ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 παιδια τί ειναι το ΚΕΠΕΑ? το λινκ δε λειτουργει ή ειναι δικο μου λαθος?
activex Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 καλη η πλακα αλλα μπορει να απαντησει καποιος υπευθυνα ?μετα το πρωτο ετος ποση ειναι η αδεια? 21 22 ή 24? αν και καθηστεριμενα θα σου απαντησω πως ουσιαστικα το συνολο τις αδειας δεν αλαζει.αλαζει ο τροπος που μπορεις να την παρεις. συγκεκριμενα αντιστιχουν 2 μερες ανα μηνα για εναν νεο υπαλληλο (κατω του ενος ετους εργασια) εφοσον ειχε ειδη δουλεψει τον εκαστοτε μηνα εκανε τη σουμα του και...την επερνε ενω μετα το ετος μπορεις θεωριτικα να παρεις ολη την αδεια σου "προκαταβολικα" δηλαδι απο τον πρωτο μηνα και τις...24 μερες! αν δεν κανω λαθος αυτο τωρα εχει αλαξει και απο την αρχη της εργασιας δικαιουσε ολοι την αδεια. συνεπος δεν υπαρχει διαφορα. ολα αυτα θεωριτικα βεβαια..
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 ευχαριστω πολυ αλλα το θεμα που με απασχολει δεν ειναι ακριβως αυτο. απασχολουμαι με συμβαση ιδιωτικου δικαιου ορισμενου χρονου σε δημοσια υπηρεσια και θελω να μαθω τι ειδους αδειες δικαιουμαι εκτος απο την κανονικη. η υπηρεσια μου ξεθαψε μια απαντηση υπουργειου του 2003 η οποια αναφερει πως δεν δικαιουμαι ουτε κανονικη ουτε καμια αλλη αδεια πλην αναρρωτικης. η οποια απαντηση φυσικα με εχει κανει να ψαχνομαι γιατι τοτε δε βλεπω πως μου δινουν κανονικη εδω και χρονια. σας παρακαλω αν εχετε οποιαδηποτε ιδεα για το πού θα μπορουσα να ρωτησω να μου γραψετε, εδω ή σε πμ. ζουμε ολοι το μυθο μας στην ελλαδα τελικα
activex Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 ευχαριστω πολυ αλλα το θεμα που με απασχολει δεν ειναι ακριβως αυτο. απασχολουμαι με συμβαση ιδιωτικου δικαιου ορισμενου χρονου σε δημοσια υπηρεσια και θελω να μαθω τι ειδους αδειες δικαιουμαι εκτος απο την κανονικη. η υπηρεσια μου ξεθαψε μια απαντηση υπουργειου του 2003 η οποια αναφερει πως δεν δικαιουμαι ουτε κανονικη ουτε καμια αλλη αδεια πλην αναρρωτικης. η οποια απαντηση φυσικα με εχει κανει να ψαχνομαι γιατι τοτε δε βλεπω πως μου δινουν κανονικη εδω και χρονια. σας παρακαλω αν εχετε οποιαδηποτε ιδεα για το πού θα μπορουσα να ρωτησω να μου γραψετε, εδω ή σε πμ. ζουμε ολοι το μυθο μας στην ελλαδα τελικα εποπτης εργασιας ειναι η λυση σου.. θα σε κατατοπισει πληρος σχετικα με ολα τα δικαιοματα σου (ακομα και τα μισθολογικα) αυτη ειναι η δουλεια του!
papahlamidas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τώρα ειλικρινά 24 μέρες άδειας δεν είναι κοροϊδία ? Δεν το λέω μόνο για εμάς στην Ελλάδα γιατί και έξω ξέρω στης περισσότερες χώρες τα πράγματα είναι στο ίδιο μοτίβο. Εμάς τουλάχιστον μας σώζει που έχουμε αρκετές αργίες...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 σημερα μου κλαιγοτανε ενας στρατιωτικος γιατι δεν παιρνουν λεει ουτε τις κανονικες τους αδειες αυτος και οι συναδελφοι του, οποτε δεν αντεξα στον πειρασμο και τον ρωτησα ποσες μερες παει η κανονικη ... απαντηση? 50 μερες, χωρια τα εξτρα ... ξερετε, γαμητικες-πολιτικες γαμητικες, γονικες (μετα-γαμητικες), τιμητικες, σημαιας, βρακας, γραβατας και οοοοολες οι αλλες! αλλα εχουμε συχνες μεταθεσεις, μου ειπε τελικα και μ'εστειλε! ελεος - ελεος - ελεος! μηπως ξερει κανεις αν η επιθεωρησεις εργασιας εχουν ολες το ιδιο ωραριο 9-1? γιατι οι υπολοιποι εργαζομενοι μαλλον πρεπει να παρουν αδεια (χαχαχα) για να τους πετυχουν! ελεος! again!
jeankoyg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Σχετικά με άδειες κτλ στο http://www.kepea.gr/aindex.php?let=28 click στο Άδεια (ΚΕ.Π.Ε.Α. = Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων)
ιονας Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 καπου κοντα σου σιγουρα θα υπαρχει γραφειο της διευθυνσης εργασιας. εκει θα πας με ολες της αποριες σου για να παρεις της αναλογες απαντησεις. παντως μην νομιζεις οτι παντα παιρνεις αυτα που δικαιουσε απ τον εκαστοτε εργοδοτη.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 οταν ο εργοδοτης ειναι το κρατος ομως και παλι καταφερω να μή μπορω να παρω ουτε κανονικη αδεια πρεπει να το δω τουλαχιστο γραμμενο για να το πιστεψω! ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! -----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 10 : 15 : 10----- δυστυχως η επιθεωρηση εργασιας δηλωσε αναρμοδια για την περιπτωση μου καμια αλλη ιδεα κανεις?
mindcrime Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 που μπορω να βρω εναν οδηγο για τα δικαιωματα του εργαζομενου και για θεματα αδειων αναρρωτικων... ακουσα οτι πλεον μπορεις να παρεις αδεια απο τον πρωτο μηνα (νομιζω ψηφιστηκε χτες?) http://www.disobey.net/ergasia/ergasia/B8D392EB-71C8-4F16-82D9-ACDEA05FF6FD.html
AnAsTaSiADePp Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 ποιά είναι τα δικαιώματα του εργαζομένου στην ε.ε και ποιά στην ελλάδα;πώς μπορώ να τα βρώ;
Apoll Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 ποιά είναι τα δικαιώματα του εργαζομένου στην ε.ε και ποιά στην ελλάδα;πώς μπορώ να τα βρώ; Εξαρτάται την χώρα και την σύμβαση που εσύ υπογράφεις με την εκάστοτε εταιρία. Για να δεις ότι είναι γενική και αόριστη η όλη έννοια, στην Βρετανία που μένω και εργάζομαι, οι εργάσιμες ώρες την εβδομάδα είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή, και εταιρία σε εταιρία, για την ίδια ακριβώς εργασία. Μέχρι τώρα η Βρετανία είχε κάνει opt-out από την Ευρωπαϊκή σύμβαση εργασίας για μέγιστο αριθμό εργασιακών ωρών την εβδομάδα με απεριόριστο όριο. Με αποτέλεσμα να έχεις πολλούς, ακόμα και εκπαιδευόμενους γιατρούς, να βαράνε 60+ ώρες την εβδομάδα. Η κάθε εταιρία σου παρέχει διαφορετικό αριθμό αδειών, μέχρι και να σου χρεώνουν τις αργίες ως άδειες γίνεται. Αν και το ελάχιστο είναι 18 μέρες + αργίες, υπάρχουν πολλοί που παραβαίνουν. Σχετικά με "ασθένεια" άλλες σου επιτρέπουν να αρρωστήσεις μέχρι ενος λογικού ορίου που εξαρτάται από την φύση της εργασίας σου και εσένα, και άλλες απλά δεν σε πληρώνουν για την μέρα που έχασες. Και φυσικά μην αναφέρεις ποτέ δικαιώματα σε κανένα, ιδίως στον χώρο εργασίας σου. Εκτός αν ανήκεις σε κανένα συνδικάτο. (το οποίο μπορεί να θέλει και ετήσια συνδρομή). Διαφορετικά απλά σου λένε ότι καταργούν την θέση εργασίας που έχεις και φεύγεις. Για να γλυτώσουν την απόλυση και πιθανές συνέπειες δυσμενής απόλυσης.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Και φυσικά μην αναφέρεις ποτέ δικαιώματα σε κανένα, ιδίως στον χώρο εργασίας σου. Εκτός αν ανήκεις σε κανένα συνδικάτο. (το οποίο μπορεί να θέλει και ετήσια συνδρομή). Διαφορετικά απλά σου λένε ότι καταργούν την θέση εργασίας που έχεις και φεύγεις. Για να γλυτώσουν την απόλυση και πιθανές συνέπειες δυσμενής απόλυσης. Είμαι ο μόνος που δε βλέπω καμμία απολύτως λογική σε αυτό; Τη κλωτσιά την ονομάσαμε κατάργηση θέσης εργασίας; Ωραίο παραθυράκι για τα αφεντικά πάλι.Γ#$%#% το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!
black_widow Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Και φυσικά μην αναφέρεις ποτέ δικαιώματα σε κανένα, ιδίως στον χώρο εργασίας σου. Εκτός αν ανήκεις σε κανένα συνδικάτο. (το οποίο μπορεί να θέλει και ετήσια συνδρομή). Εδώ σε τράπεζα που έκανα πρακτική " τόλμησα " να ζητήσω τρίωρη άδεια για να πάω να γράψω ( που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σπουδαστές ) και μου λέγανε " δεν σου δίνουμε γιατί έχεις υπερβεί τις 5 ημέρες που δικαιούσαι να λείπεις από την πρακτική" ( τις είχα υπερβεί λόγω ασθένειας και τις συμπλήρωσα στο τέλος όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις). Τους πήγα γραπτά το σημείο του προεδρικού διατάγματος που το λέει αυτό, μετά μου το παίζανε κινέζοι ότι δεν υπάρχουν αυτά που λέω και που τα βρήκα ( ) και όταν απαίτησα γραπτά την άρνησή τους και το λόγο άρνησής τους, ξαφνικά ανακαλύψανε ότι έχω δίκιο. Εννοείται βέβαια σύμφωνα με δικά τους λεγόμενα ότι αν δούλευα κάπου κανονικά και τόλμαγα να λείψω τόσες πολλές ημέρες θα απολυόμουνα και μου κάνανε και χάρη που δεν διεκόψανε την πρακτική άσκηση ... Η απειλή αυτή έγινε ενώ ήμουνα άρρωστη, δε με βρήκε κάποια προισταμένη εκεί πέρα στο τηλέφωνο ( είχα ενημερώσει φυσικά για την απουσία μου λόγω ασθένειας το αρμόδιο τμήμα και το γραφείο στο οποίο εργαζόμουνα) που με πήρε 9 η ώρα το πρωί στο κινητό και έβαλε κάποια σπουδάστρια από το ίδιο τμήμα με μένα να με ενημερώσει ότι χάνω την πρακτική. Εννοείται πήρα τηλέφωνο επιτόπου το τμήμα σχετικό με τις συμβάσεις και δε ξέρανε τίποτα και έκανα την ανάλογη φασαρία... Δεν φτάνει που παίρνουν επιδότηση 50 % της αμοιβής από τον ΟΑΕΔ και πληρώνουν εισφορές μόνο 10,11 ευρώ για επαγγελματικό κίνδυνο , έχουνε και θράσος Προς το παρόν παραμένω μόνο σε ελεύθερο επάγγελμα
Apoll Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Είμαι ο μόνος που δε βλέπω καμμία απολύτως λογική σε αυτό; Τη κλωτσιά την ονομάσαμε κατάργηση θέσης εργασίας; Ωραίο παραθυράκι για τα αφεντικά πάλι.Γ#$%#% το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ! Το θέμα είναι όμως ότι αν παράγεις έργο, πληρώνεσαι και με το παραπάνω. Σε μια καθαρά καπιταλιστική κοινωνία, χωρίς περιορισμούς και απελευθερωμένη από τον έλεγχο, η ποιότητα της εργασίας που εσύ προσφέρεις είναι μεγάλη υπόθεση. Και προσωπική και έναντι στον εργοδότη σου. Απλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις στον τομέα που ειδικεύεσαι/εργάζεσαι καθημερινά και απαιτεί τουλάχιστον στην δική μου δουλειά δύο ώρες την ημέρα από τον προσωπικό μου χρόνο. Δυστυχώς όσοι δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, δεν θα πρέπει να διαμαρτύρωνται για μισθούς και δικαίωμα στην εργασία κλπ. Όσον αφορά τους μισθούς και ο αν είναι αρκετά τα λεφτά, ο ωχαμανδερφισμός στην Ελλάδα και η απώλεια καταναλωτικής συνείδησης είναι αυτά που συμβάλουν στην σημερινή κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.