ergidis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τελικα τι ειναι καλλιτερο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας και β) για την εν γενει λειτουργια του φορητου?? Η μπαταρια ειναι καλλιτερα να ειναι επανω η οχι??????????
msakis01 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τελικα τι ειναι καλλιτερο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας και β) για την εν γενει λειτουργια του φορητου?? Η μπαταρια ειναι καλλιτερα να ειναι επανω η οχι?????????? Καλημερα,η γνωμη μου ειναι να εχεις συνεχεια πανω την μπαταρια για να μην κανει καμια αποτομη διακοπη το ρευμα και σου καψει κατι,και επισης με το που φορτωνει η μπαταρια να την βγαζεις απ το ρευμα και με το που αδιαζει σχεδον πληρες να ξανα βαζεις το ρευμα ετσι δινωντας την περισσοτερο ζωη. Sent from my iPhone using Insomnia
aerobolos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Ούτε η χρήση ούτε η αχρησία ευνοούν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μου είχε πεί ο πωλητής των Multirama όταν πήρα το laptop μου. Το συμπέρασμα δικό σου
disqualified Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Είναι τελειως υποκειμενικο το θέμα. Αν φυλαξεις την μπαταρια ναι ισως ειναι καλυτερο απο πλευράς διάρκειας ζωής αλλά από την άλλη δεν εχεις μπαταρία άρα ακυρώνεται ο ρόλος της.
Tsarkamparararam Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Για εμένα καλύτερα να την έχεις μόνιμα πάνω.... Δηλαδή αυτός είναι ο ρόλος της.... Οι μπαταρίες λιθίου δεν έχουν μνήμη..... δηλαδή είτε τις έχεις μία ώρα το μήνα είτε 30 μέρες το μήνα πάνω στον υπολογιστή αυτές δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά.... Επίσης οι μπαταρίες έχουν 2-3 χρόνια ζωής οπότε είναι αναπόφευκτο ότι κάποτε θα αρχίσουν να πέφτουν οι επιδώσεις τους... Βέβαια όταν ξέρεις ότι δεν θα ανοίξεις το λάπτοπ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καλύτερα να τη βγάζεις....απλά να "ξεκουράζεται".... Και τέλος άμα πάθει τίποτα η μπαταρία και πάς να πάρεις καινούργια να κοιτάξεις πρώτα την ημερωμηνία κατασκευής της.... όπως είπα παραπάνω έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια....δηλαδή ακόμα και μέσα στο κουτί της να την έχεις σφραγισμένη αυτή θα χαλαέι σιγά-σιγά.... Γι'αυτό πέρνουμε μπαταρία μόνο όταν την έχουμε πραγματικά ανάγκη και ποτέ νωρίτερα επειδή θα τη βρούμε 5-10 ευρώ φθινότερα
ss13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τελικα τι ειναι καλλιτερο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας και β) για την εν γενει λειτουργια του φορητου?? Η μπαταρια ειναι καλλιτερα να ειναι επανω η οχι?????????? Ό,τι και να κάνεις σε έναν χρόνο η μπαταρία θα πέσει τουλάχιστον στο 30 % κάτω , τώρα κάποιοι χρησιμοποιούν ups αλλά δεν νομίζω ό,τι κερδίζουν κάτι , μια φορά την εβδομάδα να την αφήνει να αδειάζει και να της κάνεις πλήρη φόρτιση μετά , νομίζω είναι το καλύτερο !!
jimarass Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Για χρήστη που έχει αγοράσει δεύτερη μπαταρία, επειδή η πρώτη κακάρωσε, από όσα κατάλαβα, καλό είναι να χρησιμοποιεί καθημερινά την παλιά με ρεύμα, απλά για να λειτουργήσεις ως ups, και όταν χρειαστεί να πας κάπου, βάζεις την καινούρια, την οποία έχεις εν τω μεταξύ αποθηκεύσει με 40% φόρτηση. Σωστά?
orlox Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Για χρήστη που έχει αγοράσει δεύτερη μπαταρία, επειδή η πρώτη κακάρωσε, από όσα κατάλαβα, καλό είναι να χρησιμοποιεί καθημερινά την παλιά με ρεύμα, απλά για να λειτουργήσεις ως ups, και όταν χρειαστεί να πας κάπου, βάζεις την καινούρια, την οποία έχεις εν τω μεταξύ αποθηκεύσει με 40% φόρτηση. Σωστά? αυτο ειναι το σωστο. Να προσθέσω οτι η μπαταρια ΔΕΝ πρεπει να αδειαζει τελειως γιατι ετσι της σκοτωνεις τα κελια της. Αυτο το καναμε στις παλιες μπαταρίες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Στο δικο μου αναβει λυχνια οτι δεχεται ρευμα απο τη πριζα (ΦΩΤΟ) διπλα στο βισμα του φορτιστη, και αλλη λυχνια οτι φορτιζει (ΦΩΤΟ). Εγω παρατηρησει οτι μολις φορτισει αποκοπτει τελειως το κυκλωμα της μπαταριας και σβηνει το λαμπακι φορτισης (οχι το λαμπακι οτι παιρνει ρευμα απο τη πριζα). Αρα ειτε μεσα ειναι ειτε οχι το ιδιο κανει, με τη διαφορα οτι μολις το αποσυνδεσεις απο τη πριζα, μεταβαινει σε ρευμα απο τη μπαταρια. Εχουν εξελιχθει πλεον τα πραγματα παιδια! Επισης, ειτε χρησιμοποιειτε τη μπαταρια ειτε οχι, χανει περιπου ενα 10% καθε χρονο.
ergidis Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ούτε η χρήση ούτε η αχρησία ευνοούν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μου είχε πεί ο πωλητής των Multirama όταν πήρα το laptop μου. Το συμπέρασμα δικό σου Eμενα πωλητης πλαισιου στην στουρναρα (ονομα και πραμα) σε σχετικη ερωτηση μου ειπε πως τα λαπτοπ κενε γυρο στα 1500 βατ..Οταν ρωτησα μηπως καιει κατι παραπανω μου ειπε "μπα δεν το πιστευω" Τ ασχολια δικα σας... Για εμένα καλύτερα να την έχεις μόνιμα πάνω.... Δηλαδή αυτός είναι ο ρόλος της.... Οι μπαταρίες λιθίου δεν έχουν μνήμη..... δηλαδή είτε τις έχεις μία ώρα το μήνα είτε 30 μέρες το μήνα πάνω στον υπολογιστή αυτές δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά.... Επίσης οι μπαταρίες έχουν 2-3 χρόνια ζωής οπότε είναι αναπόφευκτο ότι κάποτε θα αρχίσουν να πέφτουν οι επιδώσεις τους... Βέβαια όταν ξέρεις ότι δεν θα ανοίξεις το λάπτοπ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καλύτερα να τη βγάζεις....απλά να "ξεκουράζεται".... Και τέλος άμα πάθει τίποτα η μπαταρία και πάς να πάρεις καινούργια να κοιτάξεις πρώτα την ημερωμηνία κατασκευής της.... όπως είπα παραπάνω έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια....δηλαδή ακόμα και μέσα στο κουτί της να την έχεις σφραγισμένη αυτή θα χαλαέι σιγά-σιγά.... Γι'αυτό πέρνουμε μπαταρία μόνο όταν την έχουμε πραγματικά ανάγκη και ποτέ νωρίτερα επειδή θα τη βρούμε 5-10 ευρώ φθινότερα Πολυ σωστη η αποψη μου φαινεται..
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Στο δικο μου αναβει λυχνια οτι δεχεται ρευμα απο τη πριζα (ΦΩΤΟ) διπλα στο βισμα του φορτιστη, και αλλη λυχνια οτι φορτιζει (ΦΩΤΟ). Εγω παρατηρησει οτι μολις φορτισει αποκοπτει τελειως το κυκλωμα της μπαταριας και σβηνει το λαμπακι φορτισης (οχι το λαμπακι οτι παιρνει ρευμα απο τη πριζα). Αρα ειτε μεσα ειναι ειτε οχι το ιδιο κανει, με τη διαφορα οτι μολις το αποσυνδεσεις απο τη πριζα, μεταβαινει σε ρευμα απο τη μπαταρια. Εχουν εξελιχθει πλεον τα πραγματα παιδια! Επισης, ειτε χρησιμοποιειτε τη μπαταρια ειτε οχι, χανει περιπου ενα 10% καθε χρονο. σωστος με μια μεγαλη διαφορα.οταν γεμισει η μπαταρια πραγματι το κυκλωμα κλεινει και εισαι οκ.αλλα αυτο αν το λαπτοπ ειναι συνεχεια συνδεδεμενο στο ρευμα.αν βγαλεις το λαπτοπ απο το ρευμα οπως και μετα απο καποιες ημερες ακομα και οταν ειναι πανω η μπαταρια θα αδειασει λιγο μονη της και θα ξαναγεμισει.οποτε και 3 τις εκατο να την γεμισεις παλι εχει κανει φορτιση.δυστυχως η λυση ειναι μια και την εχει κανει μονο η lenovo.εχει ενα προγραμμα μεσα που ρυθμιζεις εσυ ποτε θα γεμιζει η μπαταρια.εγω ειχα ορισει οτι η μπαταρια θα γεμισει μονο οταν πεσει κατω απο 20 πχ τις εκατο.οποτε οσες φορες και να το βαζα πανω στο ρευμα δεν γεμιζε η μπαταρια αντιθετα που στα κανονικα λαπτοπ οταν η μπαταρια πεσει 97 τις εκατο την ξαναγεμιζουν.καμια αλλη εταιρεια δεν εχει κανει αυτο το προγραμμα ισως πατεντα της lenovo.αποτελεσμα.laptop 3 χρονων που το ειχα καθε μερα στην δουλεια μου σε 2 χρονια δεν ειχα κανει ουτε 200 φορτισεις .το αποτελεσμα.η μπαταρια σχεδον μετα απο 3 χρονια απο την αρχικη της χωρητικοτητα που ηταν 56 δεν θυμαμαι τις μοναδες ειχε παει στο 48.τα σχολια δικα σας.οτι καλυτερο ειχε περασει απο τα χερια μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.