TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 να ρωτησω κατι που μου ηρθε σαν ιδεα.γιατι δεν φτιαχνει κανεις ενα τσιπακι υβριδιο?νανοτεχνολογια ξερω γω στον εναν πυρηνα,πυριτιο στον αλλον,κβαντα στον παραδιπλα γενικα να εχει ενα μερος για τα παντα?δν θα ηταν τρελη φαση? (και η γκομενα μενει ισογειο...fail) Αν γινόταν να κάνουμε κάτι απλός σκέφτοντας το θα το είχα κάνει και εγώ,δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 αλλο εψαχνα και αλλου επεσα...ως συνηθως http://invenio.lib.auth.gr/record/79724?ln=el
orotoi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 +1 σε όλα τα posts απο TheElf και ispirosx.. Δε καταλαβαίνω τη λογική όσων λένε οτι δεν πρόκειται να γίνει ή οτι και να γίνει σίγα ποια θα ναι η χρήση κτλ κτλ (και που απ οτι κατάλαβα κάποιοι απο αυτούς είναι και φοιτητές ή απόφοιτοι θετικής κατεύθυνσης). Πόση μυωπία έχετε και βλέπετε μέχρι αύριο μόνο?
oldnew Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 +1 σε όλα τα posts απο TheElf και ispirosx.. Δε καταλαβαίνω τη λογική όσων λένε οτι δεν πρόκειται να γίνει ή οτι και να γίνει σίγα ποια θα ναι η χρήση κτλ κτλ (και που απ οτι κατάλαβα κάποιοι απο αυτούς είναι και φοιτητές ή απόφοιτοι θετικής κατεύθυνσης). Πόση μυωπία έχετε και βλέπετε μέχρι αύριο μόνο? Ακόμα και αν φτιάξουν ένα τέτοιο επεξεργάστη, αυτο δε σημαίνει ότι θα βγει σε μαζική παραγωγη. Πρέπει να βρεις και έναν τροπο φθηνης μαζικής παραγωγής. Το νωριτερο σε 50 χρόνια... Αν ποτε συμβεί. Η θεωρία για τα σημερινά CPU ήταν 100 χρόνια πριν.
TallyhawkGr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 βασικά κάθε τι καινούργιο περνάει από τεστ αντοχής και αξιοπιστίας και μαζί με όλα τα διαδικαστικά και όλα τα τεστ το νωρίτερο θέλει 50 χρονάκια ! Αυτό βέβαια με τα τωρινά δεδομένα γιατί σε 50 χρόνια από τώρα μπορεί να έχει εφευρεθεί και η μηχανή του χρόνου και να πάνε 50 χρόνια μετά για να δουν και να γυρίσουν 50 χρόνια πίσω να πουν ότι δούλεψε , αλλά πάλι και η μηχανή η ίδια θα θέλει 50 χρόνια για να εδραιωθεί οπότε +50χ2-50/2 αν υπολογίσεις και την διαιτησία ... δε ξέρω τελικά .. μάλλον θα πάρω 2 με από όλα !
Rn. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αν γινόταν να κάνουμε κάτι απλός σκέφτοντας το θα το είχα κάνει και εγώ,δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. relax.δεν ειπα οτι ειναι ευκολο ουτε ειρωνευτικα.απλος εθεσα μια ιδεα.η οποια απο τα λεγομενα σας θα ειχε πολλα πλεονεκτηματα σε σχεση με τον καθενα ξεχωριστα κτλπ κτλπ.και επεισης με αυτη την λογικη δεν παμε μπροστα.τα πραγματα παντα ειναι ευκολα.εμεις τα κανουμε συνθετα.(η ετσ εχω δει μεχρι τωρα)αλλωστε στα μαθηματικα υπαρχει μεθοδος απλοποίησης.
TheELF Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 relax.δεν ειπα οτι ειναι ευκολο ουτε ειρωνευτικα.απλος εθεσα μια ιδεα.η οποια απο τα λεγομενα σας θα ειχε πολλα πλεονεκτηματα σε σχεση με τον καθενα ξεχωριστα κτλπ κτλπ.και επεισης με αυτη την λογικη δεν παμε μπροστα.τα πραγματα παντα ειναι ευκολα.εμεις τα κανουμε συνθετα.(η ετσ εχω δει μεχρι τωρα)αλλωστε στα μαθηματικα υπαρχει μεθοδος απλοποίησης. Για να φτιάξουμε κάτι υβριδικό πρέπει πρώτα να τελειοποιήσουμε τα ξεχωριστά,π.χ. ενώσαμε SSD με απλούς σκληρούς γιατί κατέχουμε και της δύο τεχνολογίες,αυτήν την στιγμή μόνο τους «κλασσικούς» επεξεργαστές έχουμε οπότε είναι λίγο παράλογο να σκεφτόμαστε την ένωση ανύπαρκτων πραγμάτων,σαφώς και θα ήταν καλή φάση αν γινόταν αλλά έχουμε ακόοοοοομα.
oldnew Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ε οχι και 100...60-70 Μιλαγα για τη θεωρία.. Το πως να δημιουργησεις λογικη μονο με 0 και 1 και να το χρησιμοποιησεις για προγραμματισμό. Τα μαθηματικά αυτα θέλησαν κάποια στιγμή να αξιοποιήσουν και δημιούργησαν επεξεργαστες που έκαναν χρήση των παραπάνω μαθηματικών. Αυτα τα μαθηματικά είναι 100-150 ετών πριν..
capitan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 +1 σε όλα τα posts απο TheElf και ispirosx.. Δε καταλαβαίνω τη λογική όσων λένε οτι δεν πρόκειται να γίνει ή οτι και να γίνει σίγα ποια θα ναι η χρήση κτλ κτλ (και που απ οτι κατάλαβα κάποιοι απο αυτούς είναι και φοιτητές ή απόφοιτοι θετικής κατεύθυνσης). Πόση μυωπία έχετε και βλέπετε μέχρι αύριο μόνο? αν δεν εχω παρεξηγησει κατι και οι κβαντικοι υπολογιστες προσφέρουν μόνο τεράστια παραλληλία τότε δυστυχώς είναι σκούρα τα πράγματα και εξηγώ: υπάρχει στην επιστήμη υπολογιστών ο νόμος του Amdahl που σου λέει χοντρικά το αυτονόητο, ότι δηλαδή όσο παράλληλο και να είναι το μηχάνημα σου, πάντα το speedup που θα πετυχαίνεις θα περιορίζεται από το σειριακό κομμάτι του κώδικα. Και όσο μαγκας να είναι ο προγραμματιστής, αν το πρόβλημα δεν είναι εγγενώς παράλληλο, τότε δε μπορεί να κάνει και παπάδες. Βέβαια από την άλλη είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο η παραλληλία το ατού των κβαντικών... @ Rn. εκεί πάνε τα πράματα, όλα να μπουν σε ένα chipακι, βλέπε heterogeneous computing, amd και intel να βάζουν gpu-cpu στο ίδιο τσιπ κλπ κλπ
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μιλαγα για τη θεωρία.. Το πως να δημιουργησεις λογικη μονο με 0 και 1 και να το χρησιμοποιησεις για προγραμματισμό. Τα μαθηματικά αυτα θέλησαν κάποια στιγμή να αξιοποιήσουν και δημιούργησαν επεξεργαστες που έκαναν χρήση των παραπάνω μαθηματικών. Αυτα τα μαθηματικά είναι 100-150 ετών πριν.. α για την αλγεβρα boole ελεγες?
ispirosx Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Προτερήματα κβαντικών αλγορίθμων έναντι κλασικών με 2 βασικά παραδείγματα: 1) O αλγόριθμος του Peter Shor (1994) ο οποίος παραγοντοποιεί έναν μεγάλο ακέραιο αριθμό Ν σε 2 πρώτους σε χρόνο πολυωνυμικο ((log N)^3) και ΕΚΘΕΤΙΚΑ πιο γρήγορα από τον κλασικό αλγόριθμο που κάνει την ίδια διαδικασία σε χρόνο (e^((log N)^1/3*(log*log N)^2/3)). 2) Ο αλγόριθμος του Lov Grover (1996) o οποίος κάνει searching σε μια unsorted database με Ν στοιχεία σε χρόνο Ν^1/2 σε αντίθεση με τον κλασικό που κάνει Ν/2 (αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, στην ουσία μπορεί βρει το στοιχείο που ψάχνουμε με την πρώτη μπορεί και να να χρειαστεί να ψάξει ολόκληρη την database άρα με βάση τις πιθανότητες ο χρόνος είναι περίπου Ν/2). Χρόνος υλοποίησης κβαντικού υπολογιστη για εμπορική χρήση: AΓΝΩΣΤΟ (μπορεί αύριο το πρωί μπορεί και ποτέ). Μαθηματικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στους υπολογιστές: Όσο και αν ακούγεται "τρελό" η θεωρία συνόλων με 2 ψηφία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά απο τον Gottfried Leibniz το 1679 (πράγμα που επιβεβαιώνει την παραπάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου πάντα θέση πως αφου χρειάστηκαν 300+ χρόνια για να πάμε από την θεωρία στην πράξη για τους κλασικούς υπολογιστές καλύτερα να μην κάνουμε προβλέψεις για την εφαρμογή των κβαντικών που ως ιδέα αναφέρθηκαν μόλις το 1959 από τον Richard Feynman). Aρκετά χρόνια αργότερα ήρθαν και ομολογουμένως τελειοποίησαν την θεωρία οι George Boole και De Morgan. Τέλος όταν η επιστήμη ασχολούμενη με την κβαντική πληροφορική φτάνει σε επίπεδο να ακουμπά έννοιες όπως multiverse(παράλληλα σύμπαντα) ή κβαντική τηλεμεταφορά τα οποία εν γένει κάνουν την γενική σχετικότητα να μοιάζει "παρωχημένη" και ΜΑΛΛΟΝ προβληματική θεωρία (στα πρωταρχικά αξιώματά της και όχι στα αποτελέσματά της για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις…) τότε η κουβέντα για chip και video games και κάρτες γραφικών ακούγεται το λιγότερο… πεζή. Ελπίζω να μην το κούρασα με τα μεγάλα post αλλά προσπάθησα να γίνω όσο πιο λακωνικός γίνεται... Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το θέμα αυτό υπάρχει άφθονο υλικό στο internet γιατί από ένα σημείο και μετά είναι μάλλον άσκοπο να τα ΥΠΕΡαναλύουμε όλα σε ένα forum.
oldnew Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 α για την αλγεβρα boole ελεγες? Μπράβο.. Πανε 10 χρόνια που τα είχα κάνει στο Πανεπ. και δε θυμάμαι ορολογιες πλέον.. Ispirosx ωραίος.. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις. Εγραψες όσα θα έγραφα αν τα θυμομουν ακόμα.. Τι έχεις σπουδάσει;
ispirosx Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μπράβο.. Πανε 10 χρόνια που τα είχα κάνει στο Πανεπ. και δε θυμάμαι ορολογιες πλέον.. Ispirosx ωραίος.. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις. Εγραψες όσα θα έγραφα αν τα θυμομουν ακόμα.. Τι έχεις σπουδάσει; Προπτυχιακός 4ετής είμαι στο τμήμα Φυσικής ΑΠθ
Rn. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ispirosx μολις παω 3η λυκειου μου κανεις φροντιστηριο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα