Προς το περιεχόμενο

Βγαλατε σημαια εξω σημερα?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινα απο το παραπανω ποστ ΔΕΝ πιστευω λεξη.Με την καμια δεν μπορω να δεχτω οτι οι Κυπριοι θεωρουν μανα πατριδα την Ελλαδα.Μοναχα μια μεριδα κ αυτοι θα ειναι οι δεξιοτεροι.Μπορει στην Κυπρο να μην εζησα αλλα οτι εχω δει ενδεικτικο απο Κυπριους καθε αλλο απο οτι θεωρουν την Ελλαδα πατριδα τους εχω καταλαβει.Δεν μπορει να πεφτω τοσο εξω δλδ.

Επιμενεις σε κατι που δεν μπορει να στεκει. Εχουν λογο οι κυπριοι να μισουν την Ελλαδα οπως θελεις να πιστευεις? Εσυ τους συγγενεις σου πχ. εχεις λογο να τους μισεις? Οι συγγενεις σου θα τρεξουν στο προσκεφαλι σου αν χρειαστεις κατι, σωστα? Και πως γινεται να λες οτι ειναι μονο οι... δεξιοτεροι. Γενικα καλο ειναι να μην βγαζεις ποτέ συμπερασματα απο μικρο δειγμα.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα πω εγω οχι στον κλασσικο Ελληνα που ειναι ταυτοχρονα γιατρος επειδη ειδε μια εκπομπη ιατρικης, οικονομολογος επειδη εμαθε για τα spreads, πυρηνικος φυσικος επειδη ακουσε για το κελυφος του αντιδραστηρα 3, ιστορικος επειδη ειδε το 1821 στο ΣΚΑΙ, βουλευτης επειδη τα λεει ολα καλυτερα απτους υπαρχοντες βουλευτες, υπουργος ολων των υπουργειωνγιατι ξερει παντα ποια ειναι η καλυτερη αποφαση για την χωρα, πρωθυπουργος για τον ιδιο λογο, οδηγος φορμουλα1 επειδη διακρινει τις μαλακιες του Σουμαχερ, προπονητης ολων των αθληματων που θα επαιρνε Champions league με την Κωλοπετινιτσα αν ηταν αυτος ο προπονητης της αντι για τον τωρινο αχρηστο, κοινωνιολογος επειδη ακουσε 2 ιστοριες απο τους κολλητους του, δικηγορος κλπ κλπ?

Φυσικα και σε αυτην την κατηγορια δεν πρεπει να παμε κοντρα, δεν εχει νοημα, οχι για κανενα αλλο λογο, απλα με αυτες τις προυποθεσεις δεν ειναι δυνατη εστω η κουβεντα.

Αρα αγαπητε τοξοβολε, ναι. Μπηκα ινσομνια για να γραψω ψευτιες για την καθημερινοτητα που ζω. Εναλλακτικα, ζω σε ενα παραλληλο συμπαν και εσυ στην Αγγλια ξερεις καλυτερα τι συμβαινει στην αλλη ακρη της Ηπειρου, δηλαδη στη χωρα που ζω εγω. Θα πω οχι? :rolleyes:

Καλα με δουλευεις τωρα?Τι γενικοτητες ειναι αυτες?Ενταξει ναι εζησες στην Κυπρο η γνωμη σου εχει ενα πιο ειδικο βαρος απο εκει κ περα οι αντιληψεις του καθενος ειναι διαφορετικες.Κ μια θεια μου που εζησε Κυπρο καμια 20αρα χρονια τα ιδια με εμενα ελεγε.Τι να λεμε τωρα,αποψεις εκφραζω κ εχω ζησει απο κοντα τους Κυπριους τοσο μεσω παροικιας οσο κ μεσω συμφοιτητων πιο παλια.

Δεν πειθομαι με την καμια οτι οι Κυπριοι κ ειδικα η νεα γενια εχει οπως ειπε ο αλλος φιλος καποιος δεσιμο με την Ελλαδα κ ποσο μαλλον με την Ελληνικη σημαια.Νομιζω ο μεσος Κυπριος για να γυρισουμε στο θεμα μας την Ελληνικη σημαια κατι ξενο το θεωρει κ το βλεπει κ αμφιβαλω οτι τους εκφραζει το να υψωνουν την Ελληνικη σημαια.

Επιμενεις σε κατι που δεν μπορει να στεκει. Εχουν λογο οι κυπριοι να μισουν την Ελλαδα οπως θελεις να πιστευεις?

Ελα τωρα η Ελλαδα δεν εδωσε ποτε σημασια για την Κυπρο.Ενα πολιτικο κ διπλωματικο διαπραγματευτικο χαρτι εναντι των αιτιασεων της Τουρκιας αποτελουσε η Κυπρος για την Ελλαδα.

Ο Κυπριακος πληθυσμος ειναι μια τραγικη ειρωνια,διοτι απλα μπλεχτηκε στα διασταυρουμενα πυρα της Ελλαδας κ της Τουρκιας.Εαν τοσο οι Ελληνοκυπριοι οσο κ οι Τουρκοκυπριοι καταφερουν να απαλαγουν απο τις επηρροες που ασκουν τοσο η Ελλαδα οσο κ η Τουρκια στα δυο γκρουπ τοτε μονο παιζει να δουμε ξανα την Κυπρο ενωμενη.Ας μην μπουμε ομως στην ουσια του Κυπριακου. Για μενα η Ελλαδα ειναι το ιδιο συνυπευθυνη για την διαιρεση της Κυπρου οσο κ η Τουρκια κ ας μην δουλευομαστε μεταξυ μας.

Κ για την ιστορια δεν γουσταρω την Ελλαδα να παραμενει νομικα η προστατιδα δυναμη της Μεγαλονησου.Γενικα δεν γουσταρω καμια εμπλοκη της Ελλαδας στα εσωτερικα της Κυπρου,στα ενιαια αμυντικα δογματα κοκ.Αν ειχα πολιτικη δυναμη θα ειχα καιρο ψηφισει την απεμπλοκη της Ελλαδας απο την Συνθηκη του 1960.Το οτι η Ελλαδα εχει νομιμα το δικαιωμα της ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ στρατιωτικης παρεμβασης στην Κυπρο υπο την δικαιολογια οτι κ καλα θα προστατευσει Ελληνοκυπριους ειναι περα για περα απαραδεκτο.

Δημοσ.

παιδιά δεν ξέρω αν οι κύπριοι (έχουν λόγους να) μισούν την ελλάδα, αλλά στις περιοχές της ελλάδας που έχουν αρκετούς κύπριους που μένουν και εργάζονται δεν υπάρχει αυτό που θα λέγαμε μια καλή σχέση, εννοώ πως δεν έχουν και το καλύτερο όνομα γενικά. χωρίς να γενικεύουμε έχουμε όμως και μια άποψη ο καθένας μας απ΄την κοινωνία στην οποία ζει,λογικό μου φαίνεται.

αλλά μήπως είμαστε εκτός θέματος? σημαία στο μπαλκόνι εγώ δεν έβγαλα, και ούτε και θυμάμαι πού έχω σημαία και κοντάρι. βγάζαμε όμως όταν ήμουν μικρή, το θυμάμαι. δεν ξέρω πώς γίναμε τόσο αδιάφοροι με τα χρόνια ... και ζω σε ακριτικό μέρος!!!

Δημοσ.

1. Σταμάτησα να βγάζω την σημαία όταν είδα γείτονες μου ΔΥ,να την κρεμούν στο κάγγελο σαν πετσέτα.

2. Έπαιξε ρόλο και η συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων στη ΔΟΥ,τα σχολεία,τα νοσοκομεία,την κλινική της ''Οδοντιατρικής Σχολής'',τα υπουργεία...

''που την πατάνε κάτω'' όταν προσέρχεται μπρός τους ο απλός πολίτης,

και την αναρτούν υποκριτικά και επιδεικτικά συγκεκριμένες ημερομηνίες,εννίοτε και ως πετσέτα όπως είπα πριν.

3. Αυτό τον καιρό,δεν έχω καμμία διάθεση να σηκώσω τη σημαία μιάς πατρίδας όπου κάποιοι ''τα φάγανε''(τρώγανε χρόνια με 4 μασέλλες),

και τώρα μου λένε πως μαζί τα φάγαμε!

Τη σημαία τη φυλάω καθαρή και καλοδιπλωμένη στην ντουλάπα,

είναι αγαπημένο κειμήλιο,ένα σύμβολο που αγγίζω με προσοχή και σεβασμό.

Επειδή σέβομαι τη δικιά μου σημαία,σέβομαι και τη σημαία του γείτονα,του αντίθετου,του αντίπαλου,του εχθρού.

Αν δεν μου αρέσει κάποιος ή κάποια ομάδα τον(τους) περιγελώ,καταγγέλω,καυτηριάζω δημόσια,δεν προσβάλλω τη σημαία του...

και...

ωρέ λεβέντες,όπως θάλεγε και ο ''γέρος του Μοριά'',

πως τα καταφέρατε και από το ''Βγαλατε σημαια εξω σημερα?'' φτάσατε σε νέα σύρραξη Ελλαδιτών και Κυπρίων Ελλήνων, νέο εμφύλιο,

παράγωγο του ιδίου εμφυλιοπολεμικού συνδρόμου που μας ταλαιπωρεί αιώνες...

Προτείνω να σταματήσει εδώ.

Ανοίξτε άλλο θέμα να ρίξω και γώ ντουφεκιές στους Κύπριους που δεν γουστάρω,και είναι πολλοί!

Τέτοιες μέρες,τέτοια λόγια ένταση και αντιπαράθεση;

Έλεος,ωρέ λεβέντες!

Δημοσ.

1. Σταμάτησα να βγάζω την σημαία όταν είδα γείτονες μου ΔΥ,να την κρεμούν στο κάγγελο σαν πετσέτα.

2. Έπαιξε ρόλο και η συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων στη ΔΟΥ,τα σχολεία,τα νοσοκομεία,την κλινική της ''Οδοντιατρικής Σχολής'',τα υπουργεία...

''που την πατάνε κάτω'' όταν προσέρχεται μπρός τους ο απλός πολίτης,

Eμ εσύ ανοίγεις έμμεσα ''σύρραξη ιδιωτικών υπαλλήλων και δημοσίων υπαλλήλων'' , ''η σύρραξη Ελλαδιτών και Κυπρίων Ελλήνων'' σε εντυπωσίασε? :rolleyes: :mrgreen: :devil:

...εμφύλιος είναι και αυτός ^_^

Δημοσ.

Eμ εσύ ανοίγεις έμμεσα ''σύρραξη ιδιωτικών υπαλλήλων και δημοσίων υπαλλήλων'' , ''η σύρραξη Ελλαδιτών και Κυπρίων Ελλήνων'' σε εντυπωσίασε? :rolleyes: :mrgreen: :devil:

Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση,ησύχασε.

Το λόγο που με ανάγκασε να μην τηρώ το έθιμο ανάφερα.

Την αποχώρηση μου από μιά γιορτή που κατάντησε ''πανηγύρι'' δήλωσα,

την υπερβολική διόγκωση του εγώ έναντι του εμείς από μιά συγκεκριμμένη κοινωνική ομάδα υπέδειξα ως ένα από τα αίτια αυτής της αποχώρησης,

μπας και με το λέγε-λέγε το καταλάβουν και καταφέρουμε κάποτε να συνεορτάσουμε μαζί!

Δημοσ.

Τί θα λέγατε να γιορτάζουμε την 25η (και όχι 21η :P)Μαρτίου σε στυλ Αμερικάνικης 4ης Ιουλίου. Δηλαδή με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, πυροτεχνήματα, μπόλικο μπάρμπερκιου και σε κλειστά γήπεδα να κάνουν οι στρατιώτες επιδείξεις με οπλοασκήσεις; Να παρελαύνουν μαζορέτες και μασκότ και όλοι να γίνονται γκολ από το αλκοόλ; Θα το θέλατε ή πάλι θα γκρινιάζατε; Γιατί με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γιορτάζεται αυτή η μέρα τέλος πάνδων :rolleyes:

Και κλάμα η κυρία ρε παιδάκι μου

http://www.youtube.com/watch?v=eoMHvmO3qj0

Δημοσ.

Τί θα λέγατε να γιορτάζουμε την 21η Μαρτίου σε στυλ Αμερικάνικης 4ης Ιουλίου. Δηλαδή με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, πυροτεχνήματα, μπόλικο μπάρμπερκιου και σε κλειστά γήπεδα να κάνουν οι στρατιώτες επιδείξεις με οπλοασκήσεις; Να παρελαύνουν μαζορέτες και μασκότ και όλοι να γίνονται γκολ από το αλκοόλ; Θα το θέλατε ή πάλι θα γκρινιάζατε; Γιατί με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γιορτάζεται αυτή η μέρα τέλος πάνδων :rolleyes:

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, κυρίως γιατί το 90% των Ελλήνων πιστεύουν ακράδαντα ότι οι Έλληνες είναι το ανώτερο έθνος στον κόσμο λόγω κυρίως των αρχαίων, του Βυζαντίου και κάτι ψευτοαναλαμπές που είχαμε πιο πρόσφατα, δίχως να μπορούν να καταλάβουν ότι η αλήθεια είναι πως ως έθνος είμαστε ασήμαντοι, μες τα σκατά και την υπανθρωπιά τα τελευταία τουλάχιστον 500 χρόνια, αυτό που δηλαδή έχει σημασία...

Δημοσ.

επειδη οι ελληνες νομιζουν ειναι ανωτεροι δεν θα θελανε να το ριχνουν στο φαγοποτι και στο πανηγυρι οπως κανουν οι αμερικανοι στην εθνικη τους γιορτη; οτι ναναι :mrgreen:

Δημοσ.

Δηλαδή οι Έλληνες στις εθνικές/θρησκευτικές εορτές δεν γεμίζουν ασφυκτικά τις χασαποταβέρνες/ψαροταβέρνες, δεν σουβλίζουν αρνιά, δεν πίνουν μέχρι αηδίας (ρεκόρ ατυχημάτων εκείνες τις ημέρες), δεν χορεύουν στην ύπαιθρο. Τι μου λες.

Δημοσ.

Τί θα λέγατε να γιορτάζουμε την 21η Μαρτίου σε στυλ Αμερικάνικης 4ης Ιουλίου. Δηλαδή με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, πυροτεχνήματα, μπόλικο μπάρμπερκιου και σε κλειστά γήπεδα να κάνουν οι στρατιώτες επιδείξεις με οπλοασκήσεις; Να παρελαύνουν μαζορέτες και μασκότ και όλοι να γίνονται γκολ από το αλκοόλ; Θα το θέλατε ή πάλι θα γκρινιάζατε; Γιατί με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γιορτάζεται αυτή η μέρα τέλος πάνδων :rolleyes:

χίλιες φορές μαζορέτες παρά τα κακόγουστα και κακοντυμένα νυμφίδια που κάνουν ''παρέλαση'' ξεφτυλίζοντας κάθε τι που θυμίζει σεβασμό στην ημέρα.

Δημοσ.

21η Μαρτίου; Μήπως την συγχέεις με την 21η Απριλίου.. μια άλλη μεγάλη επανάσταση του έθνους μας :lol:

http://el.wikipedia.org/wiki/Πραξικόπημα_της_21ης_Απριλίου

Δημοσ.

21η Μαρτίου; Μήπως την συγχέεις με την 21η Απριλίου.. μια άλλη μεγάλη επανάσταση του έθνους μας :lol:

http://el.wikipedia.org/wiki/Πραξικόπημα_της_21ης_Απριλίου

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τώρα το πρόσεξα. Ναι γράψε λάθος. :mrgreen: 25η Μαρτίου. Πως μου ξέφυγε; :lol:

Εγώ γιορτάζω την άνοιξη στις 21 Μαρτίου που διώξαμε το χειμώνα από τη χώρα μας σαν παγανιστής όπως και οι αρχαίοι πρόγονοί μου :P :lol: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δημοσ.

Εγω εβγαλα γιατι ειμαι περηφανος οχι για την Ελλαδα σημερα αλλα για να τιμησω τα παλικαρια που αγωνιστηκαν για εμας ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ οπως και καθε χρονο.

fixed

αυτο ειναι το νοημα. τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.

Δηλαδή οι Έλληνες στις εθνικές/θρησκευτικές εορτές δεν γεμίζουν ασφυκτικά τις χασαποταβέρνες/ψαροταβέρνες, δεν σουβλίζουν αρνιά, δεν πίνουν μέχρι αηδίας (ρεκόρ ατυχημάτων εκείνες τις ημέρες), δεν χορεύουν στην ύπαιθρο. Τι μου λες.

Οχι, στις ΕΘΝΙΚΕΣ γιορτες ουτε τις χασαποταβερνες γεμιζουμε, ουτε σουβλιζουμε αρνια και ουτε βγαινουμε να χορευουμε με τους λυκους στις κοιλαδες. δεν βγαινεις και πολυ εξω ε?

αν σε ενδιαφερει να δεις τι ακριβως γιορταζουμε στις ΕΘΝΙΚΕΣ γιορτες ριξε ενα βλεφαρο εδω 25η Μαρτιου και εδω 28η Οκτωβριου

Δημοσ.

Οχι, στις ΕΘΝΙΚΕΣ γιορτες ουτε τις χασαποταβερνες γεμιζουμε, ουτε σουβλιζουμε αρνια και ουτε βγαινουμε να χορευουμε με τους λυκους στις κοιλαδες. δεν βγαινεις και πολυ εξω ε?

Δηλαδή την Παρασκευή δεν βούλιαξαν οι ταβέρνες και οι καφετέριες και όλοι έφαγαν ερμητικά κλεισμένοι στα σπιτάκια τους. Μάλλον άλλος δεν βγαίνει έξω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...