alexis333 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Παιδια θελω να κανω μια ιντερνετικη αγορα και θελω να ρωτησω αν ειναι 101% ασφαλες το PAYPAL ..... Υπαρχει εστω και 00,1 % να χασω τα λεφτα μου απο απατεωνες ??? edit . Αν το εβαλα σε λαθος section ας το γυρισουν οι Μods ....
mindtrapper Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Από που θα αγοράσεις; Γενικά σαν αγοραστής με το Paypal είσαι καλυμμένος και είναι με το μέρος σου.
alexis333 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Από που θα αγοράσεις; Γενικά σαν αγοραστής με το Paypal είσαι καλυμμένος και είναι με το μέρος σου. Απο το aggeliopolis.gr Υπαρχει περιπτωση αυτος να εχει κανει καμια κομπινα και να με ξεγελασει ???
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 alexis να μην φοβάσαι το Paypal. Σαν υπηρεσία ειναι 102% ασφαλής. Αν την πατήσεις θα την πατήσεις απο τον πωλητή.
ntg1980 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ με τους παραπάνω! Να μη φοβάσαι καθόλου μα καθόλου! Εμένα μου μπλόκαραν πριν 2 χρόνια το λογαριασμό, επειδή άλλαξα password και είδανε IP που δεν είχε καμία σχέση με τη δική μου. Για να τον ξεμπλοκάρω, έπρεπε να τους στείλω fax επιβεβαίωσης στην Αμερική με όλα τα στοιχεία μου + έναν λογαριασμό (ΔΕΗ-ΟΤΕ) που να φαίνεται καθαρά το ονοματεπώνυμο μου & η διεύθυνση! Μάλιστα το τμήμα που το ανέλαβε μου έδωσε τα τηλέφωνα fax της επίσημης ιστοσελίδας (ώστε να είμαι κι εγώ σίγουρος που τα στέλνω)! Οπότε μη φοβάσαι.
alexis333 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Αν μου στειλει αδειο κουτι .. ? Ή τελος παντων οχι αυτο που εχουμε πει .. ???? Αυτο με ενδιαφερει εμενα .... Να πληρωσω και να παρω 1000% αυτο που εχω συμφωνησει ..... Μη μου ρθει τπτ αλλο και τρεχω μετα ..... Αυτο το διασφαλιζεις με την paypal ... ???
basilis222 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Αν μου στειλει αδειο κουτι .. ? Ή τελος παντων οχι αυτο που εχουμε πει .. ???? Αυτο με ενδιαφερει εμενα .... Να πληρωσω και να παρω 1000% αυτο που εχω συμφωνησει ..... Μη μου ρθει τπτ αλλο και τρεχω μετα ..... Αυτο το διασφαλιζεις με την paypal ... ??? Ναι αμέ! Αν λάβεις λάθος αυτο που θές το Paypall σου γυρίζει τα λευτά σου πίσω.
alexis333 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Ναι αμέ! Αν λάβεις λάθος αυτο που θές το Paypall σου γυρίζει τα λευτά σου πίσω. Αυτο ισχυει οντως ... ?? 101% ?? alexis να μην φοβάσαι το Paypal. Σαν υπηρεσία ειναι 102% ασφαλής. Αν την πατήσεις θα την πατήσεις απο τον πωλητή. Δλδ ???
scullyist Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Αυτο ισχυει οντως ... ?? 101% ?? 101 όχι, 99,99999% όμως, ναι. Δλδ ??? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι το Paypal? Απλά μια υπηρεσία η οποία μεσολαβεί για να πληρώνεις ή να πληρώνεσαι. Το ίδιο το paypal ως υπηρεσία είναι ασφαλής (δεν φοβάσαι μην σου φάει λεφτά το ίδιο το paypal, και το σύστημα ασφαλείας του δείχνει ότι δεν φοβόμαστε και για σπάσιμο λογαριασμών/κλοπή των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, οι χρηματικές συναλλαγές μας γίνονται σωστά, άμεσα κλπ κλπ). Από 'κει και πέρα, πάμε στην πλευρά του πωλητή. Αν πέσεις σε λαμόγιο, έπεσες. (εννοείται ότι κι εσύ φροντίζεις να επιλέγεις πωλητές που απ'ότι δείχνουν οι βαθμολογήσεις τους είναι σωστοί, για να μειώσεις τις πιθανότητες να σου τύχει λαμόγιο). Και μέσω τράπεζας να πλήρωνες, μπορεί η τράπεζα (οπότε και το paypal) να σου εγγυηθεί ότι ο πωλητής δεν θα βάλει πέτρες μέσα στο κουτί που θα σου στείλει? Η΄ 'οτι έστω θα σου στείλει ποτέ κάτι? Όχι. Δεν πάει αντιπρόσωπος του paypal στον πωλητή να τον δει τι θα βάλει μέσα στο κουτί, ούτε το δέμα περνάει πρώτα από τα γραφεία του paypal να το ανοίξουν κι αν είναι σωστό τότε να το περάσουν σε σένα, Όπως δεν το κάνει ο υπάλληλος της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ. ΟΜΩΣ αφού και ΑΝ γίνει αυτό, το paypal έχει στήσει ένα πολύ καλό σύστημα για να σου εξασφαλίζει 99,99999% ότι όταν κάνεις την καταγγελία σου ότι εξαπατήθηκες, θα δικαιωθείς. Το paypal μπαίνει διαιτητής, τσεκάρει την υπόθεση, και στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις όπως δείχνουν εδώ και χρόνια οι μαρτυρίες όσων εξαπατήθηκαν από πωλητές, δικαιώθηκαν και πήραν τα λεφτά τους πίσω. 101% όχι, υπάρχουν ελάχιστες συγκριτικά περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να δικαιωθούν. Οπότε στην ερώτηση σου είσαι 99,9999999 ασφαλής ότι αν σου την κάνει ο πωλητής θα δικαιωθείς στο τέλος. Αν εσύ ζητάς εγγύηση από μια ιντερνετική (και μη, ακόμη) υπηρεσία, να σου εγγυηθεί την ηθική του κάθε ανθρώπου με τον οποίο νταλαβεριζόμαστε εξ αποστάσεως, απλά είναι φύση αδύνατο και απλά επιλέγεις να κάνεις τις συναλλαγές σου face to face και χέρι-χέρι. Συνοπτικά λοιπόν, η εξαπάτηση από πωλητές δεν είναι μεν σπάνιο φαινόμενο (ειδικά αν δεν προσέχεις τις επιλογές σου), αλλά η περίπτωση του να μην δικαιωθείς και να μην σου επιστραφούν τα λεφτά αφού κάνεις την καταγγελία σου στο paypal για εξαπάτηση, έχει γενικά ελάχιστες πιθανότητες, απ'ότι δείχνουν οι μαρτυρίες όσων την πάτησαν κάποια στιγμή από πωλητή. 102% εγγύηση μπορούμε να έχουμε μόνο για τον θάνατο, για τα υπόλοιπα το 99,9 λογικά είναι υπερ-ικανοποιητικό.
alexis333 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Φιλε σε ευχαριστω για την πληρη επεξηγηση σου .... Τα ειπες κομπλε ... Καπως ετσι τα ειχα και εγω στο μυαλο μου ..... Ενας τυπακος ειναι και μου τα λεει λιγο περιεργα αλλα αφου θα γινει με paypal λεει να μη φοβαμαι .. Με ενα κλικ παιρνω τα λεφτα μου πισω ... Ειμαι σε μεγαλο διχασμο ... Απο τη μια ειναι καλη η προσφορα του συγκεκριμενου αλλα απο την αλλη φοβαμαι τη λαμογια ...
scullyist Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ΦιλΕνας τυπακος ειναι και μου τα λεει λιγο περιεργα αλλα αφου θα γινει με paypal λεει να μη φοβαμαι .. Με ενα κλικ παιρνω τα λεφτα μου πισω ... Βρε μην αυτοσχεδιάζεις σε αυτά που σου λέμε, βρες μου σε ποιο σημείο είπα ότι γίνεται με ένα κλικ. H φάση σε περίπτωση εξαπάτησης -χονδρικά- πάει ως εξής (να πας να διαβάσεις αναλυτικά και τις οδηγίες στο Help section του paypal). Με 1-2 κλικ, ανοίγεις dispute (="διαμάχη")στο paypal εναντίον του λαμόγιου. Έχεις ένα συγκεκριμένο χρόνο ημερών που μπορείς να κάνεις dispute, 40κάτι μέρες από την ημέρα αγοράς αν δεν κάνω λάθος (ξανα, δες τις επίσημες οδηγίες) Αν δεν σου κάνει refund (επιστροφή χρημάτων) το λαμόγιο από μόνο του, (αν το κάνει, ακυρώνεις το dispute) μετά πάει η υπόθεση στο paypal που θα κάνει την έρευνα του. Θα τσεκάρει τα αρχεία συναλλαγής από τους λογαριασμούς σας αλλά μπορεί και να ζητήσει κάποια αποδεικτικά στοιχεία για να βγάλει άκρη, π.χ. αν εσύ λες ότι δεν σου έστειλε ποτέ ο άλλος τίποτα, κι αυτός το αντίθετο, θα του ζητήσουν πχ την απόδειξη αποστολής --και δεν ξέρω γω τι αλλο, προσωπικά ευτυχως δεν μου έτυχε ποτε να πάω σε dispute. Η όλη φάση παίρνει κάποιο σεβαστό χρόνο, και σε ενημερώνει το PP για την απόφαση. Δεν κάνεις ένα κλικ και απλά σου έρχονται τα λεφτά πίσω. Αν ήταν έτσι όλοι θα λέγανε ότι τους κοροιδέψανε για να παίρνουν χρήματα πίσω, υπάρχουν λαμόγια κι από τις δυο πλευρές, όχι μόνο από τους πωλητές. Ειμαι σε μεγαλο διχασμο ...Απο τη μια ειναι καλη η προσφορα του συγκεκριμενου αλλα απο την αλλη φοβαμαι τη λαμογια ... Προσωπική άποψη, αν κάτι σου βρωμάει ήδη με τον συγκεκριμένο και λες ότι σου τα λεει περίεργα εξ αρχής, μην το κάνεις, βρες άλλον που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη τουλάχιστον αρχικά. Αυτό άσχετα από το πόσο ασφάλεια νιώθουμε ή όχι για επιστροφή χρημάτων. Αυτά από μένα και μην ξεχάσεις να διαβάσεις και μόνος τις διαδικασίες στην σελίδα του PP πέρα από αυτά που σου λέμε.
nrkmaiden Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Επισης να προσεξεις τα χαρακτιρηστικα που θες να εχει το προιον να αναγρφονται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ στην προσφορα και με σαφηνεια.Γιατι αν κατι διαφερει και στο εχει πει ή δεν το εχει διευκρινησει δικαιωνεται ο πωλητης.Και μια ακομα συμβουλη αν επικοινωνειτε με e mail κρατα τα μπορει να στα ζητησουν ως αποδεικτικα.
garage667 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δεν ξέρω το κατα πόσο ευκολα ή γρηγορα θα μπορεσεις να βγάλεις άκρη με το dispute.Παντως νομίζει ότι αξιζει τον κόπο να το κυνηγησεις και να παραθεσεις ότι στοιχεια μπορει να εχεις κρατησει από την συναλλαγή σου με το χ πωλητη
alexis333 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Eνταξει παιδια σας ευχαριστω ολους και "ολες" () ...... Μαλον δε θα προχωρησω ... Φυλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα λενε καποιοι .... Λεω να το ακολουθησω αυτο .....
Luciddream Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 έκανα μια αγορά μια τσάντα και πληρωμή μέσω paypal, την άλλη μέρα μου έστειλε οτι δεν την έχει και αν θέλω να μου δώσει μια άλλη, ψιλοφοβήθηκα τελικά του ζήτησα refund και μου έστειλε υπάρχει περίπτωση να κάνει dispute στο refund και να τρέχω..? η να του κάνω θετική αξιολόγηση..?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.