Προς το περιεχόμενο

Βγαλατε σημαια εξω σημερα?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμεις, που ειμαστε τωρα ζωντανοι (οι αλλοι δεν υπαρχουν πια). Οχι ολοκληρος ο Ελληνισμος ολων των αιωνων. Το οτι ζουσε καποιος ελληνας πριν καποια χρονια δε σημαινει οτι εχεις την οποιαδηποτε σχεση με αυτον και πως μπορεις ανετα να χρησιμοποιεις το πρωτο πληθυντικο βαζοντας και τον εαυτο σου μεσα.

δεν καταλαβαινω.τι θελεις να πεις; :huh:

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι το ξερω οτι αναφερεσαι στους τωρινους. και σε ξαναρωταω: τι εννοεις οταν λες πως ετυχε οτι ειμαστε ελευθεροι;

πχ παιζουμε στον τζογο την ελευθερια μας καθε μερα και σημερα ετυχε και ειμαστε ελευθεροι?.

υγ.μηπως διαβασες Καραγιανιδη στον Φιλαθλο εχτες;

Δημοσ.

φυσικα και πατριδα μας ειναι ολη η γη.

αλλα για την ωρα θα κατσουμε στην θαλπωρη και ζεστασια του δωματιου μας,ρουφοντας που και που την παγωμενη φραπεδια μας,ακουγοντας το τελευταιο χιτ του ρεμου στο ραδιο και μπροστα στο νεο μονιτορ που πηραμε απο την προσφορα του e-shop,γραφουμε στο ιντερνετ τις σκεψεις μας για το πως πατριδα μας ειναι ολη η γη.

Να παμε ομως να μεινουμε σε κανα αλλο μερος της πατριδας μας και να προσαρμουστε στην καθημερινοτητα των εκει συμπατριωτων μας,πχ σε καμια Αφρικη,σε καμια Μεση Ανατολη,σε καμια Ασια η Λατινικη Αμερικη,να περναμε την ζωη μας οπως την περνανε και εκεινοι,οπως επιβιωνουν και εκεινοι, ε ενταξει μπορει και να περιμενει, καλα ειμαστε κα εδω.

Είναι εξίσου εύκολο να μιλάμε για κάποιον που δεν ξέρουμε και να του καταλογίζουμε συνήθειες και πράξεις που ίσως δεν τον αντιπροσωπεύουν παίρνοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μας αλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τουλάχιστον γελοίο. ^_^

Δημοσ.
ναι το ξερω οτι αναφερεσαι στους τωρινους. και σε ξαναρωταω: τι εννοεις οταν λες πως ετυχε οτι ειμαστε ελευθεροι;

πχ παιζουμε στον τζογο την ελευθερια μας καθε μερα και σημερα ετυχε και ειμαστε ελευθεροι?.

Θελω να πω πως οι τωρινοι Ελληνες εφοσον δεν εχουν ασκησει την παραμικρη επιδραση στα γεγονοτα του παρελθοντος γι' αυτους η ελευθερια απο τους Τουρκους αυτη τη στιγμη ειναι μια τυχαια κατασταση. Δε ξερω αν με καταλαβαινεις, ειναι θεμα φιλοσοφιας. Το ιδιο πραγμα με το να λες οτι ετυχε να γεννηθεις γιατι οι γονεις σου ετυχε να συναντηθουν και εκατσε να συνουσιαστουν.

υγ.μηπως διαβασες Καραγιανιδη στον Φιλαθλο εχτες;

Δε διαβαζω αθλητικες εφημεριδες ουτε ασχολουμαι με τον αθλητισμο γενικοτερα.

Δημοσ.

Θελω να πω πως οι τωρινοι Ελληνες εφοσον δεν εχουν ασκησει την παραμικρη επιδραση στα γεγονοτα του παρελθοντος γι' αυτους η ελευθερια απο τους Τουρκους αυτη τη στιγμη ειναι μια τυχαια κατασταση. Δε ξερω αν με καταλαβαινεις, ειναι θεμα φιλοσοφιας. Το ιδιο πραγμα με το να λες οτι ετυχε να γεννηθεις γιατι οι γονεις σου ετυχε να συναντηθουν και εκατσε να συνουσιαστουν.

ε λιγο δυσκολο να γινει αυτο,το ταξιδι στον χρονο δεν εχει εφευρεθεί ακομη για να μπορουμε να επιδραμε στα γεγονοτα του παρελθοντος.

τεσπα με λιγα λογια εσυ αυτο που εννοεις ειναι οτι οι συγχρονοι ελληνες χαραμιζουν τελειως και για την ξευτιλα το μεγαλο δωρο της ελευθεριας που τους εδωσαν οι προγονοι τους με τις θυσιες τους.και αντι να κοιταξουν τα χαλια τους και με ουσιαστικες πραξεις να διορθωσουν την ζημια που εχουν κανει ηδη και επιτελους να χτισουν μια σωστη και αξια πατριδα,το μονο που αρεσκονται να κανουν ,και αυτο απο αγγαρεια,για να δειχνουν την ευγνωμοσυνη τους στους προγονους τους που θυσιαστηκανε για αυτους ειναι ο τυπικος συμβολισμος της εθνικης εορτης.

σε αυτο συμφωνω μαζι σου.

Δε διαβαζω αθλητικες εφημεριδες ουτε ασχολουμαι με τον αθλητισμο γενικοτερα.

καλα κανεις.ουτε και εγω.

Είναι εξίσου εύκολο να μιλάμε για κάποιον που δεν ξέρουμε και να του καταλογίζουμε συνήθειες και πράξεις που ίσως δεν τον αντιπροσωπεύουν παίρνοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μας αλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τουλάχιστον γελοίο. ^_^

γιατι εχεις παει να ζησει σε χωριο της Αφρικης; για πες μας τις εμπειριες σου.

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με το τελευταιο ποστ.

Δε ξερω αν αφησα να εννοηθει προηγουμενως καποια αδιαφορια προς τα ιστορικα γεγονοτα, δεν ειναι ετσι, παντως πιστευω πως αυτοι που πραγματικα γνωριζουν, αντιλαμβανονται και καταλαβαινουν τα των επαναστασεων, δε χρειαζονται τυμπανα και ντουζινες γυμνασιοπαιδα με φουστες για να το κανουν.

Δημοσ.

Αλλα ειπαμε το πε η Κυπρια οτι η σημαια της πατριδας της δε της κανει ουτε για κωλοχαρτο, αρα fact για ολο το λαο.

Οτι να ναι.Το ολο ποστ με το παραδειγμα της Κυπριας ηταν χιουμοριστικο κ δεν γενικευσα, ειπα το απλο οτι η Κυπρος ειναι χωρισμενη στα δυο κ αυτο δεν αποτελει τα ΑΚΡΑ για την Κυπρο αλλα την μεση κατασταση,εξισου κ το ακραιο παραδειγμα με το πανο απλα ενδεικτικο.Η γενικευση ειναι η δικη σου που μας λες οτι οι Κυπριοι σκιζονται κ κοπτονται για την Ελλαδα ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι ο καταστρεπτικος ρολος της Ελλαδας στα εσωτερικα της Κυπρου εχει αφησει ανεξητιλα τα σημαδια του κ αρκετοι Κυπριοι ''αδερφοι'' μας δεν ξεχνουν.

Ο μεσος Κυπριος ειναι αδιαφορος για την Ελλαδα,ουτε κρυο ουτε ζεστη κ αυτο ειναι η δικη μου αισθηση απο την παροικια τους εδω στο Λονδινο τοσα χρονια.Οπως επισης πολυ ευκολοτερα ενας Κυπριος θα ειναι λαβρος εναντιον της Ελλαδας απο τον μεσο Ελλαδιτη.Μην τρελαθουμε κιολας δλδ.

Εγω στο Euro 2004 εβλεπα ολη την Κυπρο να πανηγυριζει και να κουναει ελληνικες σημαιες...

Οπα!Ποιο καναλι ειναι αυτο ρε συ που εδειχνε ΟΛΗ την Κυπρο σε ζωντανη συνδεση?Να ξερω να το βλεπω,πρεπει λογικα να ειναι το καναλι με την μεγαλυτερη τεχνογνωσια στην υφηλιο :rolleyes:

Ειδες τσακαλια οι Κυπριοι?

Δημοσ.

...... ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι ο καταστρεπτικος ρολος της Ελλαδας στα εσωτερικα της Κυπρου εχει αφησει ανεξητιλα τα σημαδια του κ αρκετοι Κυπριοι ''αδερφοι'' μας δεν ξεχνουν.

Ο μεσος Κυπριος ειναι αδιαφορος για την Ελλαδα,ουτε κρυο ουτε ζεστη κ αυτο ειναι η δικη μου αισθηση απο την παροικια τους εδω στο Λονδινο τοσα χρονια.Οπως επισης πολυ ευκολοτερα ενας Κυπριος θα ειναι λαβρος εναντιον της Ελλαδας απο τον μεσο Ελλαδιτη.Μην τρελαθουμε κιολας δλδ.

Μη ταυτιζεις ολη την Ελλαδα με τη χουντα του 1974.

Ο μεσος κυπριος δεν εχει λογο να μην ειναι φιλικος προς την Ελλαδα. Απ τη Ελλαδα αλλωστε περιμενει καθε βοηθεια σε σχεση με το τουρκικο προβλημα που αντιμετωπιζει απο χρονια.

Δημοσ.

Βασικα για να τελειωνει το θεμα.

Οι Κυπριοι εχουν εθνικη συνειδηση γενικα, η οποια συνδεεται αμεσα με την μητερα-πατριδα Ελλαδα, οπως την θεωρουν. Επισης γνωριζουν αρκετα καλυτερα απο μας την ιστορια του εθνους τους, ακομα και αυτος που δεν εχει παει σχολειο ξερει αρκετα πραγματα για την Κυπρο απο αρχαιοτατων χρονων. Ο λογος ειναι οτι και η σημερινη γενια των 30ρηδων θελει δε θελει ζει και ακουει τα δραματα και της Αγγλοκρατιας και της εισβολης κλπ κλπ. Ως εκ τουτου - ως γνωστες της ιστοριας τους- αποδεχονται και οι ιδιοι οτι ειναι Ελληνες, νιωθουν Ελληνες και αυτοαποκαλουνται Ελληνες. Βασικα αν με ρωτησουν τι ειμαι, και απαντησω Ελληνας, με διορθωνουν: "Δεν εισαι Ελληνας. Ελλαδιτης εισαι. Ελληνες ειμαστε ολοι".

Στο θεμα του 74, δεν καταλογιζουν ευθυνες στον ελληνικο λαο, ουτε βγαζουν κακια στους Ελληνες πολιτες για την προδοσια.

Στα σημερινα θεματα πολιτικης τους Ελληνες πολιτικους τους εχουν τοσο γραμμενους οσο και εμεις. Επισης την ελπιδα οτι θα εχουν ουσιωδη στηριξη στα εξωτερικα ζητηματα τους απο την Ελλαδα, την εχουν το ιδιο γραμμενη, οσο την εχουμε κι εμεις για το ποσο υπερασπιζονται οι πολιτικοι μας τα εθνικα μας ζητηματα.

Δεν διαφερουν οι αντιληψεις τους για τους πολιτικους, απο τις δικες μας και προφανως δεν τους θεωρουν μεσσιες. Την Ελλαδα ομως τη θεωρουν πατριδα, τους Ελλαδιτες τους θεωρουν αδερφια τους και η εθνικη συνειδηση ειναι γενικα σε υψηλα επιπεδα. Και οπως προανεφερα ειναι λογικο οταν πολλες οικογενειες εχουν νεκρους, οταν οι μισες οικογενειες εχουν (ειχαν) περιουσια στα κατεχομενα που χαθηκε με το ετσι θελω καποιων σε μια μερα και οταν σχεδον στην μιση ελευθερη Κυπρο βλεπεις αυτο καθε μερα και νυχτα:

pentadaktylos-flag.jpg

2374787400_d15b25eaac.jpg

Ε μετα πρεπει να εισαι και λιγο γιδι και αναισθητος για να μην εχεις εθνικη συνειδηση ουτε στο ελαχιστο, η οπως αναφερθηκε στο παρον thread απο χρηστη, οτι οι Κυπριοι τα πανε πιο καλα με τους Τουρκους παρα με τους Ελληνες.

Αυτοι που δεν εχουν επουδενι εθνικη συνειδηση ειναι οι καλοβολεμενοι Ελληνες. Τωρα αρχισαν να ψαχνονται σιγα σιγα με την κριση, αλλα επειδη δεν ειναι θεμα εθνικης κυριαρχιας κλπ, δεν προκειται να αναπτυξουν εθνικη συνειδηση. Θα αποκτησουν οικονομικη ομως, ηδη εχουν γινει experts σε οικονομικους ορους που μεχρι πριν 2 χρονια δεν ειχαν ξανακουσει. Αντιστοιχα, αν ο Τουρκος χτυπησει την πορτα του Αθηναιου, τοτε θα δουμε πως θα εκτιναχθει και η εθνικη συνειδηση εν μια νυκτι. Μεχρι τοτε, φραπε, rayban, iphone, bmw, ΔΝΤ, κριση, ανεργια, κακοι Γερμανοι κλπ. Αυτες ειναι οι εννοιες του νεοελληνα, σε γενικες γραμμες.

Δημοσ.

Ειλικρινα απο το παραπανω ποστ ΔΕΝ πιστευω λεξη.Με την καμια δεν μπορω να δεχτω οτι οι Κυπριοι θεωρουν μανα πατριδα την Ελλαδα.Μοναχα μια μεριδα κ αυτοι θα ειναι οι δεξιοτεροι.Μπορει στην Κυπρο να μην εζησα αλλα οτι εχω δει ενδεικτικο απο Κυπριους καθε αλλο απο οτι θεωρουν την Ελλαδα πατριδα τους εχω καταλαβει.Δεν μπορει να πεφτω τοσο εξω δλδ.

Δημοσ.

Εμένα στην Κύπρο μου δώσαν την εντύπωση ότι νιώθουν Έλληνες και δεν έχουν τίποτα μαζί μας. Βέβαια έχω τις αμφιβολίες μου και δεν ξέρω κατά πόσο έπεσα σε αντιπροσωπευτικό κομμάτι του πληθυσμού...

Δημοσ.

Ειλικρινα απο το παραπανω ποστ ΔΕΝ πιστευω λεξη.Με την καμια δεν μπορω να δεχτω οτι οι Κυπριοι θεωρουν μανα πατριδα την Ελλαδα.Μοναχα μια μεριδα κ αυτοι θα ειναι οι δεξιοτεροι.Μπορει στην Κυπρο να μην εζησα αλλα οτι εχω δει ενδεικτικο απο Κυπριους καθε αλλο απο οτι θεωρουν την Ελλαδα πατριδα τους εχω καταλαβει.Δεν μπορει να πεφτω τοσο εξω δλδ.

Θα πω εγω οχι στον κλασσικο Ελληνα που ειναι ταυτοχρονα γιατρος επειδη ειδε μια εκπομπη ιατρικης, οικονομολογος επειδη εμαθε για τα spreads, πυρηνικος φυσικος επειδη ακουσε για το κελυφος του αντιδραστηρα 3, ιστορικος επειδη ειδε το 1821 στο ΣΚΑΙ, βουλευτης επειδη τα λεει ολα καλυτερα απτους υπαρχοντες βουλευτες, υπουργος ολων των υπουργειωνγιατι ξερει παντα ποια ειναι η καλυτερη αποφαση για την χωρα, πρωθυπουργος για τον ιδιο λογο, οδηγος φορμουλα1 επειδη διακρινει τις μαλακιες του Σουμαχερ, προπονητης ολων των αθληματων που θα επαιρνε Champions league με την Κωλοπετινιτσα αν ηταν αυτος ο προπονητης της αντι για τον τωρινο αχρηστο, κοινωνιολογος επειδη ακουσε 2 ιστοριες απο τους κολλητους του, δικηγορος κλπ κλπ?

Φυσικα και σε αυτην την κατηγορια δεν πρεπει να παμε κοντρα, δεν εχει νοημα, οχι για κανενα αλλο λογο, απλα με αυτες τις προυποθεσεις δεν ειναι δυνατη εστω η κουβεντα.

Αρα αγαπητε τοξοβολε, ναι. Μπηκα ινσομνια για να γραψω ψευτιες για την καθημερινοτητα που ζω. Εναλλακτικα, ζω σε ενα παραλληλο συμπαν και εσυ στην Αγγλια ξερεις καλυτερα τι συμβαινει στην αλλη ακρη της Ηπειρου, δηλαδη στη χωρα που ζω εγω. Θα πω οχι? :rolleyes:

Δημοσ.

Έχω ζήσει την Κύπρο μόνο μέσα από ένα στρατόπεδο, αλλά πάνω κάτω αυτό βλέπω κι εγώ. Έχει δίκιο ο MiDi_MiLiZ που είπε πιο πάνω ότι στην κύπρο όλα συνδέονται με κάποιο τρόπο με την πολιτική. Και κακά τα ψέματα, τα περισσότερα περιορίζονται σε ακροαριστερά και ακροδεξιά. Ειδικά η νεότερη γενιά των Κυπρίων, δεν νομίζω πως έχει κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με την Ελλάδα. Φυσικά, από μερικές εξόδους στην Λευκωσία σαν φαντάρος, δεν μπορώ να πω ότι "έζησα την Κύπρο".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...