Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά την ξεχωρίζω,σου δείχνω μία on-line υπηρεσία που προσφέρει την δοκιμή εφαρμογών σε virtual περιβάλλον,χωρίς εγκατάσταση και χωρίς να αλλάζεις τίποτα στην εγκατάσταση σου.Το spoon.net

Και μετά μία εφαρμογή που τρέχει αυτή την υπηρεσία.

Βούρτσα πες το,φούστα πες,κάνει το ίδιο πράγμα; :P

1) δεν υποστηρίζει linux

2) η εφαρμογή τρέχει στο PC σου κανονικά (φαίνεται και στον task manager) την κατεβάζεις πρώτα και μετά κάποια αρχεία της τρέχουν "μέσα" από το plug in της spoon που πρέπει να εγκαταστήσεις

3) δεν μπορείς να δοκιμάσεις οποιο πρόγραμμα θέλεις μονο αυτά που έχει

4) δεν υποστηρίζει linux

5) δεν υποστηρίζει linux -ούτε apple

6) δεν υποστηρίζει linux

7) δεν καταλαβαίνω γενικά πως "εμπνεύστηκες" από εμενα.. μιας και ούτε έγραψες εσύ κανένα πρόγραμμα ούτε είναι σε linux ούτε είναι το ίδιο πράγμα.. και γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις ότι "τα κατάφερες σε 5 λεπτά" και ότι "θέλεις donate" ..

Την βούρτσα δεν ξέρω αν μπορείς να την ξεχωρίσεις αλλα σίγουρα την διαφορα μεταξύ του topic του post μου και του spoon.net δεν την καταλαβαίνεις :P

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου

2.Τρέχει όπως τρέχει και το Software Center στο Ubuntu,εκτός και αν γίνεται μαγικά στο Ubuntu χωρίς να ανοίγει διεργασία.

3..Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου

4.Δεν υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές όπως ούτε η Canonical

5Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου

6Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου

7.Κάνει το ίδιο πράγμα αλλά είναι web υπηρεσία

Το πρόβλημα σου και την διαφορά που την βλέπεις;

Αν ερχόταν τα Windows 8 με προεγκατεστημένο το plugin και είχε μια συντόμευση Test Drive που θα άνοιγε το προγραμματάκι έτσι όπως το βίντεο θα ήσουν ικανοποιημένος;

Δημοσ.

Και γιατλι σου φαίνονται παράξενα αυτά; Αφού όπου να 'ναι θα έρθει και η επιταγή του από τα headquarters ... :lol:

Δημοσ.

1.Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου <-- ναι αλλα ΜΟΝΟ αυτές που έχει δεν φορτώνεις οποιες θες, και ΜΟΝΟ στην έκδοση που τις έχει ήδη...

2.Τρέχει όπως τρέχει και το Software Center στο Ubuntu,εκτός και αν γίνεται μαγικά στο Ubuntu χωρίς να ανοίγει διεργασία. <--άλλο το να ανοίγει διεργασία και άλλο το να κατεβάζεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εφαρμογή στον σκληρό σου και να την τρέχεις ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΟΥ

3..Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σου <--- ναι αλλα ΜΟΝΟ αυτές που έχει δεν φορτώνεις οποιες θες, και ΜΟΝΟ στην έκδοση που τις έχει ήδη...

4.Δεν υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές όπως ούτε η Canonical <-- 1) δεν το ξέρεις αυτό -σίγουρα στην αρχή θα έχει bugs.. - 2) τουλάχιστον μπορείς να δοκιμάσεις οποιες θέλεις..

5Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σουναι αλλα ΜΟΝΟ αυτές που έχει δεν φορτώνεις οποιες θες, και ΜΟΝΟ στην έκδοση που τις έχει ήδη...

6Δοκιμάζεις εφαρμογές χωρίς να αλλάξεις το σύστημα σουναι αλλα ΜΟΝΟ αυτές που έχει δεν φορτώνεις οποιες θες, και ΜΟΝΟ στην έκδοση που τις έχει ήδη...

7.Κάνει το ίδιο πράγμα αλλά είναι web υπηρεσία <--- δεν κάνει το ίδιο και γενικά δεν έχουν κανένα κοινό στοιχειο μονο την ΠΟΛΥ γενική ιδέα του ότι δοκιμάζεις κάτι χρησιμοποιώντας το pc σου.. τώρα το ΤΙ δοκιμάζεις ΠΩΣ το δοκιμάζεις και ΑΠΟ ΠΟΥ είναι αυτά που κάνουν την διαφορα

Το πρόβλημα σου και την διαφορά που την βλέπεις;

Αν ερχόταν τα Windows 8 με προεγκατεστημένο το plugin και είχε μια συντόμευση Test Drive που θα άνοιγε το προγραμματάκι έτσι όπως το βίντεο θα ήσουν ικανοποιημένος;

Εγώ δεν καταλαβαίνω εσύ γιατί δεν βλέπεις την διαφορα μιλάμε για ένα νέο feaure ενός free OS που τρέχει linux!

Αυτό που λες εσύ δεν υποστηρίζει καν linux!!!

Είναι σαν να λέω εγώ "βγήκαν μηχανές με αυτόματο παρκάρισμα" και να μου λες "τα αυτοκίνητα παρκάρουν μονα τους από καιρό" ...

Δημοσ.

που ΔΕΝ κολλάει δηλαδή κατά τη γνώμη σου; Επειδή η εφαρμογή θα την τρέξεις στο PC σου; Απομονωμένη θα είναι.

Δεν σου αρέσει το sandboxing; Χρησιμοποιήσε το App-V.

Μη πέφτεις θύμα του κάθε νέου για το linux!

Τώρα για τον εμετό θα σου πρότεινα μερικά χάπια δραμαμίνης, θα μπορούσες όμως να τα αποφύγεις με λίγη sprite και 1-2 φρυγανιές.

Τα δέοντα.

αλλο να τη κατεβάζεις και αλλο να στην streamαρει.

Τωρα για χάπια δεν παίρνω ουτε depon καλο είναι την ειρωνεία σου να τη ποστάρεις κάπου αλλού.

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω εσύ γιατί δεν βλέπεις την διαφορα μιλάμε για ένα νέο feaure ενός free OS που τρέχει linux!

Αυτό που λες εσύ δεν υποστηρίζει καν linux!!!

Είναι σαν να λέω εγώ "βγήκαν μηχανές με αυτόματο παρκάρισμα" και να μου λες "τα αυτοκίνητα παρκάρουν μονα τους από καιρό" ...

Είναι σαν λες κατάφερα να πω το ρ και να το κάνουμε θέμα

Τεχνολογία 15ετιας είδηση σε τεχνολογικό forum

Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε,ας πούμε ότι μείναμε ενθουσιασμένοι που ανακαλύφθηκε το remoting το 2011 απο την Canonical και ότι άλλαξε για πάντα ο τεχνολογικός κόσμος,τίποτα δεν θα ναι ξανά ίδιο και τα σχετικά να 'μαστε όλοι χαρούμενοι

Δημοσ.

Δεν ξέρω για το τι είπαν οι άλλοι.. η ίδια η canonical δεν είπε τίποτα τέτοιο ούτε και εγώ... (και δεν είναι remoting ακριβώς από προγραμματιστικής πλευράς - αν εννοείς δηλαδή τεχνολογία όπως το remote desktop- )

και βασικά σαν OS είναι η πρώτη που κάνει κάτι τέτοιο (και ας μην βγήκε να το πει.. ) η ιδέα απλά είναι παλιά και παρόμοιες (αλλα όχι -ακριβώς- ίδιες) υλοποιήσεις της ιδέας αυτής υπάρχουν εδώ και εκεί..

Δημοσ.

η ιδέα απλά είναι παλιά και παρόμοιες (αλλα όχι -ακριβώς- ίδιες) υλοποιήσεις της ιδέας αυτής υπάρχουν εδώ και εκεί..

ευχαριστώ

(σιγά μη ξανασχολιάσω είδηση για Linux,απο δω και πέρα και τα shortcuts να παρουσιαστούν σαν επίτευγμα θα πανηγυρίζω κι εγώ μαζί με τους άλλους :P )

Δημοσ.

επρεπε να υπηρχαν οι πατεντες λογισμικου.....μεγα λαθος :devil:

Έχεις απόλυτο δίκιο... Ούτε μια μήνυση δεν έχει τώρα τελευταία φέτος για καταπάτηση τέτοιων πατεντών επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν και βγαίνει ο ένας και καπελώνει τον άλλο... Δε βλέπεις τι γίνεται; ούτε η Apple δέχεται και κάνει μηνύσεις, ούτε η RIM, ούτε η MS ούτε η Google.. Κανείς ρε παιδί μου... Τόσο φιλελεύθερα πια τα πράματα...

Δημοσ.

ευχαριστώ

(σιγά μη ξανασχολιάσω είδηση για Linux,απο δω και πέρα και τα shortcuts να παρουσιαστούν σαν επίτευγμα θα πανηγυρίζω κι εγώ μαζί με τους άλλους :P )

απλά να προσθέσω ότι εκτος του ότι το spoon.net αποθηκεύει ολόκληρη την εφαρμογή στον δίσκο σου την τρέχει εξολοκλήρου από τον δίσκο σου ανοίγοντας 2 διεργασίες (της εφαρμογής και του plug in) και ότι ΔΕΝ τρέχει σε linux και και και.. τελικά επηρεάζει και το σύστημα σου (κάνει καταχωρήσεις στην registry!)

P.x δοκίμασα έναν media player που δεν είχα εγκατεστημένο στο pc μέσω του spoon... μετά απεγκατέστησα το spoon αλλα τώρα είδα ότι όλα τα MP3 μου έχουν αλλάξει συσχέτιση και έχουν καταχωρηθεί να ανοίγουν με το media player που δοκίμασα στο spoon.net (προτού βγάλω το plug in)

φυσικά όμως δεν ανοίγουν τώρα και βγάζει σφάλμα..

Στην ουσία το spoon plugin είναι ένα windows installer.. όχι γιάννης γιαννάκης...

άρα ακόμη πιο άτοπη η σύγκριση από πριν :P

Δημοσ.

τρέχεις το spoon (όχι απαραίτητα) σε sadnboxie κι ο γιαννάκης ξαναγίνεται γιάννης

όπως είπα και προηγουμένως,never mind

Δημοσ.

gnsx μπράβο σου πάντως γιατι με έκανες να γράψω μετά απο χρόνια εδω :P

1. αν θες να το πάρουμε σαν αντιγραφή το testdrive το αντέγραψαν από τα αυτοκίνητα ονομαστικά και λειτουργικά και οι 2

2. για να ηταν ίδιο το amazon app θα έπρεπε την λειτουργεία αυτη να την παρέχει στο πρόγραμμά της μέσα στο κινητό, καθώς αυτο που προσφέρει πιο πολύ θυμίζει το preview των cd στο καταστημα της

3. είναι ξεκαθαρο ότι μισεις τα linux

4. τους amazon, microsoft κ.α. τους πληρώνεις ενω την canonical οχι με ελαχιστες εξαιρέσεις

5. δεν πα' να ειναι sandboxied, η διαδικασία σου έχει να τυλιξεις με σελοφαν αλουμινοχαρτο χαρτοπετσετες ενα σαντουιτς και να το πας στο γειτονα ενω αυτη εδω ειναι εχω-σουπερμαρκετ-μεσα-στο-ψυγειο-μου-με-δωρεαν-δειγματισμο

6. και ο τροχός εύκολα φτιάχνεται αλλά σκέψου πόσο εξελίχθηκε και πόσο σημαντικός είναι στην καθημερινότητά μας. Με άλλα λόγια δεν έχει σημασία αν γίνεται εύκολα αλλά ότι αυτοί το έκαναν.

και αν θες να μιλαμε για αντιγραφές, τα καταστήματα προγραμματων σε κινητα iphone και android δεν σου θυμίζουν το software center (τοτε Add/Remove Applications)? Τα mac δεν πάνε να κάνουν το ίδιο?

ΥΓ: Είμαι κατά της πατέντας προγραμμάτων. Φαντάζεσαι να πατένταρε η microsoft τον ie ως browser και να μην είχαμε καμία άλλη επιλογή? Η πατέντες στα προγράμματα θα ήταν σαν να πατεντάραμε τη διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό.

Δημοσ.

2. για να ηταν ίδιο το amazon app θα έπρεπε την λειτουργεία αυτη να την παρέχει στο πρόγραμμά της μέσα στο κινητό, καθώς αυτο που προσφέρει πιο πολύ θυμίζει το preview των cd στο καταστημα της

οχι δεν ειναι ετσι. τα apk παιζουν μεσω android emulator και ειναι πληρως λειτουργικα. απλα δε μπορεις να κατεβασεις το apk. ειναι σαν vm που τρεχει στον σερβερ και εσυ μπαινεις ως client

Δημοσ.

To όποιο πρόβλημα μπορεί να ανακύψει με το όποιο copyright θα έχει να κάνει με την ονομασία της υπηρεσίας, δλδ αν θα λέγεται test drive ή preinstallation remote execution (licensed by digekas :lol:) που δεν έχει σχέση με το PXE της microsoft αλλά κατά πόσο η υπηρεσία επί της ουσίας είναι κατοχυρωμένη από την amazon.

Αντίστοιχης λογικής είναι οι servers και τα τερματικά που υπάρχουν στο unix εδώ και πολλές δεκαετίες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Athena

Εξάλλου και εμείς συνδεόμαστε σε servers και τρέχουμε εκεί τις βαριές εφαρμογές μας και αρκεί ένα γρήγορο lan για να επιτρέψει την μετατροπή ενός αργού laptop σε σταθμό εργασίας συνδεδεμένο σε ένα θηρίο desktop server που είναι πολύ ευκολότερο να αναβαθμίσουμε με μικρό κόστος και είναι τόσο απλό όσο να δώσουμε μία εντολή όπως: ssh -X digekas@τρέχαγύρευε.xxx :-)

Κάποιος παραπάνω πολύ πετυχημένα είπε ότι κάπως έτσι αρχίζουμε να προσεγγίζουμε το cloud και πιστεύω ότι θα ήταν καλή κίνηση η canonical να επιτρέπει στους χρήστες που το επιθυμούν να τρέχουν εφαρμογές στους server της πχ από το κινητό τους, εφόσον βέβαια η ταχύτητα πρόσβασης είναι ικανοποιητική.

Για το copyright τώρα και την ονομασία της υπηρεσίας... το χρησιμοποιεί η Amazon, αλλά η Amazon με την σειρά της ονομάζει το κατάστημά της app store οπότε και θίγεται η apple η οποία καταπατά πατέντες της kodak η οποία την κυνηγάει (μαζί βέβαια και με άλλες εταιρίες) και μένει να δούμε αν η kodak κάπου καταπατά την gpl οπότε κάπως θα ξαναγυρίσουμε στο linux... :lol:

Οι πατέντες και το copyright όπως υπάρχουν και εφαρμόζονται σήμερα οδηγούν σε αδιέξοδα τα οποία είναι και πολυδάπανα αφού στρατοί δικηγόρων καλούνται να συμβιβάσουν τις καταστάσεις με το αζημίωτο βέβαια και το αποτέλεσμα είναι μεγάλα ποσά να αλλάζουν χέρια από εταιρία σε εταιρία και να κάνουν κύκλους και τελικά σε αυτό το παιχνίδι να μπορούν να μπουν μόνο εταιρίες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το παίξουν.

Μια και μιλάμε για την canonical και τις ιδέες που εφαρμόζει, μου κάνει εντύπωση πως ακόμα δεν έχει ubuntu για κινητά και tablets από την στιγμή που σήμερα με chroot πολλοί τρέχουμε σε κινητά/tablets και media players binaries τόσο από τo ubuntu όσο και το debian, βασικά για να ακριβολογούμε πως το debian δεν έχει περάσει επίσημα ακόμα σε αυτές τις συσκευές οπότε η canonical να εκμεταλλευτεί το store της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...