περι τα 7-10 δευτερα που κανει να φορτωσει το πιο απαιτητικο game που εχω.Αλλα φορτωνουν σε 2-3. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Το φιλοσοφικο παραδοξο ειναι οτι ενω καποιοι χρηστες παιρνουν ανθυγιεινα πολλες ωρες με τον υπολογιστη τους ναι μεν αποκτωντας πολλες γνωσεις σχετικα με αυτον,αλλα οντας αντικοινωνικοι και μη δημιουργικοι σε σοβαρο επιπεδο με αυτον, και γενικοτερα στην ζωη τους,αφου κυριως παιζουν παιχνιδια και βλεπουν ταινιες ,αντε να κανουν και λιγο video επεξεργασια στην χαση και στην φεξη,θελουν να σκασουν ενα εξοργιστικο ποσο για να κανουν αυτα τα πραγματα με ακομη πιο γρηγορο τροπο,που για μενα ειναι μαλλον δειγμα νευροπαθειας.Απο την μια ενας ξοδευει ωρες ατελειωτες σε ενα μηχανημα μπροστα και απο την αλλη θελει να κανει την εξη του πιο εντονη.Αν το προβλημα ειναι ο χρονος,ας τον ξοδευει πιο παραγωγικα διαβαζοντας κανενα βιβλιο,κανοντας παρεα με αλλους ανθρωπους,γυμναστικη και αλλα ενδιαφεροντα. Μη το παρετε ως μομφη,γιατι σας διαβεβαιωνω δεν το λεω ετσι,αλλα οι περισσοτεροι χρηστες που ξερω και εχουν SSD(σε αυτες τις τιμες) ειναι ευπορα,αλλα αντικοινωνικα,μοναχικα ατομα.που δεν ξοδευουν για αλλες κοινωνικες δραστηριοτητες. Ζητω συγνωμη για το ελαφρως off topic,αλλα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μια αποψη για την καταναλωτικη συνειδηση που για μενα πρεπει να συνοδευεται περα απο τεχνικες γνωσεις και με καποια κουλτουρα.
rafail1994 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Συμφωνώ απολυτά μαζί σου σε όλα έκτος από αυτό. Μη το παρετε ως μομφη,γιατι σας διαβεβαιωνω δεν το λεω ετσι,αλλα οι περισσοτεροι χρηστες που ξερω και εχουν SSD ειναι αντικοινωνικα,μοναχικα ατομα. Κάποιοι άνθρωποι τον χρειάζονται τον ssd για την δουλεία τους π.χ ένας πολίτικος μηχανικός που φορτώνει αρκετά μεγάλα αρχεία.Έχω εγκαταστήσει σε 3 πολιτικούς μηχανικούς ssd και είδαν τεραστία διάφορα.
benign Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Συμφωνώ απολυτά μαζί σου σε όλα έκτος από αυτό. Κάποιοι άνθρωποι τον χρειάζονται τον ssd για την δουλεία τους π.χ ένας πολίτικος μηχανικός που φορτώνει αρκετά μεγάλα αρχεία.Έχω εγκαταστήσει σε 3 πολιτικούς μηχανικούς ssd και είδαν τεραστία διάφορα. Εχεις απολυτο δικιο για τους επαγγελματιες.Εκει το δεχομαι ως εντελως λογικο να αγορασουν SSD. Σωστη επισημανση,δεκτον.
grigoriou Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Θα είσαι πιο γρήγορος απλά. Δεν θα είσαι πιο γρήγορος θεαματικά. Οπότε κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για γρήγορο μηχανικό δίσκο. Καλύτερα υπομονή και SSD. Για υπομονη δεν το συζηταμε, τωρα θελω να παρω δισκο, οχι σε 50 χρονια Εξαλλου oι ssd απ οτι βλεπω εδω και χρονια παραμενουν στις ιδιες ή και ακριβοτερες τιμες. Κατα τη γνωμη σου λοιπον οι raptors ειναι αχρηστοι και οσοι τους αγοραζουν σφαλλουν?...
benign Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Για υπομονη δεν το συζηταμε, τωρα θελω να παρω δισκο, οχι σε 50 χρονια Εξαλλου oι ssd απ οτι βλεπω εδω και χρονια παραμενουν στις ιδιες ή και ακριβοτερες τιμες. Κατα τη γνωμη σου λοιπον οι raptors ειναι αχρηστοι και οσοι τους αγοραζουν σφαλλουν?... Εχω ακουσει οτι οι Raptors της τωρινης γενιας που υπαρχει στα καταστηματα,βγαζουν συχνα προβληματα,αλλα δεν ξερω αν ισχυει σε μεγαλο βαθμο η αν απλα καποιοι σταθηκαν ατυχοι.Για μενα αγορασε αυτον: http://www.visionstu...?id=18723&cat=6 Ειναι κατα πολυ γρηγοροτερος απο τους τωρινους sata2 (αυτος ειναι sata3) και εχει 64 mb buffer,θα ελεγα οτι ειναι σημαντικη διαφορα. http://www.youtube.com/watch?v=gk9oGRAxo6U&feature=related
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Παρε αυτο Χ2 και βαλτο raid. http://www.e-shop.gr...l?id=PER.303636 Σχολια χρηστη μπου μπορεις να διαβασεις απο κατω στις ψηφους : τρελή μπούρδα το σχόλιο του χρήστη όμως... Ο μεσος χρηστης για τις καθημερινες του αναγκες δεν χρειαζεται τους SSD. Με ενα γρηγορο μηχανικο δισκο και γενικα με ενα ισχυρο συστημα κανει την δουλεια του περιφημα.Εγω σαν gamer που κυριως ειμαι ως προς την χρηση μου του PC,εχω εξαιρετικα load times σε ολα τα games,δεν με ενδιαφερει να φορτωνει το saved game σε 2 δευτερολεπτα γρηγοροτερα απο οτι τωρα.Μπορω να περιμενω περι τα 7-10 δευτερα που κανει να φορτωσει το πιο απαιτητικο game που εχω.Αλλα φορτωνουν σε 2-3. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. sorry αλλά το insomnia δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς το "μέσο χρήστη" και κατά την άποψή μου χίλιες φορές ένας SSD παρά 6/8 core cpu... το θέμα δεν είναι να φορτώνουν τα saved games πιο γρήγορα και να έχουμε καλύτερο boot time, o SSD βελτιώνει σημαντικά την αποκρισιμότητα του συστήματος, ανοίγουν και ανταποκρίνονται σημαντικά πιο γρήγορα τα πάντα...
nikos21aek Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Παιδιά 2 χρόνια την ίδια καραμέλα.Δεν βαρεθηκατε; Για εμένα όποιος έχει λεφτά για raptor ή για να στήσει raid0 με μηχανικούς για λειτουργικό σύστημα και δεν αγοράζει ssd είναι απλά χαζός.Τέλος.(Ή τουλάχιστον αφελέστατα επίμονος) 190€ έχουν οι 120gb ssd και για αποθήκευση έχουν πέσει στο 90€ οι 2tb green.Να μην έχεις ούτε θόρυβο ούτε τίποτα στους δίσκους και μέγιστη απόκριση στο λειτουργικό σου και στα προγράμματά σου. Αν δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό για την αγορά ενός ssd τότε ας μην το διαθέσει ούτε για raptor.Ας κάνει τη δουλειά του με έναν 7200άρη μηχανικό του 50€ και τέλος. Το να δίνεις 150€ για raptor και να μπορείς να αγοράσεις με 190€ 120gb ssd ή στην τελική αν δεν υπάρχουν τα 40€ να πάρεις λίγο μικρότερο ssd με τα ίδια λεφτά,είναι απλά ΠΕΤΑΜΑ χρημάτων.Το να δίνεις 150€ για να στήσεις raid 0 με 2-3 γρήγορους μηχανικούς πάλι το ίδιο. Ένας καλός SSD κοστίζει όσο ένας καλός επεξεργαστής και δίνει στον μέσο χρήστη τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα από αυτά που σου δίνει ο επεξεργαστής.Σίγουρα ο SSD θα δώσει στον μέσο χρήστη πάρα πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζει(ταχύτητα read write) και αν δεν κάνω λάθος ο μέσος χρήστης είναι αυτός που δίνει μπουνιές στα ποντίκια και στα τραπέζια όποτε κάνει 10 δευτερόλεπτα να ανοίξει ο mozilla.Ο μέσος χρήστης είναι αυτός που βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που θα χρειαστεί να κάνει επανεκκίνηση.Ο μέσος χρήστης είναι αυτός που δεν το ψάχνει και παρα πολύ για το αν χρειάζεται defrag ο σκληρός του.Ο μέσος χρήστης είναι αυτός που μπαίνει πελαγοδρομώντας στα φόρα για να ρωτήσει πως θα περισώσει τις φωτογραφίες με το μωρό του επειδή η κεφαλή του σκληρού του παρέδωσε πνεύμα.Οπότε για εμένα μια χαρά είναι οι τιμές τους.Μακάρι βέβαια να πέσουν και άλλο για να τους ανακαλύψει περισσότερος κόσμος.Σέβομαι απόλυτα πως δεν μπορεί ο καθένας να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για έναν SSD και δεν θα το πρότεινα σε όλους αλλά ανθρώπους με 2500k cpu και μηχανικό δίσκο πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω!!!
sgatos_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/403294-%CE%B7-intel-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-ssd-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82/ σύμφωνα με τις τιμές που δίνει εδώ το λέω, 289 δολλάρια είναι κάτω από 300 euro ακόμα και με 23% ΦΠΑ... Βοήθησέ με λίγο σε παρακαλώ διότι μπορεί να έχω μπερδέψει τους δίσκους. Αυτός εδώ ο INTEL 2.5" 320 Series SATA II SSD hard drive - 120 GB http://www.amazon.co.uk/INTEL-2-5-SATA-hard-drive/dp/B004U8NMXU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1301742526&sr=8-2 που πουλάει τώρα το Amazon Uk στις 237.99 λίρες αγγλίας, δεν εχει να κάνει με αυτούς τους G3 που συζητάμε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Βοήθησέ με λίγο σε παρακαλώ διότι μπορεί να έχω μπερδέψει τους δίσκους. Αυτός εδώ ο INTEL 2.5" 320 Series SATA II SSD hard drive - 120 GB http://www.amazon.co.uk/INTEL-2-5-SATA-hard-drive/dp/B004U8NMXU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1301742526&sr=8-2 που πουλάει τώρα το Amazon Uk στις 237.99 λίρες αγγλίας, δεν εχει να κάνει με αυτούς τους G3 που συζητάμε. ναι αυτός είναι, αλλά δεν τον πουλάει το Amazon όπως βλέπεις, "Dispatched from and sold by Happiness At Home Ltd." οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το αν δεν έχει τσιμπήσει την τιμή επειδή το διαθέτει νωρίτερα από άλλα καταστήματα...
sgatos_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 ναι αυτός είναι, αλλά δεν τον πουλάει το Amazon όπως βλέπεις, "Dispatched from and sold by Happiness At Home Ltd." οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το αν δεν έχει τσιμπήσει την τιμή επειδή το διαθέτει νωρίτερα από άλλα καταστήματα... Το Amazon τον ειχε χθες 239 λίρες αλλα εξαντλήθηκε. Πάντως ευχαριστώ εγώ απλώς ήθελα να εξακριβώσω οτι μιλάμε για τον ίδιο δίσκο. Εχουμε και λέμε λοιπόν κάπου 270 ευρώ για τον 120GB οι "πραγματικές" τιμές αυτή τη στιγμή στη Αγγλία. Πόσο άραγε θα κάνει όταν έρθει Ελλαδα και μετα πόσους μήνες θα πέσει η τιμή του μερικά ευρώ.... Υπομονή και θα δούμε!
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 +1 σε ThReSh και nikos21aek. Όσοι έχουν 4πύρηνους νέας ή πρόσφατης γενιάς και πάνω, 4GB μνήμης και πάνω και γενικότερα όλο το hardware τους εκτός από το δίσκο κυμαίνεται σε τέτοια επίπεδα, να μας πουν με τι εφαρμογές δουλεύουν ώστε να αξιοποιούν όλα τα υπόλοιπα στο μέγιστο βαθμό ώστε ν' άξιζε να μη δώσουν τόσα απίστευτα πολλά χρήματα για SSD και να έχουν ανισόρροπα συστήματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 αν πράγματι κυμανθεί σε αυτά τα χρήματα ο 120GB και όχι ο 160GB τότε οι πωλήσεις θα πατώσουν, μιας και ο Vertex 3 κοστίζει το ίδιο αλλά είναι σημαντικά πιο γρήγορος...
benign Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Επειδη και ο Φανης και ο Νικος αφηνουν μπηχτες για μενα ,ειμουν παιδια ξεκαθαρος,οσο αφορα το ατομο μου,τι εφαρμογες χρησιμοποιω.Αλλα αφου ρωτατε. Οι πιο βαριες ειναι gaming, και χρησιμοποιω και την Chess Base γιατι καποτε επαιζα αγωνιστικο σκακι και που και που μπορει να ξαναπαιξω αν με χρειαστει η ομαδα μου.Μερικα καλοκαιρια παιζω και σε διεθνη τουρνουα.Οποτε πρεπει να μελετω συχνα για να ειμαι σε ετοιμοτητα,βαζω την μηχανη της να κανει αναλυσεις θεσεων και ειναι ενα προγραμμα πολλων πυρηνων που ουσιαστικα οσο ισχυροτερο cpu και περισσοτερη ram εχεις,τοσο καλυτερα.Για να μην σας κουραζω με φλυαριες,ολα τα αλλα που χρησιμοποιω ειναι απλα πραγματα που κανετε και εσεις,οπως ταινιες,Youtube,κ.τ.λ.Φτιαχνω τελος,μεγαλες αποθηκες συγκεκριμενου υλικου που με ενδιαφερει για αυτο και εχω μεγαλους και πολλους δισκους. Για αυτα λοιπον,εγω προσωπικα,ειμαι μια χαρα,απολυτα ικανοποιημενος. Αλλα καποιοι,οπως ο Νικος,δεν διαβασαν καλα το post μου της προηγουμενης σελιδας μαλλον.Ξαναλεω επιγραμματικα,οτι σαν καταναλωτης εχω μια συνειδητη σταση να μην γινομαι ερμαιο του μαρκετινγκ και να μην παιρνω κατι παρα μονο αν το χρειαζομαι απολυτα και αν ειναι και σε καλη τιμη.Προσωπικα πιστευω οτι αν δεν αγορασει ο κοσμος σαν επιλογη για να ριξει τις τιμες,αυτο θα ωφελησει τον καταναλωτη κατι που εχει ξαναγινει στο παρελθον και στην χωρα μας και διεθνως. Επισης Νικο,θα μου επιτρεψεις να σου πω, η περιγραφη που κανεις για τα ''βασανα΄΄ που περναει ο ταλαιπωρος μεσος χρηστης χωρις SSD ,μαλλον ειναι υπερβολικες και τελευταια φορα που τα ειχα ηταν καπου γυρω στο 1998 και παλι τοτε οχι τοσο,γιατι στηνω καλα τα μηχανηματα μου και δεν τα υπερφορτωνω με αχρηστες εφαρμογες. Τελος Thresh,η ανταποκρισημοτητα του συστηματος μου ειναι πολυ καλη.Σιγουρα θα ηταν καλυτερη αν ειχα SSD ,δεν αντιλεγω,αλλα επιλεγω να μην αγορασω στις υπαρχουσες τιμες.(Προτιμω σαν gamer να αγορασω με τα λεφτα αυτα μια ισχυρη καρτα γραφικων.) Υπαρχουν φιλοι της τεχνολογιας και εραστες της,εγω ανηκω στην πρωτη κατηγορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.