caution Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ωραία άτομα μαζευτήκατε εδώ μέσα πάντως, το "Ότι δώσεις θα πάρεις" παίζει να είναι η πιο συμπυκνωμένη, κυνική και απενοχοποιημένη διατύπωση του παρτόλικου εγωισμού και της πλήρους ιδιοτέλειας στο συναισθηματικό τομέα. Νταλαβέρι δηλαδή... Εγώ λοιπόν, που δεν είμαι και η πιο ρομαντική ψυχή, νόμιζα ότι η υπέρβαση είναι όλη η ουσία των τοιούτων συναισθημάτων. Να δίνεις και να μην σε ενδιαφέρει αν θα πάρεις, να μην περιμένεις και να μην απαιτείς. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν με πειράζει... Η φάση του "Σ' αγαπώ γιατί με αγαπάς" νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε ανθρώπους, παρά σε κατοικίδια. Anyhow, δεν θέλω να σας πείσω για κάτι, whatever works ppl
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ωραία άτομα μαζευτήκατε εδώ μέσα πάντως, το "Ότι δώσεις θα πάρεις" παίζει να είναι η πιο συμπυκνωμένη, κυνική και απενοχοποιημένη διατύπωση του παρτόλικου εγωισμού και της πλήρους ιδιοτέλειας στο συναισθηματικό τομέα. Νταλαβέρι δηλαδή... Εγώ λοιπόν, που δεν είμαι και η πιο ρομαντική ψυχή, νόμιζα ότι η υπέρβαση είναι όλη η ουσία των τοιούτων συναισθημάτων. Να δίνεις και να μην σε ενδιαφέρει αν θα πάρεις, να μην περιμένεις και να μην απαιτείς. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν με πειράζει... Η φάση του "Σ' αγαπώ γιατί με αγαπάς" νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε ανθρώπους, παρά σε κατοικίδια. Anyhow, δεν θέλω να σας πείσω για κάτι, whatever works ppl Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα θίχτηκε στα μέτρα προσδοκιών αλλά "θειας δίκης" κατά κάποιον τρόπο. Δηλαδή ότι όταν ξεκινάς με τον τρόπο που περιγράφεις, θα λάβεις τα ίσα. Οσοι ζυγιζουν μονιμα το τι δινουν και το τι παιρνουν ειτε σε υλικο ειτε σε συναισθηματικο επιπεδο τοτε ειναι αξιοι της επιλογης τους,Μενουν με την αισθηση του δικαιου και την πικρα.Οσα δωσεισ τοσα θα παρεις δεν το ειπα μπακαλιστικα.Καποιος θα θυσιασει κατι ο αλλος θα στερηθει κατι αλλο .Το ποιος εκανε το περισσοτερο ποιος θα το κρινει;Το αποτελεσμα εχει σημασια.Αν εισαι εκει που θελεις και νιωθεις γεματος.Ειπες την σωστη λεξη προτεραιοτητα.Αμερικανικος πολιτισμος;Οχι δεν μου βγαινει.Διυλιζουν τον κωνωπα και χανουν την ουσια.Σε μια σχεδον ανθρωποφαγικη αρενα καθημερινης επιβιωσης και συχνων υποχωρησεων δεν βλεπω γιατι καποιος να φοβαται να ρισκαρει στο θεμα ερωτας.Οι απωλειες οντως πονανε αλλα ποναει πολυ περισσοτερο οταν ερθει ο λογαριασμος στο τελος και διαπιστωσεις οτι εισαι μονος και σε τιποτε δε βοηθαει το αλλωβητος. Δεν διαφωνώ σε κάποιο σημείο, απλώς έχω την αίσθηση ότι η αντιπαράθεση μας έχει να κάνει με την πραγματικότητα και το ιδανικό. Δεν μιλάω για το πώς θα έπρεπε να έιναι τα πράγματα, αλλά για το πώς είναι.
status Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 οπως και να χει, 5-6-7 γυναικες = πολυ δραμα!! Καλυτερα τώρα..:Ρ
viper2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 μου αρεσει που οσο ανοιγει το θεμα κανεις δεν βλεπει πως οταν η μια ειναι σε αμυνα ο αλλος ειναι επιθεση and vice versa το ασχημο της υποθεσης ειναι οτι υπαρχουν χονδρες παρεξηγησεις και απο τις δυο πλευρες και φυσικα ο καθενας βλεπει τα πραγματα απο την δικη του οπτικη γωνια παντα ομως
ασταρτη Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δεν νιωθω οτι ειμαι σε αντιπαραθεση με κανεναν.Η πραγματικοτητα δεν ειναι κατι αοριστο.Εμεις την αποτελουμε και την καθοριζουμε.Ευτελεια υπαρχει σε μεγαλο βαθμο ,υπαρχει ομως και αξια.Τα πραγματα ειναι ετσι επειδη τα θελουμε η επειδη τα συντηρουμε.Δεν υπαρχουν πιστευεις ανθρωποι που ζουν αυτο που εσυ ισως το βλεπεις ιδανικο;Σιγουρα. Αλλα γι αυτους ειναι απλα πραγματικοτητα.Τελικα μηπως καταληγουμε οτι λιγοι ειναι διατεθημενοι να δωσουν χρονο καισημασια και προτιμουν την ευκολη λυση;
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μιλάω για το ιδανικό σε ευρεία κλίμακα. Είναι αδύνατον να υπάρξει. Η πραγματικότητα δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά έχει χιλιάδες, εκατομμύρια παραμέτρους. Όσο πιο πολλές συγκεντρώνεις τόσο πιο σφαιρική άποψη αποκτάς. Και μην ξεχνάς ότι δεν μπορολυμε να την προσεγγίσουμε αντικειμενικά, είναι τέτοια η φύση μας. Άποψη μου είναι ότι για να επιτύχει κανείς το ιδανικό όπως το αντιλαμβάνεται είναι αναγκαίο να διαμορφώσει την σφαιρική αυτή ματιά. Και δεν αμφιβάλλω ότι αυτές οι περιπτώσεις υπάρχουν, αλλά είναι μεμονωμένες. Αλλιώς δεν θα συζητούσαμε για ιδανικά
black_widow Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θα μιλησω για τις προκλητικες σε ντυσιμο αλλα και τροπους γενικοτερα. Οτι τις κοιταμε ειναι γεγονος. Εχει κατσει ομως καμια σας να ακουσει τα σχολια που γινονται μεταξυ μας μετα ? Εκει ειναι η ουσια . Δεν διατύπωσα σωστά , εννοώ ότι δεν ξέρω κανέναν άντρα που να είναι τόσο απαιτητικός από το θέμα εμφάνισης της κοπέλας που τον ενδιαφέρει να προσεγγίσει όχι απλά να κοιτάξει και ότι δεν έχουν πέραση μόνο οι κοπέλες που την πέφτουν στεγνά στους άντρες και γενικότερα είναι πιο ξεπεταγμένες και άνετες ( δεν αναφέρομαι σε ντύσιμο απαραίτητα πιο πολύ σε τρόπους και δεν κρίνω κανέναν , απλά είμαστε διαφορετικοί οι άνθρωποι μεταξύ μας ). Το πρόβλημα που βλέπω προσωπικά είναι στη διατήρηση των σχέσεων όχι στην αρχική προσέγγιση , πολύς εγωισμός εκατέρωθεν.
ασταρτη Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ναι σωστα σε ευρεια κλιμακα ειναι οντος αδυνατον να υπαρξει.Οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι θελουν.Ανικειμενικα οχι δεν μπορουμε νατην προσεγγισουμε- στο συναισθηματικο τομεα παντα.Εγκεφαλικα ξερουμε πολυ καλα πως λειτουργει.Δεν διαφωνω.Απλα αυτο να μην γινει αλλοθι για τις αστοχιες μας και για τον χαμενο χρονο.Η σφαιρικη ματια σου δινει το καδρο,εμεις καλουμαστε να τοποθετησουμε τον ευατο μας μεσα σ αυτο.
Kakashi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ω μα θελει @@ για να το κανεις αυτο! βγαζω καπελο σ'οποιον το τολμαει Τρόπο θα έλεγα πως θέλει. Απλά μιλάς σε ΜΙΑ μόνο (οκ λες πρώτα ενα γειά γενικά) και κάνεις το παιχνίδι σου..
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ναι σωστα σε ευρεια κλιμακα ειναι οντος αδυνατον να υπαρξει.Οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι θελουν.Ανικειμενικα οχι δεν μπορουμε νατην προσεγγισουμε- στο συναισθηματικο τομεα παντα.Εγκεφαλικα ξερουμε πολυ καλα πως λειτουργει.Δεν διαφωνω.Απλα αυτο να μην γινει αλλοθι για τις αστοχιες μας και για τον χαμενο χρονο.Η σφαιρικη ματια σου δινει το καδρο,εμεις καλουμαστε να τοποθετησουμε τον ευατο μας μεσα σ αυτο. Δεν νομίζω ότι υφίσταται χαμένος χρόνος εαν κανείς είναι σε θέση να μάθει από τις εμπειρίες του και είναι διατεθιμένος να κάνει λίγη αυτοανάλυση. Με αυτή τη λογική, ό,τι κάνουμε μέχρι να παντρευτούμε - αν παντρευτούμε - είναι χαμένος χρόνος, κι αν πάρουμε διαζύγιο διπλά και τριπλά χαμένος. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στην ύπαρξη του καθενός δεν υπάρχει απόλυτο, περνάμε φάσεις ως άνθρωποι, με διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες. Και φυσικά με διαφορετικά μυαλά.
ασταρτη Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δεν διαφωνω με αυτα που λες.Οταν λεω χαμενος χρονος εννοω επαναληψη λαθων.Η αυτοκριτικη εχει νοημα μονο αν ειναι επικοδομοτικη .Φυσικα και περναμε φασεις και οι αναγκες μας και οι προτεραιοτητες μας αλλαζουν .αυτο δεν σταματα παρα μονο με το θανατο.Ερωτευμοστε στη καλλιτερη φαση της ζωης μας.Το πως θα διαχειριστουμε τη ζωη μας μετα -οσον αφορα το διαζυγιο που ανεφερες-ειναι εκτος απο ακραιες περιπτωσεις, φιλοσοφια.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δεν διαφωνω με αυτα που λες.Οταν λεω χαμενος χρονος εννοω επαναληψη λαθων.Η αυτοκριτικη εχει νοημα μονο αν ειναι επικοδομοτικη . Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που σου είπα ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κόρη σου αποδίδει την δική της ελλειψη αυτοπεποιθησης/αυτοεκτίμησης στο τι θέλουν και τι ψάχνουν οι άλλοι και ποιες αρέσουν. Παρ'ότι το όλο πράγμα εκφράστηκε χοντροειδώς σε αυτο το θρεντ, μέσες άκρες το νόημα πολλών λεγομένων ήταν ότι καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τρέλα, λίγη ελαστικότητα κ.ο.κ. Ένα κορίτσι στα 19 του χρειάζεται να κάνει και λάθη και ελαφρομυαλιές, ένα αγόρι το ίδιο. Αυτό βέβαια μεταφράστηκε σε "να πηγαίνει με άλλον κάθε βράδυ", που δεν ήταν καθόλου το ζουμί της υπόθεσης. Απλώς σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι απαραίτητα όλα τόσο σοβαρά και δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να είναι. Έχεις σκεφτεί ότι αυτές που η κόρη σου βλέπει ως εύκολες μπορεί απλά να είναι λίγο πιο τσαχπίνες, λίγο πιο ανοιχτές, λίγο πιο -κάτι-όχι-μεμπτό-.
ασταρτη Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Σε παρακαλω μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις στην πρωτη σου φραση.Δεν το καταλαβαινω .
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να αναλογιστεί τι κάνει εκείνη απρόσιτη κι όχι τι κάνει τις άλλες εύκολες. Χωρίς φυσικά να ξέρω ακριβώς την περίπτωση της κόρης σου.
slygeo87 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 1. Ατάκα της νέας Ελληνίδας μαμάς Συμφωνώ σε αυτό και νομίζω πως είναι γεγονός ΚΑΙ για τα δυο φύλα. Πάντως η συγκεκριμένη μαμά (επειδή το είπε κάποιος), παίζει να είναι και πιο cool από την κόρη. =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.