Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου πύργου για gaming

pagorem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,μόλις γύρισα από πλάισιο και multirama όπου πήρα δύο προσφορές για σύνθεση πύργου.Τους ζήτησα να μου τις βγάλουν στα 1000 ευρώ με σκοπό να φτιάξω ένα μηχάνημα για pc gaming το οποίο δεν θα χρειαστεί κάποια αναβάθμιση για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια.Οι προσφορές που έλαβα ήταν οι κάτωθι:

α)ΠΛΑΙΣΙΟ

1)CASE XIGMATEX MIDGARD BLACK...64,96 E

2)PSU CORAIR GAMING SERIES 700W...88,62 E

3)CPU INTEL CORE i7 2600K(1155/3,4GHz/8Mb)...260,16 E

4)M/B GIGABYTE P67A-UD3 B3(1155/P67/DDR3)...109,76 E

5)RAM DDR3 CORSAIR 8GB KIT (2X4) XMS3 1600...93,41 E

6)VGA PCI-X SAPPHIRE 6970 2 GB GDDR5...283,74E

7)HDD WD SATA III 1TB 64 MB CAVIAR BLACK...79,43 E

8)DVDR LG...16,18 E

9)ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΠΛΟ...6,02 Ε

10)KEYBOARD ΑΠΛΟ...10,16 Ε

ΣΥΝΟΛΟ:1245,30 Ε χωρίς λειτουργικό,συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κόστους συναρμολόγησης

β)MULRIRAMA

1)CPU INTEL CORE i7 2600 3,4 GHz 8MB...305 E

2)MB GIGABYTE PH67A-UD3-B3...122 E

3)MEMORY DDR3 OCZ GOLD 4GB KIT 13339-LV (TEM 2)...109,98 E

4)HD SEAGATE 1TB ST31000524AS SATA3 7200...63,98 E

5)VGA GAINWARD GTX 560 Ti 1GB DVI GOLDEN...258,99

6)CASE AKASA FREEDOM XONE MIDI ATX RETAIL...55,99 E

7)PSU SST STRIDER SST-ST75F 750W MODULAR...104 E

8)DVDRW LG...20,49 E

9)ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ...60 Ε

ΣΥΝΟΛΟ:1100,43 Ε χωρίς λειτουργικό,συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κόστους συναρμολόγησης

Ερώτηση 1:Οι δύο συνθέσεις συγκρίνονται στο σύνολό τους άμεσα από άποψη επιδόσεων για τις δεδομένες τιμές;

Ερώτηση 2:Υπάρχει περιθόριο βελτίωσης των συνθέσεων χωρίς να υπερβώ το συνολικό κόστος;

Ερώτηση 3:Οι κάρτες γραφικών και τα τροφοδοτικά,συγκρίνονται από άποψη επιδόσεων;

Ερώτηση 3:Οι κάρτες μνήμες RAM εκτός από την διαφορά στην τιμή έχουν κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά (π.χ. αν έχουν διαφορά στην ταχύτητα);

Συγγνώμη αν κούρασα με λεπτομέρειες και ερωτήσεις αλλά από την μία είμαι άσχετος από άποψη Hardware και από την άλλη,δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνω μια αγορά της προκοπής!(έχω αλλάξει μέχρι στιγμής δύο PC και δύο Laptop το 2000 και μετά και πάντα βρίσκω ότι έχω κάνει λάθος αγορές από άποψη κόστους-επιδόσεων σε σχέση με μηχανήματα που έχουν-είχαν γνωστοί μου)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καλούτσικα είναι τα συστήματα που σου πρότειναν άλλα για μένα για απέρριψαν ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι την αγορά ενός ssd ;) .

Πες μας ποια οθόνη έχεις και για ποια χρήση προορίζεται το pc. Μόνο από το πλαίσιο και από τα multirama θέλεις να τον πάρεις;

Δημοσ.

Υπάρχει μία 32'' LCD HDREADY που βλέπω TV και μία 17'' LCD HDREADY που είναι ορφανή και λέω να την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με τον πύργο.Το ssd τι είναι;

Δημοσ.

Το πλαισιο πολυ φθηνα δεν σου την δινει την 6970?????O ssd ειναι στην ουσια ενας σκληρος δισκος που δεν ειναι και τοσο σκληρος......(αλλα ριχνει πολυ ξυλο στους και καλα σκληρους).Δηλαδη αποθηκευει τα δεδομενα σε μνημες (πως ειναι τα flashakia,κατι τετοιο).ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τους απλους μηχανικους.

Δημοσ.

Α, ναι για ssd μου είπαν στο multirama αλλά ανέβαινε πολύ η τιμή.Τις προσφορές τις έγραψα όπως ακριβώς είνα στο χαρτί οπότε για την τιμή της κάρτας του πλαισίου δεν έχω να πω κάτι,εκτός αν έκαναν αυτοί λάθος και γράψανε άλλα ντ' άλλων.Για προσφορές πήγα εκεί γιατί δεν ήξερα να πάω κάπου αλλού

9σε μεγάλα καστήματα δηλαδή γιατί υποθέτω ότι σε μικρότερα μαγαζιά θα μου έβγαινε το κόστος υψηλότερο)

Δημοσ.

Εξαρταται τα μικρα μαγαζια που εννοεις γιατι υπαρχουν μικρα μαγαζια σε μεγεθος μαγαζιου αλλα απο τιμες πατανε κατω κατι πλαισια και Multirama.Ενδεικτικα:

Κουτι Xigmatek Utgard ιδια εταιρια αλλα πιο καλο,το midgard δεν το εχει.

Τροφοδοτικο Corsair Power Supply 700W

Επεξεργαστης Intel Core i7 2600K 3.4 GHz Quad ειναι tray οποτε θα χρειαστεις και ψυκτρα οποτε + Coolermaster Hyper 212 Plus

Μητρικη Gigabyte Socket 1155 GA-P67A-UD3-B3 (B3)

Μνημες Corsair Core i7 Memory XMS3 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz απλα ειναι το κιτακι 4χ2gigabyte μιας και αυτο που εχεις το πλαισιο δεν το εχει.

Καρτα γραφικων ATI Radeon HD6970 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (Sapphire)

Σκληρος Δισκος Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB

Dvd recorder LG DVD±RW GH22NS50 Dual Layer SecurDisc Technology SATA Black

Πληκτρολογιο και ποντικι λογικα κατι τετοιο θα σου βαλουν.Αυτο ειναι σετ Microsoft Set Keyboard & mouse Wired Desktop 400 USB Gr Black

Συνολο Σύνολο 1163.71 €

Οι μεμονομενες τιμες που εχεις του πλαισιου ειναι χωρις ΦΠΑ και συνολο βγαινουν 1012,44 οποτε η τελικη που δινεις ειναι με το ΦΠΑ.Τα κομματια που σου εχω βαλει ειναι τα ιδια με του πλαισιου περα απο τις μνημες που ειναι οι ιδιες αλλα ειναι 4Χ2gigabyte=8 και οχι 2χ4gigabyte=8.Μικρο το κακο.επισης ειναι καλυτερο το κουτι και εχει και καλυτερη ψυκτρα ο επεξεργαστης.Το πληκτρολογιο και το ποντικι ειναι μαλλον τα ιδια.

Δεν την λες και μικρη διαφορα.

Στην συνθεση του multirama σου εχουν βαλει και τροφοδοτικο μεσα ενω οπως ειπες εχεις.

Δημοσ.

ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση... εφόσον ένας υπολογιστής προορίζετε καθαρά για παιχνίδια γιατί να δώσει κάποιος τα λεφτά σε SSD και όχι σε κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών που θα είναι και ο προορισμός του?????

ετσι και αλλιώς απο τους SSD τα παιχνίδια δεν κερδίζουν τίποτα

Δημοσ.

ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση... εφόσον ένας υπολογιστής προορίζετε καθαρά για παιχνίδια γιατί να δώσει κάποιος τα λεφτά σε SSD και όχι σε κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών που θα είναι και ο προορισμός του?????

ετσι και αλλιώς απο τους SSD τα παιχνίδια δεν κερδίζουν τίποτα

Ας παρει κονσολα τοτε ρε συ.Τι να τον κανει τον υπολογιστη.(και please να μην αρχισουμε τωρα τον γνωστο πολεμο).

Αν και εχεις ενα δικιο αλλα ειναι πιο πολυπλοκα τα πραγματα.(κερδιζεις σε loading time αλλα πρεπει να εχεις το παιχνιδι εκει μεσα εγκατεστημενο.αλλα μαλλον το γνωριζεις ηδη αυτο).δοκιμασε να εισαι σε προχωρημενη εποχη στο civilization V και κανε load ενα save.Θα σου σπασει τα νευρα. :mad:

Δημοσ.

το βασικό στα παιχνίδια είναι τα FPS και όχι το load φαντάζομαι..... εγώ θεωρώ καθαρά μλκία να δώσει κάποιος 200ευρό σε SSD εφόσον το θέλει για παιχνίδια και να μην πάρει κάτι άλλο που θα του έδινε πλεονεκτήματα στα παιχνίδια π.χ. gaming headset, mouse+keyboard και άλλα πολλά

Δημοσ.

το βασικό στα παιχνίδια είναι τα FPS και όχι το load φαντάζομαι..... εγώ θεωρώ καθαρά μλκία να δώσει κάποιος 200ευρό σε SSD εφόσον το θέλει για παιχνίδια και να μην πάρει κάτι άλλο που θα του έδινε πλεονεκτήματα στα παιχνίδια π.χ. gaming headset, mouse+keyboard και άλλα πολλά

Καλα ρε πατριδα φυσικα και ειναι οπως τα λες.Αλλα ενας ssd ποτε δεν πειραξε κανεναν....

Δημοσ.

δεν πείραξε.. και εγώ θα ήθελα έναν :fear: :fear: :fear: :fear: αλλά 200 ευρώ στην εποχή μας........

οι προτεραιότητα σε έναν υπολογιστή gaming είναι η μητρική (να είναι αναβαθμίσιμη) και κάρτα γραφικών.. ton ΣΣΔ θα τον έβαζα τελευταίο, άν έμεναν λεφτά τότε θα έβαζα

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά,όλα καλά με τον ssd κτλ,αλλά...δεν μου είπε κανένας μέχρι στιγμής τα συν και τα πλην της κάθε σύνθεσης για να δω τι θα διαλέξω... :confused:

Δημοσ.

Υπάρχει μία 32'' LCD HDREADY που βλέπω TV και μία 17'' LCD HDREADY που είναι ορφανή και λέω να την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με τον πύργο.Το ssd τι είναι;

Γίνε λίγο πιο ξεκάθαρος,ποια οθόνη θα χρησιμοποιείς για τον υπολογιστή και την ακριβή ανάλυσή της.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά,όλα καλά με τον ssd κτλ,αλλά...δεν μου είπε κανένας μέχρι στιγμής τα συν και τα πλην της κάθε σύνθεσης για να δω τι θα διαλέξω... :confused:

Απαντησε πρωτα σε αυτο που ρωταει ο Πανος γιατι αν ειναι να παιζει η 6970 στην 17αρα,τοτε θα κανεις αλλη μια fail αγορα.

Η συνθεση του Πλαισιου ειναι μεν ακριβοτερη αλλα αξιζει περισσοτερο λογω 2600k,8 GB μνημης και καλυτερης καρτας γραφικων.Το σημαντικοτερο οπως ξαναειπα ειναι η οθονη.

Δημοσ.

Απο την στιγμή που οι οθόνες του (όποια και να χρησιμοποιήσει) είναι hdready (1366χ768), κάρτες σαν την HD6970 ή ακόμα και την υποδεέστερη GTX560 ti θα πάνε χαμένες.

Επιπλέον η χρησιμοποίηση έτσι και αλλιώς μιας 17" οθόνης την σήμερον σε gaming pc του 1000€ φεύγα, είναι απο μόνη της FAIL.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...