Προς το περιεχόμενο

Βγαλατε σημαια εξω σημερα?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να βάλουμε και σημαία για τη νίκη μας στη μάχη του μαραθώνα το 490.

Τους τιμούμε (αφού θέλετε) με τις στρατιωτικές/σχολικές παρελάσεις, οι σημαίες είναι περιττές.

Για σενα ειναι περιττες. Για αλλον οχι. ΠΧ για εναν ακριτα που τους εχει διπλα του και τους νιωθει καθε μερα ολο και πιο κοντα και ξερει οτι εχουν βαλει στο ματι τα εδαφη που περνα ηρεμα τη ζωη του, οχι. Για τον Κυπριο που εζησε την εισβολη στο πετσι του, εχει νεκρους στην οικογενεια του, εχασε σπιτια κλπ και βλεπει την Τουρκικη σημαια σχηματισμενη στον Πενταδακτυλο καθε πρωι και καθε βραδυ οταν παει και γυρναει απτη δουλεια του δεν ειναι περιττη η Ελληνικη σημαια. Οχι μονο την 25η Μαρτιου, αλλα και τις 365 μερες του χρονου.

Για τον Αθηναιο η τον Θεσσαλονικιο που μεγαλωσε με ολες τις ανεσεις και χωρις να εχει προφανη λογο να νιωσει καποιο εθνικο συναισθημα ναι ειναι φυσιολογικο να ειναι περιττη η σημαια. Ειτε με τη σημαια ειτε χωρις η ζωη του δεν θα αλλαξει.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτά τα γλυκανάλατα για τους κύπριους να μη γράφατε, καλά θα ήταν με τα υπόλοιπα σχεδόν συμφωνώ. Οι κύπριοι (οι φοιτητές έστω) είναι μέχρι τα μπούνια ρατσιστές με τους έλληνες. Μια δοκιμή σας πείσει... Καλύτερα τα έχουν με τους Τούρκους παρά με τους έλληνες.Φιλικά πάντα. Στο άλλο θέμα για τον ακρίτα θεωρείς ότι είναι ψυχολογική ανάγκη η σημαία έτσι; Γιατί αν αύριο μεθαύριο συμφωνήσουν οι μεγάλοι αλλαγή συνόρων, δε νομίζω το έμβλημα να εμποδίζει αποφάσεις,πέρα από τον ρομαντισμό.

Δημοσ.

Αυτά τα γλυκανάλατα για τους κύπριους να μη γράφατε, καλά θα ήταν με τα υπόλοιπα σχεδόν συμφωνώ. Οι κύπριοι (οι φοιτητές έστω) είναι μέχρι τα μπούνια ρατσιστές με τους έλληνες. Μια δοκιμή σας πείσει... Καλύτερα τα έχουν με τους Τούρκους παρά με τους έλληνες.

Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις. Εγω παλι που ζω μονιμα στην Κυπρο, μπορω να εχω τη δικη μου γνωμη ή να μετρησει παραπανω η δικη σου?

Παρεπιπτοντως αν πας να πεις σε Κυπριο οτι τα παει καλυτερα με τους Τουρκους παρα με τους Ελληνες, δε βλεπω το λογο να μη σε αντιμετωπισει με επιθετικοτητα και σχεδον εχθρικα.

Δημοσ.

Για τον Κυπριο που εζησε την εισβολη στο πετσι του, εχει νεκρους στην οικογενεια του, εχασε σπιτια κλπ και βλεπει την Τουρκικη σημαια σχηματισμενη στον Πενταδακτυλο καθε πρωι και καθε βραδυ οταν παει και γυρναει απτη δουλεια του δεν ειναι περιττη η Ελληνικη σημαια. Οχι μονο την 25η Μαρτιου, αλλα και τις 365 μερες του χρονου.

Καλα εντωμεταξυ η Κυπρος γραμμενη την εχει την Ελληνικη σημαια εκτος απο τπτ ακροδεξιους.Απο Κυπρια εχω ακουσει το γαματο με το οποιο με επιασε νευρικο γελιο κ ειχε πει οτι η Ελληνικη σημαια ουτε για κολοχαρτο δεν της κανει :mrgreen:

Δημοσ.

Aπλα να σημειωσω οτι σημαια σηκωνουμε την 25η Μαρτιου οχι για την σημερινη πολιτικη, ουτε για την Ελλαδα του παροντος, αλλα προς τιμην αυτων που δοξασαν τη σημαια αυτη, χυσανε το αιμα τους στο ονομα της και δωσανε μαχες για την απελευθερωση του λαου μας μετα απο 400 χρονια σκλαβιας.

Φιλε μου, λες τα αυτονοητα. Απο που κι ως που για τη σημερινη πολιτικη?

Να σημειωσω ακομα, πως αν πατε σημερα στα συνορα μας με το γειτονικο κρατος της Τουρκιας, θα δειτε τεραστιες τουρκικες σημαιες υψωμενες, οι οποιες ανεβηκαν σημερα τα ξημερωματα και θα κατεβουν σημερα το βραδυ. Και θα ξανανεβουν του χρονου την ιδια μερα παλι. Ναι, σε μια ημερα εθνικης ντροπης για αυτους, εχουν λογο να υψωνουν τις σημαιες τους.

Oι τουρκοι εχουν παντου τη σημαια τους και το πορτραιτο του Κεμαλ.

Αλλα γιατι ειναι εθνικη ντροπη γιαυτους? το 21, αν τους ρωτησεις, απλα δεν τους αφορα :-)

Δημοσ.

Καλα εντωμεταξυ η Κυπρος γραμμενη την εχει την Ελληνικη σημαια εκτος απο τπτ ακροδεξιους.Απο Κυπρια εχω ακουσει το γαματο με το οποιο με επιασε νευρικο γελιο κ ειχε πει οτι την Ελληνικη σημαια ουτε για κολοχαρτο δεν της κανει :mrgreen:

Σε παραπεμπω στο παραπανω ποστ μου, οπου εγραψα πως ζω στην Κυπρο μονιμα, αν αυτο εχει καμια σημασια σε σχεση με το τι ακουσες απο μια Κυπρια ξερωγω.

Η Κυπρος σημερα ειναι γεματη Ελληνικες σημαιες.

Επισης υπαρχουν παρα πολλα σπιτια που εχουν Ελληνικη σημαια ολο το χρονο, κατι που πχ στην Ελλαδα δεν συμβανει ουτε με τους ακροδεξιους που επικαλεισαι.

Και τελος αν πατε προς Δερυνεια μερια (εκει που εγιναν τα επεισοδια με Τασο Ισαακ και Σολωμο Σολωμου) καθε χωραφι και καθε σπιτι εχει απο μια 10μετρη σωληνα με μια Ελληνικη σημαια. Και μιλαμε για τεραστια εκταση, δε λεμε για 4 τετραγωνα. Ισως μονο τοτε καταλαβετε την σημασια που μπορει να εχει η σημαια για καποιους ανθρωπους. Γιατι κατα τ'αλλα intel, iphone, big brother.

Και τελος, αν αυτο εχει καμια σημασια, οι εφημεριδες τους, ανεξαρτητως πολιτικου προσανατολισμου, την Ελλαδα την αναφερουν ως μητερα πατριδα.

ΥΓ1 Η Κυπρος εχει δικη της σημαια, ωστοσο οι παρελασεις γινονται με την Ελληνικη, στα σπιτια τους βαζουν την Ελληνικη, στα ξενοδοχεια τους (η αν θες στις επιχειρησεις τους) βαζουν επισης την Ελληνικη. Κατα τ'αλλα ναι αφου η Κυπρια σου πε οτι την εχει για κωλοχαρτο, σιγουρα πρεπει να το μοιραστεις μαζι μας και να μας τονισεις οτι αυτο ισχυει για καθε Κυπριο.

ΥΓ2 Τον ρατσισμο των Κυπριων εις βαρος των Ελληνων δεν ξερω που τον σκαρφιστηκατε και τον επικαλειστε. Εγω οπου κινουμαι κλπ εχω πολυ καλυτερη και ευγενικοτερη αντιμετωπιση απο αυτην που ειχα απο Ελληνες στην Αθηνα.

ΥΓ3 Στο μεταξυ εχω κανει αυτην την κουβεντα με αρκετους Κυπριους δηλαδη οτι "στην Ελλαδα αν μιλησεις για πατριδα/σημαια κλπ γινεσαι δακτυλοδυκτουμενος φασιστας" και μενουν με ανοιχτο το στομα. Εδω η λεξη πατριδα και μητερα-πατριδα (Ελλαδα) ειναι αυτονοητη ακομα και για τους αριστερους.

Δημοσ.

Εγω την εβγαλα και την εθνικη σημαια και την προσωπικη σημαια,αλλα την δευτερη σε κλειστο χωρο.

Και αυτο γιατι οπως μου ειπε καποιος πιτσιρικας μαλλιας χεβιμεταλας(σαν και μενα)μαθητης μου: 'Κυριε Πανο,πισω απο καθε μαλλια,κρυβεται ενας Μαρκος Μποτσαρης!'' devil.pngdevil.pngdevil.png

Δημοσ.

Σε παραπεμπω στο παραπανω ποστ μου.

Η Κυπρος σημερα ειναι γεματη Ελληνικες σημαιες.

Επισης υπαρχουν παρα πολλα σπιτια που εχουν Ελληνικη σημαια ολο το χρονο, κατι που πχ στην Ελλαδα δεν συμβανει ουτε με τους ακροδεξιους που επικαλεισαι.

Και τελος αν πατε προς Δερυνεια μερια (εκει που εγιναν τα επεισοδιο με Τασο Ισαακ και Σολωμο Σολωμου) καθε χωραφι και καθε σπιτι εχει απο μια 10μετρη σωληνα με μια Ελληνικη σημαια.

Και τελος, αν αυτο εχει καμια σημασια, οι εφημεριδες τους, ανεξαρτητως πολιτικου προσανατολισμου, την Ελλαδα την αναφερουν ως μητερα πατριδα.

ΥΓ1 Η Κυπρος εχει δικη της σημαια, ωστοσο οι παρελασεις γινονται με την Ελληνικη, στα σπιτια τους βαζουν την Ελληνικη, στα ξενοδοχεια τους βαζουν επισης την Ελληνικη. Κατα τ'αλλα ναι αφου η Κυπρια σου πε οτι την εχει για κωλοχαρτο, σιγουρα σχηματισες κι εσυ τη δικη σου αποψη.

Τωρα δουλευομαστε ?

Σαφως κ στην Κυπρο γνωριζουμε ολοι μας οσοι κατ ελαχιστον εχουμε ερθει σε τριβη με Κυπριους οτι διαμορφωνοντε δυο κυριες στασεις για την Ελλαδα.Η μια των αριστερων που την Ελλαδα ουτε να την φτυσει κ η αλλη η των δεξιων που την Ελλαδα την εχει κ καλα μανα πατριδα.Το οτι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ υψωνεται και η Ελληνικη σημαια ΕΠΙΣΗΜΑ στην Κυπριακη δημοκρατια δεν λεει τπτ απο αλλο απο την υπενθυμιση της δεσμευσης που εχει αναλαβει η Ελλαδα ως νομικα προστατιδα δυναμη της Μεγαλονησου κ του Ελληνοκυπριακου πληθυσμου απο την Συνθηκη του 1960.

Σαφως κ η πλειοψηφια στην Κυπρο δεν νομιζω να εχει καμια ιδιαιτερη θερμη για την Ελληνικη Σημαια κ σαφως πολυ πιο ευκολα θα βρεις Κυπριο παρα Ελλαδιτη που την Ελληνικη σημαια θα την εχει γραμμενη.

Δημοσ.

Επισης την Ελληνικη γλωσσα την μιλουν μονο οι δεξιοι (αντι πχ της Αγγλικης) λογω της ιδιας δεσμευσης απεναντι στην Ελλαδα. Οι αριστεροι Κυπριοι μιλουν αγγλικα.

Τεσπα πασσο, ανοητο να συνεχισω τη συζητηση αυτη και ανοητο εξαρχης να ποσταρω:)

Δημοσ.

Ναι αλλα τι θα κανεις αν φατε 40 ποντους απ τη Σιενα στον ημιτελικο? :devil:

Σαφως κ η πλειοψηφια στην Κυπρο δεν νομιζω να εχει καμια ιδιαιτερη θερμη για την Ελληνικη Σημαια κ σαφως πολυ πιο ευκολα θα βρεις Κυπριο παρα Ελλαδιτη που την Ελληνικη σημαια θα την εχει γραμμενη.

Αναποδα τα ειπες φιλε μου... :-) οι θερμοκεφαλοι που απεχθανονται τη μητερα Ελλαδα ειναι λιγοι και ο περισσοτερος νορμαλ λαος φυσικα και αγαπα την Ελλαδα(οπως κι εμεις αγαπαμε τους κυπριους).

Δημοσ.

Που να σου δειξω ενα βιντεακι απο κερκιδα στην Κυπρο που εγραφε το αμιμητο ''Γαμω το εθνος σας.Ελληνες ειστε κ φαινεστε''.

Ενταξει θερμοκεφαλοι μεν αλλα ενδεικτικο του δυναμιτισμου που επικρατει στην Κυπρο αναμεσα στις δυο κρατουσες αντιληψεις.Αυτη που θελει την Ελλαδα ως μανα πατριδα κ αυτη που εχει την Ελλαδα γραμμενη εκει που δεν πιανει ''μελανι''.Νομιζω αδιαφοροι ειναι οι Κυπριοι στην πλειοψηφια τους για την Ελλαδα κ την Ελληνικη σημαια

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 25 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 25 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Εγώ κρέμασα ένα σεντόνι με αίμα περιόδου. Καλά που μου το θυμήσατε να το πλύνω.

Δικής σου?

Δημοσ.

Που να σου δειξω ενα βιντεακι απο κερκιδα στην Κυπρο που εγραφε το αμιμητο ''Γαμω το εθνος σας.Ελληνες ειστε κ φαινεστε''.

Ενταξει θερμοκεφαλοι μεν αλλα ενδεικτικο του δυναμιτισμου που επικρατει στην Κυπρο αναμεσα στις δυο κρατουσες αντιληψεις.Αυτη που θελει την Ελλαδα ως μανα πατριδα κ αυτη που εχει την Ελλαδα γραμμενη εκει που δεν πιανει ''μελανι''.Νομιζω αδιαφοροι ειναι οι Κυπριοι στην πλειοψηφια τους για την Ελλαδα κ την Ελληνικη σημαια

οπαδοί της Ομόνοιας?βάλε και απο ΑΠΟΕΛ,Ανόρθωση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...