viper2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 θελω να δωσω και εγω τσαμπε αλλα χωρις να παρακολουθήσω μαθηματα γινεται?
BritGreek Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Να ξέρετε ότι οι περισσότεροι καθηγητές σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών παίρνουν περίπου 7,5 ευρώ την ώρα (καθαρά). Μαζί με τα ένσημα κοστίζουν ανα ώρα στον φροντιστηριούχο περίπου 14-15 ευρώ. Άρα, από τα 20 ευρώ που σας λένε, μένουν περίπου 4 ευρώ στο φροντιστήριο ως κέρδος, αν υπολογίσουμε και τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, θέρμανση, φωτοτυπίες, κλπ).
Uberalles_gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Να ξέρετε ότι οι περισσότεροι καθηγητές σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών παίρνουν περίπου 7,5 ευρώ την ώρα (καθαρά). Μαζί με τα ένσημα κοστίζουν ανα ώρα στον φροντιστηριούχο περίπου 14-15 ευρώ. Άρα, από τα 20 ευρώ που σας λένε, μένουν περίπου 4 ευρώ στο φροντιστήριο ως κέρδος, αν υπολογίσουμε και τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, θέρμανση, φωτοτυπίες, κλπ). Ναι μωρέ μπαίνουν και μέσα οι κακομοίρηδες... Μάλιστα... Παίρνουν 7,5 ευρώ και όχι 7 ή 8.. Δηλαδή ας πούμε, ότι το μήνα με τα μαθήματα που κάνει ένας καθηγητής πάει στα 1.000 ευρώ και πληρώνει το φροντιστήριο άλλα 1.000 γα τα ένσημα.... Όταν διαβάζω κάτι τέτοια.....
BritGreek Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Ναι μωρέ μπαίνουν και μέσα οι κακομοίρηδες... Μάλιστα... Παίρνουν 7,5 ευρώ και όχι 7 ή 8.. Δηλαδή ας πούμε, ότι το μήνα με τα μαθήματα που κάνει ένας καθηγητής πάει στα 1.000 ευρώ και πληρώνει το φροντιστήριο άλλα 1.000 γα τα ένσημα.... Όταν διαβάζω κάτι τέτοια..... Επειδή έχω δουλέψει σε 3 φροντιστήρια, επέτρεψέ μου να σου πω ότι πριν φύγω για Αγγλία έπαιρνα 6,87 την ώρα και με τα ένσημα κόστιζα 12,5 ευρώ. Για να πάρει 1000 ευρώ καθηγητής (με μεταπτυχιακά) σε φροντιστήριο, πρέπει να δουλεύει full-time, όταν οι περισσότεροι είμαστε ωρομίσθιοι. Τα περισσότερα φροντιστήρια ΔΕΝ βγάζουν πολλά χρήματα, ειδικά σήμερα, και επειδή έχω 7 φίλους και συγγενείς με φροντιστήρια στην Αττική, γνωρίζω εκ των έσω ότι τα 4 από αυτά θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, επειδή απλά δεν βγαίνουν. Τώρα αν αναφέρεσαι σε φροντιστήρια που βάζουν 15 άτομα ανά τμήμα, τότε αυτά -για όσους γνωρίζουν- είναι μαντριά και όχι φροντιστήρια. Ο ανταγωνισμός έχει επιβάλλει να βάζουν ΛΙΓΑ άτομα ανά τμήμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά το κέρδος. Κι επειδή τα φροντιστήρια που δεν κολλάνε ένσημα καρφώνονται πλέον μέσα σε λίγες μέρες (και πολύ καλά κάνουν), γνωρίζω καλά ότι το κέρδος πλέον είναι ελάχιστο. Κάνε τα μαθηματικά μόνος σου. 6 μαθητές ανά τμήμα οι οποίοι πληρώνουν 80 ευρώ το μήνα για τουλάχιστον 16 ώρες την εβδομάδα. Καθηγητής με ένσημα κοστίζει 12,5Χ16=200 ευρώ. Υπόλοιπο, 480 ευρώ ανά τμήμα. Βάλε το μηνιαίο τριφασικό από τη ΔΕΗ, τα ενοίκια, το ΤΕΒΕ των ιδιοκτητών, τα royalties αν είναι franchise, τους λογαριασμούς, τα αναλώσιμα και το φόρο, και πες μου τι μένει. Ειδικά αν αναλογιστείς ότι τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν περίπου 50-60 μαθητές και ότι για να φτάσουν αυτό τον αριθμό περνούν χρόνια (ζημίας). Sorry για το εντελώς off-topic, αλλά σε προσωπικές επιθέσεις πάντα απαντώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.