Προς το περιεχόμενο

απο απλο σκληρο δισκο σε raid

fabio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πουμε οτι εχω ενα σκληρο με δεδομενα πανω του.

Θελω να κανω raid 1 συστοιχια οποτε παιρνω αλλο εναν ιδιο

Κατα τη δημιουργια της συστοιχιας θα χαω τα δεδομενα;

Κατ επεκταση του παραπανω αν εχω ηδη το raid 1 και παρω τριτο ιδιο δισκο μπορω να παω σε raid 5 χωρις να χασω κατι;

Δημοσ.

Ναι, θα γίνει διαμόρφωση κατά τη δημιουργία της συστοιχίας.

Για το δεύτερο ερώτημα δε μπορώ να πω με (σχετική) σιγουριά.

Δημοσ.

otan κανεις raid 1 δεν θα χρειαστει διαμορφωση κανονικα.απλα λες ποιος ειναι ο πρωτευων και σου φτιαχνει τον δευτερο σαν image.εξαρτατε τον controller.σε raid 5 Θα γινει διαμορφωση διοτι το raid 5 στην ουσια ειναι σαν 0 + 1.δηλαδη ο πρωτος εχει τα μισα ο δευτερος τα αλλα μισα και ο τριτος το parity.τζαμπα θα κανεις raid 5.οι onboard controller σε raid 5 ειναι απελπιστικα αργοι.πιο αργος και απο απλο δισκο.και αυτο επειδη δεν εχουν δικια τους cpu και μνημη.οι καλοι raid controllers για 5 ειναι της ταξεως των 400-500 ευρω που κανουν τα παντα.

Δημοσ.

αυτο το μπακαπ θελω να αποφυγω γιατι σημαινει οτι πρεπει να παρω κι αλλο δισκο

εχω το raid 1 με 2σκληρους

εχω και αλλον ενα ιδιο

για raid5 (αν μπορει κι ολας να γινει) θελω 4ο σκληρο για μπακαπ οποτε και τιθεται το θεμα 3σκληροι σε 5(κερδιζω χωρο αλλα μενει ενας δισκος αχρησημοποιητος) ή 2 συστοιχιες raid1(πιο γρηγορο απο 5 αλλα χανω αρκετο χωρο)?

αυτο που σκεφτομουν ειναι να αρχισω να χρησημοποιω τον 3ο και οταν τα οικονομικα το επιτρεψουν παιρνω 4ο και κανω το raid1 αλλα αυτο

http://driveragent.com/0/archive/afdf94f3/image/12-1-19/Intel-Matrix-Storage-Manager

εχω την εντυπωση οτι μου λεει οτι κατα τη δημιουργια της συστοιχιας χανονται τα δεδομενα των δισκων

Creating a RAID volume will DELETE ALL EXISTING DATA from the hard drives used in the RAID and the data cannot be recovered. Back up all important data before creating a RAID volume.

δεν βλεπω να γλυτωνω την αγορα ...

Δημοσ.

raid 1 θεωρητικα γινεται και χωρις να χασεις δεδομενα.Raid 5 υποχρεωτικα χανεις.απο σειρα ταχυτητας θεωρητικα το πιο γρηγορο ειναι το raid 0 stripping.ωραια ταχυτητα μηδεν ασφαλεια.

μετα raid 5.αμα χαλασει ο ενας απο τους 3 δεν εχεις θεμα διοτι τον φτιαχνει.θεωρητικα ειναι το ιδιο γρηγορο με raid 0 αλλα μονο με ακριβους controllers.αλλιως παιζει να ειναι πιο αργο και απο κανονικο δισκο.

raid 1 mirroring.τα εχεις εις διπλουν.ταχυτητα σαν να εχεις ενα δισκο μονο.ασφαλεια εις διπλουν

raid 10 η αλλιως 0+1 .

τεσσερις δισκοι.οι 2 κανουν raid 0 και αλλοι 2 ταυτοχρονα raid 1.δεν θυμαμαι να εχω δει Onboard να το κανει αυτο.και μετα υπαρχει αλλο ενα σαν το raid 5 αλλα εχει 2 δισκους για parity αλλα δεν θυμαμαι πιο raid ειναι.εσυ τελικα τι θα κανεις?

Δημοσ.

σε raid1 δεν τα χάνεις σίγουρα το έχω κάνει να αλλάξω δίσκο

δεν ξέρω τη γίνετε αν αλλάξει και ο controller

για raid5 δεν ξέρω επίσης

Δημοσ.

sto raid1 αν χαλασει ο ενας δισκος οκ βαζεις τον αλλον και γινεται rebuild.οταν ομως φτιαξεις το raid και παντα αναλογως τον controller μπορει να σου σβησει τον δισκο.το ιδιο και σε Nas.

σε raid 5 υποχρεωτικα αμα το φτιαξεις χανεις data.αν καει ο ενας δισκος αυτη ειναι η λογικη του τον αλλαζεις και γινεται Rebuilt αυτοματα.αν χασεις 2 game over.

Δημοσ.

sto raid1 αν χαλασει ο ενας δισκος οκ βαζεις τον αλλον και γινεται rebuild.οταν ομως φτιαξεις το raid και παντα αναλογως τον controller μπορει να σου σβησει τον δισκο.το ιδιο και σε Nas.

σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλετε να κάνεις ενα backup σε τρίτο δίσκο για να είσαι σίγουρος μάλλον

σε raid 5 υποχρεωτικα αμα το φτιαξεις χανεις data.αν καει ο ενας δισκος αυτη ειναι η λογικη του τον αλλαζεις και γινεται Rebuilt αυτοματα.αν χασεις 2 game over.

μα πόσο επίτιμος πρέπει να είναι κάποιος για να χάσει δυο δίσκους ταυτόχρονα :)

Δημοσ.

για να χαλασουν 2 δισκοι μαζι η πρεπει να γινει κανα παραξενο με κανα ρευμα οποτε σημαινει οτι οκ επενδυσες σε raid 5 αλλα δεν επενδυσες σε ups η να μην μπεις στον κοπο να αλλαξεις τον δισκο και να χαλασει και αλλος.για αυτην την περιπτωση βεβαια υπαρχει και το raid 6 αλλα δεν εχω δει controller raid 6 onboard.και να υπηρχε θα σουρνοταν χειροτερα απο raid 5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...