Προς το περιεχόμενο

Power On from Lan

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο πειραματίζεσαι μαθαίνεις .....

Και στα δύο μηχανήματα που έφτιαξα παραπάνω με WOL, όταν ΔΕΝ κάνω "shut down" κανονικά από το λειτουργικό, το WOL παύει να λειτουργεί !!!

Δηλαδή...

Ξεκίνησα το XP κανονικά, μετά έκλεισα το ρεύμα από τον διακόπτη του τροφοδοτικού (δήθεν ότι έγινε διακοπή ρεύματος), όταν άνοιξα και πάλι τον διακόπτη του τροφοδοτικού η κάρτα δικτύου ΔΕΝ ήταν σε κατάσταση WOL :(

Παρόμοια στο gentoo. Ενώ δούλευε, κράτησα πατημένο τον διακόπτη power για 4 δευτερόλεπτα για να κλείσει (δήθεν "με το ζόρι"), κοίταξα την κάρτα δικτύου στο πίσω μέρος και αυτή είχε "σβήσει", δεν ήταν πλέον σε κατάσταση wol :(

Αυτά.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@At0m0

Αυτό που αναφέρεις το διαπίστωσα και εγω απο την μερία μου όταν έκανα WOL με την extra κάρτα Ethernet που χρησιμοποίησα. Μία φορά το έκανα καταλάθος και νόμιζα οτι ήταν τυχαίο. Αλλά για να το κάνει και σε σένα μάλλον δεν ήταν...

Επιπλέον δοκίμασα να επαναφέρω το Bios στις αρχικές του ρυμίσεις και αλλάξα μόνο αυτα που πρέπει ( στα οποία έχει γίνει αναφορά παραπάνω) αλλα και πάλι τίποτα :( :( :( . Όταν κλείνω το PC το λαμπάκι στο switchακι παραμένει κλειστό. Μα τι γίνεται με το PC μου??

Για το Bios πρέπει να έχω την καινούργια version, αλλά για σιγουριά θα το κοιτάξω. Όπως επίσης για την κάρτα δικτύου, οι driver μπήκαν μόνοι τους απο τα windows 7. Αλλά έτσι κι αλλίως δν είπαμε ότι το WOL δεν έχει σχέση με το λογισμικό?

Δημοσ.

Γεια σας και πάλι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως διαθέτω το τελευταίο BIOS, 1201, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ASUS. Επίσης θέλω να σας επισημάνω κάτι παράξενο που διαπίστωσα. Στο PC μου διαθέτω δύο λειτουργικά, Windows7x64_SP1 & Windows7x86. Λόγο επέκτασης μνήμης πήγα πριν λίγους μήνες στα x64 αλλά τα x86 τα άφησα για να υπάρχουν. Έτσι μπαίνοντας στα Windowsx86 η επιλογή που είχε αναφέρει ο φίλος μας @vaios_lar (Wake from Shutdown) υπάρχει.

wol-from-shutdown.jpg

Σε αντίθεση με το Windowsx64 που δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Έτσι λοιπόν την ρύθμισα σε ON. Το αποτέλεσμα....το PC να ανοίγει απο WOL ( όταν κλείνει απο τα Windowsx86 ) και να μην ανοίγει όταν κλείνει απο τα Windowsx64. :confused:

Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το πρόβλημα λύθηκε με ένα update στους driver της κάρτας. :-D . Σας ευχαριστώ! Τελικά υπάρχει συσχέτιση μεταξύ λειτουργικού και WOL? Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν γνωρίζετε γιατί δεν υπάρχει Hibernate στο σύστημά μου. Τέλος να επισημάνω πως στην πρόσθετη κάρτα δικτύου που τοποθέτησα για WOL δεν υπήρχαν αυτές οι ρυθμίσεις στο λειτουργικό και όμως δούλεψε ΜΟΝΟ με τις αλλαγές στο BIOS.

Δημοσ.

fordakias -> "Τελικά υπάρχει συσχέτιση μεταξύ λειτουργικού και WOL?"

Λοιπόν, τα "μαντάτα" είναι δυσάρεστα, για εμένα τουλάχιστον.

Από όσα διάβασα και εφόσον διάβασα καλά και ελπίζοντας ότι κάποιος θα με διαψεύσει...

Το WOL δυστυχώς εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΩΣ από το λειτουργικό σύστημα.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η ρύθμιση "Wake From Shutdown" δεν αποθηκεύεται (θα μπορούσε άραγε; ) κάπου πάνω στην κάρτα δικτύου/Motherboard/BIOS, αλλά είναι πάντα σε κατάσταση DISABLED (!!) όταν εκκινεί ο Η/Υ.

Όταν λοιπόν, από το οποιοδήποτε λειτουργικό και με οποιονδήποτε τρόπο (βλέπε τι τραβάνε στο Ubuntu), ορίσουμε "Wake From Shutdown = Enabled", δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να πούμε στο λειτουργικό ότι "λίγο πριν κλείσεις (state S5) ενημέρωσε την Motherboard ( ;; ) να κλείσει το ρεύμα από παντού εκτός από την κάρτα δικτύου (και ίσως τις PCI)" !!

Είναι αυτό που παρατήσε ο fordakias εκεί που γράφει "Σε αντίθεση με το Windowsx64 που δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Έτσι λοιπόν την ρύθμισα σε ON. Το αποτέλεσμα....το PC να ανοίγει απο WOL ( όταν κλείνει απο τα Windowsx86 ) και να μην ανοίγει όταν κλείνει απο τα Windowsx64. :confused: " (γιατί τα win7x64 δεν επικοινωνούσαν σωστά με την κάρτα δικτύου/Motherboard και δεν της έστελναν την σχετική εντολή)

Αν λοιπόν, τραβήξεις το ρεύμα από το PC η κάρτα δικτύου/Motherboard "χάνει" αυτή την εντολή (μα γιατί !!) και τέλος το wake on lan.

fordakias --> "Τέλος να επισημάνω πως στην πρόσθετη κάρτα δικτύου που τοποθέτησα για WOL δεν υπήρχαν αυτές οι ρυθμίσεις στο λειτουργικό και όμως δούλεψε ΜΟΝΟ με τις αλλαγές στο BIOS"

Πες μας ποιά κάρτα δικτύου είναι αυτή.

Το παράξενο/παράδοξο τώρα...

Σε έναν Η/Υ της HP, δηλαδή "επώνυμο" όχι "φτιάξτο μόνος σου", στο οποίο είχα ενεργοποιημένο το Wake On Lan, και το οποίο ήταν κλειστό (S5), το Led της κάρτας δικτύου ήταν αναμμένο (φυσιολογικό).

Τράβηξα το καλώδιο του ρεύματος, πάτησα και το power on για να ρουφήξει τυχόν υπολείμματα ρεύματος από την Motherboard και ... έσβησε (εχμ, προφανώς).

Ξαναέβαλα το καλώδιο του ρεύματος στην θέση του και... το LED της κάρτας δικτύου ΑΝΑΨΕ και πάλι. !!!

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να κάνω πειράματα για να βρώ τι το παραπάνω έχει αυτό το PC αλλά θα του βγάλω τα μάτια σύντομα :)

του μπί κοντίνιουεντ ...

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το WoL χρόνια τώρα. Ποτέ δεν με ενδιέφερε τι γίνεται εάν το βγάλω από το ρεύμα και το ξαναβάλω... Είναι πάντα στο ρεύμα άσχετα αν είναι ανοιχτός ή κλειστός..

Δημοσ.

Απο την μεριά μου δεν θα με χάλαγε να κατανοήσω εάν το WOL βασίζετε στο λειτουργικό και BIOS ή μόνο στο BIOS. Πιστεύω πως εάν έβρισκε μία απάντηση ο φίλος μας θα με ενδιέφερε.

Δημοσ.

Είναι απλό και λογικό. Η μητρική (εφόσων είναι στο ρεύμα) ρυθμίζεται μέσω BIOS να παρέχει ρεύμα από το τροφοδοτικό στις PCI ή/και PCI-E συσκευές ακόμαι και όταν κάνεις shutdown. Μετά η κάρτα δικτύου θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να μείνει ενεργή μετά το shutdown. Γι'αυτό χρησιμοποιούμε τους drivers μέσα από το λειτουργικό μας σύστημα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Σε ένα παλιό PC που έχω, χρησιμοποιώ το WOL με την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου και δεν χρειάστηκε να κάνω καμία ρύθμιση από το λειτουργικό. Μόνο από το BIOS. Στο λειτουργικό δεν υπάρχει καν η επιλογή "Power On Lan". Εαν θέλεις μπορώ να ανεβάσω και screenshot. Γι αυτό μου φαίνεται περίεργο.

Δημοσ.

Αν και ακόμα δεν βρήκα τον χρόνο να "παίξω" με εκείνο το περίεργο μηχάνημα, διαβάζοντας από το δικτυακό τόπο της IBM νομίζω ότι θα συμβεί αυτό που περιγράφει παρακάτω.

NOTICE:

Wake On LAN (WOL) is not supported under the following two conditions:

* Power on (G2) after G3 state. This is not a typical scenario, however, should be noted as not supported by the ACPI specification. This AnyPlace Kiosk can only enter this state when the following specific steps occur:

1. Turn off the AnyPlace Kiosk by tapping the power button, or using 'Start\Shutdown'

2. Remove AC power from the AnyPlace Kiosk by unplugging from wall outlet, or switching off wall outlet. The kiosk is now in G3 power state.

3. Restore AC power to the AnyPlace Kiosk. Once power is restored, the green Power LED will blink indicating there is power. The kiosk is now in G2 power state. Although WOL is supported from G2 - it is not supported after the above steps having placed the kiosk in G3 power state before G2.

* Power state "G3 - Mechanical Off". A system in the G3 power state is turned completely off by removing AC power from the unit. Pressing the power button will not place the AnyPlace Kiosk in G3 power state, but in G2. While in G3 power state, WOL is not supported.

Δημοσ.

Χμμ, το WOL με το Samsung Galaxy S (wireless) πιάνεται;

Αν ναί, αυτό κάνω εγώ με το που μπαίνω σπίτι.

Ποιός να κάθετε να πατάει κουμπιά το έτος 2011 ;)

Προσθήκη

Wake On Lan με Magic Packet στην MAC της ασύρματης (on board) κάρτας

του PC δεν έχω δοκιμάσει και δεν είδα και σχετικές ρυθμίσεις στο BIOS.

To βάζω στα todo.

Δημοσ.

Σωστός ;-)

Αλλά ήθελα να πω, εάν βάλουμε ασύρματη κάρτα στο PC θα ανοίγει με Wake On Lan? Επίσης ποια κινητά υποστηρίζουν την δυνατότητα WOL? Γνωρίζεται?

Δημοσ.

Δυστυχώς τοσο η on board wireless όσο και ένα wireless usb stick που έχω διαθέσιμα, τα οποία και τα δύο είναι βασισμένα στο Realtek RTL8187, φαίνεται ότι δεν υποστηρίζουν WoiWLan, οπότε δεν μπορώ να κάνω δοκιμές.

Hack από MS.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θυμάστε εκείνο το HP μηχάνημα που το είχα αφήσει στα to-dο;

Σήμερα έκανα τις εξής δοκιμές.

1) Έβγαλα το καλώδιο του ρεύματος, περίμενα να σταματήσει να αναβοσβήνει η κάρτα δικτύου (~10secs) ξαναέβαλα το καλώδιο του ρεύματος στην θέση του, πήγα στο παραδιπλανό μηχάνημα (LAN) και του ζήτησα ένα WOL στο HP. Το αποτέλεσμα είναι ότι "ΞΕΚΙΝΗΣΕ" κανονικά.

2) Το ίδιο με το παραπάνω αλλά αυτή την φορά πάτησα και το διακόπτη power ώστε να τραβήξει τυχόν ρεύμα που μπορεί να είχε ξεμείνει κάπου. Ξαναβάζω το καλώδιο του ρεύματος στην θέση του, ζητάω WOL, και το αποτέλεσμα είναι ότι "ΞΕΚΙΝΗΣΕ" κανονικά, και πάλι.

3) Το ίδιο με το παραπάνω αφού άφησα το PC για ένα (ακαδημαϊκό) 15λεπτο εκτός ρεύματος και αφού αποσύνδεσα και τους δίσκους (έτσι για το γμτ), ξαναβάζω το καλώδιο του ρεύματος στην θέση του, ζητάω WOL, και, το αποτέλεσμα είναι ότι "ΞΕΚΙΝΗΣΕ" κανονικά, και πάλι, φυσικά δεν είχε δίσκους και δεν φόρτωσε λειτουργικό.

Μετά από το σχετικό ψάξιμο, το μόνο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που βρήκα, μέσω Sisoft Sandra, είναι το παρακάτω:

ACPI, APM, batteries setting->Supported s(leep) States: S3, S4, S5

Διόρθωση

S5 έχουν όλες, G3 χαρακτηριστικό ψάχνουμε ή "S5(G2) μετά από G3"

Οπότε κρίμα η χαρά. Δεν βρήκα γιατί το καταφέρνει αυτό που κάνει αυτό το PC :(

Το οποίο άν το διαβάζω σωστά σημαίνει ότι η On-motherboard μπαταρία φροντίζει να δίνει ρεύμα και στην κάρτα δικτύου ακόμα και στην κατάσταση S5 για την οποία γίνεται και η όλη φασαρία.

Το μόνο ικανοποιητικό για εμένα από όλο αυτό είναι ότι κάποιοι κατασκευαστές είναι "τεμπέληδες" (μέχρι S4 και πολύ τους είναι) και κάποιοι κάνουν το απολύτως λογικό, φυσιολογικό και αναμενόμενο (S5 full monty)

Τώρα πιά λοιπόν θα διαλέγω motherboard μόνο άν έχουν το παραπάνω χαρακτηριστικό. :)

Δημοσ.

Απο την μερία μου. Σε ένα δύο παλαιά PC ακόμα και όταν τα βγάζω απο το ρεύμα, εν συνεχεία, ανοίγουν κανονικά με WOL. Το pc με την P5E δεν ανοίγει όταν το βγάλεις απο το ρεύμα. Άρα ποιες mobo να κοιτάμε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...