ScarletK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Θα το βρεις στα email που σου έχουν στείλει. Είναι με βάση το username-όνομα. Κοίταξε και στο cpanel τα domains/subdomains.
A7X. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δεν βλέπω πουθενά register μόνο sign in! που πάω; κοιτάξτε για να έιμαι συγκεκριμένος το site που θέλω να φτιάξω είναι της μορφής αυτών: www.gameworld.gr www.gameover.gr www.sherdog.com http://www.mmafighting.com/ (Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα) Αυτό που με απασχολεί είναι το bandwidth και ο σκληρός που θα έχω... Photo μόνο θα ανεβάζω και τα modules/templates/plugins κοκ. Video θα κάνω embed απο το Youtube και ήχο επίσης. Btw σε άλλο site διάβασα πως για paid hosting η καλύτερη επιλογή είναι το 1&1
ScarletK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Κοιτά επειδή δε θυμόμουν έκανα ένα account με μπούρδες, διαλέγεις το chocolate πακέτο (στο κέντρο της πρώτης σελίδας λέει chocolate SIGN UP σε κόκκινο φόντο), και λες για existing domain, και βάλε ότι θες. Κι εγώ νομίζω στο πρώτο μου είχα βάλει το όνομα που ήθελα ενώ δεν το είχα αγοράσει ακόμα. Τώρα στο account που έβαλα έγραψα για existing gioykoylele.com . Έβαλα και τα στοιχεία που θέλει και την έπιασε σαν παραγγελία.
A7X. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μωρέ την έπιασε και μένα την παραγγελία αλλά τώρα το link για το site μου είναι Link που δεν υπάρχει δεν βγάζει τίποτα δηλάδη όταν το πατάω
A7X. Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μία ακόμη ερώτηση. Οκ Βάζω το xampp, όλα καλά φτιαχνω το site μου Offline. Το τελειώνω, κάνω register το domain... και μετά τι;;; Πως τα βάζω όλα μαζί, με το hosting (όχι σε free τύπου freehostia) για να λειτουργώ το site?
ScarletK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Σε έτρωγε τελικά ε, και δεν ξεκίνησες την κατασκευή από online . Θα σου απαντήσω ό,τι ξέρω και βλέπουμε. Όταν αγοράσεις το domain θα πρέπει να κάνεις login στο λογαριασμό σου στην εταιρεία (που αγόρασες το domain) και κάπου θα βρεις μια επιλογή για nameservers. Εκεί θα πρέπει να βγάλεις τα dns που έχει καταχωρημένα ήδη και να βάλεις της εταιρείας hosting σου. Δες τα email από freehostia, είναι κάτι σε στυλ dns1.freehostia.com, dns2.freehostia απ'ότι θυμάμαι. Αυτή η ρύθμιση για να δουλέψει θέλει κάποιες ώρες. Μετά θα πρέπει να πας στην εταιρεία hosting, και να πας στο manage-transfer domain. Και να βάλεις το όνομα που αγόρασες. Δε θυμάμαι τίποτα από αυτό όταν έφτιαξα το δικό μου, πιθανότατα επειδή στην εγγραφή είχα βάλει το όνομα του site που σκόπευα να αγοράσω. Τέλος πάντων σκάλισε λιγάκι και άμα έχεις κάνα πρόβλημα εδώ είμαστε. Με αυτά λοιπόν έχεις σύνδεση του ονόματος που αγόρασες με την εταιρεία hosting. Από 'δω και κάτω τώρα δεν έχω εμπειρία, είναι κάτι που απέφυγα ξαναφτιάχνοντας το site online γιατί είχα πονοκεφαλιάσει - ήταν και καλοκαίρι και δεν είχα υπομονή . Θα σου πω με βάση τα λίγα που (νομίζω) ότι ξέρω. Τα βάζω όλα σε spoiler, μην χαντακώσω κανέναν σε περίπτωση που λέω τρίχες. Θα μπεις στο site που σου κάνει το host. Θα πας στα ftp accounts και θα φτιάξεις ένα. Μετά σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να βρεις το filezilla (νομίζω το περνάει μαζί με το xampp). Ανοίγεις το filezilla βάζεις τις λεπτομέρειες του ftp account σου και αρχίζεις και του φορτώνεις τα αρχεία (τον φάκελο με το όνομα του site σου στο τοπικό επίπεδο εκεί που έχεις περάσει το xampp δηλαδή, κάπου υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα του site σου). Αν πελαγώσεις, μπορείς να δεις το μέγεθος των αρχείων (τοπικά) και αν δεν είναι τίποτα εξωπραγματικό μπορείς να τα κάνεις upload και μέσα από το file manager (από το freehostia πχ, με το file manager βλέπεις όλα τα αρχεία του site και έχει και upload αντίστοιχα). Τώρα για το που θα πρέπει να είναι τα αρχεία (online επίπεδο, login στην εταιρεία hosting, και από το cpanel της->File Manager: /home (το πιο ψηλό επίπεδο στο file manager) /www/ (εδώ θα πρέπει να υπάρχει ο φάκελος του site - Αφού ανεβάσεις τα αρχεία στην εταιρεία, τσέκαρε μέσω file manager και που βρίσκονται, αν στον φάκελο www δεν έχεις ένα φάκελο με το όνομα του site σου θα πρέπει να αρχίσεις τα cut-paste). Βάζω και μια εικόνα. Και τέλος σου μένει η βάση δεδομένων. Πρέπει κάπως να την μεταφέρεις online και να την κάνεις να δουλεύει. Από το cpanel πηγαίνεις στο MySQL Databases και: υποθέτω ότι η βάση είναι το αρχείο *.sql μέσα στo φάκελο του xampp. http://www.youtube.com/watch?v=C4qmXgAt6G4 Αν υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση του database με το site (δεν θα ανοίγει το site, θα σου λέει και κάτι σε στυλ unable to connect to database) όταν τα έχεις κάνει όλα αυτά, θα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο αρχείο configuration.php. Βάζω ένα link από google να πάρεις μια ιδέα. Link Επίσης υπάρχουν πάμπολα posts σε fora γι'αυτό το θέμα οπότε πάρε μια ιδέα απλά από αυτά που λέω. Αναζήτηση για google: "Upload Joomla website from localhost to webserver"
A7X. Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Lol Σε ευχαριστώ! αλλά για κάποιο λόγο λέω τελικά να δοκιμάσω και το freehostia μήπως και είναι πιο απλό to papaki.gr για hosting λεει;
ScarletK Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Αυτά που σου έγραψα είναι για να μεταφέρεις ένα site από τοπικό, σε μια εταιρεία όπως το freehostia. Σε όλους τα ίδια κάνεις δηλαδή. Όπως είπα και πιο πάνω, το πιο απλό είναι να κάνεις το συμβόλαιο στο freehostia να διαλέξεις να σου εγκαταστήσουν το joomla από τις επιλογές στο register και να φτιάξεις το site online. Η μεταφορά είναι λίγο παίδεμα όπως βλέπεις. Θέλει μια άλφα εξοικείωση. Κι εγώ στο papaki είχα καταλήξει για το δικό μου. Τώρα για κριτήρια επιλογής δεν πολυθυμάμαι πως κατέληξα(συγκεκριμένα). Λίγο search από google για γενικές τιμές, και μετά η αναφορά ενός φίλου που δουλεύει πάνω στο αντικείμενο. Νομίζω γύρω στα 24 ευρώ ήταν για 2 χρόνια για ένα gr domain. Συν του ότι θα βλέπεις στο status του site, "αναμέται έγκριση από την ΕΕΤΤ" -άμα κατοχυρώσεις gr κατάληξη φαντάζομαι μόνο- , η οποία ούτε ξέρω πόσο έκανε να έρθει (σταμάτησα να το κοιτάω βασικά, και τώρα με αφορμή το νήμα έκανα ένα login και έχει εγκριθεί! Το site το είχα φτιάξει το καλοκαίρι του 10). Πάντως δεν υπήρχε πρόβλημα για να μην παρεξηγηθώ, για τον χαβαλέ του πράγματος το αναφέρω (όσο περιμένεις την έγκριση δουλεύει κανονικά).
A7X. Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Τελικά μάλλον θα πάω στο cloudaccess όπου εχω ήδη φτιάξει το site σε trial μορφή http://mmasitetest.cloudaccess.net/ και θα πληρώσω περίπου 80e το χρόνο με απεριόριστο bandwidth και 3 gb χώρο. Μόνο αυτό το τελευταίο με απασχολεί και ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει ένα ενημερωτικό site με άρθρα που θα έχουν 1-2 φωτογραφίες το καθένα (μικρή ανάλυση και καθόλου μεγάλες galleries) και video αποκλειστικά embeded απο το youtube λογικά για αρκετό καιρό δεν θα χρειαστώ περισσότερο χώρο ε; Ουτε πολλά modules θα του βάλω.
Themis-T Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 ...περίπου 80e το χρόνο με απεριόριστο bandwidth και 3 gb χώρο. ... λογικά για αρκετό καιρό δεν θα χρειαστώ περισσότερο χώρο ε; Ουτε πολλά modules θα του βάλω. Κοίτα και εδώ: 5Gb χώρος και απεριόριστη κίνηση με 47€/χρόνο Τα μισά λεφτά. Τα 3Gb σίγουρα είναι αρκετός χώρος για τώρα, αλλά όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται τα άρθρα και τα e-mails θα αυξάνεται και ο χώρος που χρησιμοποιείς. Παράδειγμα: κάποιος με 2 portals και 2 ξεχωριστά site σε Joomla, με αρκετή κίνηση και άρθρα και galleries και τα δύο, χρησιμοποιεί περίπου 2,5 Gb μετά από 2 χρόνια λειτουργίας.
A7X. Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Thnx Themis. Να ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμη Για Forum δωρεάν πρόσθετα είναι το Kunena και το Agora? ΠΟιό απο τα δύο θεωρείς καταλληλότερο και τι διαφορές έχουν; Επίσης, θέλω κάποιο πρόσθετο για τους συντάκτες του site να φαίνεται κάπως στα άρθρα πιο όμορφα το όνομά τους, κάποιο avatar κτλ. Έχεις κάτι υπόψην σου;
Themis-T Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Φίλε μου A7X, Είσαι τυχερός... Μπορείς να δεις και τα 2 φόρουμ σε λειτουργία εδώ: Agora και εδώ: Kunena Πάνω κάτω και τα δύο είναι τα ίδια. Οι διαφορές είναι μάλλον μικρές (δεν τις γνωρίζω). Μόνο εάν εγκαταστήσεις και τα δύο θα δεις τι παίζεται. Για τη μορφοποίηση των στοιχείων, καλύτερα να κάνεις αλλαγές στον κώδικα ή στα αρχεία CSS (πιο εύκολο).
A7X. Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Για τη μορφοποίηση των στοιχείων, καλύτερα να κάνεις αλλαγές στον κώδικα ή στα αρχεία CSS (πιο εύκολο). Όχι αν είσαι άσχετος Ευχαριστώ πάντως! Καμία άλλη πρόταση για κάποιο πρόσθετο που θεωρείς χρήσιμο-απαραίτητο σε ενημερωτικό site?
Themis-T Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Εάν είναι για το Joomla: Social Web Joomla ext, News Production Joomla ext, News Display Joomla ext Εκεί θα βρεις ότι χρειαστείς.
A7X. Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 http://mmasitetest.cloudaccess.net/ Για πείτε γενικά σχόλια και παρατηρήσεις για το test site Που έφτιαξα. Αν έχετε την καλοσύνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα