Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση 5870 1GB σε 6950 2GB. Αξιζει?

STORM1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για αυτο πουλαω την 5870 190 ευρω και μια 6950 2 GB που βρηκα θα πληρωσω ~60 ευρω αρα ειναι καλη κινηση... κιαν ξεκλειδωσει κιολας σε 6970 full τοτε πιστευω θα ειναι μια χαρα.

Πως θα πουλήσεις την 5870 στα 190 Ευρώ? Μία 6870 η οποία είναι ίδια σε επιδόσεις κοστίζει 170 Ευρώ! Ας υπολογίσουμε και ένα 10αρικο + λόγω μεταφορικών και αντικαταβολής.

Νομίζω ότι η 5870 σαν κάρτα πλέον δεν έχει αξία μεταπώλησης λόγω έλευσης 6870.

Επί της ουσίας τώρα, δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι αυτή τη στιγμή που να μην μπορεί να το παίξει μία 5870 σε High Settings. Μας έχουν ψωφίσει στα Console Ports και μάλιστα σε κακές "μεταφράσεις"

Αν μπορείς να βρεις μία δεύτερη γύρω στα 100-120 Ευρώ, είναι καλή φάση. Είμαι κατά των Dual GPU και γενικότερα SLI/CF, λόγω πολυπλοκότητας, ασυμβατοτήτων, κλπ, αλλά από το να έχεις μία κάρτα με 2 GPU, τουλάχιστον με δύο κάρτες CF/SLI, απενεργοποιείς ή ενεργοποιείς τη κάθε μία και αν δεις ότι δεν σου αρέσει διώχνεις μία κάρτα.

imho...

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η δικη μου ξεκιναει απο 277 αν ειδες καλα.

Αγορίνα, περσινά ξυνά σταφύλια...

Η "δικιά σου" άλλη μία 5870 είναι, όπως όλες οι άλλες (και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τη δώσεις ακριβότερα από νεότερο μοντέλο!). Στο χρηματιστήριο των καρτών γραφικών τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο heatspreader, συμφωνώ απολύτως με όσα αναφέρει αφού περιγράφουν 100% την πραγματικότητα.

Τα βήματα που μπορείς να κάνεις είναι πολύ συγκεκριμένα και έχουν αναλυθεί ήδη, όλα τα άλλα τα λέμε για να τα λέμε.

Δημοσ.

Αγορίνα, περσινά ξυνά σταφύλια...

Η "δικιά σου" άλλη μία 5870 είναι, όπως όλες οι άλλες (και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τη δώσεις ακριβότερα από νεότερο μοντέλο!). Στο χρηματιστήριο των καρτών γραφικών τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο heatspreader, συμφωνώ απολύτως με όσα αναφέρει αφού περιγράφουν 100% την πραγματικότητα.

Τα βήματα που μπορείς να κάνεις είναι πολύ συγκεκριμένα και έχουν αναλυθεί ήδη, όλα τα άλλα τα λέμε για να τα λέμε.

Λοιπον ουτε ειπα σε κανενα τρεχα να την παρεις ουτε τιποτα τετοιο και περισσοτερο δε, δεν νομιζω να αποκαλλεσα κανεναν "Αγορίνα" χωρις να τον ξερω.... σορυ κιολα αλλα οπως μιλαω θελω να μου μιλανε.

Ξερω πολυ καλα οτι η 6870 εχει 170 ευρω αλλα δεν ειναι 5870 αλλα αντικαταστατης της 5770 παρολο που εχει παραπλησιες επιδοσεις με την 5870. Δεν την αποκλειω αλλα δεν ειναι ισαξια παρολο που ειναι νεοτερη καρτα.

Τελος το θεμα ειναι αν αξιζει η οχι η μεταβαση σε 6950 2GB οπως λεει ο τιτλος.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι οτι δεν αξιζει.απλα σε εχει πιασει τωρα να κανεις μια αναβαθμιση και να πιασεις κοροιδο το συστημα και να ξεκλειδωσεις την 6950 και να την κανεις 6970..Καλυτερα περιμενε καποιες νεοτερες καρτες.

Δημοσ.

Συμφωνώ, κι εγώ σκεφτόμουν να δώσω την 6870 με το ίδιο σκεπτικό, να πάω σε 6970 με ξεκλείδωμα της 6950 δίνοντας μικρό χρηματικό ποσό, αλλά παίζοντας νερό το Crysis 2 σε 2560*1440 σε Hardcore (Extreme), έστω και σε DX9, σκέφτομαι ότι πρόκειται για overkill κίνηση.

Δημοσ.

να και μια ωραια απαντηση, αλλα μηπως το ιδιο το συστημσ το κανει επιτηδες για να εχει περισσοτερες πωλησεις οπως με τους Χ2 που γινονταν Χ3 - Χ4? ;)

Δημοσ.

η δικη μου ξεκιναει απο 277 αν ειδες καλα.

Και εμενα την 5850 CoD edition την βρισκεις ενα 300αρι.Ποσο πιστευεις οτι μπορω να την πουλησω?

Σου ειπα και σε αλλο ποστ οτι δεν αξιζει (τουλαχιστον για εμενα) να κατσεις να ασχοληθεις με πωληση της 5870 και αγορα 6950.Μεχρι την 7χχχ σειρα αντεχει στο χαλαρο.Εγω βλεπω απο την 5850,900/1200 και δεν καταλαβαινει τπτ.Δηλαδη αυτο που σκοπευεις να κανεις θα το κανεις μονο και μονο απο το μικροβιο για αναβαθμιση.

Δημοσ.

Κάποιες φορές είναι και πιο γρήγορη η 6870... :P

http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-6870-hawk-review/14

ναι αλλα στην πλειονοτητα ειναι κατω απο 5870(παρα μονο για αυτο το παιχνιδι) και επισης δεν μιλαμε για stock 6870 αλλα για την MSI 6870 HAWK. με την ιδια λογικη θα μπορουσα να ανεβασω και την δικη μου και να βγω πανω απο την MSI.

Δημοσ.

να και μια ωραια απαντηση, αλλα μηπως το ιδιο το συστημσ το κανει επιτηδες για να εχει περισσοτερες πωλησεις οπως με τους Χ2 που γινονταν Χ3 - Χ4? ;)

Καλα δεν μας χαλασε κιολας εαν το συστημα το κανει αυτο ετσι δεν ειναι????Πχ εμενα τωρα με τον επεξεργαστη που ξεκλειδωσαν και οι 2 πυρηνες και αυριο που ελπιζω να να ερθει η 6950 και να γινει 6970,η AMD θα μου εχει κανει πολυ ωραια δωρακια σε χρηματικη διαφορα.Αλλα φυσικα ειναι και θεμα κολοφαρδιας.Σε αυτο το διλλημα ημουν την προηγουμενη εβδομαδα με την 4870Χ2 που εχει τις ιδιες επιδοσεις με την 5870.ε εγω την αλλαξα μονο και μονο γιατι η 4870Χ2 εκαιγε πολυ ρευμα και το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες θα επρεπε να φοραω ακουστικα για να παιξω κατι.Αλλα απο επιδοσεις εσκιζε.Εσυ που δεν εχεις τετοια θεματα δεν συμφερει να την αλλαξεις.

Δημοσ.

Και εμενα την 5850 CoD edition την βρισκεις ενα 300αρι.Ποσο πιστευεις οτι μπορω να την πουλησω?

Σου ειπα και σε αλλο ποστ οτι δεν αξιζει (τουλαχιστον για εμενα) να κατσεις να ασχοληθεις με πωληση της 5870 και αγορα 6950.Μεχρι την 7χχχ σειρα αντεχει στο χαλαρο.Εγω βλεπω απο την 5850,900/1200 και δεν καταλαβαινει τπτ.Δηλαδη αυτο που σκοπευεις να κανεις θα το κανεις μονο και μονο απο το μικροβιο για αναβαθμιση.

μαλλον προκειται για το τελευταιο που λες.... :-(

Δημοσ.

ναι αλλα στην πλειονοτητα ειναι κατω απο 5870(παρα μονο για αυτο το παιχνιδι) και επισης δεν μιλαμε για stock 6870 αλλα για την MSI 6870 HAWK. με την ιδια λογικη θα μπορουσα να ανεβασω και την δικη μου και να βγω πανω απο την MSI.

Μα δεν είναι μόνο η Hwak στο Review.

Πάντως η 6870 παίζει μπάλα με την 5870. Οπότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην πάει να πάρει καινούρια την 6870, εκτός και αν βρει 5870 στα 120Ευρώ!

Δημοσ.

μαλλον προκειται για το τελευταιο που λες.... :-(

Ημουν σιγουρος, :P

Το λεω γιατι το ιδιο ακριβως ειχα παθει και εγω οταν ειχαν βγει και ειχε μαθευτει για το ξεκλειδωμα 6950 -> 6970.Με νυχια και με δοντια κρατηθηκα τελικα και δεν τσιμπησα καμια 6950.

Θελεις να σου πω και κατι αλλο για το οποιο ειμαι 100% σιγουρος?Οτι απο την στιγμη που σου μπηκε η ιδεα,παει τελειωσε,πες οτι την εχει ηδη δωσει την 5870 και εχεις ηδη παρει 6950. :P

Δημοσ.

Ημουν σιγουρος, :P

Θελεις να σου πω και κατι αλλο για το οποιο ειμαι 100% σιγουρος?Οτι απο την στιγμη που σου μπηκε η ιδεα,παει τελειωσε,πες οτι την εχει ηδη δωσει την 5870 και εχεις ηδη παρει 6950. :P

Θεμα ημερων ειναι να το κανει.Ετσι οπως τα λες ειναι. :mrgreen: :mrgreen:

Ας το κανει λοιπον.Στανταρ το μονο που κανει αυτη την στιγμη ειναι να διαβαζει reviews της 6950 και το πως ξεκλειδωνει.(και εγω αυτο εκανα) :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...