Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μερικές εφαρμογές στα ubuntu!


Tsarkamparararam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και λίγο καιρό άρχισα να μαθαίνω τα linux κυρίως το περιβάλλον τους και γενικά τα χαρακτηριστικά τους.... Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απλά έχω 4-5 απορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών... Εγκατάσταση δηλαδή,αποθήκευση και τρόπος εκκίνησης!!!! Πάμε να τις δούμε μαζί λοιπόν και όποιος θέλει δίνει κανένα χεράκι!

1. Πολλές φορές εγκαθιστώ κάποιο αρχείο μέσω του synaptic package manager και ενώ μου λέει ότι το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε σωστά όταν πάω να εκκινήσω την εφαρμογή πατάω alt + F2 για να μου ανοίξει την αναζήτηση και όταν πατάω το όνομα της εφαρμογής δεν μου την εμφανίζει....τι γίνεται δηλαδή με αυτό?? Θέλει κάποιο άλλο τρόπο???

2. Όταν εγκαθιστώ κάποια προγράμματα με τον παραπάνω τρόπο, αυτά που ακριβώς αποθηκεύονται για να μπορέσω να τα δώ όλα??? Δηλαδή εκτός από το applications τέρμα αριστερά υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που να μου τα εμφανίζει όλα??? Όπως δηλαδή η προσθαφαίρεση προγραμμάτων στα windows....

3. Μερικά προγράμματα επίσης τα κατεβάζω σε μορφή .deb και όταν πατάω διπλό κλίκ να τα εγκαταστήσω τότε δεν γίνεται τίποτα...τι ακριβώς θέλουν αυτά τα αρχεία???

Ξέρω ότι τα περισσότερα απο αυτά που ρωτάω αφορούν εντολές του τερματικού....οπότε καιρός να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε και αυτό.... Οπότε όποιος έχει όρεξη άς δώσει κανένα χεράκι!!!! xD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Σε ποιες εφαρμογες συναντας αυτο το προβλημα? Αν εγκατεστησες πχ το htop που ειναι εφαρμογη για το τερματικο, πρεπει να την τρεξεις μεσα στο τερματικο.

2) "Αποθηκευονται" στις λιστες του synaptic, γιατι αυτο ειναι το αντιστοιχο της προσθαφαιρεσης προγραμματων.

3) Ισως να τους λειπει καμια εξαρτηση και το gdebi να μην μπορει να την βαλει γιατι πχ δεν θα υπαχει πλεον στα (στοκ) repo που εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα φίλε.... Μου το κάνουν πολλές εφαρμογές αυτό,αλλά απ'ότι κατάλαβα είναι προγράμματα που εκτελλούνται μέσα απο το τερματικό και το μόνο που χρειάζεται είναι εξοικίωση.....

Στο 3 δεν σε έπιασα...... xD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...