egio13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα ,, θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει σε δύο ερωτήματα; 1.Ένωσα μία ταινία που ήταν σε τρία μέρη με το format factory. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι είχε αποθηκεύσει ορθά και τους υπότιτλους χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το Subtitle Workshop .Αυτό όμως που πρόσεξα ήταν πως από τα 3 και GB που ήταν η ταινία (σε avi) την μετέτρεψε σχεδόν στο μισό (σχεδόν 1.88 gb). Οι δε ρυθμίσεις φαίνονται στο συνημμένο. Πως και έγινε αυτό; 2.Μια ταινία livestream δεν μπόρεσα να την αποθηκεύσω με το Stream Transport.Δεν υποστηρίζεται όντως ή κάνω κάτι λάθος; Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 1.δες(και πες)τα στοιχεία τον βίντεο,και ένα από τα αρχικά και το τελικό με το mediainfo διάλεξε από τα αριστερά το τέρμα κάτω εικονίδιο και βάλε το TEXT μετά κάνε αντιγραφή/επικόλληση εδώ. 2.Μια ταινία livestream δεν μπόρεσα να την αποθηκεύσω με το Stream Transport.Δεν υποστηρίζεται όντως ή κάνω κάτι λάθος; Ε,τώρα τι να σου πούμε χωρίς παραπάνω στοιχεία;«ή το ένα ή το άλλο».
egio13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 1.Το τροποποιημένο:Γενικά Πλήρες όνομα : C:\Documents and Settings\Administrator\Τα έγγραφά μου\FFOutput\VideoJoiner110326014738.avi Μορφοποίηση : AVI Μορφοποίηση/ : Audio Video Interleave Format_Profile : OpenDML Μέγεθος αρχείου : 1,89 GiB Duration/String : 3h 38mn Συνολικό BitRate : 1 241 Kbps Εφαρμογή εγγραφής : MEncoder SVN-r29352(20090610-gcc4.3.3) Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : MPlayer Video ID : 0 Μορφοποίηση : AVC Μορφοποίηση/ : Advanced Video Codec Format_Profile : [email protected] Format_Settings_CABAC/String : Όχι Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame CodecID : avc1 Duration/String : 3h 38mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 27,1 Kbps Πλάτος : 720 εικονοστοιχεία Ύψος : 304 εικονοστοιχεία Λόγος εικόνας : 2,35:1 Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 25,000 fps ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bits ScanType/String : Συνεχής σάρωση Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.005 StreamSize/String : 42,3 MiB (2%) Ήχος ID : 1 Μορφοποίηση : MPEG Audio CodecID : 55 / : MP3 Duration/String : 3h 38mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 128 Kbps Κανάλι(α) : 2 κανάλια Συχνότητα δειγματοληψίας : 44,1 KHz StreamSize/String : 200 MiB (10%) Το αρχικό (το πρώτο μέρος):Γενικά Πλήρες όνομα : C:\Documents and Settings\Administrator\Τα έγγραφά μου\Αδελφοί Καραμαζώφ\Karamazov1.avi Μορφοποίηση : AVI Μορφοποίηση/ : Audio Video Interleave Μέγεθος αρχείου : 1,16 GiB Duration/String : 1h 17mn Συνολικό BitRate : 2 159 Kbps Εφαρμογή εγγραφής : VirtualDubModRus 1.5.10.2 (build 2542/release) Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : VirtualDubMod build 2542/release Video ID : 0 Μορφοποίηση : MPEG-4 Visual Format_Settings_BVOP/String : 1 Format_Settings_QPel/String : Όχι Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263) CodecID : DX50 / : DivX 5 Duration/String : 1h 17mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 1 701 Kbps Πλάτος : 720 εικονοστοιχεία Ύψος : 304 εικονοστοιχεία Λόγος εικόνας : 2,35:1 Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 25,000 fps ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bits ScanType/String : Συνεχής σάρωση Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.311 StreamSize/String : 939 MiB (79%) Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : DivX 6.8.3-6.8.4 (UTC 2008-06-07) Ήχος ID : 1 Μορφοποίηση : AC-3 Μορφοποίηση/ : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) CodecID : 2000 Duration/String : 1h 17mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 448 Kbps Κανάλι(α) : 6 κανάλια Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, LFE Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz BitDepth/String : 16 bits StreamSize/String : 247 MiB (21%) Interleave_Duration/String : 40 ms (1.00 video frames) Interleave_Preload/String : 512 ms 2.Στο Vlc μου βγάζει το εξής μήνυμα (αν θες κάποιο άλλο στοιχείο πες μου): Δεν υπάρχει κατάλληλη ενότητα αποκωδικοποιητή: O VLC δεν υποστηρίζει τον τύπο ήχου η βίντεο "undf". Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για να το διορθώσετε. Δεν υπάρχει κατάλληλη ενότητα αποκωδικοποιητή: O VLC δεν υποστηρίζει τον τύπο ήχου η βίντεο "undf". Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για να το διορθώσετε.
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέγεθος αρχείου : 1,89 GiBDuration/String : 3h 38mn Συνολικό BitRate : 1 241 Kbps Μέγεθος αρχείου : 1,16 GiBDuration/String : 1h 17mn Συνολικό BitRate : 2 159 Kbps Με το οποίο απαντιέται το συγκεκριμένο ερώτημα περίπου μισό bitrate οπότε περίπου μισό μέγεθος. 2.Το vlc δεν υποστηρίζει την μορφή βίντεο ή ήχο ,τώρα αν υποθέσουμε ότι τα κάνεις όλα σωστά τότε απλά δεν το υποστηρίζει το vlc.
egio13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Αυτό σημαίνει ότι χάνει σε ποιότητα(Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω καλά από αυτά); Κι άν ,ναι,μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο FFactory, ώστε να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με το πρωτότυπο;
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Το κατάφερες τελικά το karamazov; Μπράβο. Φίλε μου, το ff δεν ενώνει απλά τα αρχεία αλλά κάνει re-encode με αποτέλεσμα να έχεις απώλειες σε κάθε περίπτωση. Κατέβασε το AviDemux 2 (δωρεάν) και φόρτωσε το 1ο βίντεο, από το μενού File-Append φόρτωσε και τα υπόλοιπα. Βάλε το Output format σε AVI και σώσε (file-save-save video). Μην ξεχάσεις την κατάληξη .avi στο τέλος του ονόματος. Μετά θα συγχρονίσεις τους υπότιτλους βάσει των αρχικών avi (μην τα σβήσεις αν δεν τελειώσεις) και δεν θα έχεις καμία απώλεια.
egio13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Φίλε micos000 ,αρχικά τη δουλειά την έκανα με το Avidemux (2.5) ,όμως δεν ξέρω για πιο λόγo στο δεύτερο μέρος(apppend) έκοψε σκηνές .Γενικά έγινε μπέρδεμα.
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Περίεργο, δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Δοκίμασες να ενώσεις πρώτα τα μέρη 1 και 2, να σώσεις και μετά να ενώσεις το 3ο μέρος; Αν ο ήχος στα avi δεν είναι vbr και είναι cbr, δοκίμασε με το virtualDub. Στα μενού video και audio να βάλεις Direct Stream Copy για να μην σου κάνει re-encode. Δες ΕΔΩ.
egio13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 1.Όχι,ένωσα και τα τρία αρχεία με μιας.Να δοκιμάσω λες κατευθείαν με το vortualdub;
micos000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε και με αυτό ή δοκίμασε και να τα ενώσεις πρώτα τα δύο και μετά το τρίτο.
micos000 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Λοιπόν, να επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες με το θέμα. Απέκτησα κι εγώ την συγκεκριμένη ταινία γιατί ήμουν περίεργος (το seeding ήταν κάκιστο ) και όντως υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά με το τρίτο μέρος. Τα ένωσα και τα τρία μαζί και ενώ τα δύο πρώτα μέρη παίζουν σωστά, το τρίτο μέρος πρέπει να έχει κάποια διαφορετική ρύθμιση στο encoding. Τα δύο πρώτα μέρη έχουν packed bitstream και το demux ζητάει να τα κάνει unpack. Το τρίτο όμως μέρος δεν ζητάει κάτι τέτοιο. Αν φορτώσεις μόνο το τρίτο μέρος στο demux θα δεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αναπαραγωγή. Συγκεκριμένα φαίνεται να παίζει σαν να έχει ανάποδα τα fields. Το αστείο είναι ότι το κάνει μόνο στο demux. Όταν αναπαράγεται στο mpc, vlc, km, wmp (μέσω ffdshow) παίζει σωστά. Τα άλλα δύο μέρη (1 και 2) παίζουν σωστά και στο demux. Το media info δίνει ακριβώς τα ίδια στοιχεία και στα τρία μέρη. Με έχει μπερδέψει πραγματικά το συγκεκριμένο αρχείο. EDIT: Όποιος θέλει να δοκιμάσει ανέβασα ένα μικρό κομμάτι. http://www.megaupload.com/?d=C2CE7YF0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.