Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να τους κανει μηνυση και το ελληνικο κρατος για διαφυγοντα κερδη απ τις πωλησεις ολων των συγχρονων αοιδωνγια να ξεπληρωσουμε το χρεος μας προς το δντ, για την ακριβεια να το αγορασουμε ολο το δντ μαζι και την κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα ετσι για να βγαλουμε το αχτι μας

Δημοσ.

και εγω οταν κανω μπανιο στο ντουζ τραγουδαω δικα μου στιχακια και ακουν οι γειτονες.

να ζητησω τιποτα λεφτα?

Δημοσ.

ε, εντάξει το κόστος του CD είναι κάτω από μισό ευρώ (το δισκάκι και το χαρτί).

Το κόστος περιλαμβάνει όμως και τα κέρδη των μουσικών - τραγουδιστών - καλλιτεχνών - χονδρεμπόρων - διαφήμισης κλπ.

Φυσικά και αισχροκερδούν, δεν το συζητάμε. νταβατζιλίκι είναι. Ακόμα περισσότερο όταν χρεώνουν με το τραγούδι όπου τα λεφτά που παίρνουν είναι περισσότερα από το ολόκληρο CD. Θα μου πεις το CD δεν το αγοράζει πλέον κανείς , αλλά παίρνει μόνο τα τραγούδια που του αρέσουν.

Όσον αφορά το θέμα μας, οι δικηγόροι τους μάλλον ξεφτύλισαν τα επιχειρήματα τους με αυτές τις απαιτήσεις. Το παραξεφτυλίσανε κι αυτοί !

Ναι! Αν υποθέσουμε ότι βάζουν 5 Ευρώ το cd και με τα σωστά ηλεκτρονικά μαγαζιά, συν την αυξημένη αγορά από κανονικά μαγαζιά θα έχουν τουλάχιστον τετραπλασιάσει τις πωλήσεις. Οπότε θα ήταν μία ή άλλη με το να το πουλάνε 20. Όλα αυτά, γιατί οι μαύροι που πουλάνε cd θα έβρισκαν άλλο επάγγελμα και κόσμος που καταφεύγει στο ηλεκτρονικό λαθρεμπόριο, λόγω τιμών, θα προτισούμε να αγοράσει. Προφανώς, όμως πάλι θα υπήρχαν τζαμπατζίδες, γιατί αυτοί έτσι είναι...

Σκέψου το διαφορετικά. Συνεχώς αγοράζουμε mac/android εφαρμογές στα κινητά μας, με 1-2-5-10 Ευρώ. Δεν θα μας ήταν δύσκολο να αγοράσουμε ένα κομμάτι με 10-20λεπτά...

Και ούτως ή άλλως. οι καλλιτέχνες δεν βγάζουν τόσα χρήμματα από τα cd που πουλάνε, αλλά από εμφανίσεις/διαφημίσεις/πνευματικά δικαιώματα. Πχ για να παίξει μια ταινία το τάδε κομμάτι πληρώνει πνευματικά δικαιώματα...

Δημοσ.

μου ήρθαν κάτι e-mail στα spam που λένε ότι το lime wire επανήλθε με άλλο όνομα

ότι να'ναι!

πάντως το ποσό είναι υπερβολικό, και φυσικά ανήκουστο

Δημοσ.

Σε ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 400 δισεκατομμυρίων και 75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμούν το χρέος του Limewire απέναντί τους, οι 13 δισκογραφικές που το μηνύουν.

Είναι αυτό που είχε γράψει ο ποιητής (συγγραφέας, αλλά ποιητικός), μετά το άκουσμα του αιτήματος του (τότε) Βασιλικού Επιτρόπου για πολλάκις εις θάνατον (δε θυμάμαι πόσες φορές....11...; ) και την απάντηση στην ερώτηση του δικαστηρίου αν είχε ο κατηγορούμενος να πει κάτι : "Αυτό που έχω να πω είναι να πάρει ο Επίτροπος τ' αρχίδια μου άμα μ' εκτελέσουν, να τα κάνει καπνοσακούλα" (...ή κάπως έτσι τέλος πάντων....)

Δημοσ.

Καλό το ανέκδοτο, σύντομα όποιος μουρμουρίζει ένα ρυθμό από ένα τραγούδι θα πλακώνουν τα μαύρα ελικόπτερα της MPAA και θα τον μπαγλαρώνουν.

Τουλάχιστον γραφικοί, για να μην πω ξεφτίλες, οι νομικοί σύμβουλοι των εταιριών αυτών.

Φανταζομαι κοριους της MPAA στα μπανια μας σε λιγα χρονια :-D

Δημοσ.

ε, εντάξει το κόστος του CD είναι κάτω από μισό ευρώ (το δισκάκι και το χαρτί).

Το κόστος περιλαμβάνει όμως και τα κέρδη των μουσικών - τραγουδιστών - καλλιτεχνών - χονδρεμπόρων - διαφήμισης κλπ.

Φυσικά και αισχροκερδούν, δεν το συζητάμε. νταβατζιλίκι είναι. Ακόμα περισσότερο όταν χρεώνουν με το τραγούδι όπου τα λεφτά που παίρνουν είναι περισσότερα από το ολόκληρο CD. Θα μου πεις το CD δεν το αγοράζει πλέον κανείς , αλλά παίρνει μόνο τα τραγούδια που του αρέσουν.

Όσον αφορά το θέμα μας, οι δικηγόροι τους μάλλον ξεφτύλισαν τα επιχειρήματα τους με αυτές τις απαιτήσεις. Το παραξεφτυλίσανε κι αυτοί !

για την ακριβεια η τιμη του υλικου και μονο του CD ειναι χιλιομετρα κατω απο το 1 και το μισο ευρο ! Δεν αγοραζουν αδια απο το σουπερ μαρκετ αυτοι ! Αν σκεφτεις cd μαζικης παραγωγης που απευθινοντε σε ολη την γη τι πολησεις κανουν , τοτε στο 1 ευρο ( απο τα 5 )πληρονετε μεχρι και η καθαριστρια τησ δισκογραφικης !!

Επισης κανενα CD δεν κανει 5 ευρο ... εκτος αν ειναι "παλιο" , και παλιο εννοουμε 2 χρονων αν ειναι απο αυτα που βγαζουν καινουργιο καθε 10 μερες ή 10 χρονων αν ειναι κανα σοβαρο CD που ακσιζει να πληρωσεις!

Με λιγα λογια προτιμω να παρω τα 5 ευρο και να τα δωσω στον καλλιτεχνη σε μια συναυλια ( 5 ευρο για συναυλια ? Ουτε σουβλακια δν περνεισ με 5 ευρο αλλα τελοσ παντων) παρα στο CD !

:mrgreen: :shock: :fear:

Δημοσ.

Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα λέει η παροιμία..!! Γι αυτό λένε έως 75 τρις. μπας κ παρουν ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά θα πάρουν πολλά 3άρια... :X

Δημοσ.

Γίνεται να κάνουμε κάτι αντίστοιχο ως Ελλάδα; Με τη φέτα πχ ή με τις ελιές;

Τι μνημόνιο και βλακείες;...

Πείτε στη Σουηδική Ακαδημία να με πάρει τηλ. μετά το απόγευμα, γιατί θα είμαι για καφέ....

Και τα λεφτά τα θέλω σε 50ευρα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...