Προς το περιεχόμενο

Αγορά μιας PANASONIC 42" LED 200Hz και 2-3 ερωτήσεις...

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι.

Αγόρασα και εγώ μετά από αρκετές καθυστερήσεις (διότι δε με έπειθε η εικόνα τους) μία LCD LED 200Hz 2D 42", την καινούργια PANASONIC TX-L42E30. Μερικές παρατηρήσεις / ερωτήσεις έχω να κάνω.

Στα διάφορα μαγαζιά που την έβλεπα (συνδεδεμένη με blu-ray) έπαιζε ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΨΟΓΑ και η εικόνα της ήταν εντυπωσιακή και τα λεφτά που έκανε δεν ήταν πολλά. Επίσης είχε μία φοβερή δυνατότητα (για μένα πάντα), μπορούσες να συνδέσεις έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε ένα USB της και να γράφει εκεί ότι θες (από ψηφιακά) μόνο και να προγραμματίζεται να γράφει και όταν λείπεις.

Συνδέοντας την λοιπόν στο σπίτι, παρατήρησα τα ακόλουθα: ΟΛΑ τα κανάλια που πιάνουμε, τα ψηφιακά, αυτά από την DIGEA, έχουν τραγική εικόνα, λες και έχεις πάρεις ένα βίντεακι από youtube στα 120Χ120 και το μεγενθύνεις να παίζει στα 720Χ720! Θαμπή εικόνα, σχεδόν δε μπορείς να ξεχωρίσεις πρόσωπα και επιγραφές και άλλα παρόμοια. Το μόνο κανάλι που ξεφεύγει από αυτή τη κατάσταση είναι ο ΣΚΑΙ και το CINE+. Γυρίζοντας στα αναλογικά κανάλια μου φαίνεται ότι η εικόνα βελτιώνεται αρκετά.

Γιατί γίνεται αυτό ρε παιδιά? Την έχουν "ξεσκίσει" στη συμπίεση τη εικόνα και φτάνει σ'εμάς έτσι χάλια? Το έχετε παρατηρήσει και εσείς αυτό?

Τώρα δύο ερωτήσεις:

1) Αυτή η TV μπορεί να συνδεθεί στο internet ενσυρματα μέ RJ45 καλώδιο ή ασύρματα Wi-Fi με ένα ανταπτοράκι της PANASONIC που κάνει καμμιά 80αριά ευρώ. Το ασύρματο router που έχω είναι σε άλλο δωμάτιο και απέχει περίπυο 20 μέτρα. Μπορώ να αγοράσω κάποιο wireless access point ή κάτι παρόμοιο, το οποίο θα το βάλω κοντά στην τηλεόραση, αυτό θα επικοινωνεί ασύρματα με το router μου και από αυτό το πραγματάκι να βγαίνει ένα καλώδιο RJ45 και να συνδέεται με την τηλεόραση. Ξέρετε αν τα Wireless Access Points κάνουν αυτό που ζητάω.

2) Έχω ένα SONY DVD RW με σκληρό δίσκο 160GB το μοντέλο RDR-HX750, το οποίο γράφει μόνο από τα αναλογικά κανάλια (δεν έχει ψηφιακό δέκτη). Αυτό λοιπόν το εργαλείο το σύνδεσα στην καινούργια TV με full wired SCART και δουλεύει άψογα. Όμως το SONY αυτό έχει πίσω του και ένα HDMI (OUT). Αν συνδέσω λοιπόν το SONY DVDRW με την τηλεόραση με καλώδιο HDMI θα κερδίσω τίποτα σε ποιότητα ή τζάμπα θα πάνε τα λεφτά για την αγορα του καλωδίου HDMI? Να σημειωθεί ότι αυτό το SONY λέει ότι είναι 1080p (upscaling). Τι σημαίνει αυτό? Αφού δεν παίζει BLU RAY, τι να τα κάνει τα 1080 και το HDMI Που έχει?

Ευχαριστώ όλους.

Δημοσ.

1) ναι μπορείς να το κάνεις αυτό αλλά δεν ξέρω τη θα κερδίσεις αν βάλεις την τηλεόραση στο ιντερνετ?

2) με το hdmi θα πάρεις σίγουρα καλύτερη εικόνα από το σκαρτ

Δημοσ.

Συνδέοντας την λοιπόν στο σπίτι, παρατήρησα τα ακόλουθα: ΟΛΑ τα κανάλια που πιάνουμε, τα ψηφιακά, αυτά από την DIGEA, έχουν τραγική εικόνα, λες και έχεις πάρεις ένα βίντεακι από youtube στα 120Χ120 και το μεγενθύνεις να παίζει στα 720Χ720! Θαμπή εικόνα, σχεδόν δε μπορείς να ξεχωρίσεις πρόσωπα και επιγραφές και άλλα παρόμοια. Το μόνο κανάλι που ξεφεύγει από αυτή τη κατάσταση είναι ο ΣΚΑΙ και το CINE+. Γυρίζοντας στα αναλογικά κανάλια μου φαίνεται ότι η εικόνα βελτιώνεται αρκετά.

Γιατί γίνεται αυτό ρε παιδιά? Την έχουν "ξεσκίσει" στη συμπίεση τη εικόνα και φτάνει σ'εμάς έτσι χάλια? Το έχετε παρατηρήσει και εσείς αυτό?

Καλημέρα φίλε,

Τα ψηφιακά κανάλια με την προηγούμενη τηλεόραση τα έβλεπες καλύτερα δηλαδή; Σκέφτομαι να πάρω αυτό το μοντέλο αλλά με προβλημάτισες τώρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η προηγούμενη τηλεόραση μου ήταν μια CRT PANASONIC 29" 100HZ, η οποία δεν επιανε ψηφιακα κανάλια. Πάντως αν συγκρίνω την εικόνα των αναλογικων της CRT με την εικόνα των αναλογικων της 42" LED μου ερχεται να βάλω τα κλάματα... Μόνο ο ΣΚΑΙ και το PRISMA δειχνουν καλά, όλα τα αλλα δείχνουν χάλια. Η κατασταση βελτιώνεται κάπως αν τα βάλεις στο 4:3, στο 16:9 είναι χαλια μαύρα. Πάντως αν βάλεις να δεις Blu-Ray τότε η εικόνα είναι τέλεια. Προσωπικά πιστεύω ότι φταίει η εικόνα των τηλεοπτικών καναλιών της Ελλάδας, έχει μείνει στη δεκαετία του 70 και του 80 (νομίζω στις 480 ή στις 576 γραμμές, αντε τωρα αυτα να τα βλεπεις σε οθόνη των 1080 γραμμών, κυριολεκτικά δε βλέπονται.) Επίσης νομίζω ότι και η συμπίεση MPEG4 μάλλον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση.)

Γι'αυτό και τα μαγαζιά που πουλάνε τις τηλεοράσεις δείχουν τα εκθεσιακά μοντέλα με ένα HD BLU RAY, αν τις εδειχναν με ΔΙΓΕΑ δε θα αγόραζε κανείς, και όσο μεγαλύτερη είναι η διάσταση της TV τοσο και πιο χάλια είναι η εικόνα της DIGEA.

Αντε να δούμε αν ποτέ οι μεγαλο-καναλάρχες μας θα αποφασίσουν να βγάλουν εικόνα 16:9 ανάλυσης - τουλάχιστον - 720 γραμμων, διαφορετικά μόνο τα blu-ray θα σωνουν την τιμή των μεγάλων LED & PLASMA. Αλλά μάλλον και λόγω κρίσης και λόγω παντελόνας/πορτοφόλας, δε νομίζω ότι θα το κάνουν ποτέ.

Δημοσ.

Η προηγούμενη τηλεόραση μου ήταν μια CRT PANASONIC 29" 100HZ, η οποία δεν επιανε ψηφιακα κανάλια. Πάντως αν συγκρίνω την εικόνα των αναλογικων της CRT με την εικόνα των αναλογικων της 42" LED μου ερχεται να βάλω τα κλάματα... Μόνο ο ΣΚΑΙ και το PRISMA δειχνουν καλά, όλα τα αλλα δείχνουν χάλια. Η κατασταση βελτιώνεται κάπως αν τα βάλεις στο 4:3, στο 16:9 είναι χαλια μαύρα. Πάντως αν βάλεις να δεις Blu-Ray τότε η εικόνα είναι τέλεια. Προσωπικά πιστεύω ότι φταίει η εικόνα των τηλεοπτικών καναλιών της Ελλάδας, έχει μείνει στη δεκαετία του 70 και του 80 (νομίζω στις 480 ή στις 576 γραμμές, αντε τωρα αυτα να τα βλεπεις σε οθόνη των 1080 γραμμών, κυριολεκτικά δε βλέπονται.) Επίσης νομίζω ότι και η συμπίεση MPEG4 μάλλον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση.)

Γι'αυτό και τα μαγαζιά που πουλάνε τις τηλεοράσεις δείχουν τα εκθεσιακά μοντέλα με ένα HD BLU RAY, αν τις εδειχναν με ΔΙΓΕΑ δε θα αγόραζε κανείς, και όσο μεγαλύτερη είναι η διάσταση της TV τοσο και πιο χάλια είναι η εικόνα της DIGEA.

Αντε να δούμε αν ποτέ οι μεγαλο-καναλάρχες μας θα αποφασίσουν να βγάλουν εικόνα 16:9 ανάλυσης - τουλάχιστον - 720 γραμμων, διαφορετικά μόνο τα blu-ray θα σωνουν την τιμή των μεγάλων LED & PLASMA. Αλλά μάλλον και λόγω κρίσης και λόγω παντελόνας/πορτοφόλας, δε νομίζω ότι θα το κάνουν ποτέ.

Έτσι είναι τα ελληνικά κανάλια είναι ότι χειρότερο υπάρχει.Στις 100 χρονων τηλεοράσεις με το 4:3 και την χάλια εικόνα δείχνουν καλά τα χάλια ελληνικά κανάλια.Οι καινούργιες tv με το 16:9 και τις 1080 γραμμές είναι τέλειες για mkv αρχεία και blu-ray.Τίποτα άλλο.Άντε και κανα δορυφορικό κανάλι που και εκεί είναι χίλιες φορές καλύτερα απο ότι η Digea.Μου αρέσει και που διαφημίζουν ως την τέλεια εικόνα απο την Digea συνέχεια.Κακόμοιροι έλληνες που χαλάτε τα μάτια σας με την digea....

Δημοσ.

sorry για το offtopic

αλλα επειδη καποιοι βλεπουν LeD και χαιρονται σαν να τους καθαριζουν αυγά

γιατί η panasonic 42VT20 είναι 400Ε πιο ακριβή?

μηπως γιατι η σειρά αν και ειναι PLASMA είναι καλύτερη?

Μηπως γιατι οι TV της σειράς panasonic XXVT20 εχουν το απολυτο μαυρο?

Μηπως ?

ιδια μάρκα έτσι?

Δημοσ.

το έχουμε πει εκατό φορές οι πλασμα εχουν καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό σήμα και γενικά είναι καλύτερη σε όλα.

την μ..... που κανουν πολυ και αγοράζουν led την καταλαβαίνουν μετα.

Τονυ και γαμώ τις τηλεοράσεις η πανυ αλλά πολλά τα λεφτά ρε συ

Δημοσ.

Για θεαση Ελληνικων τηλεοπτικων καναλιων μια plasma HD Ready αναλυσης 1024Χ768 ειναι οτι πρεπει.

Για να μη πω κρατηστε την CRT...

Δημοσ.

Δεν έχουν τη καλύτερη ποιότητα σίγουρα τα κανάλια.

Από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Ίσως σε σχέση με τη CRT να είναι βέβαια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχθές αγόρασα και ένα blu-ray, to panasonic DMP-BD75 και έκατσα να δω το INCEPTION (σε blu-ray φυσικά) και έπαθα την πλάκα μου με την εικόνα της τηλεόρασης αυτής (πάντα σε σχέση με τα 850 ευρώ που κάνει).

Αυτό που δε μου άρεσε ήταν ο ήχος. Έχω συνδέσει την τηλεόραση σε έναν δικάναλο HIFI ενισχυτή με αποτέλεσμα οι διάλογοι να ακούγονται χαμηλά ενώ η μουσική και οι κρότοι να ακούγονται πολύ δυνατά. Μάλλον κάτι θα πρέπει να ρυθμίσω στο BLURAY player.

Άρα οι LCD / LED από 32 ίντσες και πάνω είναι τέλειες για BLU-RAY και DVD (με upscale στα 1080) και ψιλοχάλια έως χοντροχάλια για τα τηλεοπτικά κανάλια DIGEA.

Για τις plasma δε ξέρω.

Δημοσ.

Καλές όλες οι TV είναι πλέον στις μέρες μας. Το να ψάξεις τώρα πόσο πιστά αποδίδει τα χρώματα μέσω διαγραμμάτων κλπ και να κάθεσαι να συγκρίνεις θα χαθείς.

Αυτό που λες για τον ήχο, δεν φταίει κάποια ρύθμιση. Έτσι δυστυχώς είναι έτσι οι ταινίες. Και με τα DVD το ίδιο συμβαίνει. Αν είχες βέβαια ένα σύστημα 5.1, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...