Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

β)μονο και μονο που θα λες στον γειτωνα σου εχω κβαντικο υπολογιστη δεν σε κανει να φενεσε χ10000 ποιο κουλ?

αν ειναι αpple σιγουρα θα τραβηξεις πολλα γκομενακια ;)

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

3ο ετος διδασκεται η κβαντομηχανικη μεσα στην default υλη.και δεν ειναι δυσκολο μαθημα.ουτε η γενικη θεωρια της σχετικοτητας.κατι αλλα ειναι τα παλουκια.

Δεν μιλούσα για το μάθημα της κβαντομηχανικής αλλά για το μάθημα "Κβαντική Πληροφορική - Κβαντικοί Υπολογιστές".

http://www.physics.auth.gr/course/group/11

Δημοσ.

αδερφε μου καμια γκομενα λετε να πεσει εαν της πω για κβαντομηχανικη και πεταξω 2-3 ατακες απο αυτο το θεμα? :-D

περα απο την πλακα ευχαριστω για τις γνωσεις.αντε να παμε 3η να μαθουμε κατι σπουδαιο γιατι με συνολα και συναρτησεις πήξαμε(και εχουμε και χαλια μαθηματικο :-( )

Δημοσ.

αδερφε μου καμια γκομενα λετε να πεσει εαν της πω για κβαντομηχανικη και πεταξω 2-3 ατακες απο αυτο το θεμα? :-D

περα απο την πλακα ευχαριστω για τις γνωσεις.αντε να παμε 3η να μαθουμε κατι σπουδαιο γιατι με συνολα και συναρτησεις πήξαμε(και εχουμε και χαλια μαθηματικο :-( )

Ουυυ θα πέσει σιγουρα! Απο τον 2ο όροφο..

Δημοσ.

Ειπε ο Stephen Hawking καθως κοιταζε το απειρο κ αυτο εκεινον

Οφ τοπικ αλλά πολύ σε γουστάρω εσένα ... το δηλώνω ευθαρσώς !

γ)Στους συμβατικούς υπολογιστές το 0 και το 1 δεν αναφέρεται σε κίνηση ή μη ηλεκτρονίων αλλά στην τάση

Βασικά η τάση για να έχει νόημα και να μπορέσει να βγάλει 0 η 5v ή όσα θέλει το τσιπάκι για να δουλέψει πρέπει να εφαρμοστεί σε κλειστό κύκλωμα .. άρα κλειστό κύκλωμα και τάση = ρεύμα και από τα παλιά τα χρόνια ρεύμα = κίνηση ηλεκτρονίων ! Και φυσικά η κίνηση ηλεκτρονίων ανεβάζει την θερμοκρασία όχι η τάση στα άκρα του κυκλώματος .. αλλιώς η ασύνδετες μπαταριές θα έκαιγαν !

Βαριέμαι που τα λέω όλα αυτά αλλά δν έχω και τίποτα καλλίτερο να κάνω ! φρρρρρρρρρρρρρ

Δημοσ.

Ουυυ θα πέσει σιγουρα! Απο τον 2ο όροφο..

μα αφού η κοπέλα μένει στον 3ο.......θα κατέβει 1έναν ολόκληρο όροφο μόνο κ μόνο για να πέσει απο τον 2ο?

Δημοσ.

μα αφού η κοπέλα μένει στον 3ο.......θα κατέβει 1έναν ολόκληρο όροφο μόνο κ μόνο για να πέσει απο τον 2ο?

Βασικά αν δεν την παρατηρείς μπορεί να έχει πέσει μπορεί και όχι οπότε δε σε νοιάζει ο όροφος! :-)

Δημοσ.

Εγώ έχω μια άλλη απορία σχετικά με αυτή την νέα τεχνολογια. Αλλά ας αρχίσω από την βάση!

Τι ακριβώς είναι τα κβάντα? Ξέρω υποατομικό "χαρακτηριστικό". Ποιο συγκεκριμένα? Γνωρίζει κανείς πιο αναλυτικά?

Δημοσ.

Βασικά η τάση για να έχει νόημα και να μπορέσει να βγάλει 0 η 5v ή όσα θέλει το τσιπάκι για να δουλέψει πρέπει να εφαρμοστεί σε κλειστό κύκλωμα .. άρα κλειστό κύκλωμα και τάση = ρεύμα και από τα παλιά τα χρόνια ρεύμα = κίνηση ηλεκτρονίων ! Και φυσικά η κίνηση ηλεκτρονίων ανεβάζει την θερμοκρασία όχι η τάση στα άκρα του κυκλώματος .. αλλιώς η ασύνδετες μπαταριές θα έκαιγαν !

Βαριέμαι που τα λέω όλα αυτά αλλά δν έχω και τίποτα καλλίτερο να κάνω ! φρρρρρρρρρρρρρ

Βασικά στα cmos δεν υπάρχει ρεύμα (κλειστό κύκλωμα), μόνο τάση (ανοιχτό κύκλωμα). Κατανάλωση έχουμε στο switching από 0 σε 1 και το ανάποδο.

Ο κβαντικός που λένε δε θα είναι μόνο για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές? Τι να τα κάνεις τα 3234324 * 10^123124 states και τις 123242354235234..4124 προσθέσεις ταυτόχρονα αν η εφαρμογή είναι σειριακή?

Δημοσ.

Βασικά στα cmos δεν υπάρχει ρεύμα (κλειστό κύκλωμα), μόνο τάση (ανοιχτό κύκλωμα). Κατανάλωση έχουμε στο switching από 0 σε 1 και το ανάποδο.

Ο κβαντικός που λένε δε θα είναι μόνο για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές? Τι να τα κάνεις τα 3234324 * 10^123124 states και τις 123242354235234..4124 προσθέσεις ταυτόχρονα αν η εφαρμογή είναι σειριακή?

Κάτσε να βγει και για πότε θα βγουν οι ανάλογες εφαρμογές που θα των αξιοποιούν ούτε που θα το καταλάβεις.

Και 640Kb μνήμης φτάνουν για όλους :P

Δημοσ.

Πριν καμία 10ετια διάβαζα τότε (στο ram συγκεκριμένα) για γκβαντικους υπολογιστές. Και τότε ήταν είδηση, κάτι είχαν πετύχει. Τώρα πάλι πετυχαίνουν.. Παντως αυτο που θυμάμαι απο τότε ήταν ότι οι γκβαντικοι επεξεργαστες θα είχαν τεράστια πλεονεκτήματα σε ορισμένες μορφές υπολογισμων και όχι γενικά. Ας πούμε οτι θα προστιθονταν σε ένα τσιπακι όπως πχ υπάρχει μονάδα υπολογισμων κινητής υποδιαστολης σημερα.

Δημοσ.

Οταν το 2029 σκασει μυτη ο πρωτος commercial κβαντικος θα κανει 999$ δολλαρια οταν το 99$ pc θα εχει 32 επεξεργαστες στα 4.7 Ghz...

πολυ απλα ο κβαντικος ειναι ενα ειδος T9 γραφης οπως οταν στελνεις sms απο το κινητο... αλλα παντοτε ενας καλος ασυρματιστης θα σου σκισει τα ραμματα με τον κωδικα morse και ας θελει 1-1 τα γραμματα...

Δημοσ.

να ρωτησω κατι που μου ηρθε σαν ιδεα.γιατι δεν φτιαχνει κανεις ενα τσιπακι υβριδιο?νανοτεχνολογια ξερω γω στον εναν πυρηνα,πυριτιο στον αλλον,κβαντα στον παραδιπλα γενικα να εχει ενα μερος για τα παντα?δν θα ηταν τρελη φαση?

(και η γκομενα μενει ισογειο...fail)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...