SpirosLouis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα σας, Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μικρό δίκτυο για το σπίτι βάζοντας και τον serverάκο μου μέσα. Θα σας παραθέσω 2 σχήματα με το δίκτυο τώρα και το δίκτυο που θα προσπαθήσω να στήσω. Πείτε μου αν αυτά γίνονται σας παρακαλώ και τις απόψεις σας. Το δίκτυο μου τώρα: Και θέλω να το μετατρέψω σε κάτι τέτοιο: Όπως βλέπετε έχει προστεθεί την δεύτερη εικόνα και ο server μου που θα επικοινωνεί με τον υπολογιστή μου. Τι λέτε θα λειτουργήσει; Το router αυτήν την δουλιά μου φαίνεται κάνει και για αυτό το χρησημοποιώ και σε αυτό το σημείο. Πείτε μου τις απόψεις σας και αν μπορείτε προτείνετε μου και router. Ευχαριστώ πολύ.
dewn735 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Το θέμα δεν αν θα λειτουργήσει (φυσικά και θα παίξει!), αλλά το τι θες να κάνεις ακριβώς. Πόσοι υπολογιστές θα είναι στο δίκτυο, αν σου είναι απαραίτητο το wifi, κτλ. Για δώσε παραπάνω πληροφορίες...
SpirosLouis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Το θέμα ποιο είναι με το παραπάνω router που θα βάω είναι: Να εκμεταλευτώ το wi-fi που το χρειάζομαι για τις κινιτές μου συσκευές ή καμιά φορά όταν είμαι κάτω από το σπίτι με το laptop να μπαίνω. Επίσης να μπορώ να έχω ένα μικρό δίκτυο ανάμεσα στους υπολογιστές 3 και 4 εκ των οποιων ο ένας θα είναι server που σημαίνει ότι θα κρατάει και τον 4. Επίσης δεν μπορώ να φέρω και άλλο καλώδιο για τον server(δεν έχει internet προς το παρών) από το modem. Έτσι πιστεύω ένα routerάκι εκεί είναι ότι πρέπει.
dewn735 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Το πρόβλημα με αυτή τη συνδεσμολογία είναι το ότι τα συνηθισμένα (φθηνά) ρουτεράκια "παίζουν" στα 100MB. Κατ' εμέ, καλύτερα να πάρεις ένα 1000άρι switch (πχ αυτό) και πάνω σε αυτό να συνδέσεις modem, server, υπολογιστές και access point
SpirosLouis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μπα δύσκολο το βλέπω να αλλάζω τόσα πολλά. Οπως και είπα και παραπανω δεν μπρορώ να τραβήξω επιπλέον καλώδιο για τον server μου και σκέφτομαι τώρα και το θέμα του ethenet hub...φθηνή αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστη και καλή λύση είναι. Βέβαια χάνω την σύνδεση με τον υπολογιστή μου και το wi-fi.
dewn735 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Οπως και είπα και παραπανω δεν μπρορώ να τραβήξω επιπλέον καλώδιο για τον server μου Θα αποσυνδέσεις τον server από το PC4 (αυτό δεν έχεις σχεδιάσει και θα τα συνδέσεις και τα δύο πάνω στο switch (ή το hub) για τα υπόλοιπα... it's up to you!
SpirosLouis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Ωραία ας υποθέσουμε ότι υπάρχει το router. Τότε δεν χάνετε η εποικινωνία του server με το pc;
dewn735 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Εάν υποθέσουμε ότι και οι δύο παίζουν με δυναμική ip, θα επικοινωνούνε μέσα από το router. Απλά θα χρειαστείς cross-over καλώδια δικτύου και όχι straight-over
SpirosLouis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τα crossover καλώδια είναι είτε για να συνδέεις 2 υπολογιστές άμεσα, είτε για σύνδεση από router lan port σε switcher/hub normal port. Άρα straigh over θέλω. Από το pc και τον server θα πανε στο router.
ice25 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 όλο αυτό που θέλεις να κάνεις γίνετε και με ενα wifi usb, το έχεις συνδεδεμένο πχ στον server σου που φαντάζομαι θα είναι συνέχεια ανοικτος και εχεις το wi-fi σου. τώρα αν τον server θες να τον απομονώσεις απο τα υπόλοιπα pc(pc1 pc2) είτε ρυθμίζεις το firewall να δε χετε συνδέσεις απο την ip του pc4 είτε με ssh το δίκτυο σου απο άποψη καλωδίωσης παραμένει όπως είναι Εάν υποθέσουμε ότι και οι δύο παίζουν με δυναμική ip, θα επικοινωνούνε μέσα από το router. Απλά θα χρειαστείς cross-over καλώδια δικτύου και όχι straight-over η δυναμική IP τη σχέση έχει με τα καλώδια?? και στο δίκτυο που θέλει να κάνει γιατί να μην βάλει στατικές IP?
SpirosLouis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Για κακή μου τύχη φίλε ice25 αγόρασα μια κάρτα crypto pci. Πάω να την κάνω station αλλά δεν γίνεται με τίποτα!!! Τι με windows τι με ubuntu δεν θέλει...!
ice25 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 δοκίμασε στα win απενεργοποιώντας το πρόγραμμα που σου δίνει η crypto και καν το μέσα απο τα ασύρματα δίκτυα των win γιατί το software της crypto είναι...
SpirosLouis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Άστα....άστα...δεν ξέρω πως γίνεται από τα windows αλλά από όσο ξέρω από τα windows xp δεν γίνεται. Για μεταγενέστερες εκδόσης δεν έχω ψάξει τι να σου πώ...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δε μπορώ να καταλαβω που δυσκολευεσε.. Γιατι ο Computer 4 πρεπει να επικοινωνει με το server κατευθιαν και με το μοντεμ ταυτοχρονα;
SpirosLouis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Για να μπορεί αν ελέγχει τον computer 4 και ταυτόχρονα να έχει και σύνδεση στο internet. Άν και εδώ που το σκέφτομαι κανονικά ο computer 4 δεν πρέπει να έχει σύνδεση στο internet. Αλλά άμα ο server για κάποιο λόγο κλείσει ο computer 4 δεν δουλέυει. Πποποπο παράξενο είναι!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.