geor67geor Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, Προχθές αγόρασα μία τηλεόραση και συγκεκριμένα την Samsung UE40C6510UW και την σύνδεσα μέσω HDMI με το Dvd-Recorder LG RH387H. H σύνδεση πέτυχε ως προς την αναπαραγωγή ταινιών από dvd δίσκο αλλά και από εγγεγραμένο υλικό του σκληρού δίσκου του LG. Αυτό που δεν κατάφερα ήταν να μπορέσω να κάνω εγγραφή στον σκηρό δίσκο, διότι το DVD δεν "βλέπει" τα κανάλια της TV. Στην περιοχή που μένω παρακαλουθούμε όλα τα κανάλια μέσω Degea και δεν υπάρχει η δυνατότητα για αναλογικά. "Έτρεξα" το LG για να βρει τα κανάλια μόνο του, αλλά βρήκε όπως είναι φυσικό μόνο μερικά αναλογικά και αυτά πολύ κακής ποιότητας. Τι πρέπει να κάνω για να "δει" το dvd τα ψηφιακά κανάλια της tv και να κάνω εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων στον σκληρό δίσκο του; Ευχαριστώ!
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Πρέπει να βάλεις στο LG σαν είσοδος όταν γράφεις το HDMI αν αυτό δεν γίνεται τότε έχασες,πρέπει να συνδέσεις και scart ή αν είσαι εντελώς άτυχος απλό καλώδιο κεραίας μεταξύ TV και LG και να διαλέξεις την ανάλογη είσοδο. Όλα αυτά αν την digea την πιάνεις μέσα από την TV σου.
geor67geor Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Πρέπει να βάλεις στο LG σαν είσοδος όταν γράφεις το HDMI αν αυτό δεν γίνεται τότε έχασες,πρέπει να συνδέσεις και scart ή αν είσαι εντελώς άτυχος απλό καλώδιο κεραίας μεταξύ TV και LG και να διαλέξεις την ανάλογη είσοδο. Όλα αυτά αν την digea την πιάνεις μέσα από την TV σου. Η σύνδεση με καλώδιο κεραίας μεταξύ TV και DVD έχει γίνει. Το ίδιο και με το HDMI. Εννοείς ότι πρέπει να κάνω και τρίτη σύνδεση με scart;
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Πρέπει στο LG να διαλέξεις την σωστή είσοδο αν δεν έχει είσοδο HDMI βάζεις είσοδο κεραία. Δες κάπου στο τηλεχειριστήριο σου έχει κουμπάκι INPUT εκεί διαλέγεις μεταξύ AUX/scart/και διάφορα άλλα.αν πιάνεις digea από την TV σου πρέπει να βλέπεις το κανάλι που θες να γράψεις και να ψάξεις από το LG την σωστή είσοδο.
geor67geor Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Πρέπει στο LG να διαλέξεις την σωστή είσοδο αν δεν έχει είσοδο HDMI βάζεις είσοδο κεραία. Δες κάπου στο τηλεχειριστήριο σου έχει κουμπάκι INPUT εκεί διαλέγεις μεταξύ AUX/scart/και διάφορα άλλα.αν πιάνεις digea από την TV σου πρέπει να βλέπεις το κανάλι που θες να γράψεις και να ψάξεις από το LG την σωστή είσοδο. Τα κανάλια degea τα πιάνω μέσω της τηλεόρασης. Το LG έχει είσοδο HDMI και το έχω συνδέσει. Έχω όμως συνδέσει την TV και με κεραία με το LG και το LG με την κεντρική κεραία. Όντως το LG έχει ένα κουμπί AV/INPUT το οποίο το έχω δοκιμάσει και δεν βλεπει σε καμία επιλογή του το κανάλι της τηλεόρασης.
geor67geor Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Στο av/input έχει επιλογή HDMI; Όχι. Έχει επιλογές AV1,AV2,AV3,DV και PR01,02,03,κτλ. Επιλογή HDMI έχει στην TV μέσω της οποίας μπαίνω και βλέπω ότι αναπαράγει το LG είτε στο AV1,AV2,AV3,PR01 εκτός από το DV.
TheELF Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τα PR είναι τα κανονικά κανάλια μέσου κεραίας που δεν μας βολεύουν,οπότε μένεις με κάποιο AV κατά κανόνα τουλάχιστον ένα από αυτά είναι τύπου RCA και τα υπόλοιπα scart οπότε δεν την γλυτώνεις πρέπει να ενώσεις tv με dvd μέσου scart για να κάνεις εγγραφές.
geor67geor Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Τα PR είναι τα κανονικά κανάλια μέσου κεραίας που δεν μας βολεύουν,οπότε μένεις με κάποιο AV κατά κανόνα τουλάχιστον ένα από αυτά είναι τύπου RCA και τα υπόλοιπα scart οπότε δεν την γλυτώνεις πρέπει να ενώσεις tv με dvd μέσου scart για να κάνεις εγγραφές. Έπραξα όπως με συμβούλεψες. Έκανα την σύνδεση του DVD με την TV μέσω scart. Είχες δίκιο. Στο AV1 έλαβα το σήμα του τηλεοπτικού καναλιού που έβλεπα στην τηλεόραση. Φυσικά όπως μου είχες αναφέρει παραπάνω, μπόρεσα και έκανα εγγραφή στον σκληρό δίσκο του DVD. Δοκίμασα ενώ έγραφα στον σκληρό και άλλαξα κανάλι στην τηλεόραση. Και πάλι είχες δίκιο. Μπορώ να γράφω μόνο ότι βλέπω στην τηλεόραση. Σκέφτομαι εάν έκανα σύνδεση του DVD με τον αποκωδικοποιητή που είχα στην παλιά τηλεόραση και μετά τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση ή δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλο συνδυασμό,μήπως τελικά μπορούσα να γράψω στον σκληρό παρακολουθώντας άλλο κανάλι στην τηλεόραση; Πάντως ακόμη και εάν δεν γίνεται τίποτα ούτε με τον αποκωδικοποιητή, πάλι καλά, θα γράφω ότι βλέπω. Από το τίποτα... Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες τις γνώσεις σου μαζί μου, αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσες!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.